به نظر میرسد بعد از دو سال کش و قوسها و تنشهای فراوان، عملیات آزادسازی ادلب از سوی ارتش سوریه وارد مرحله پایانی خود شده است و روسها نیز تمایل خود برای آغاز این عملیات را نشان داده اند.
به گزارش «تابناک»؛ بار دیگر جبهه ادلب در صدر تحولات سوریه قرار گرفته و اقدامات ارتش سوریه این استان را به مرکزیت جبهات نظامی تبدیل کرده است. پس از تحولات شرق فرات، استان ادلب در شمال غرب این کشور به محل تمرکز و اولویت ارتش سوریه و در عرصه سیاسی نیز به برگی تاثیرگذار و سرعت بخش در روند توافقات و مذاکرات میان طرفهای درگیر از جمله ترکیه تبدیل شده است.
گزارشهای خبری حاکی از آن است که ارتش سوریه برای انجام عملیات جدید، نیروهای خود را جنوب استان ادلب مستقر کرده است.
به گزارش وبگاه خبری «العربی الجدید»، روز یکشنبه، هواپیماهای روسیه مواضع گروههای مسلح در «ابومکه» در شرق شهر معره نعمان در جنوب ادلب را به همراه مواضع عناصر مسلح در روستای «الصرمان» و محله جرجناز در شرق معره نعمان بمباران کردند. همزمان با این اقدام، مواضع افراد مسلح در محور کبینه از تواقع جبل الاکراد در شمال استان لاذقیه مواضع معارضان در این منطقه هدف گرفته شد.
اعزام ناوچه موشک انداز روسی به مدیترانه
در همین راستا، ناوچه موشکانداز روسیه برای پشتیبانی از ارتش سوریه در نبرد با گروههای تروریستی در ادلب به آبهای سوریه اعزام شد.
به گزارش دبکا فایل، ناوچه موشکانداز «ادمیرال گریگوروویچ» نیروی دریایی روسیه روز شنبه برای پشتیبانی از ارتش سوریه در نبرد با گروههای تروریستی در استان ادلب در شمال شرق این کشور به آبهای نزدیک سوریه اعزام شد.
نیروی دریایی روسیه به همراه نیروی دریایی سوریه در روزهای گذشته رزمایش مشترک خود را در دریای مدیترانه آغاز کردند.
این در حالی است که عملیات سریع و راهبردی ارتش سوریه در این استان در حال اجراست.
ارتش پس از درگیریهای شدید با گروه «اجناد قوقاز» (سربازان قفقاز) وابسته به گروه تروریستی النصره چندین روستا و شهرک را از دست گروههای تروریستی آزاد کرد که مهمترین آنها شهرک راهبردی «تل تمر» است.
تحولات میدانی و تزریق ادوات نظامی و استحکام آن در استان ادلب، حاکی از آن است که پیش از آغاز سال میلادی جدید، معرکه ادلب آغاز خواهد شد، چنانکه منابع میدانی از ارسال مداوم تجهیزات نظامی از سوی ارتش سوریه به حومه جنوبی و شرقی ادلب خبر میدهند، در واقع این دو منطقه نقطه تماس با گروههای تروریستی محسوب میشود و از لحاظ سنتی این مناطق همواره محل درگیری بوده و تروریستها همواره از این دو محور تلاش داشتند به مواضع ارتش سوریه حمله کنند، به ویژه منطقه سنجار در شرق ادلب و یا اطراف منطقه خانشیخون.
نکته مهم آنکه، به دنبال تعللهای پیوسته ترکیه در انجام تعهداتش طی توافقات صورت گرفته، ادلب به عنوان برگهای است که ترکیه تمایل دارد از آن در لحظات آخر جنگ استفاده کند و همین مساله تمایل سوریه به بازنگری در مهندسی خطوط مقدم جبهه درگیری در مناطق تحت سیطره تروریستها را توجیه میکند، به ویژه آنکه اخیرا گروههای تروریستی مورد حمایت ترکیه و جبهه النصره به مواضع ارتش سوریه در سنجار چندین بار حمله کردند و همین امر انگیزهای برای ارتش سوریه شده است که تلاش کند، هرچه زودتر به حضور تروریستها در منطقه پایان بدهد.
تحولات میدانی در سوریه و نزدیکی تدریجی به عملیات نظامی ارتش این کشور در حومه ادلب در سایه اصرار دمشق به پاکسازی کامل شهرهای بزرگ از تروریسم صورت میگیرد و به اعتبار دیگر پرونده ادلب علاوه بر آن که موضوعی کاملا نظامی است نقش پررنگی را هم در عرصه توافقات سیاسی ایفا میکند و این مساله سنگ بنای محکمی در تحولات آتی مربوط به سوریه است و حتی می تواند در پیشبرد روند تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه که با کارشکنیهای گروه مورد حمایت ترکیه مواجه است، موثر واقع شود.