راهنمای خرید از میادین میوه و تره بار برای تغذیه سالم بر اساس راهنمای مدیریت تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با تاکید بر لزوم حفظ تعادل و تنوع در مصرف تمامی مواد غذایی و دریافت تمامی ویتامینها و املاح مورد نیاز منتشر شد.
به گزارش فارس، استفاده مقادیرکافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدون و تنوع مصرف 6 گروه اصلی مواد غذایی با اولویت استفاده از میوهها به منظور افزایش سطح ایمنی بدن، مورد تاکید است و در این میان، مصرف محصولات حاوی ویتامین C از جایگاه ویژهای برخوردار است.
بر اساس این گزارش، انواع میوهها و سبزیهای حاوی ویتامین C شامل سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، انواع جوانه، مرکبات (لیموتُرش، لیموشیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی، پیاز و شلغم میباشند.
انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و مرکبات که دارای ویتامین E میباشند، در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر هستند، ضمن اینکه سبزیها و میوههای تازه و خشک شده، حاوی روی و آهن و سبزیهای برگ سبز و میوهها، حاوی ویتامین B هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
همچنین در صورت عفونت و بروز تب، رژیم غذایی حاوی پتاسیم شامل انواع میوه مانند موز، آلو، زردآلو، طالبی، کیوی و پرتقال و محصولات فرنگی مشتمل بر اسفناج، جعفری، لوبیا، سبوس گندم، هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی توصیه میشود.
گفتنی است، تهیه انواع میوه و سبزیجات و صیفیجات تازه از جمله محصولات متنوع و مختلفی که در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریهای تنفسی میتوانند موثر باشند و مصرف آنها از سوی مراجع معتبر بهداشتی توصیه شده است، با کیفیت مطلوب و با قیمت مناسب که اختلاف آن با میانگین قیمتهای سطح شهر به 40 درصد میرسد، در میادین میوه و تره بار امکانپذیر است.