بازدید 3497

رشد ۱/ ۰ درصدی شاخص کل بورس پس از ۴ هفته

بازار سرمایه تهران در هفته گذشته در دو نیمه متفاوت ظاهر شد. به طوریکه در دو روز ابتدایی هفته، با روند نزولی نماگر کل همراه شد و از روز دوشنبه تا آخرین روز فعالیت یعنی روز چهارشنبه، در مسیر صعودی حرکت کرد تا در نهایت رشد 0.1 درصدی شاخص کل را شاهد باشیم. رشدی که پس از چهار هفته روند نزولی حاصل شده بود.
کد خبر: ۷۹۸۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۶ 12 May 2018

بازار سرمایه تهران در هفته گذشته در دو نیمه متفاوت ظاهر شد. به طوریکه در دو روز ابتدایی هفته، با روند نزولی نماگر کل همراه شد و از روز دوشنبه تا آخرین روز فعالیت یعنی روز چهارشنبه، در مسیر صعودی حرکت کرد تا در نهایت رشد 0.1 درصدی شاخص کل را شاهد باشیم. رشدی که پس از چهار هفته روند نزولی حاصل شده بود.

به گزارش تابناک اقتصادی، اولین روز هفته گذشته، بورس تهران با افت 511 واحدی شاخص کل مواجه شد. کاهشی که پس از رشد 25 واحدی نماگر در آخرین روز کاری هفته قبل از آن، تحت تاثیر منفی نمادهای معاملاتی فارس (صنايع پتروشيمي خليج فارس)، نماد فملی (ملي‌ صنايع‌ مس‌ ايران‌)، نماد شپنا (پالايش نفت اصفهان)، نماد شپدیس (پتروشيمي پرديس)، نماد رانفور (خدمات‌انفورماتيك‌)، نماد پارسان (گسترش نفت و گاز پارسيان) و نماد کگل (معدني و صنعتي گل گهر) به ثبت رسید.

همچنین در دومین روز فعالیت بازار یعنی روز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران بازهم با کاهش همراه شد و این بار با 250 واحد کاهش معادل 0.27 درصد به رقم 92 هزار و 849 واحد رسید. در این روز نیز نمادهای معاملاتی رانفور (خدمات‌انفورماتيك‌)، نماد فملی (ملي‌ صنايع‌ مس‌ ايران‌)، نماد تاپیکو (س. نفت و گاز و پتروشيمي تأمين)، نماد وامید (گروه مديريت سرمايه گذاري اميد)، نماد شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، نماد شپنا (پالايش نفت اصفهان)، نماد شتران (پالايش نفت تهران)، نماد دعبید (لابراتوارداروسازي‌ دكترعبيدي‌) و همچنین نماد خودرو (ايران‌ خودرو) و نماد خساپا (سايپا) بیشترین نقش را در روند نزولی نماگر کل بورس داشتند.

اما روند نزولی شاخص در سومین روز هفته ادامه نیافت و در پایان روز دوشنبه، شاخص کل با رشد 315 واحدی معادل 0.34 درصد همراه شد. در این روز نمادهای معاملاتی فولاد (فولاد مباركه اصفهان)، نماد فارس (صنايع پتروشيمي خليج فارس)، نماد کگل (معدني و صنعتي گل گهر)، نماد فخوز (فولاد خوزستان)، نماد شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، نمادهای فایرا (آلومينيوم‌ايران‌) و شتران (پالايش نفت تهران) و شپنا (پالايش نفت اصفهان) و همچنین نماد خپارس (پارس‌ خودرو) بیشترین تاثیر مثبت را در سبزپوشی شاخص کل بورس داشتند.

پس از این رشد، فعالیت بازار در روز سه شنبه بر خلاف جو روانی بازار بدلیل انتظار برای اعلام موضع آمریکا در قبال برجام که قرار بود سه شنبه شب به وقت تهران اعلام شود، روند صعودی خود را ادامه داد و با حمایت نمادهای معاملاتی فملی (ملي‌ صنايع‌ مس‌ ايران‌)، شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، فخاس (فولاد خراسان)، شپنا (پالايش نفت اصفهان)، کگل (معدني و صنعتي گل گهر)، شخارک (پتروشيمي‌ خارك‌)، خپارس (پارس‌ خودرو) و خودرو (ايران‌ خودرو) به رشد 440 واحدی معادل 0.47 درصد دست یافت.

اما روز پایانی فعالیت بازار سرمایه تهران همزمان شد با فردای اعلام موضع ضد برجامی و ضد ایرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا. بر این اساس برخی انتظار سقوط شاخص های منتخب بورس تهران پیش بینی می کردند ولی بر خلاف این پیش بینی، نماگر بورس با افزایش 85 واحدی همراه شد و توانست سومین روز صعودی را به ثبت برساند. روز چهارشنبه حمایت همه‌جانبه حقوقی‌ها مانع از افت محسوس قیمت سهام شد. در این روز نیز نمادهای معاملاتی شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، فارس (صنايع پتروشيمي خليج فارس)، همراه (شركت ارتباطات سيار ايران)، فخاس (فولاد خراسان)، تاپیکو (س. نفت و گاز و پتروشيمي تأمين)، اخابر (مخابرات ايران)، پارسان (گسترش نفت و گاز پارسيان)، وغدیر (سرمايه‌گذاري‌غدير(هلدينگ‌) و فملی (ملي‌ صنايع‌ مس‌ ايران‌)، با روند افزایشی، بیشترین تاثیر مثبت را در رشد شاخص کل بورس داشتند.

رشد ۱/ ۰ درصدی شاخص بورس پس از ۴ هفته

سهامداران از خرید و فروش متوالی پرهیز کنند

به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود که با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور و ریسک‌های سیستماتیک پیش‌رو و ریسک برجام، دارایی‌های خود را تقسیم‌بندی و در بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله بخش مسکن، سپرده بانکی، پیش خرید سکه از بانک مرکزی و سهام سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذاری در هریک از دارایی‌ها هر چند بازده متفاوتی دارد ولی ریسک آنها نیز متفاوت است. این موضوع می‌تواند سرمایه‌گذاران را در هر شرایطی حفظ کند و همزمان بازده معقولی نیز به همراه داشته باشد.

سرمایه‌گذارانی که در بازار سهام فعالیت می‌کنند، بهتر است از خرید و فروش‌های متوالی پرهیز کنند تا کارمزد معاملات، بازده آنها را کاهش ندهد، همچنین توصیه می‌شود در شرکت‌هایی که زیان انباشته قابل‌توجهی دارند سرمایه‌گذاری نشود زیرا در شرایط فعلی ریسک‌های سرمایه‌گذاران بیش از پیش افزایش می‌یابد. همچنین توصیه می‌شود که سهامداران توجه خود را به شرکت‌های سودآور کامودیتی که صادرات انجام می‌دهند و شرکت‌های خدماتی داخلی معطوف کنند. با عنایت به اینکه قیمت ارز تک‌نرخی حدود ۵ درصد بالاتر از میانگین قیمت سال گذشته است و میانگین قیمت‌های جهانی نیز همچنان بالاتر از سال پیش است، شرکت‌های گروه فولاد، معادن و فلزات رنگی از سود‌آوری بیشتری نسبت به سال قبل برخوردارند و می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشند. همچنین شرکت‌های خدماتی مانند یوتیلیتی‌ها و مخابرات با توجه به تقسیم سود مناسب گزینه‌های کم‌ریسکی هستند. سایر سهام سودآور بازار که نسبت P/ E مناسبی دارند و با توجه به مجامع پیش‌رو از تقسیم سود مناسبی هم برخوردارند، می‌توانند مورد توجه قرار گیرند. به نقل از دنیای اقتصاد

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار