بازدید 6695

مصوبات امروز مجلس شورای اسلامی

تغيير وزير، پرسش‌های متوجه عملكرد وي را از دستور خارج مي‌كند /بررسي لايحه برنامه با ارجاع گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد متوقف مي‌شود / خارج شدن استيضاح از دستور كار، بسته به خواسته همه امضاكنندگان است/ لايحه بودجه در صورت تصويب نشدن كليات، ‌تنها يك بار به تلفيق ارجاع مي‌شود
کد خبر: ۱۹۹۷۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۹ 25 October 2011
سرویس مجلس ـ نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني امروز و در ادامه رسيدگي به مواد طرح اصلاح آيين‌نامه داخلي، ضمن موظف كردن هيأت رييسه به اعمال مصوبات در متن آيين‌نامه داخلي مجلس، مصوب كردند كه بررسي لايحه برنامه با ارجاع گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد متوقف ‌شود و طرح استيضاح، بسته به خواسته همه امضاكنندگان از دستور كار خارج شود.

به گزارش «تابناک»، اين مصوبات به شرح زير است:

تغيير وزير، سوالات متوجه عملكرد وي را از دستور خارج مي‌كند

نمايندگان مجلس در بررسي طرح اصلاح موادي از آيين‌نامه داخلي مجلس مصوب كردند كه با تغيير وزير، سوالاتي كه به تشخيص كميسيون تخصصي مربوط به عملكرد فردي وزير است از دستور كار خارج و گزارش آن به هيأت رئيسه ارایه شود.

اين مصوبه كه به ماده 194 قانون آيين‌نامه داخلي الحاق مي‌شود، 169 رأي موافق، 1 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع داشت.

همچنين نمايندگان در اصلاح ماده 200 قانون آيين‌نامه مصوب كردند، در صورت احراز تخلف و ضرورت تعقيب توسط هيأت تحقيق و تفحص، متخلف توسط هيأت رئيسه حسب مورد موضوع به قوه قضاييه يا مرجع رسيدگي به تخلفات اداري معرفي شود تا خارج از نوبت، تقاضاي كميسيون را مورد رسيدگي قرار داده و نتيجه را به كميسيون اعلام کند.

به موجب تبصره اين ماده، در صورت ارجاع گزارش به قوه قضاييه، كميسيون موظف است خلاصه گزارش را كه در آن موضوع تخلف، نوع جرم، دلايل توجه اتهام به متهم و مستندات قانوني مشخص شده است، تهيه کند.

اين گزارش در يكي از شعب دادگاه رسيدگي به امور كيفري تهران، بنا بر مقررات خارج از نوبت مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد و حداكثر ظرف سه ماه رأي مقتضي صادر مي‌شود.

بنابراین، همه اوراق مربوط به رسيدگي توسط مراجع فوق براي هيأت رئيسه مجلس به عنوان شاكي فرستاده مي‌شود تا نماينده كميسيون يا نماينده حقوقي مجلس را جهت حضور در جلسه رسيدگي و دفاع از گزارش در مراحل تجديد نظرخواهي معرفي كند.

در بررسي اين ماده كه با 165 رأي موافق، 1 رأي مخالف و 9 رأي ممتنع به تصويب رسيد، نورالله حيدري به استناد اصول 57 و 61 قانون اساسي اخطار داد و گفت: قواي سه گانه مستقل از يكديگر هستند و امر قضا مربوط به قوه قضاييه است، در حالي كه تبصره‌هاي اين ماده به نوعي دخالت قوه مقننه در كار قضا را نشان مي‌دهد.

نماينده اردل و فارسان كه به وجود عبارت «اين گزارش در حكم كيفرخواست است» انتقاد داشت، خواهان حذف اين عبارت شد.

لاريجاني اخطار وي را وارد دانست و گفت: اين كه نوع جرم را مشخص كنيم، اشكال ندارد، اما اين‌كه گزارش مجلس در حكم كيفرخواست باشد، بخشي از وظايف و شئونات قوه قضاييه خواهد بود، برای همین، اشكال قانون اساسي در آن نهفته است.

وي در پايان اخطار حيدري را به رأي گذاشت و نمايندگان با 123 رأي موافق، 15 رأي مخالف و 24 رأي ممتنع آن را وارد دانستند و اين عبارت حذف شد.

بررسي لايحه برنامه با ارجاع گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد متوقف مي‌شود

نمايندگان مجلس شوراي سلامي در جريان بررسي جزیيات طرح اصلاح موادي از قانون آيين‌نامه داخلي مجلس مقرر كردند كه در صورت وجود گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد در زمان بررسي برنامه، اين بررسي متوقف خواهد شد.

به موجب ماده 22 اين طرح، مقرر شد، مادامي كه لايحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسي است، مجلس نطق نخواهد داشت و هيچ طرح يا لايحه‌اي جز طرح‌ها و لوايح سه فوريتي و نيز گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد در دستور قرار نخواهد گرفت.

پيش از اين بررسي برنامه در صحن علني تنها زماني متوقف مي‌شد كه طرح‌ و لوايح سه فوريتي به صحن ارجاع مي‌شد؛ اما نمايندگان با اين اصلاحيه مقرر كردند كه براي قرائت گزارش تحقيق و تفحص، استيضاح و رأي اعتماد نيز بررسي برنامه متوقف شود.

خارج شدن استيضاح از دستور كار، بسته به خواسته تمام امضاءكنندگان است

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با تصويب ماده 24 طرح اصلاح موادي از قانون آيين‌نامه داخلي مجلس مقرر كردند كه خارج شدن استيضاح از دستور كار بسته به خواسته همه امضاكنندگان است.

بر اين اساس در استيضاح بايد موضوع به صورت صريح و با ذكر مورد يا موارد معين شود و به صورت كتبي تنظيم و به هيأت رييسه تسليم شود.

بر اين اساس، هيأت رييسه موظف است در اولين جلسه علني استيضاح را اعلام وصول كند و در همان روز متن استيضاح براي وزير يا وزيران مورد استيضاح ارسال و همزمان چاپ و بين نمايندگان توزيع كند.

نمايندگان همچنين با تصويب تبصره 1 اين ماده مقرر كردند كه علاوه بر امضاكنندگان استيضاح، ساير نمايندگان مي‌توانند تا قبل از طرح استيضاح در جلسه علني، استيضاح را امضا كنند.

طبق تبصره 2 اين ماده نيز هيأت رييسه موظف شد در روز برگزاري استيضاح، متن استيضاح و نام آخرين متقاضيان استيضاح را چاپ و توزيع كند.

نمايندگان مجلس با تصويب تبصره 3 اين ماده نيز مقرر كردند پس از اعلام وصول استيضاح در جلسه علني، فقط در صورتي استيضاح از دستور كار مجلس خارج مي‌شود كه تمامي امضاكنندگان به صورت كتبي استرداد استيضاح را بخواهند.

بر اين اساس، اين افراد در اين صورت مي‌توانند دلايل خود را توسط نماينده منتخب خود ظرف پنج دقيقه در جلسه علني مطرح كنند.

به موجب اين مصوبه پس از اين مرحله چنانچه وزير درباره استيضاح درخواست صحبت كند، با تقاضاي كتبي و موافقت رييس مجلس مي‌تواند حداكثر ده دقيقه در جلسه علني صحبت كند.

هيأت رييسه موظف به اعمال مصوبات در متن آيين‌نامه داخلي مجلس شد

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ادامه رسيدگي به طرح اصلاح موادي از قانون آيين‌نامه داخلي مجلس، ماده 235 اين قانون را اصلاح كردند.

بر پایه ماده 25 اين طرح، هيأت رييسه مجلس موظف است پس از تصويب قوانين مربوط به اصلاح آيين نامه داخلي، اقدام لازم را برای اعمال مصوبات در متن آيين‌نامه، تعيين شماره مواد و تبصره‌هاي الحاقي و اصلاح شماره آن‌ها به عمل آورد.

لايحه بودجه درصورت تصويب نشدن كليات، ‌تنها يك بار به تلفيق ارجاع مي‌شود

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جريان بررسي جزیيات طرح اصلاح موادي از آيين‌نامه داخلي مجلس مقرر كردند كه در صورت عدم تصويب كليات، لايحه بودجه تنها براي يك بار به كميسيون تلفيق ارجاع ‌شود.

بنابراین، تا حداكثر ظرف 72 ساعت گزارش اصلاحي به مجلس ارایه مي‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست