جهانگیری: اجازه ندادیم در کشور قحطی به وجود آید

معاون اول رئیس جمهور گفت: با تلاش های دولت اقدامات خصمانه دشمنان علیه ملت کنترل شد و اجازه ندادیم در کشور قحطی به وجود آید.
کد خبر: ۱۰۴۳۹۴۰
|
۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸ 04 April 2021
|
8787 بازدید
|



به گزارش تابناک به نقل از مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور بعداز ظهر (شنبه) در دیدار با نخبگان جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان خراسان رضوی، گفت: جامعه‌ای کارآمد است که بتواند در سرنوشت خود دخالت داشته باشد، انتخاباتی مشارکت جویانه برگزار کند و از مسئولان خود مطالبه و پرسشگری داشته باشد. از دل چنین جامعه‌ای دولتی توانمند و ایرانی قدرتمند بیرون خواهد آمد.

وی با اشاره به برخی اشکالات ساختاری در اداره کشور نظیر اشکالات ناشی از تصمیم‌های مدیریتی، چالش‌های مزمن ریشه دار و حتی اشکالات موجود در قانون اساسی که پس از سال‌ها مشخص شده است، افزود: اقتصاد ایران به خاطر اتکا به درآمد نفت و دولتی بودن آن هیچ گاه اقتصادی با رشد مستمر و پایدار نبوده است و همواره شاهد رشد سینوسی اقتصاد بوده‌ایم که نتیجه آن در درآمد و زندگی مردم هم مشاهده می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختارها در اقتصاد کشور، اظهار داشت: در دهه اول پس از انقلاب، ایران مواجه با جنگی ناخواسته و تحمیلی بود. در دهه دوم و در دولت هاشمی رفسنجانی به تنگناها و خرابی‌های ناشی از جنگ پرداخته شد به طوری که در این برهه ایران واردکننده فولاد، لاستیک و حتی لبنیات بود. با تمرکز دولت آقای هاشمی بر تولید به منظور جلوگیری از واردات، اقتصاد کشور بیش از پیش دولتی شد به طوری که هیچ تولیدکننده قدرتمندی در بخش خصوصی وجود نداشت و تنها دولت به عنوان مجموعه حاکمیت ظرفیت تولیدش چند برابر شد بطوریکه در بخش فولاد از دو میلیون تن به شش میلیون تن رسید.

جهانگیری ادامه داد: در برنامه سوم توسعه کشور مسئولان شرایط اقتصادی را تغییر دادند و به جای توجه به کمبودها به دنبال اصلاح ساختارها رفتند. برنامه سوم اگرچه پیشنهاد دولت خاتمی بود اما در مجلس پنجم که مدیریت آن با ناطق نوری بود و در کمیسیون تلفیق باهنر حضور داشت به تصویب رسید. معنای این اتفاق این بود که همه جریانات کشور روی جهت گیری اصلاح ساختار اقتصاد مبنی بر کوچک سازی دولت و فعال سازی بخش خصوصی اتفاق نظر داشتند.

وی با ذکر خاطره‌ای از دوران وزارت خود، گفت: در آن مقطع و در موضوع نوسازی صنایع در حضور رهبر معظم انقلاب عنوان کردم که فعالان بخش خصوصی و صاحبان کارخانه‌ها پیشنهاد دولت برای نوسازی را شوخی می‌گیرند و به ما می‌گویند که چرا در کار ما دخالت می‌کنید. مقام معظم رهبری پرسیدند چرا آنها این رویکرد را دارند؟ گفتم بخش خصوصی درباره میزان رشد و سقف پروازش پرسش‌های جدی دارد. آنها می‌خواهند بدانند که می‌توانند میزان صادرات خود را از ۲۰ میلیون دلار به ۱۰۰ میلیون دلار برسانند یا پس از این اتفاق با آنها به عنوان انسان‌هایی مفسد برخورد می‌شود؟ که ایشان فرمودند برای فعالیت و کسب سرمایه بخش خصوصی هیچ سقفی وجود ندارد و بعداً منجر به ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی توسط ایشان گردید.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: حکومت باید برای اداره کشور نظریه و برنامه داشته باشد و متناسب با آن نظرات اصلاح ساختار انجام دهد. بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب می‌گذرد اما هنوز پرونده‌های خصوصی سازی در دولت اول هاشمی رفسنجانی بسته نشده است. اجرای سیاست‌های متناقض در طول سال‌های گذشته نتیجه مناسبی نداشته است، به عنوان حکومت باید هزینه‌های سیاست گذاری‌های صحیح را بپذیریم.

جهانگیری افزود: اگر می‌خواهیم بخش خصوصی در صحنه تولید حضور داشته باشد و علاوه بر ایجاد سرمایه، اشتغال درست کند باید آنها را محترم بدانیم به طوری که احساس کنند سرمایه، جان و آبرویشان امنیت دارد.

وی گفت: اگر ما گفته‌ایم که اداره سیاسی جامعه نیاز به حزب و سمن‌های فعال در بخش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد باید عوارض آن را نیز بپذیریم. این یک واقعیت است که احزاب به دنبال کسب قدرت و در اختیار گرفتن مناصب سیاسی نظیر ریاست جمهوری و مجلس هستند. احزاب کار خیریه انجام نمی‌دهند نمی‌شود که هم بگوییم چیزهای خوب دنیا را می‌خواهیم و هم از پیامدهای آن اجتناب کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با طرح این سوال که آیا حکومتی که ما به دنبال آن هستیم به دنبال آزادی و استقلال برای ملت و ایجاد ایرانی مقتدر است، اظهار داشت: آیا ما برای چنین شرایطی ابزارهای آن را نیز قبول داریم؟ مشکل اینجاست که هر گروهی می‌اندیشد برای ایجاد ایرانی مقتدر باید روشی که صحیح می‌داند اجرا شود و هیچ گاه نخواسته‌ایم به یک روش اجماعی دست پیدا کنیم.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران ذیل فصل هفت شورای امنیت، سازمان ملل در دولت گذشته گفت: برخی در کشور نمی‌خواهند بدانند و به یاد آورند که کشورهایی همانند لیبی و عراق که ذیل این فصل از شورای امنیت قرار گرفته‌اند چه سرنوشتی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه زمانی که ایران ذیل فصل هفت شورای امنیت قرار گرفت، دلسوزان ایران دولتی می‌خواستند که قادر باشد با گفتگو، جمهوری اسلامی ایران را از ذیل فصل هفت بیرون بیاورد، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید موفق شد این خطر را از ایران دور کند و توجه جهانی را به ایران جلب کند و فرصت توسعه را برای کشور فراهم نماید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سخنان و انتقادات تند برخی در کشور علیه برجام، ادامه داد: عده‌ای در داخل و خارج علیه برجام اقداماتی کردند و ترامپ نیز به عنوان یک فرد قلدر و نژاد پرست بدون اینکه ایران از این تفاهم کوتاهی کرده باشد یکطرفه از برجام خارج شد و عده‌ای نیز در مجلس زیر برجام را آتش با فندک روشن کردند و فشار آوردند که دولت از برجام خارج شود.

جهانگیری ادامه داد: اما دولت و وزیر خارجه این فشارها را تحمل کردند و اعلام کردند که از برجام خارج نمی‌شویم چرا که مانع اقدامات بعدی دشمنان ملت ایران خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه چین و روسیه و اتحادیه اروپا بارها اعلام کردند طرفدار برجام هستند اما یک قدم برخلاف جهت اقدامات ترامپ برنداشتند، تأکید کرد: آنها بارها در مجامع بین المللی به ما اعلام کردند که از برجام خارج نشوید البته باید در نظر داشت که در زمینه سیاسی و جلسات شورای امنیت با جمهوری اسلامی ایران در زمینه برجام همراهی کردند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه الان همه کشورهای دنیا و حتی جریان‌های سیاسی داخلی نیز اعلام می‌کنند که باید به برجام بازگشت و اگر برجام را حفظ نکرده بودیم باید یک دور جدید مذاکرات برای رسیدن به توافق آغاز می‌شد، تصریح کرد: فشارهای وارده در زمان جنگ اقتصادی به کشور سنگین بود اما دولت به خوبی عمل کرد و اجازه نداد اقتصاد کشور متلاشی شود.

جهانگیری با اشاره به اقدامات دشمنان در تیرماه ۹۷ و آماده کردن فضا برای فروپاشی اقتصاد کشور، اظهار داشت: در آن مقطع شاهد کمبود برخی کالاها نظیر پوشک بودیم. برخی دولت را مسخره کردند اما همان فضاسازی باید تبدیل به این می‌شد که در طی یک فرایند چهارماهه کالاهای اساسی در کشور یافت نشود و مردم احساس کنند که کشور دچار قحطی شده است.

وی گفت: با تلاش‌های دولت اقدامات خصمانه دشمنان علیه ملت کنترل شد و اجازه ندادیم در کشور قحطی به وجود آید.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به درآمد ۱۱۸ میلیارد دلاری از نفت در سال ۹۰ و کاهش آن به کمتر از ده میلیارد دلار در سال ۹۹ تأکید کرد: از این رقم ده میلیارد دلاری کمتر از پنج میلیارد دلار برای دولت بود که به راحتی به این مبلغ نیز دسترسی نداشتیم و باید با مقایسه شاخص‌های سال ۹۹ نسبت به سال ۹۰ در نظر داشت که این شاخص‌ها به چه میزان بدتر شده است.

جهانگیری با بیان اینکه عده‌ای به گونه‌ای به دولت اتهام ناکارآمدی می‌زنند که گویا عملکرد آنها در زمان مسئولیت یک دستگاه و سازمان فراموش شده است، گفت: این در حالی است که بدترین نوع اداره و بالاترین فساد، اقدامات خلاف قانون و گران اجرا شدن طرح‌ها در زمان مدیریت آنان اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: عده‌ای می‌گویند دولت خسته و تنبل است اما شما که خسته و تنبل نیستید در یک دوره دو ساله چند تصمیم گرفتید که گره از زندگی مردم باز کرده است؟

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور، تأکید کرد: نباید مأیوس باشیم و باید به یاد داشته باشیم که برای رسیدن به مردم سالاری در کشور نمی‌توان راه صدساله را یک شبه پیمود.

جهانگیری همچنین به فضای سیاسی کشور در سال ۹۲ اشاره و تصریح کرد: در آن سال جریان‌های سیاسی و افراد نمی‌توانستند به دلیل فضای امنیتی جلسه‌ای به راحتی برگزار کنند اما در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته تفاوت کرده است و باید به دستاوردهای بیشتری نیز برسیم.

وی با تأکید بر اهمیت انتخابات با توجه به موقعیت کنونی کشور، تاکید کرد: جز انتخابات هیچ شاخص و امکانی برای اینکه ایران در فضای بین المللی قدرت نمایی کند، وجود ندارد و فرصتی بالاتر از انتخابات نداریم. نباید در انتخابات خرداد ماه سال جاری فرصت سوزی کنیم تا فضا به گونه‌ای نشود که از خود بپرسیم چرا اجازه ندادیم مشارکت، انسجام و وحدت شکل بگیرد و تأسف بخوریم.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید انتخاباتی پرشور، رقابتی و با حضور حداکثری مردم انجام شود، ادامه داد: باید با توجه به منویات مقام معظم رهبری همه جریان‌های سیاسی نامزدهای مورد نظر خود را در انتخابات داشته باشند و دولت نیز از این ظرفیت استفاده می‌کند تا انتخاباتی پرشور و با حضور حداکثری مردم شکل بگیرد تا بار دیگر اقتدار به ایران بازگردد و بتوانیم در مذاکرات با کشورهای غربی و قدرتهای جهانی خواسته‌های کشور را به پیش ببریم.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار دوازده میلیون نفری حاشیه نشینی در کشور، افزود باید برای فقر زدایی در کشور اقدامات اساسی انجام داد چرا که جمعیت بالای فقیر در ایران موجب نگرانی جدی است.

وی گفت: امروز دولت بانک‌های اطلاعاتی بسیار خوبی دارد و سامانه‌های اطلاعاتی وزارت رفاه، سرمایه‌ای بزرگ برای ریشه کن کردن فقر و تبعیض در کشور است.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: در کشور خانواده‌هایی وجود دارند که هیچ منبع درآمدی ندارند و متأسفانه در برخی از استان‌ها این جمعیت زیاد است و دولت به دنبال حل مشکلات این بخش جامعه است.

جهانگیری با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا ابتدایی‌ترین مسایل زندگی در حاشیه شهرها فراهم شود، به سفر اخیر خود به یکی از شهرستانهای تهران اشاره کرد و افزود: در حالی که تلاش کرده‌ایم تا خدمات بهداشتی و درمانی در دورترین روستاهای کشور ارایه شود، شاهد هستیم که یک جمعیت ۶۰۰ هزار نفری در حاشیه شهر تهران فاقد بیمارستان است. مقام معظم رهبری با حضور سران قوا و برخی مسولان کشور چندین جلسه پیاپی در خصوص آسیب‌های اجتماعی برگزار کردند که از نتایج این نشست‌ها ساماندهی و رفع مشکلات حاشیه شهرها بود که تبدیل به مسایل اساسی کشور شده است.

وی بر توانمندی دانشگاه‌ها در سراسر کشور تأکید و تصریح کرد: استاندار موفق کسی است که بیشترین ارتباط را با دانشگاه‌ها داشته باشد و سمن‌هایی که در دانشگاه‌ها شکل گرفته‌اند باید برای توسعه و حل مشکلات به کمک استانداران بیایند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه پیرامون عملکردهای هیئت‌های اجرایی انتخابات گفت: در جلسه‌ای با حضور وزرای کشور و اطلاعات در این خصوص بحث و بررسی شد. باید اجازه دهیم افراد شایسته که پس از استعلام از مراجع چهارگانه بدون مشکل بوده‌اند، بتوانند به راحتی در شوراها کاندیدا شوند و دولت تلاش می‌کند تا این محدودیت برطرف شود.

جهانگیری با اشاره به شیوع بیماری کرونا و اقدامات جوانان ایرانی در تولید ماسک و ونتیلاتور در کشور، تأکید کرد: اقدامات جوانان در آن زمان یک معجزه بود تا جایی که به تولید روزانه ۲۷ میلیون ماسک رسیده‌ایم و توانستیم ونتیلاتور نیز به خارج صادر کنیم.

وی با اشاره به اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان وام روستایی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه نشینی، تصریح کرد: بهره وام برای روستاییان ۶ درصد در نظر گرفته شد اما اگر جوانی طرح‌های دانش بنیان ارایه کرد، این وام‌ها با بهره ۴ درصد ارایه شده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به اهمیت توجه به ظرفیت و توانمندی‌های زنان در مدیریت کشور و اینکه زنان در برخی بخش‌ها از مردان عملکرد بهتری داشته‌اند، تأکید کرد: طبق مصوبه دولت باید با پایان دولت تعداد مدیران زن به ۳۰ درصد برسد که طبق آخرین گزارش‌ها امروز ۲۶ درصد از زنان در سمت‌های مدیریتی هستند و استانداران و مدیران کشور باید از ظرفیت زنان به خوبی استفاده کنند.

جهانگیری با اشاره به مشکلات بخش خدمات ناشی از شیوع بیماری کرونا، تأکید کرد: در زمان شیوع کرونا ۸۰ درصد مشاغل خدماتی از جمله هتلداران، هنرمندان و رسانه‌ها بیشترین آسیب را دیدند و دولت در حد توان خود تلاش کرد تا حد امکان مشکلات این قشر از جامعه برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین پرداختی‌ها در سال گذشته به بازنشستگان تأمین اجتماعی، معلمان و کارمندان دولت بوده است، افزود: پرداختی شش برابری به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قابل مقایسه با دولت‌های قبل نیست.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به هجمه‌ها علیه دولت و اینکه دولت عقبه مطمئن و سازماندهی برای دفاع از خود نداشت، تاکید کرد: همه فشارها به دولت و رئیس جمهور وارد آمد و هر فردی از جایی عصبانی بود، ضربه‌ای به دولت می‌زد اما دولت تلاش کرد روحیه خود را برای توسعه و پیشرفت کشور حفظ کند.

در ابتدای این جلسه نیز چند تن از نمایندگان گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دیدگاه‌های خود را درباره مسائل روز کشور و استان خراسان رضوی مطرح کردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۲۶
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
واقعا اقای جهانگیری وقتی این حرفها را میزنه خنده اش نمیگیره؟
احد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
این هم بازی جدید در آستانه انتخابات است دفعه قبل سایه جنگ را علم کردید ایندفعه جلوگیری از قحطی را
ولی قرار اول شما چیز دیگری بود تعامل با دنیا - رفع تحریم ها - رونق اقتصادی - جلوگیری از تورم -و.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
واقعا از شما بابت حفظ ارزش پول ملی و اینکه نگذاشتید بیش از 40 درصد (از 3 تومن رسید به 4.2) تشکر میکنم.حالا قحطی آمد و دلار 4200 گیر نیومد بحثی است جدا !!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
مطمئن هستم تمام تلاشتان را کردید اما توان تان بیشتر از این نبود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
دست شما درد نکنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
هنر کردی. از آنچنان رونق اقتصادی رسیدی به منت گذاشتن برای اینکه قحطی نشد
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
چی میگه ؟ الان ایشون فارسی صحبت میکنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
واقعا" این حرفها را از کجا در میآورند؟؟!!! شما حتی نتونستید یک مرغ و تخم مرغ را سامان بدید حالا ادعای ممانعت از قحطی را سر میدید؟؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
تنها چیزی که میشه گفت اینکه درود بر شرف همه شما که کشوری ثروتمند را به این حال روز انداختین که حالا قحطی نشدن را افتخار مدیریت فلج خود میدانید
واقعا \رداخت این بهای سنگین برای کدام هدف مشع مشعتان \رداخت نموده اید ؟
برای استقلالتان که به پای مسکو چین ذبح فرمودین ؟
برای آزادیتان که حجم زندانی های سیاسیتان خود گواه آن است ؟
برای جمهوری که تنها نامی از آن باقی مانده ؟
یا برای اسلامی که نسل جدید و قدیم را با عملکرد دروغ و خیانت و اختلاس و فساد به اصل آن مشکوک فرموده اید ؟
به نظر شما حتی تاریخی که شما با پول تحریف میکنید در باره شما و ملت بره چه قضاوتی خواهد کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
البته از جیب مردم
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟