بازدید 15923
افزایش مهاجرت دختران و چالش ازدواج

چرا زنان و دختران جوان به دنبال خروج از کشورند؟

نابرابری جنسیتی هم یکی دیگر از مسائلی است که در کشور‌های مختلف از جمله ایران بسیار مطرح است و درواقع زنان را با مشکلات متعددی نظیر نقض حقوق بشر و آزادی فردی مواجه می‌کند؛ بنابراین شاید نابرابری جنسیتی یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت زنان باشد.
کد خبر: ۱۰۶۳۵۹۱
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۴ 12 July 2021

به گزارش تابناک به نقل از فرارو،- شمار دخترانی که به دلخواه و یا به اجبار وطن را به قصد کشوری دیگر ترک کرده اند، افزایش یافته و واکنش‌هایی را برانگیخته است. فقر رو به افزایش، افزایش تنش در خانواده‌ها که اغلب بر زنان تاثیر می‌گذارد، خشونت و سوءاستفاده جنسی، تحصیلات و ازدواج اجباری از جمله عواملی هستند که باعث افزایش مهاجرت زنان و به ویژه دختران جوان شده است.

 با اینکه آمار‌ها نشان می‌دهند تعداد مهاجران زن از تقریبا ۴۹% در سال ۱۹۹۰ به ۴۷% در سال ۲۰۱۷ رسیده و با کمی کاهش روبرو بوده است، اما به تازگی برخی کارشناسان از افزایش میزان مهاجرت دختران و زنان خبر داده اند. برخی مسئولان نیز معتقدند که افزایش مهاجرت دختران روی بحث ازدواج جوانان نیز تاثیر می‌گذارد و در نتیجه جامعه با افزایش جمعیت افراد مسن روبرو می‌شود.

نابرابری جنسیتی یکی دیگر از مسائلی است که در کشور‌های مختلف از جمله ایران بسیار مطرح است و درواقع زنان را با مشکلات متعددی مواجه می‌کند؛ بنابراین برخی ناظران معتقدند نابرابری جنسیتی یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت زنان باشد.

یکی دیگر از دلایل مهم مهاجرت دختران، تغییر در روش و سبک زندگی آن‌ها است که بر این باورند از راه ادامه دادن تحصیلات در کشوری غیر از ایران به دست می‌آورده ودرواقع به موقعیت برتری نسبت به گذشته دست می‌یابند. براساس گزارشی که صندوق بین‌المللی پول منتشر کرده، آمار سالانه خرج ایرانیان تحصیلکرده، بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر است.

همچنین برخی کارشناسان معتقدند که محدودیت آموزش و کار در ایران برای دختران تاثیرگذار است. از همین رو سراج‌الدین محمودیانی، استادیار جمعیت‌شناسی گفته که زنان به‌واسطه مهاجرت به دنبال افزایش توانمندی‌های خود در مقصد یا به تعبیری به دنبال در متن قرار گرفتن هستند و به همین رو تمایلی به ازدواج و ماندن در وطن‌شان ندارند.

محمودیانی می‌گوید: «در ایران عوامل فرهنگی اغلب مانع مهاجرت مستقل زنان شده و به نظر می‌رسد شکل رایج مهاجرت زنان از نوع مهاجرت‌های خانوادگی باشد. داده‌های سرشماری‌ها نشان می‌دهد که زنان ایرانی در جریان مهاجرت داخلی همواره حضور گسترده‌ای داشته‌اند، به‌طوری که در دوره ۱۳۸۵تا۱۳۹۰خورشیدی از یک میلیون و ۹۶۵ هزار و ۴۹۱ تن مهاجر جابه‌جا شده در میان استان‌های کشور تعداد ۸۷۴ هزارو ۲۰۴ تن آنان (یعنی حدود ۴۴ درصد از مهاجران) را زنان تشکیل داده‌اند. در دوره پنج ساله ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ خورشیدی نیز از ۲ میلیون و ۶۲ هزار و ۹۵۴ تن مهاجر میان استانی تعداد ۹۸۱ هزار و ۶۴۸ تن را مهاجر زن به خود اختصاص داده است؛ یعنی بیش از ۴۷ درصد مهاجران میان استانی در کشور را زنان تشکیل می‌دهند که به نوعی بیانگر زنانه شدن مهاجرت‌های داخلی در ایران است.»

علاوه بر این، بحث ازدواج هم در میان است که بر اساس گفته‌های کارشناسان، میزان ازدواج زنان کاهش یافته و یکی از علت‌ها آن مهاجرت دختران دم بخت است.

روز گذشته محمدمهدی تندگویان، معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با اصحاب رسانه گفته بود که یکی از مشکلات کشور که به آن بی توجهی شده بحث جنسیت است، یعنی تقریبا به صورت میانگین از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج، ۱۰۰ خانم آماده به ازدواج داریم و فرزندان دختر ما رو به کاهش هشدار دهنده هستند.

او معتقد است زمانی که آمار کلی جمعیت رو به کاهش است، نشان می‌دهد که آمار کسانی که به سن ازدواج رسیده اند یا قصد ازدواج دارند کاهش پیدا کرده است. او می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های همیشگی بنده بحث مهاجرت و نگرانی از افزایش آن است و اگر آمار دختران ما در حوزه مهاجرت افزایش یابد، شاهد نتایج بدی در امر ازدواج، فرزندآوری و جمعیت خواهیم بود.»

تندگویان به مسئله فرزندآوری هم اشاره کرده که میزان فرزندان دختر کاهش یافته است.

همچنین سید مصطفی سید هاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام هم بر این باور است که سه مسئله مالی، مهاجرت از کشور و اشتعال دلیل عدم ازدواج جوانان علی الخصوص زنان است.

اما به طور کلی میزان تمایل دختران هم برای ازدواج کاهش یافته است. در گفت وگویی که روزنامه آرمان ملی با بهزاد خلیلی، پژوهشگر خانواده انجام داده بود، او گفته که به‌رغم تمایل ۹۶.۵ درصد دختران کشور به ازدواج، اما آمار ازدواج میان دختران ۳۰ درصد کاهش یافته است.»

خلیلی گفته است: «بر اساس سنجش نگرش جوانان به ازدواج که اخیرا توسط وزارت ورزش و جوانان انجام شد تنها ۳۵ درصد از دختران مجرد اعلام کردند که علاقه‌ای به ازدواج ندارند و ۹۶.۵ درصد از دختران کشور اعلام کردند که روزی ازدواج خواهند کرد یا در ازدواج تردید دارند. در این میان نیز ۷۰ درصد معتقد بودند که قطعا تمایل به ازدواج دارند. بر اساس آمار‌ها میانگین سن ازدواج دختران کشور ۲۳.۴ سال است. از سوی دیگر تعداد ازدواج‌های دختران ایرانی نیز کاهش یافته و از سال ۹۲ تا ۹۸ بیش از ۳۰ درصد از ازدواج‌های دختران آمار کاهشی داشته و تعداد این ازدواج‌ها به ۵۳۰ هزار مورد در سال رسیده است.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۱۸
چون کشورهای خارجی به دختران پذیرش و پول میدن هم ازشون کار میکشن هم استفاده جنسی میکنن
مردها رو نمیگیرن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
این توهم شماست
amir
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
خاک بر سرت!!! یک نمونش به خاطر همین طرز تفکر بیمار گونه است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
چه حرف مفتی زدی
بعد هم کدوم کشورها مردها رو نمیگیرن؟
آزادی
هدف از برابری جنسیتی در کشورهای غربی، استفاده از زنان در کار و صنعت مشابه مردان و بعبارتی تامین نیروی کاری آن کشورها است. هدف احترام به جایگاه زن نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
هم زن به کار می گیرند هم مرد
مغلطه نکن
ساعت خواب. تازه براتون سوال پیش اومده؟
فقط دختران نیستند که در حال ترک مملکتند بلکه پسران و خانواده ها هم در پی ترک ایران هستند چراش هم کاملا روشنه فقط سرمان را کردیم زیر برف
کی نیست
به امید فردای روشن
در ایران دیه و ارث زن نصف مرد است
شهادت دو زن معادل شهادت یک مرد است !
دیه جنین پسر دو برابر مادر اوست !
از قوانین عجیب ازدواج و طلاق و حجاب اجباری و انواع حدودیت های سلیقه ای که خبر دارین حتما !
البته از نظر بعضی ها این موضوعات مهم نیست ولی برای دختران مهم است که اقلا انسان کامل محسوب شوند نه نیمه انسان !
نویسنده این مقاله یک فمنیست بوده؟
قوانین ضد زن و نابرابری جنسیتی و جستجوی زندگی و دنیای بهتر از عوامل مهاجرت هستند.
حق با شماست
اکثر همکلاسهای دختر 13 ساله من ارزو دارند از ایران بروند و این قوانین و شرایط را تحمل نکنند
مثلا در مدرسه دولتی که دختر من درس می خواند قبل از کرونا فقط چند نفر انگشت شمار دختر چادری مدرسه تشویق شدند و به اردو تفریحی رفتند و اعتراض که کردیم گفتند دستور مرکز است که دختران به پوشیدن چادر تشویق شوند !
یعنی درس خوان بودن و هنرمند بودن مهم نیست ! ارزش زن به چادری بودن است و جالب اینکه حضرات تصمیم ساز مرکز متوجه انزوا و مورد نفرت قرار گرفتن چادری ها نبودند !
قدرت بین چند نفر در گردش و‌جابجایی است و هیچ گره از مشکلات نه اینکه باز نمیشود بلکه روند ادامه دارد و روز به روز کشور و ملت نابودتر میشود معاون رییس میشه رییس از این قوه میره قوه دیگه تا به کی این گردونه ادامه داره خدا میدونه
با بساطی که برای مردم چیدید
همه دارن میرن
من فرهنگی با ۲۷ سال خدمت دلم میخاد برم
هر روز با دیدن گرانی و بدبختی بیشتر شرمنده خانواده ام
بالاترین مهاجرت در تاریخ کشور همین چهار ده اخیر بوده
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج