بازدید 12185
کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛

مانع اصلی همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش چیست؟

تلاش ایران و گروه ۱+ ۵ برای از میان برداشتن اختلافات موجود، بررسی پیشنهاد هسته‌ای جدید آمریکا از سوی ایران، دیدگاه مذاکره‌کننده ارشد ایرانی درباره فضای کلی مذاکرات نیویورک، ادامه گفت‌و‌گوهای هسته‌ای در اشکال دوجانبه و چندجانبه و ضرورت همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۴۳۵۹۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰ 21 September 2014
مانع اصلی همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش چیست؟تلاش ایران و گروه ۱+ ۵ برای از میان برداشتن اختلافات موجود، بررسی پیشنهاد هسته‌ای جدید آمریکا از سوی ایران، دیدگاه مذاکره‌کننده ارشد ایرانی درباره فضای کلی مذاکرات نیویورک، ادامه گفت‌و‌گوهای هسته‌ای در اشکال دوجانبه و چندجانبه و ضرورت همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش عمده مطالب مربوط به ایران در میان مطبوعات جهان‌ به موضوع هسته‌ای اختصاص دارد. در این زمینه، روزنامه «ژاپن تایمز» از تلاش ایران و گروه ۱+ ۵ برای پر کردن شکاف‌های موجود میان خود در مذاکرات سخن گفته است.

این روزنامه می‌نویسد، در حالی که تنها اندکی بیش از دو ماه به زمان پایان ضرب‌‌الاجل دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای ‌مانده، ایران و ۱+ ۵ در نیویورک تلاش جدیدی ‌برای کاهش اختلافات آغاز کرده‌اند.

این روزنامه با اشاره به موضع‌گیری‌های مقامات غربی در روزهای اخیر، اشاره می‌کند که بحث ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران، همچنان‌ یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد اختلافات طرفین ‌مانده است.

در مطلبی دیگر در همین زمینه، روزنامه «گاردین» به پیشنهاد جدیدی اشاره کرده که گفته می‌شود از سوی آمریکایی‌ها در این دور از مذاکرات مطرح شده و می‌نویسد، ایران در حال بررسی این پیشنهاد است.

این روزنامه همچنین آورده است: ایران درخواست قبلی آمریکا مبنی بر محدود کردن برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نپذیرفته، ولی اکنون دو طرف مشغول بحث بر سر پیشنهاد جدیدی هستند که بر پایه آن، بخش عمده سانتریفیوژهای ایران در جای خود باقی می‌ماند و تنها اتصال آنها به یکدیگر قطع می‌شود.

به گفته دیپلمات‌های غربی، ایران در گفت‌و‌گوهای پیشین در ماه اوت، بحث درباره این پیشنهاد را نپذیرفته بود، ولی اکنون این طرح در مذاکرات مطرح بوده و مورد گفت‌و‌گوست.

از سوی دیگر، روزنامه «شانگهای دیلی» اظهارات مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران را بازتاب داده که از مثبت و سازنده بودن فضای گفت‌و‌گو‌ها خبر داده است. این روزنامه می‌نویسد، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفته مذاکرات ایران و ۱+ ۵ در نیویورک در فضایی خوب و سازنده جریان داشته است.

عراقچی گفته: «اختلافاتی بر سر موضوعات مختلف وجود دارد، اما جو کلی خوب و سازنده است و همه طرف‌ها مصمم و جدی هستند». شانگهای دیلی اشاره می‌کند، در روزهای اخیر، به جز مذاکرات اصلی ایران و ۱+ ۵، هیأت ایرانی با برخی از هیأت‌های گروه ۱+ ۵، از جمله روسیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا‌ دوجانبه گفت‌و‌گو داشته است.

سایت خبری «آذری پرس» نیز در گزارشی که از روند مذاکرات هسته‌ای نیویورک منتشر کرده، همین موضوع را محور بحث قرار داده و می‌نویسد، این مذاکرات به شکل‌های گوناگون ـ هم در قالب گفت‌و‌گوهای کلی چندجانبه و هم به شکل مذاکرات دو‌جانبه ـ در جریان است.

این سایت می‌نویسد، همه طرف‌ها توافق کرده‌اند ‌از افشای جزئیات مذاکرات خودداری کرده و تماس‌های خود با رسانه‌ها را نیز محدود کنند. یک منبع نزدیک به مذاکرات گفته، روند گفت‌و‌گو‌ها بسیار حساس است و در شرایطی که طرفین به دنبال راه‌هایی برای توافق و مصالحه هستند، باید روند مذاکرات و حواشی آن به دقت مدیریت شود.

در ‌‌پایان باید اشاره کرد که به جز موضوع هسته‌ای، بحث درباره احتمال همکاری ایران با آمریکا و دیگر کشورهای غربی در مسیر مبارزه با گروه تروریستی داعش نیز همچون روزهای گذشته، امروز نیز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» مطلبی را در این زمینه منتشر کرده و می‌نویسد، هرچند ایران و آمریکا ‌با دشمن مشترکی با نام داعش روبه‌رو هستند،‌ بی‌اعتمادی متقابل طولانی مدت، سبب شده که تاکنون دو کشور از همکاری و هماهنگی مستقیم و آشکار برای مبارزه با این گروه خودداری کنند. در ادامه، این خبرگزاری ضرورت شکل‌گیری همکاری میان دو کشور را مطرح کرده و می‌نویسد ‌همکاری ‌نکردن، سبب پیچیده‌تر شدن روند مقابله با تروریست‌ها می‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۱۰
مثل اینکه کامپیوتر داشته باشی‌ ولی‌ اتصالات بین هارد، مموری، پردازشگر، رم و... ناداشته باشد و کّل آن هم به برق و اینترنت وصل نباشد!!!!... حتما هم خواهند گفت برای ۱۰ سال باید تحریمها باشه تا مطمئن شویم که شما اتصالات را متصل نمی‌کنید!!!....خوب یک دفعه تعطیل کنید تا اینقدر نخواهیم امتیاز و ضرر تحریم بدیم!!!
پاسخ ها
aro
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
البته باید اجازه داد که متخصصین ما هم راجع به آن نظر دهند در صورتیکه بتوانیم نیازهای علمی و صنعتی خودمان را تامین کنیم چرا که نه
پسر پارسی0
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
از خودت چرا علم بیرون میدی؟!!!
اگه به هم متصل نباشن اونوقت غنی سازی در حد بالا صورت نمیگیره
اینکه خیلی چیزی روشنیه نیاز به پرسش نداره !!!! آمریکایها دروغ می گویند زیر داعش را خودشان برای درگیری بین مسلمانها درست کردند و از این راه سود می برند مگر نمی نبینید چه بلایی به سر سوریه آوردند و اسراییل از این بابت چه سود خوبی برده !! عراق هم همینطور و همچنین دیگر کشورها!
پاسخ ها
PEYMAN
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۰
من بشدت با نظر شما مخالفم که امریکاییها داعش را ساخته اند.
داعش در اثر جهل مسلمین و کینه ورزی آنها به یکدیگر متولد شده است و امریکا هم دربرهه ای از زمان برای منفعت خود به آنها کمکهایی کرد و الان دیگر از کنترل همه خارج شده است ما نباید امریکا را مقصر بدانیم که برای منفعت خود و منافع ملیش این کارها را میکند.
واقعا آمریکاداره زورمیگه
آنچه از بررسی تحولات سیاسی اخیر در جهان بدست می اید اشکار شدن قدرت ایدیولوژی و مکتب جمهوری اسلامی به عنوان الگوی دمکراسی مناسب در جهان و بویژه منطقه خاور میانه است و تمامی مذاکرات و آنچه ازین کشمکشهای سیاسی می توان استنباط نمود استیصال غرب در حل بحرانهایی نوظهور از جمله داعش است که بدلیل عدم شناخت صحیح و درک مناسب منطقه ماست. بی شک با هدایتها و رهنمودهای رهبری و دیپلماسی مردان سیاستمدار ایرانی بازهم برگی زرین در تاریخ درخشان انقلاب عزیزمان رقم خواهد خورد ونقش ایران در حل این بحران بر همگان آشکار خواهد گشت انشالله
داعش را خود همين آمريكايي ها ودوستانشان به وجود آوردن ودر فكر اين هستند كه چگونه اينها را به جاهاي ديگه انتقال داده ونجاتشان بدن با پيروزي مردم عراق
مانع اصلی رژیم افراطی عربستان سعودی ثروتمند و متحد غرب و بنیانگذار تروریسم افراطی اسلامی است که دقیقا ضد ایران و تشیع هم هستند.
مانع بر سر همکاری ایران و آمریکا علیه داعش کشورهای عرب منطقه ودر راس آنها عربستان سعودی است. البته همین الان هم براساس یک پیمان نانوشته ایران در مقابله با داعش همراه و همکار آمریکاست. اما رسمی شدن این پیمان موجب حساسیت و واکنش تند اعراب خواهد شد.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار