چرا طرح شفافیت آرای نمایندگان رای نیاورد؟

امروز در حالی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات «طرح شفافیت آرای نمایندگان» موافقت نکردند که بسیاری انتظار تصویب آن را داشتند؛ برخی از آن‌ها مخالفت با این طرح را به معنای ثبت نمره منفی در کارنامه مجلس یازدهم تعبیر کرده و وعده بررسی مجدد آن را دادند.
کد خبر: ۱۰۳۲۱۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۱ 03 February 2021

امروز در حالی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات «طرح شفافیت آرای نمایندگان» موافقت نکردند که بسیاری انتظار تصویب آن را داشتند؛ برخی از آن‌ها مخالفت با این طرح را به معنای ثبت نمره منفی در کارنامه مجلس یازدهم تعبیر کرده و وعده بررسی مجدد آن را دادند.

به گزارش «تابناک»؛ جلسه علنی امروز پارلمان با دستور کار بررسی کلیات طرح اصلاح آیین نامه داخلی مربوط به شفافیت آرای نمایندگان آغاز شد؛ طرحی که بسیاری از نمایندگان با تاکید بر ضرورت تصویب آن، وعده ایجاد پارلمان شیشه‌ای را داده بودند تا جایی که شب گذشته، محمد باقر قالیباف رییس مجلس در توییتی از وکلای ملت خواست، به این طرح رای مثبت دهند، چون به باور او ‏تصویب آن، مکمل رویکرد کلان‌تری است که مجلس برای شفاف‌سازی روند‌های تصمیم‌گیری در پیش گرفته است.

الیاس نادران، عبدالحسین روح الامینی و محمد باقری، نمایندگان تهران و بناب به عنوان مخالفان و محمد وحیدی، محسن پیرهادی و حسینعلی حاجی دلیگانی نمایندگان بجنورد، تهران و شاهین شهر نیز به عنوان موافقان کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان سخن گفتند.

نادران از رفتار‌های دوگانه‌ای سخن گفت که از یک طرف نمایش شفافیت داده می‌شود و از طرف دیگر پنهان‌کاری می‌شود. او با نمایشی خواندن این رفتار‌ها بیان کرد: «نباید نمایندگان را در شرایط پوپولیستی قرار دهیم و به آن‌ها فشار آورده که بگویند به این طرح بله یا خیر بگویند. تهران همه ایران نیست و باید ملاحظات نمایندگان شهرستان نیز در این مصوبه مورد توجه قرار می‌گرفت.»

روح‌الامینی دیگر نماینده مخالف نیز گفت: «همه بنده را به عنوان یک آدم شفاف می‌شناسند که در تمام مسائل زندگی و کاری شفاف هستم. من با این رویه مخالف هستم که بخواهیم برای مردم نمایش بازی کنیم. آقایان جوان نماینده‌ای که روز گذشته چهار انگشت یک نماینده را به دو انگشت تبدیل کردند و از سر و کول نمایندگان بالا می‌رفتند و عده‌ای را تحت فشار گذاشتند تا نظر خود را در خصوص لایحه بودجه عوض کنند، آیا این معنای شفافیت است؟ چرا ما امروز در خصوص این طرح جلسه غیرعلنی داشتیم؟ چرا مطالب را شفاف مطرح نکردیم؟ بنده معتقدم که این ساختن یک ویترین است و در عمل شفافیت وجود ندارد. باید در پشت جلسات رسمی و ظاهری نورافکن بتابانیم. این‌که ما قیافه شفافیت بگیریم، اما در عمل به گونه‌ای دیگر عمل کنیم قابل قبول نیست. از سوی دیگر نباید نمایندگان را در تصمیم گیری‌ها در فشار قرار دهیم و آن‌ها را مجبور کنیم از ترس عدالت‌خوارن جور دیگری رفتار کنیم.»

باقری نماینده بناب هم این طرح را عوام‌فریبی دانست و گفت: «این طرح حاوی تبصره‌هایی است که عملاً آن را از شفافیت خارج می‌کند و عقلانیت را از مجلس خواهد گرفت. با تصویب این طرح منافع ملی را زیر سوال خواهیم برد و ما دیگر با عقلانیت تصمیم نخواهیم گرفت. این طرح با لابی‌گری به مجلس آمده و افراد و گروه‌های فشار برای تصویب آن فشار می‌آورند.»

اما موافقان نظر متفاوتی داشتند؛ وحیدی نماینده بجنورد تاکید کرد که «پنهان ماندن آرای نمایندگان در تصمیمات تخصصی هیچ گاه به نفع کشور نخواهد بود و باید مردم از آرای نمایندگان آگاه باشند.»

پیرهادی عضو هیات رییسه نیز با یادآوری وعده نمایندگان در زمان انتخابات تاکید کرد که «این طرح استدلال فکری و صیانت از نمایندگان را حفظ می‌کند. باید شفافیت را از خودمان شروع کنیم و پس از آن به سراغ دیگر مجموعه‌هایی برویم که مردم توقع دارند. شفافیت یک مطالبه عمومی و حق شهروندی است که باید به آن رأی مثبت دهیم.»

همچنین حاجی دلیگانی عضو دیگر هیات رییسه تصویب این طرح را نشان دهنده بلوغ مجلس دانست و گفت: «شفافیت به معنای یکرنگی و صداقت است و این طرح اعتمادسازی مردم را به دنبال خواهد داشت. باید با مردم روراست باشیم و تقیه برای دشمنان است.»

در این بین محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر در قالب تذکری خطاب به رییس مجلس گفت: «آقای قالیباف، این روز‌ها مطالبی به گوش نمایندگان می‌رسد که دور از جایگاه مجلس است. شنیده می‌شود که قرار است شما به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری حضور یابید و برخی از اقداماتی که انجام می‌دهید به ویژه بحث شفافیت هم یک ابزاری برای انتخابات ریاست جمهوری بوده که از شأن مجلس به دور است.»

صحبت‌هایی که با این واکنش قالیباف روبه روشد؛ او گفت: نظرات شخصی خود را به عنوان نظرات سایر نمایندگان مطرح نفرمایید.

طبق آیین نامه داخلی مجلس، تصویب کلیات طرح‌های مربوط به اصلاح آیین نامه منوط به اخذ دو سوم رای موافق نمایندگان است. کلیات طرح «شفافیت آرای نمایندگان» ۱۵۳ رای موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه را اخذ کرد و برای تصویب تنها ۳ رای کم داشت.

با وجودی که با رد کلیات، عملا این طرح از دستور کار پارلمان خارج شده، طبق ماده ۱۳۰ آیین نامه در صورت تقاضای کتبی ۵۰ نماینده و موافقت مجلس این امکان وجود دارد که مجددا طرح در دستور کار مجلس قرار گیرد؛ تقاضایی که توسط نمایندگان به هیات رییسه داده شده است.

انتظار می‌رود در صورت بررسی مجدد طرح شفافیت آرا نمایندگان در صحن علنی این بار اشکالات و ایراد وارده به آن با دقت مورد بازبینی قرار گیرد و فراموش نکنند که به قول الیاس نادران، تهران همه ایران نیست و باید ملاحظه نمایندگان شهرستانی را هم کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۷
چون ادمهای به نرخ روز رفتن مجلس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
اقای روح الامینی این چه استدلالی است؟ که من ادم شفافی هستم اما با طرح شفافیت مخالفم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
معمولا مسولان ما وقتی خرشان از پل ، عبور میکند
دیگر فراموش میکنند
که چه وعده و وعیدهایی به مردم گرفتار داده اند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
و کارهاشون اشکال دارده!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
بزنم چه چه چو بلبل
که خرم بگذرد از پل
نمایدگان به خوبی میدانند اسم این کار میشود خودزنی
اصلا شفاف سازی تو کارشون نیست - انشالله که خیر نبینن اونایی که منفی دادن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
بابا اصلاح طلب عزیز لاقل یه چیزی بگید آدم به بعضی چیزا شک نکنه
بورس زمین فوتبال دولت و مجلس. بازنده مردم فریب خورده با وعده های سر خرمنی دولت
تا زمانی که نیروهای خودسر و شورای نگهبان وجود دارند، این طرح شفافیت آرا به ثمر نمی رسد.
فرض کنید یک نماینده، مخالف عقیده و نظرات گروه های خودسر (که همه می شناسیم) رای بدهد و رای ایشان مشخص شود، اون وقت همین نیروهای خودسر به خانه و زندگی او حمله می کنند. ماجرای حمله به آقای مطهری در فرودگاه شیراز را به یاد آورید.
دوم، شورای نگهبان هم در دور بعد، می تواند از رای های مثبت و منفی قبلی نماینده، سو استفاده کند.

ولی نکته ای که جالبه، همین مجلس انقلابی در دوره قبلی شاکی بودند که چرا طرح شفافیت آرا رای نیاورد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
شورای نگهبان همین حالا هم اگه بخواد با یک استعلام از مرکز آیتی مجلس می تونه بفهمه کی به چی رای داده. مغلطه الکی نکنید لطفا. رایها برای مردم شفاف نیست برای شورای نگهبان که اگه اراده کنه شفافه
زیادی شفاف میشدن ممکن بود موقعیتشون بهم بریزه
چون نمایندگان منتخب شورای نگهبان مثل خود شورای نگهبان هیچ علاقه ای به شفافیت ندارند.
چه یقه ای پاره میکردن تو تابناک ساندیسیا که اگه شفافیت و اف ای تی اف خوبه اول رای نمایندگان باید شفاف بشه
حیف الان به منفعتشون نیست یقه پاره کنن انگار
تا امور شفاف نشود هیچی اصلاح نیمشود خیالتون راحت امریکا همه چیز را میداند مردم نمیدانند
بخدا فقط یه نماینده فاسد و دزده که از شفافیت ارا میترسه و اینکه مردم نفهمند چه کسی رای نماینده رو با پول میخره
آراء شفاف تو یک کشوری که آزادانه می تونند رأی بدهند و مشکلی براشون پیش نمیاد خوبه ولی نه واسه کشور ما .چون نماینده جرأت نخواهد کرد رأی بر خلاف خواسته دیگر مسئولان بدهد چون آراء شفاف و هویداست. و وضع از اینی که هست بدتر می شود....
خب با این کار نماینده ها خودشون رو از چشم مردم انداختن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
مگه مردم اونا رو اورده بودن ؟!
در تمام جوامع پیشرفته ی دنیا، در هر زمانی امکان دسترسی به آرای نمایندگان، برای افراد وجود دارد.
شفافیت نه تنها در امور مربوط آرا نمایندگان بلکه در کلیه ی امور کشور لازم است و نباید چیزی پنهان از مردم وجود داشته باشد.
لعنت به امریکا با اون فایزرش ، لعنت به انگلیس با اون مدرناش ، لعنت به زادگاه ویروس کرونا چین و امریکا ، اون ازمایشگاه و ان مرکز خرید ، لعنت به همگیتان که عزیزان مان جلوی چشم مان پرپر می شوند
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
اخوی مث اینکه حالت خرابه،خدا صبر بده
خنده دار است که انتظار داشتید رای بیاورد
الحمدالله
خدایا انانی را که شعار و تهمت و توهین را
در دستور کار داشتند

آیا الان هم همین رویه را دارند

ایا صدا و سیما که در دوره مجلس قبل کلی برنامه در شفاف سازی مخالفت مجلس
برنامه تهیه و در دستور کار داشت

الان انقدر شهامت و صداقت دارد که همین رویه را برای همین موضوع
مجددا تکرار کند
یا
اجازه ندارد
مخلص کلام را جناب (نقد علی) بیان کردند... هدف خدمت به خلق نیست!
خوشم میاد همینا اسفند گذشته که کاندید بودن مجلس دهم رو می‌کوبید که مخالف شفافیت هست و ما انقلابیون با شفافیت مشکل نداریم
مجلس انقلابی فقط یک شعار بود
اتفاقا‌اولین‌تصمیم‌صحیح‌مجلس‌بود‌شفافیت‌رای‌یعنی‌عدم‌استقلال‌نمایندگان
به درجات تازه ای در سانسور رسیدی ، میدونی اینا نشانه چیه و در نهایت چی میشه دیگه ؟؟؟؟؟؟؟
صدا و سیما و تحلیل شبکه های خبر
خاصه ۳۰و۲۰ الان
کجا هستند
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
نمیدونی! طرف کرونا گرفته
به قول یه ضرب المثل اگه قانون قرار بود اجرا شود اصلا وضع نمیشد ،نماینده هم اگر بخواهد راست بگوید و شفاف باشد که نماینده نمیشد.
مجلسی که اسم خودشو انقلابی گذاشته ولی حتی حاضر نیست یک سوال از وزیر اقتصاد و وزیر ورزش به خاطر گندکاریهایی که در بورس و فوتبال داشتند، بکند، در عوض هر چند وقت ظریف را به مجلس میکشانند و هر روز به او توهین میکنند. این اسمش انقلابی گریه؟
رای نیاورد چون جلوی پارتی بازی نماینده ها برای گرفتن پست از دولتی ها برای فامیلهایشان را میگرفت خنده داره اونوقت هم پارتی بازی کنی هم تو مجلس یرای ظاهر انقلابی شفاف وزیر را استیضاح کنی
کاری نکنید که ما هم مثل بعضی ها از رای دادن پشیمان شویم.....
جالب است که در بلاد کفر (اروپا) ارا نمیندگان شفاف است و نمایندگان در قبال هر رای به هر طرحی به مدم و احزابشان باید پاسخ کارشناسی بدهند و اگر از طرحی جانبداری کنند و ان طرح منجر به ضرر و زیان به جامعه گردد ان نماینده ترد خواهد شد لذا نمایندگان در رای به طرح ها و لوایح با حساسیت ویژه ای اقدام می کنند این طرح می تواند مبنایی برای ارزیابی یک نماینده در دوره های آتی باشد .
تحلیل گران سازمانی رسانه میلی خوابند و نادرستگویان فراوان
آخه اگه شفافیت در کشور باشه نون خیلی از باندها حذف می شه.
تابناک - اسم نمایندگانی که منفی دادن رو بنویس
چون منتخب شورای نگهبان هستند هر موقع این شورا دلایل رد صلاحیت گسترده کاندیداها را اعلام کرد این مجلس هم شفاف می شود.
قصه دولت و مجلس و ملت به این صورت است که ملت می خواهند یک عده را استخدام کنند که فعالیت های عمومی آنها از قبیل آب و برق و جاده و ارتباطات و ... را سرپا نگه دارند.
این فعالیت ها یا اجرایی است که به دولت مربوط می شود و یا نظارتی است که به مجلس مربوط می شود.
ملت هم در واقع یک سری تعهدات را و یا اصطلاحاْ RFP را در اختیاد افراد اینکاره می گذارد و هرکس توانمندی بهتر و تجربه بهتر و هزینه کمتری ارائه داد به آن بسپارند
چقدر دوست داشتم قبل از رای گیری از مردم یک آیتم برای نماینده ها وجود داشت و مشخص می کردند که آیا نامزدهای مجلس می خواهند رایشان شفاف باشد یا خیر؟ باور کنید هیچ کدامشان رای منفی نمی دادنند آخر نفاق و دورویی تا کجا؟
همه ما می دانیم که مدینه فاضله یک چیز رویایی است
بنظر من اولین جایی که در ایران می بایست خصوصی سازی می شد صدا و سیما بود جون صدا و سیما بعنوان یک رسانه ملی حق بسیار زیادی بر گردن شفافیت و جلوگیری از فساد اقتصادی و سیاسی و فرهنگی دارد.
ان ساختمان دیگر برازنده نام خانه ملت نیست.
برای اینکه نون ، رانت ، پول و فساد تو غیر شفاف بودنه
بخاطر اینکه صداقت و درستی در حرفهاشون و رفتار و کردارشون نیست و گرنه کسی که حسابش پاک است از محاکمه چه باک است
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی