چرا سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی از ایران فراری هستند؟

سرمایه‌گذاران می‌گویند: «جایی که امنیت باشد، وطن من همانجاست». وقتی ما می‌گوییم امنیت سرمایه‌گذار تأمین شود، یکی از نخستین مباحث است، منظور امنیت روانی سرمایه‌گذاری است؛ یعنی به سرمایه‌دار و تولیدکننده به چشم زالو و یک فرد استثمارگر نگاه نشود. در ایران اگر کسی بخواهد اشتغال ایجاد کند، این تفکر هست که این سرمایه‌گذار زالو صفت است و از مال مردم به اینجا رسیده است.
کد خبر: ۳۶۶۰۷۵
|
۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۵ 22 December 2013
|
15834 بازدید
|
باید دو مسأله در رأس برنامه‎های اقتصادی دولت ‌قرار بگیرد؛ نخست خروج از اقتصاد و سپردن فضای کسب و کار به مردم و دیگری، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به ایران.

بهمن اخوان در گفت‌و‌گو با ‌تابناک، با ذکر این مسأله اظهار داشت: هر جا که دولت خواسته‌ همه کاره باشد و هم نظارت کند و هم اجرا، ناموفق بوده است. در سیستم‌های دولتی هزینه‌ها بالا‌ و درآمد‌ها پایین است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته بیشتر هزینه‌های دولت از محل مالیات‌های دریافتی تأمین می‌شود، گفت: باید مردم حاصل پرداخت مالیات را ببینند. در تمام کشورهایی که بیشتر درآمد دولت از محل مالیات به دست می‌آید، به هنگام افتتاح پروژه‌‌، مردم را دعوت می‌کنند نه مسئولین را. با این کار اعلام می‌کنند که پروژه‌ها با پولی ساخته می‌شود که مردم از طریق مالیات داده‌اند. از سوی دیگر، فرهنگ مالیاتی هنوز در کشور ما جا نیفتاده است. بیشترین مالیات را در کشور ما کارمندان دولت می‌دهند.

عضو سابق کمیسیون‌های صنایع و اصل نود، در ادامه به مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاران اشاره ‌و خاطر‌نشان کرد: مشکل امروز سرمایه‌گذاری در ایران، کمبود امنیت است. امنیت برای سرمایه آنقدر مهم است که در اصطلاحات حرفه‌ای بسیاری از ثرتمندان و سرمایه‌گذاران هویت و شناسنامه خود را امنیت تعریف می‌کنند و می‌گویند: «جایی که امنیت باشد، وطن من همانجاست». ما باید امنیت را برای سرمایه‌گذاری در کشور فراهم کنیم. تنگ نظری و دیدگاه امنیتی و پلیسی را باید کنار بگذاریم. چرا ترکیه و مالزی در جذب سرمایه‌گذار خارجی موفق هستند؟ چین کمونیستی چگونه توانسته ‌در این زمینه تا این حد موفق باشد؟ امنیت را برای سرمایه‌گذاری تأمین کرده‌اند و تنگ نظری را از بین برده است.

بهمن اخوان با اشاره به رشد حداکثری چین در جذب سرمایه‌های خارجی، گفت: سیستم چین کمونیستی است، ولی خود را به گونه‌ای نشان داده که پس از امریکا بیشترین سرمایه‌گذاری را جذب کرده است. روسیه هم به این سمت در حال حرکت است. چین در سال ۲۰۱۲ توانست با ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی خالص، بیش از ۲۲ درصد از حجم سرمایه‌گذاری خارجی را از آن خود کند. اگر به آمار منتشره از سوی بانک جهانی دقت کنیم، می‌بینیم در همین زمان روسیه نیز با ‌۵۱.‌‌۵ میلیارد دلار، سهم مناسبی ‌حدود ۶ درصد را از آن خود کند.

وی در ادامه قوانین دست و پاگیر، فساد اداری و نگاه‌های سختیگرانه را عوامل اصلی فرار سرمایه‌گذار خارجی بیان کرد و افزود: بحث ما امنیت فکری است، نه امنیت نظامی. قوانین ما دست و پا گیر و برخورد‌ها خشک و ‌انعطاف‌ناپذیر است. از سوی دیگر، فساد اقتصادی و عدم شفافیت اقتصاد از دیگر موارد نا‌امنی سرمایه‌داران در ایران است.

این کار‌شناس اقتصادی در پاسخ به اینکه چین و روسیه کمونیستی چگونه توانستند در را ‌روی سرمایه‌گذاران خارجی باز کنند، گفت: در روسیه و چین، هرچند همچنان فضای کمونیستی در حوزه سیاست و فرهنگ حاکم است، ‌این تفکرات در حوزه اقتصاد بسیار کمرنگ شده ‌و به سمت سیستم اقتصاد آزاد حرکت کرده‌اند. تسهیل روند سرمایه‌گذاری، تأمین امنیت سرمایه و همچنین تلاش برای آماده سازی زیرساخت‌ها از جمله مهم‌ترین کارهایی است که دولت‌های بلوک شرق همچون چین و روسیه که زمانی سردمدار مبارزه با اقتصاد غیردولتی و سرمایه‌داری بودند، در دستور کار قرار دادند.

اخوان با بیان اینکه یکی از نخستین مباحث، ‌امنیت روانی سرمایه‌گذاری است، گفت: در کشورهای توسعه یافته، طبقه کارگر و کارمند، می‌توانند‌ به مانند ثروتمندان بهترین لباس را بپوشند و بهترین ماشین را سوار شوند. مردم را بلند‌نظر بار آورده‌اند، نه تنگ‌نظر. وقتی ما می‌گوییم امنیت سرمایه‌گذار تأمین شود، یکی از اولین مباحث، ‌امنیت روانی سرمایه‌گذاری است؛ یعنی به سرمایه‌دار و تولیدکننده به چشم زالو و یک فرد استثمارگر نگاه نشود. در ایران اگر کسی بخواهد اشتغال ایجاد کند، این تفکر هست که این سرمایه‌گذار زالو صفت است و از مال مردم به اینجا رسیده است. این فرهنگ باید در کشور جمع شود. این شاید جزو‌ یکی از مهم‌ترین مقوله‌های بازگشت سرمایه‌های ایرانی به داخل است.

وی در ادامه افزود: ما سیستم سرمایه‌گذاری ‌می‌خواهیم که در آن اشتغال ایجاد شود و سرمایه‌گذار حق بیمه و مالیات بدهد. سیستمی که در آن سرمایه‌گذار به کارگر رسیدگی کند و خودش نیز سود ببرد و سطح زندگی مردم را بالا برد‌، مردم احساس می‌کنند کسی حق آن‌ها را نخورده و هر کس به اندازه توان و تلاشش سود می‌برد.

بهمن اخوان در ادامه با بیان اینکه متأسفانه پس از انقلاب، فرهنگ تنگ‌نظری و دید بد داشتن نسبت به سرمایه‌گذاری در کشور رایج شده است، گفت: اگر کسی خوب لباس پوشید و از راه درست سرمایه به دست آورد، نباید با دید منفی به آن نگاه کرد. متأسفانه در رژیم گذشته نیز افراد خاصی سوء‌استفاده‌هایی کردند. بزرگان و مدیران کشور و به ویژه علما و مراجع باید تلاش کنند تا فرهنگ احترام به کارآفرین و تولیدکننده را رواج دهند. باید به مردم این فرهنگ را بدهیم که هم کار خوب است، هم کارگر محترم و هم کارآفرین مورد تقدیر.

وی با اشاره به لزوم‌ تأمین امنیت روانی سرمایه‌گذار خارجی‌ گفت: با وجود حساسیت خاص چینی‌ها به مسائل استراتژیک و امنیتی که هنوز هم ادامه دارد و به ‌رغم اینکه در حوزه فرهنگ، ارتباطات و سیاست هنوز پیرو سیستم کمونیستی هستند، ‌در اقتصاد راه دیگری را ‌پیش گرفتند. اکنون در چین خارجی بودن جرم نیست و با توریست‌ها و سرمایه‌گذار‌ها تا وقتی جرمی رخ نداده باشد، برخوردی بسیار محترمانه دارند. متأسفانه باید این را بپذیریم که هنوز در کشور ما ‌به شهروند بسیاری از کشورهای ثروتمند و صاحب سرمایه به چشم مجرم نگاه می‌شود و سرمایه‌گذار خارجی، متوجه این نگاه‌ها می‌شود.

اخوان با اشاره به رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اقتصاد ایران، گفت: برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه درصدد تشویق سرمایه‌گذاران آمریکایی و اروپایی برای رفتن به آفریقا هستند، اما صاحبان سرمایه در این مناطق، با توجه به موقعیت خاص ایران و منطقه خاورمیانه، بیشتر متقاضی این هستند که تجربه موفق دوران گذشته خود در ایران را تکرار کنند و از همین روی، شاهد این تأثیر‌گذاری بر معادلات سیاسی هم هستیم و اکنون بهترین زمان است تا دستگاه دیپلماسی اقتصادی و سیاسی ما سرمایه‎های خارجی را به سمت ایران سوق دهند.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۵۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
دیدگاه دولت هم همین است
کسی که با دلالی پول به دست می آورد و 1 ریال هم مالیات نمیدهد، دولت با وضع قوانینی (سهوا یا عمدا) به او کمک هم میکند اما کسی که اشتغال ایجاد میکند اولین ارگان، تامین اجتماعی است که که خرخره او را میگیرد و به جای کمک کردن آنقدر زیر پای آن را خالی می کنند تا آخر سر جمع کند و برود.
فهم دولت و عملکرد دولت و همچنین قوانین همواره بر این بوده که دلالی کن ولی تولید نکن. اگر کسی هم این حکم نانوشته را نفهمید وقتی با واردات ناگهانی به خاک سیاه که نشست شاید بفهمد که این مملکت مملکت دلالی است و نه تولید.
mahan
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
کدوم حوزه درایران امنیتی نیست؟
عاقبت اقتصاد امنیتی همینه !
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
بزرگترین مشکل نبود ثبات در تصمیمات کلان هست ......
امروز ورود یک کالایی ممنوع میشه ..فرداش آزاد میشه .......یا برعکس

امروز دولت حمایت میکنه ..فردا نمیکنه

وقتی دولتها عوض میشوند یا مدیران تغییر میکنن انگار همچی باید از صفر شروع بشه ..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
جانا سخن از زبان ما می‏گویی!
مشکل این جاست که مزخرفات کمونیستی به نام اسلام جا افتاده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
حرف دل سرمایه گذار را گفتید عزیز
ممنونم از شما
صادق
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
صدا وسیمای زرقامی بیشترین نقش را در ناامن کردن محیط و فضای اقتصادی و سرمایه گذاری دارد چراکه هر فیلم یا سریالی با سناریو ثروتمندان ساخته میشود اکثر این آدمهای پولدار را کرواتی , ظالم و ستمگر با خانوادههای از هم پاشیده و عمده این افراد را در کنار کار اقتصادی به کار قاچاق کالا و غیره به تصویر میکشند و در پایان فیلم هم آقایان پلیس خوب این افراد را دستگیر میکنند و عاقبت بدی را برای این افراد به تصویر میکشند حالا شما قضاوت کنید چطور این صدا و سیما افکار عمومی را نسبت به سرمایه داران کاملا بدبین میکند بطوریکه فردا صبح که یک سرمایه دار برای پیگیری مسائل اداری خود به یک اداره مراجعه میکند کارمندان آن وزارتخانه با چه دیدی به این افراد نگاه میکنند و شروع میکنند به کارشکنی کردن بر علیه این افراد و مشکل این ادمها یا خیلی دیر حل میشود آنهم پس از پیگیریهای خیلی زیاد و یا کلا کار این ادم سرمایه گذار را خراب میکنند بطوریکه به بن بست کامل برسند بالاخره صدا و سیما اثر فرهنگی خودش را روی افکار عمومی با موفقیت نسبت به موضوع سرمایه گذار و سرمایه دار به انجام رسانیده است و قسط علی هذا...........
كاوه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
چند روز پيش اربيل عراق بودم و ميديدم چطور كشورهاي خارجي دارن تو اقليم كردستان سرمايه گذاري ميكنن و ما هنوز اندر خم يك كوچه ايم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
عاشقتم تابناک. لطفا همین مقاله رو مبنا قرار بدین برای اصلاح قانون کار که کارفرما رو در حد نرون و فراعنه مصر باستان موجودات خونخوار نشان داده.
FERI
|
United Arab Emirates
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
چون سرمایه دار ایرانی مالیات نمی دهد یا کم میدهد و سرمایه اش در خدمت دلالی است و قوت و غدای مردم را حتی در زمان جنگ احتکار کرد و گرانفروشی کرد و خلاصه حق و حقوق کارگران را به بهانه های گوناگون پایمال کرد و تابع قانون کار نیست و به هر حال سرمایه گذار تبدیل به یک غول بی شاخ و دم شده که دولت هم حریفش نیست و جان ومال وناموس مردم دست اینهاست چگونه باید مردم به چنین سرمایه گذارانی که اختیار بانکها را دارند و وام بانکها متعلق به آنهاست و با رشوه وامهای کلان اخذ میکند احترام گذاشت.؟!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۱
امامان ما جزو ثروت مندان جامعه بودند
در روایت هست یک نفر به حضرت علی چون پشمینه می پوشید گفت علی مردی درویش هست ایشان با پا به کونی زدند که پر از سکه طلا بود و فرمدند علی فقیر نیست بلکه تقوی دارد
همچنین در روایت هست که مسلمان قوی و ثروت مند چه از لحاظ مادی و چه علمی و معنوی بهتر از مسلمان ضعیف و فقیر هست اما این حجتیه ملعون کشور ما را به این روز انداخته
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟