سازمان محیط زیست در هند اعلام کرد که شرکت خودروسازی فولکس واگن را به اتهام افزایش انتشار گازهای آلاینده و آلودگی هوا پنج میلیارد روپیه جریمه کرده است.
به گزارش ایسنا، شرکت فولکس واگن که در طول چند سال اخیر به شدت از سوی نهادهای دولتی و زیست محیطی کشورهای مختلف بخصوص اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا تحت فشار قرار گرفته و جریمههای سنگین و هنگفتی را در این خصوص پرداخته است، بر اساس ادعای رسانههای خبری محلی، حالا به نظر میرسد که توسط سازمان حفاظت از محیط زیست در هند نیز به اتهام افزایش آلودگی هوا در این کشور به پرداخت جریمه سنگینی محکوم شده است.
در سال ۲۰۱۵ میلادی رسوایی پرونده خودروهای آلاینده فولکس واگن آلمان برای نخستین بار در ایالات متحده آمریکا افشا شد چرا که پس از آزمایشهای صورت گرفته مشخص شد نرم افزار مدیریت میزان آلایندگی موتور خودروهای دیزلی این شرکت در آمریکا دستکاری شده بود.
فولکس واگن پس از اعتراف به تقلب، به پرداخت ۴.۳ میلیارد دلار جریمه محکوم شد و هنوز هم با مشکلات حقوقی در آلمان، آمریکا و سراسر جهان مواجه است. این شرکت ۲۲ میلیارد یورو را برای پرداخت خسارات حاصل اختصاص داده است و همچنان هم به ایجاد آلودگی در محیط زیست در جهان متهم است.
حالا تازهترین گزارشهای منتشر شده از سوی رویترز حاکی از آن است که دادگاهی در هند به شکایت سازمان محیط زیست در این کشور تصمیم گرفته است که این خودروساز مشهور و بزرگ آلمانی را تحت تأثیر رسوایی دیزلگیت و کمک به انتشار گازهای آلاینده و سمی به جو زمین و همچنین افزایش غلظت آلودگی هوا در شهرهای مختلف هند، پنج میلیارد روپیه معادل ۷۱.۳۹ میلیون دلار جریمه کند.
آلودگی هوا که هر ساله جان هزاران نفر را میگیرد و سلامت و بهداشت شهروندان را به مخاطره میاندازد و هزینههای سنگینی را برای دولت کشورهای مختلف و نظام سلامت و محیط زیست به وجود میآورد، در سالهای اخیر از اهمیت بیشتر و خاصی برخوردار شده است، به گونهای که بسیاری از کشورهای عضو توافق نامه پاریس، موظف شدهاند که اقدامات متعددی را به منظور کاهش آلودگی هوا و گرمایش زمین انجام دهند و به مقابله با عوامل آلاینده بپردازند.