بازدید 22186
اروپا آماده مصوبه حقوق بشری جدید؛

احتمال موج جدید تحریم مقامات ایرانی از سوی اروپا

وزرای خارجه بلوک اتحادیه اروپا، روز دوشنبه توافق کردند، این اتحادیه برای مجازات مجرمان حقوق بشری، رژیم تحریمی هدفمند شبیه به قانون مگنیتسکی را تنظیم کند. این مصوبه به اتحادیه اروپا اجازه خواهد داد، طبق استاندارد‌های حقوق بشری خود، دست به تحریم مقامات و افراد مختلف از سراسر دنیا بزند.
کد خبر: ۹۴۲۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸ 10 December 2019

وزرای خارجه بلوک اتحادیه اروپا، روز دوشنبه توافق کردند، این اتحادیه برای مجازات مجرمان حقوق بشری، رژیم تحریمی هدفمند شبیه به قانون مگنیتسکی را تنظیم کند. این مصوبه به اتحادیه اروپا اجازه خواهد داد، طبق استاندارد‌های حقوق بشری خود، دست به تحریم مقامات و افراد مختلف از سراسر دنیا بزند.

به گزارش «تابناک»؛ قانون مگنیتسکی سال ۲۰۱۲، لایحه دو حزبی است که توسط کنگره ایالات متحده به تصویب رسیده و در دسامبر ۲۰۱۲ توسط رئیس جمهور وقت آمریکا، باراک اوباما به شکل قانون درآمده است و هدف از آن مجازات مقامات روسی مسئول مرگ حسابدار روسی، سرگئی مگنیتسکی در زندان مسکو در سال ۲۰۰۹ بوده است.

از سال ۲۰۱۶ که این قانون در سطح جهانی اعمال می‌شود، به دولت ایالات متحده اجازه می‌دهد افرادی را که مجرمین حقوق بشر می‌خواند، مجازات، دارایی‌های آن‌ها را مسدود کرده و از ورود آن‌ها به ایالات متحده جلوگیری کند. اکنون اتحادیه اروپا و به ویژه مسئول جدید سیاست خارجی این بلوک یعنی جوزپ بورل، به دنبال تصویب قانونی مشابه آن و مختص این اتحادیه است.

بورل در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه اروپا، حقوق بشر را "اولویت آشکار اروپایی‌ها ... و تعهد خویش" توصیف کرده است.

احتمال موج جدید تحریم مقامات ایرانی از سوی اروپا

وی گفته: بنا به درخواست چندین کشور عضو، ما توافق کرده ایم کار مقدماتی برای تدوین یک رژیم تحریم جهانی برای رسیدگی به نقض جدی حقوق بشر را آغاز کنیم. این رژیم متناظر با قانون به اصطلاح مگنیتسکی ایالات متحده خواهد بود.

بورل بیان کرد: توافق جامعی برای اجرای مقدمات این کار وجود دارد و سرویس امور خارجی اروپا ـ که بدنه دیپلماتیک اروپاست ـ مستندات این کار را فراهم خواهد آورد تا قانونی مشابه مگنیتسکی ایجاد کند. این اقدامی ملموس خواهد بود که مجدداً بر رهبری جهانی اتحادیه اروپا در موضوع حقوق بشر تأکید می‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این اعلامیه درست پیش از روز حقوق بشر در دهم دسامبر منتشر شده، اما تدوین این قانون زمان بیشتری خواهد برد؛ مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند که کار مقدماتی ماه‌ها به طول خواهد انجامید.

وزیر امور خارجه هلند، استف بلاک، که برای ایجاد این قانون فشار و اصرار زیادی داشته است، در توئیتر نوشت: این یک سیگنال بسیار قوی است که امروز اتحادیه اروپا به اتفاق آرا تصمیم به تصویب قانون اروپایی مجازات جهانی نقض حقوق بشر گرفته است.

قانون پیشنهادی هنوز نام مشخصی ندارد. اما دیپلمات‌های اتحادیه اروپا تمایلی ندارند که آن را "قانون مانیتسکی اتحادیه اروپا" بنامند، زیرا منجر به نگرانی‌ها در این باره می شود که هدف این قانون فقط مقامات روسی است؛ هرچند قانون متناظر در ایالات متحده در سراسر جهان اعمال شده است.

هنگامی که پارلمان اروپا در اوایل سال جاری خواستار اجرای چنین رژیم تحریمی در این بلوک شد، اظهار داشت: این رژیم باید نمادین نام سرگئی مگنیتسکی را داشته باشد.

به گفته یک دیپلمات ارشد، این رژیم پیشنهادی به اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا بدون ارسال پیامی مبنی بر برخورد با یک کشور، شهروندان و مقامات آن را به طور خاص هدف قرار دهد، زیرا این مجازات‌ بنا بر مسئولیت فردی و نه ملیت خواهد بود؛ هرچند شاید برخی همچنان این مجازات را به عنوان مجازاتی ملی برای یک کشور خاص در نظر بگیرند.

یک دیپلمات دیگر بیان کرده: نکته این است، جنایاتی وجود دارد که نمی‌تواند به یک کشور نسبت داده شود. ما باید بتوانیم عاملان فردی را در آن پرونده‌ها پاسخگو کنیم.

به گفته یک دیپلمات سوم، این رژیم تحریمی به دنیا نشان می‌دهد ما قوی هستیم. وی افزود: این سیستم بسته به نحوه استفاده کشور‌های عضو، می‌تواند هم نمادین و هم مؤثر باشد.

به شکلی جالب توجه نشریه پولیتیکو به نقل از برخی دیپلمات‌های اروپایی اشاره کرده که یکی از اهداف احتمالی این رژیم، تحریم حقوق بشری مقامات ایران است.

این نشریه با اشاره به اعتراضات اخیر در ایران که منجر به تلفات انسانی شده، نوشته است: بروکسل، پایتخت اتحادیه اروپا، دچار یک معمای اساسی در سیاست خارجی شده. معمایی که یک سر آن تحریم حقوق بشری ایران و پایبندی به استاندارد‌های اروپایی حقوق بشری است و سوی دیگر آن حفاظت از ارتباطات معنادار و قوی با ایران به ویژه بعد از خروج آمریکا از برجام.

بورل در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه گفت که رویکرد و خط اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای مانع از اعمال تحریم در موارد نقض حقوق بشر نیست، این مساله هیچ ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارد.

با این حال وی گفته که این موضوع امروز در شورای اروپا مورد توجه قرار نگرفته و در مورد آن بحثی نشده است.

آنچه به نظر میرسد این است که قانون جدید در کنار استاندارد‌های اروپایی و غربی حقوق بشر، می تواند احتمال موج جدید از تحریم‌های فردی را علیه ایران و مقامات ایرانی در پی داشته باشد. به ویژه آنکه به تصریح دیپلمات‌های اروپایی این رژیم جدید تحریمی مستقیم افراد و نه کشور‌ها را هدف قرار می دهد.

این موضوع می تواند چالش بسیار اساسی را در آینده روابط ایران و اتحادیه اروپا ایجاد کند. آینده‌ای که با حضور مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ظاهرا در مورد مسائل ایران رویکرد همدلانه‌ای ندارد، چندان روشن به نظر نمی رسد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۴۰
تابناک عزیز اخباره خوبی در جهت افزایش نرخ ارز میزنی.معلومه دلار داری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بسلامتی ومیمنت دلار شد ۱۴۲۰۰ (البته تااین لحظه ساعت ۱۴:۳۵ سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۹)
همگی باهم جیغ ودست و هورااااااا!!!!!!!
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
چه ربطی داشت؟
اگه این کار و بکنند که بعید میدانم فرانسه و انگلیس خبیث من ان دنیا در پیش گاه خداوند از طرف حودم شفاعت شما رو خواهم کرد
من قبلاً از تحریم میترسیدم الان خندم میگیره آمریکا مونده بقال سر کوچمون رو تحریم کنه :))
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
یواش یواش گریه ات هم میگیره صبر کن.الان داغی حواست نیست
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بیا ایران اخوی با هم بخندیم
مقامات تحریم میشن ولی بچه هاشون که توی همون اروپا و آمریکا هستن عمرا تحریم بشن
دمشون گرم
اولین کسانی را که باید تحریم کنند سران سه کشور اروپایی، انگلیس، آلمان و فرانسه منافق است و بخصوص آمریکا و در راس آنها اسرائیل و سعودی و امارات می باشد. خود آنها ناقض محض حقوق بشر هستند و ادعای حفاظت از حقوق بشر می کنند. چه کسانی داعش را از نطفه پروراند و طالبان و یا القاعده، چه کسانی بمب های شیمیایی به صدام حسین ملعون دادند و چه کسانی روزنامه نگاران را با آره برقی می کشد و تکه تکه می کند. چه کسانی کودکان یمنی را می کوشد و در بحرین شیعیان را در زندانها اثیر می کنند و شکنجه و سر می برنند؟ چه کسانی سلاح های سبک وسنگین از راه کردستان به بهانه کمک به کردستان به داعش ها ارسال کرد تا شیعیان عراق و سوریه و بعد ایران را تکه تکه کنند؟ آیا همه آنها چز مدعیان حقوق به اصطلاح بشر بودند و هستند.
تحریم دارو و غذا و غیره آیا ضد حقوق بشر نیست.
بهتر...
عالیه، تحریم کنند اما متاسفانه تحریم علیه مقامات ایرانی صرفا دامن مردم را با گرانی های بیشتر میگیره
انقدر آدم های کله گنده را تحریم کنند تا تحریم دونیشون پاره شه
تحریم نکن لامصب
خبر خوب و خوشحال کننده ای است.
حالا بریدتبادل زندانی کنید!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بی بی سی فارسی خنده داره شده سخنگوی دولت در داستان یک تبادل ساده .
در زمان اقای احمدی نژاد هم کوهنوردان امریکایی و چندبن مورد دبگر تبادل زندانی ان زمان هم صورت گرفت با واسطه عمان منتهی شدیدترین تحریم ها را هم اعمال میکردند و بی بی سی خفخان بود ان زمان.
اصلا موضوع تبادل زندانیان با تحریم های ترامپ دو موضوع مجزا است و به اخبار فیک دلخوش نکنید.
وای ترسیدم!!
مسئولان کمتر، زندگی کم استرس تر ...
دراین صورت خدا به داد بن سلمان برسد که خودمسئولیت قتل خاشقچی در ترکیه را قبول کرده است.البته اگر بتوان قتل خاشقچی را نقض حقوق بشر به حساب اورد.
چه قانون جالبی ،
مگر نقض حقوق بشر داریم توی کشورمون؟؟
چی از این بهتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با اين وضعيت انتظار داريد تشويق هم بشويم
دوشواری؟ دووووووشواری نداریم!!!!!!!!!!
پس آقازاده ها در اروپا چه کاری میکنند مگه سفیر مردم نبودند !!!!؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Australia |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
ایرانیان مقیم کم کم خدمت اونا هم خواهند رسید نگران نباش
کاش اروپا به جای تحریم، لیست تمام مسافرتهای تفریحی مقامات کشور و بستگان درجه یک آنها به کشورهای اروپایی را منتشر می کرد. فکر کنم این لیست حاوی چنان اطلاعات جالبی باشد که هم مردم و هم مقامات به شدت شوکه شوند. مقامات کشور می توانند واردات را از چین انجام دهند اما قطعا برای سفر به چین و روسیه نمی روند و مقصدشان حتما اروپاست.
من راضی هستم که این اتفاق بیفته . من نه وطن فروشم و نه آلبانی نشین ولی وقتی گوش شنوایی نمیبینیم و تنها روش پاسخ دهی انکار است ترجیح می دهم که تحریم شوند.
ای داد فکر نمیکردید
دیگه چیزی ازملت نمونده که بخواهند تحریم کنند.
دیگه چیزی ازملت نمونده که بخواهند تحریم کنند.
ترامپ همه چیز را تحریم کرده حتی دارو آخرش با طناب تحریم خودش هم نابود می‌شود
خدار رو شکر!!!!
ما که از این کشور نمی تونیم بریم همون بهتر که تحریم کنند که همه با هم بسوزیم.
ترامپ دست آخر ، پرندگان مهاجر که میان ایرانم تحریم می کنه
هااا. این شد حرف حساب و کار درست . اشخاص را تحریم بکنن نه کل مردم را.
درستش هم همینه. مقامات باید تحریم بشن نه همه شهروندان .
اینا از تحریم آمریکا-به جز موارد خاص- مشکل زیادی براشون پیش نمیاد اما اگه اروپا تحریمشون بکنه حسابی مشکل براشون پبش میاد.
ای وای. وزیر جوان قطع ارتباطات احتمالا اولین نفر این فهرست باشه. دیگه اونجا من نبودم و من بی خبرم و دست من نبود و اینا هم کاربرد نداره. اروپا بی اروپا. فقط دیگه میتونن با خانواده تشریف ببرن قم و کاشان.
با این حساب افرادی که در یکسال اخیر در اعتراضات فرانسه کشته و مجروح شدند یا جزء بشر نیستند یا حقوقی ندارن.!! چون در حال حاضر هیچ کدوم از سران فرانسه به این علت تحریم نشدن!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل