بازدید 35144
نشست استانبول، بدون قرائت بیانیه پایان یافت؛

شکست طرح ضد ایرانی عربستان در نشست سازمان همکاری اسلامی

نشست سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول ترکیه ـ که در یکی، دو روز اخیر به واسطه مطرح شدن برخی مواضع ضد ایرانی، جنجال ساز شده بود ـ در نهایت بدون قرائت بیانیه نهایی، پایان یافت؛ اقدامی که به دلیل مخالفت شدید ایران با این بیانیه صورت گرفت. رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران، در اعتراض به بیانیه مذکور، در اختتامیه نشست حاضر نشدند.
کد خبر: ۵۸۱۱۰۲
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳ 15 April 2016
شکست طرح ضد ایرانی عربستان در نشست سازمان همکاری اسلامینشست سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول ترکیه ـ که در یکی، دو روز اخیر به واسطه مطرح شدن برخی مواضع ضد ایرانی، جنجال ساز شده بود ـ در نهایت بدون قرائت بیانیه نهایی، پایان یافت؛ اقدامی که به دلیل مخالفت شدید ایران با این بیانیه صورت گرفت. رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران، در اعتراض به بیانیه مذکور، در اختتامیه نشست حاضر نشدند..

به گزارش «تابناک»، دقایقی پیش، سیزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در استانبول، در حالی به پایان رسید که به دلیل مخالفت‌های شدید جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشور‌ها، بیانیه پایانی این نشست قرائت نشد.

این امر در شرایطی اتفاق افتاد که در پی جنجال‌های پدید آمده از روز گذشته تاکنون بر سر گنجانده شدن چند بند ضد ایرانی در بیانیه پایانی این نشست، حسن روحانی، رئیس جمهور و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، از شرکت در جلسه اختتامیه خودداری کرده و بدین شکل، به جدی‌ترین صورت ممکن اعتراض خود را به بندهای مذکور – که با نفوذ عربستان گنجانده شده بود – اعلام کردند.

با وجود عدم قرائت بیانیه مذکور، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ـ که ریاست دوره‌ای این سازمان را بر عهده دارد ـ در سخنرانی خود در مراسم اختتامیه مدعی شد، شرکت کنندگان در نشست سیزدهم سازمان همکاری، با بیانیه پایانی موافقت کرده‌اند و «امیدواریم این بیانیه، آغاز خیر و صلح برای همه کشورهای عضو باشد».

گفتنی است، سعودی‌ها چهار بند علیه ایران و حزب‌الله، محور اصلی مقاومت در خاورمیانه مقابل تروریسم، در بیانیه رسمی سیزدهمین دوره اجلاس سازمان همکاری اسلامی گنجانده بودند؛ بندهایی که به گفته سید عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با وجود آنکه با مخالفت ایران و گروهی از کشور‌ها همراه شده، رئیس این دوره از اجلاس و همچنین کشورهای همراه با عربستان، این بیانیه را تصویب شده قلمداد می‌کردند.

در واقع سعودی‌ها با حذف غیرقانونی ایران از روند تنظیم این بیانیه، آنچه قصد داشتند علیه ایران و هم‌پیمانانش از تریبون سازمان همکاری کشورهای اسلامی خوانده شود، در این بیانیه قرار دادند و شرایط را به گونه‌ای پیش بردند که کار تمام شده تلقی و در اجلاس سران کشورهای اسلامی، صرفاً در راستای تشریفات قانونی، این بیانیه قرائت شود.

با وجود این مخالفت شدید و قاطع هیأت ایرانی، به ویژه شخص رئیس جمهور و وزیر خارجه کشورمان، کار را برای سعودی‌ها به گونه‌ای پیش برد که حتی فرصت قرائت و انتشار رسمی مفاد این بیانیه را نیز نیافتند و به این ترتیب، آل سعود با وجود صرف میلیارد‌ها دلار در راستای خریدن همراهی دیگر کشور‌ها، در عمل نتوانست به اهداف ضد ایرانی خود در اجلاس سازمان همکاری دست پیدا کند.

مواردی که سعودی‌ها در بیانیه نهایی گنجانده و قصد نشان دادن حمایت اکثریت کشورهای عضو از آن را داشتند، از این قرار بود؛

- محکومیت حمله به ساختمان سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در ایران
- رد اظهارات مقامات ایرانی به ویژه در زمینه اجرای احکام قضایی علیه افراد مرتکب جرایم تروریستی در عربستان سعودی
- محکومیت دخالت‌های (ادعایی عربستان) ایران در امور داخلی بحرین، یمن، سوریه و سومالی
- محکومیت (ادعای) حمایت ایران از تروریسم
- رابطه ایران با کشورهای همسایه باید بر پایه حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورهای همسایه و احترام به حاکمیت و استقلال کشورهای همسایه و حل اختلافات از طریق راه‌های مسالمت آمیز باشد.
- (طرح ادعای) تروریستی خواندن حزب‌الله لبنان
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست