اوباما: باید به توافق با ایران افتخار کرد

رئیس‌جمهور آمریکا از مردم کشورش خواست که این بار صدای مخالفت خود با جنگ را به گوش کنگره برسانند و با حمایت از تصویب توافق هسته‌ای، مانع از تکرار تجربه جنگ عراق شوند.
کد خبر: ۵۲۰۸۸۳
|
۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲ 31 July 2015
|
5413 بازدید
رئیس‌جمهور آمریکا از مردم کشورش خواست که این بار صدای مخالفت خود با جنگ را به گوش کنگره برسانند و با حمایت از تصویب توافق هسته‌ای، مانع از تکرار تجربه جنگ عراق شوند.

به گزارش فارس، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا امروز در یک کنفرانس تلفنی، با گروه‌های حامی توافق هسته‌ای از جمله اتاق فکر «مرکز پیشرفت آمریکا» سخن گفت.

توافق خوبی بود


وی در ابتدای اظهاراتش گفت: «در سال 2008 بسیاری از افراد در پاسخ به جنگ عراق و تصمیماتی که منجر به یک اشتباه بزرگ راهبردی برای ایالات متحده شد، فعال بودند. آن زمان که من نامزد ریاست‌جمهوری شده بودم، سیاست خارجی یکی از موضوعات مهم بود و من هم مواردی را تبیین کردم. من گفتم مهم است که ما نه فقط به جنگ عراق پایان دهیم، بلکه به طرز فکری که ما را به جنگ عراق کشاند، پایان دهیم.»

اوباما افزود: «من گفتم که ما هیچ وقت نباید از اینکه از موضع قدرت برای یافتن راهکارهای دیپلماتیک برای چالش‌های بزرگ سیاست خارجی تلاش کنیم، بهراسیم. من گفتم که من در حمایت از امنیت اسرائیل، بزرگترین متحدامان در منطقه، تردید نخواهم کرد. من همچنین گفتم که یکی از اولویت‌های من در سیاست خارجی، کسب اطمینان از تمرکز مجدد بر مسئله عدم اشاعه و تسلیحات کشتار جمعی، به خصوص تسلیحات هسته‌ای است.»

وی ادامه داد: «در کاری که ما در این چند سال انجام دادیم، همه این موارد لحاظ شد. اما هیچ وقت به اندازه توافق تاریخی‌ای که اخیرا بین ایران و کل جامعه جهانی به دست آمد، همه این موضوعات با قدرت اعمال نشد؛ جامعه جهانی که ما آن را به شکلی نظام‌مند بسیج کردیم تا ایران را پای میز آورده و از عدم دستیابی این کشور به بمب اطمینان کسب کنیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «بسیاری از شما این مسئله را از طریق رسانه‌ها دنبال کرده‌اید، اما من هم می‌خواهم برای شما تشریح کنم که چرا این توافق تا این حد حائز اهمیت و اینکه چرا من معتقدم که این بهترین گزینه از جمع جایگزین بد نیست، بلکه یک توافق خوب است که باید به آن افتخار کنیم و اهداف مهم امنیتی را نه فقط برای ایالات متحده، بلکه برای متحدانمان و جهان، از جمله اسرائیل تامین می‌کند.»

بازرسی‌ها مدت‌ها پس از من، رئیس‌جمهور بعدی و رئیس‌جمهور بعد از او ادامه دارد


اوباما ادامه داد: «بگذارید دقیق برایتان تشریح کنم که این توافق چه می‌کند. این توافق چهار مسیر اصلی ایران برای رسیدن به یک سلاح هسته‌ای را قطع می‌کند. برای ده سال ابتدایی، این توافق به میزان قابل توجهی برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، به همین جهت ما همواره کاملا خواهیم دانست که آن‌ها دارند چه می‌کنند.»

وی افزود: «تاسیسات زیرزمینی را که بستنشان از راه‌های دیگر احتمالا شدنی نبود را می‌بندد. تاسیساتی را که می‌شد از آن برای تولید پلوتونیوم استفاده کرد، به نحوی تغییر می‌دهد که ما اطمینان می‌یابیم که دیگر نمی‌شود از آن برای تولید مواد هسته‌ای استفاده کرد. ایران را ملزم می‌کند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به میزان 98درصد کاهش دهد. همچنین رژیمی بی‌سابقه راستی‌آزمایی و بازرسی‌ها ایجاد می‌کند که امکان نظارت 24 ساعته در هفت روز هفته از تمام تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده آن‌ها و همچنین خط تولید آن‌ها، از معادن اورانیوم تا کارگاه‌های تولید سانتریفیوژ، که برای غنی‌سازی اورانیوم به آن نیاز است، تا کل مسیر تا انتها، را ایجاد می‌کند.»

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «برای 5 سال پس از آن هم، ایران ملزم می‌شود که تمام ذخایر خود را به خارج منتقل کند و در طول این مدت، تحقیقات و توسعه‌ای که ایران می‌تواند در زمینه توان هسته‌ای انجام دهد، کاملا محدود خواهد بود. در سال‌های پس از آن هم، ایران تحت شدیدترین بازرسی‌ها در تاریخ خواهد بود. تحت این توافق، ایران هیچ‌گاه نخواهد توانست به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این کشور، هرگز مجاز به توان هسته‌ای تسلیحاتی نخواهد بود.»

وی افزود: «و بازرسی‌ها و راستی‌آزمایی‌های تعبیه‌شده، نه مدت‌ها پس از ریاست‌جمهوری من، بلکه مدت‌ها پس از رئیس‌جمهور بعدی و رئیس‌جمهور بعد از او، ادامه خواهد داشت. در مقابل، ما تحریم‌هایی را که به طرزی نظام‌مند با کمک متحدانمان در کنار هم قرار دادیم را رفع می‌کنیم. به این ترتیب، ایران به دلارهایی که در خارج از این کشور بلوکه شده بود، دسترسی پیدا می‌کند. اقتصاد ایران تا حدی به واسطه تحریم‌ها به شدت تضعیف شد و اکنون به دلیل تحریم‌ها، از رکود رنج می‌برد.»

اوباما سپس مدعی شد: «حتی با رفع تحریم‌ها، آن‌ها برای رسیدن به جایی که اگر تحریم‌ها اصلا نبود می‌رسیدند، 20 تا 22 سال زمان می‌خواهند. حالا شما خارج از اینجا استدلال‌های مختلفی می‌شنوید که چرا این "یک توافق بد است"، آن هم از کسانی که رک بگویم، با هر توافقی که با ایران می‌شد، مخالف می‌بودند.»

مخالفان توافق 20 میلیون دلار خرج کردند


وی افزود: «بخشی از آنچه می‌شنوید، ناشی از 20 میلیون دلاری است که برای لابی علیه این توافق، صرف آگهی‌های تلویزیونی شده است و بخشی هم از سوی همان ستون‌نویسان و مقامات دولتی سابق که ما را به جنگ با عراق کشاندند و حالا هم دقیقا همان ادعاهایی را مطرح می‌کنند که در سال 2002 و 2003، در مورد عراق مطرح می‌کردند.»

مردم ساکت ننشینند


وی ادامه داد: «در مورد جنگ عراق، ناراحتی من از این بود که مخالفان صدای بلند مخالفت خود را دیرهنگام به گوش دیگران رساندند؛ اجازه ندهید در خصوص ایران هم این قضیه تکرار شود؛ به انتظار ننشینید؛ تاریخ را بسازید.»

باراک اوباما به صف بندی موافقان و مخالفان در کنگره هم پرداخت و گفت: «مخالفان توافق علاوه بر هزینه‌ کردن 20 میلیارد دلار، به سمت کنگره هم سرازیر شده‌اند و به لابی‌گری روی آورده‌اند؛ موافقان در حال دل‌سرد شدن هستند.»

اوباما که چندی قبل هم در یک نشست خصوصی جمهوری‌خواهان را به دریافت پول برای مخالفت با توافق متهم کرده بود، بار دیگر جریان لابی‌گری ضدتوافق در کنگره را «تهاجمی، پولدار و بی‌امان» خواند.

مخالفان به دنیای واقعیات برگردند


رئیس‌جمهور آمریکا به یکی از انتقادهای جدی مخالفان یعنی 15 ساله بودن دوره محدودیت‌های ایران و نامشخص بودن سرنوشت امنیت دنیا پس از این 15 سال پاسخ داد و گفت: «با اینگونه استدلال مشکل دارم، اگر توافق نمی‌شد چه؟ ایران در این صورت می‌توانست ظرف 6 ماه بمب (اتم) بسازد.»

وی افزود: «حتی این حقیقت را تأیید می‌کنم که آنها (ایرانیان) پس از 15 سال به سمت برپا کردن یک برنامه غنی‌سازی با ابعادی گسترده‌تر از امروز خواهند رفت.»

اوباما به یکی از خواسته‌های مخالفان یعنی برچیده شدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران هم  پاسخ داد و افزود: «در دنیای واقعی، ایران هیچ‌گاه با برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای خود موافقت نمی‌کند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟