عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گوش نسبت به صدای بلند حساس است و اگر شدت صوت زیاد و مداوم باشد، ممکن است به گوش آسیب برساند.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن رجعتی اظهار کرد: شدت صوت زیاد منجر به بروز مشکلات عصبی، اضطراب و افسردگی میشود اما اولین بخشی که در بدن در معرض آسیب قرار میگیرد گوش است.
وی اظهار کرد: شدت صوت استاندارد بین 50 تا 60 دسیبل است اما افزایش این میزان منجر به بروز آسیب به گوش میشود.
رجعتی ادامه داد: با توجه به بررسیهای انجام شده گوش دادن به صدا با شدت صوت 110 دسیبل بیشتر از 10 دقیقه در هفته خطرناک و آسیبزا است.
رییس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان قائم عنوان کرد: شدت صوت زیاد ممکن است منجر به آسیب مجرای گوش، بروز التهاب و عفونت گوش شود.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در معرض سر و صدای زیاد هستند باید با استفاده از ابزارهای محافظتی از گوش خود در برابر صوت زیاد مراقبت کنند.
رجعتی خاطرنشان کرد: استفاده از هدفون و هندزفری که منجر به آسیبهایی در گوش میشود بیشتر در بین قشر نوجوان تا اوایل بزرگسالی شایع است، این افراد با توجه به اینکه آسیبهای وارده بر گوش در ابتدا علائمی ندارد، متوجه آسیب آن نمیشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از جمله علائم بروز آسیب به گوش در مراحل اولیه افت شنوایی است همچنین گرفتگی گوش و احساس سوت کشیدن در آن از علائم اصلی این آسیبها است.
وی در پایان توصیه کرد: بهترین راهکار، پیشگیری از شدت صوت زیاد است به همین دلیل توصیه میشود افراد خود را در معرض سر و صدای زیاد قرار ندهند اما در صورت حضور در مکانهای پر سر و صدا از ابزارهای محافظتی گوش استفاده کنند.