بازدید 8502

سیف: سفر خارجی در ایران بیش از حد معمول است

کد خبر: ۷۹۴۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۰ 29 April 2018

رئیس کل بانک مرکزی گفت که مسافرت خارجی در ایران بیش از حد معمول است و باید متعادل شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ولی الله سیف با حضور در برنامه تلویزیونی "نگاه یک" افزود: مؤسسات غیر مجاز مالی بلیه بسیار جدی برای فضای اقتصادی کشور بودند و بدون هر گونه نظارتی حدود ۲۵ درصد از نقدینگی کشور در اختیار افرادی بود که هیچگونه تخصصی نداشتند و سرمایه های مردم را در جهت ریسک های بالا و احتمال تخریب بازار به کار می گرفتند.

وی ادامه داد: موضوع حل و فصل موسسات مالی غیر مجاز در اوایل دولت یازدهم مورد تاکید قرار گرفت و تاخیر جایز نبود زیرا دامنه های آن در حال گسترش بود.

سیف با بین اینکه تلاش کردیم با بهترین شیوه ها این کار را به سرانجام برسانیم، افزود: منابع و سرمایه مردم در مواردی هنوز تعیین تکلیف نشده است و پیش از این اعلام کردیم
حدود ۹۸ درصد از سپرده گذاران، تعیین تکلیف شدند یعنی حدود ۲ درصد از سپرده گذاران شامل حدود ۲۷ هزار نفر هنوز تعیین تکلیف نشدند.

وی افزود: هیئت تصفیه هایی در این موسسات شکل گرفت و نمایندگانی از دستگاه های مختلف مانند بانک مرکزی، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و سپرده گذاران در این هیئت حضور دارند.

سیف اضافه کرد: وظیفه اصلی این هیئت، نقد کردن دارایی ها و تصفیه حساب سپرده گذاران است.

وی با بیان اینکه اقدامات بانک مرکزی در جلوگیری از هدر رفت سرمایه سپرده سپرده گذاران بوده است، گفت: سرعت بخشیدن به تعیین تکلیف و برخورد با متخلفان و غارتگران سپرده های مردم از اقدامات اصلی بانک مرکزی و قوه قضائیه است.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سقف وام ازدواج به ۱۵ میلیون تومان برای هر کدام از زوجین ارتقاء یافت، گفت: با طرح ضربتی، یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر توانستند از وام ۱۰ میلیون تومانی ازدواج استفاده کنند.

سیف افزود: در سال ۱۳۹۷ که بخشنامه وام ۱۵ میلیون تومانی ابلاغ شد تاکنون ۲۰ هزار فقره وام ازدواج به مبلغ ۲۸۳ میلیارد تومان پرداخت شد و ۲۱۸ هزار نفر هم در حال تکمیل پرونده هستند.

وی با بیان اینکه بیشترین تصمیمات و مصوبات شورای پول و اعتبار در طول ۴ سال گذشته درباره بخش مسکن بوده است، گفت: آثار این تصمیمات خود را نشان داده و تحرکی در بخش مسکن ایجاد شده است که نوید بخش تحرک در سایر بخش ها خواهد بود.

سیف افزود: با پیگیری های مستمر رئیس جمهور، طرح بازآفرینی بافت های فرسوده شهری در دستور کار قرار گرفته است که این طرح می تواند آثار مثبت زیادی از جمله بهبود تغییر چهره شهر، ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی را داشته باشد.

وی اضافه کرد: وزارت راه و شهرسازی عاملیت این طرح را دارد و نظام بانکی کشور با حمایت بانک مرکزی هم نقش جدی در این زمینه دارد.

سیف با اشاره به طرح صندوق پس انداز مسکن یکم گفت: ۲۹۶ هزار نفر در این طرح سپرده گذاری کردند که از این تعداد ۳۷ هزار نفر تسهیلات را دریافت کردند.

وی افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم پرداخت شده است.

سیف گفت: در طرح بازآفرینی بافت های فرسوده پیش بینی شده است همه ساکنان آن محله در جای دیگری اسکان موقت پیدا می کنند.

وی افزود: پیش بینی می شود ۲ برابر واحدهای فرسوده تخریب شده واحدهای مسکونی جدید ایجاد شود و ساکنان قبلی محل برمی گردند و واحدهای خود را دریافت می کنند و بقیه واحدها به توسعه گر پرداخت می شود.

سیف اضافه کرد: برای ساخت این واحدهای مسکونی از وام بانکی با نرخ سود پائین استفاده می شود که برای زوج های جوان خانه اولی، ۶ درصد و در حوزه روستایی ۴ درصد است.

وی درباره نوسانات نرخ ارز گفت: بانک مرکزی در ۵ سال گذشته عملکرد بسیار مثبتی را در بخش بازار ارز داشته و در کنترل نوسانات ارزی کاملا موفق بود.

سیف با اشاره به اینکه هر سال در سه ماهه سوم با توجه به افزایش تقاضا، نرخ ارز هم افزایش می یافت و در سه ماهه چهارم، تعدیل می شد، افزود: در سال ۱۳۹۶ افزایش نرخ ارز در فصل سوم سال آغاز شد اما در فصل چهارم تعدیل نشد درباره این موضوع علل مختلفی مطرح می شود اما از نظر ما علت آن غیر اقتصادی و روانی است که با التهاب آفرینی ها و فضاسازی ها به ویژه از خارج از کشور ایجاد شد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی مسئول است تا نوسانات کوتاه مدت ناشی از هیجانات و التهابات زودگر در نرخ ارز را کنترل کند و اجازه ندهد اقتصاد کشور از آن متاثر شود.

سیف با بیان اینکه بازار ارز ما وابستگی جدی به وجه نقد ارز خارجی دارد، افزود: به علت نبود کارت های اعتباری بین المللی و حجم مسافران به خارج از کشور که نیاز به اسکناس ارز دارند ، اگر در تامین آن مشکلی به وجود بیاید بلافاصله اثر شدید می گذارد.

وی اضافه کرد: این التهابات موجب شد تقاضا برای خرید ارز و تبدیل دارایی به وجود بیاید.

سیف با بیان اینکه خروج سرمایه از مباحث جدی است، افزود: منابع ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی و نفتی ما سرمایه ملی است که باید به نحو مطلوب و بهینه از آن استفاده کنیم و به مصرف کالاها و واردات مورد نیاز کشور برسد و استفاده از ارز برای بخش هایی که به مصرف قاچاق کالاهای ممنوعه می رسد درست نیست.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در هیچ سالی در نیمه اول فروردین به ویژه در چند روز بین تعطیلات تحرکی در بازار ارز نداشتیم اما امسال این گونه نبود و التهابات زیادی را با حجم بسیار کوچکی از معاملات به صورت کاذب و هدفمند در این چند روز ایجاد کردند.

سیف افزود: این شرایط عادی نبوده است و از نهادهای مسئول تقاضا کردیم آن را بررسی کنند تا علل این التهابات به صورت کامل و مشخص، شناسایی شود.

وی اضافه کرد: بر اساس بررسی های صندوق بین المللی پول، نرخ ارز در زمانی که حدود ۴ هزار و ۲۰۰ تا ۴ هزار و ۳۰۰ تومان بود با متغیرهای اقتصادی تطبیق می کند لذا زمان مناسبی برای یکسان سازی نرخ ارز است و این التهابات توجیهی نداشت.

سیف گفت: با تصمیم اخیر، جهات مثبتی ایجاد شد.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اتفاقات و اعتراضات مجلس شورای اسلامی در روز سخنرانی وی گفت: برخی از نمایندگان به عللی از جمله اینکه شاید موافق سخنرانی ام نبودند فضاهایی را به وجود آوردند و ریاست مجلس هم فضا را به خوبی مدیریت کرد.

سیف با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی جایگاه ویژه و محترمی دارد و عصاره ملت است، افزود: فرهنگ ما اسلامی و ایرانی و روحیه مهمان نوازی است و آن روز مهمان مجلس بودم و شنیدن توضیحات و سخنانم نباید حساسیت ایجاد می کرد.

وی اضافه کرد: تعداد این نمایندگان محدود بود و غاطبه نمایندگان برخورد و نگاه مثبتی داشتند و تلاش کردند آرامش حفظ شود و در مجموع، جلسه خوبی بود.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصمیم اخیر بانک مرکزی، آن را تصمیم بزرگی دانست و افزود: در ستاد اقتصادی درباره آن بحث شد و با قاطعیت رئیس جمهور، کار آغاز شد و این تصمیم اقتصاد کشور را از التهابات، مصون سازی کرد.

سیف در پاسخ به این پرسش که چرا این تصمیم طول کشید؟ گفت: کار باید آماده می شد و دستگاه های مختلف باید نظرات خود را مطرح می کردند.

وی گفت: سامانه "نیما" هم به خوبی کار می کند و بازخوردهای مثبت و راضی کننده ای داشته است.

سیف در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه میزان ارز در اختیار فعالان اقتصادی قرار گرفته است؟ گفت: تخصیص ارز در زمان گشایش اعتبار و ثبت سفارش و تامین ارز از جمله مراحل است،تخصیص ارز از ۲۲ فروردین تاکنون حدود سه هزار میلیارد و سیصد میلیون دلار و تامین ارز بیش از ۲ میلیارد دلار بوده و وقفه ای در تجارت خارجی کشور ایجاد نشده است و کار به آسانی و بی وقفه ادامه یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: اعلام کردیم هر قیمت و معامله ای خارج از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان برای دلار،​ قاچاق است و بنگاه های اقتصادی حساب و کتاب دارند و هیچ ممیز مالیاتی هم ارز بیش تر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان را نمی پذیرد.

سیف درباره نرخ های بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بازار ارز گفت: مصارف کوچکی وجود دارد از جمله اینکه برخی مسافران ممکن است بخواهند بیش تر از هزار یورو که سهمیه ارزی مسافران است و با قیمت بیشتری تهیه کنند.

وی با اشاره به اینکه این مشکلات در شروع این طرح وجود دارد، افزود: ارزهایی از گذشته در دست برخی افراد است و ممکن است در فضاهایی به دور از کنترل نیروی انتظامی خرید و فروش هایی انجام شود.

سیف گفت: باید فضای اقتصادی کشور را از اقدامات خلاف و مشابه پولشویی پاک کنیم و این مدلی است که در جهان از آن استفاده می شود و باید هویت خرید و فروش کنندگان ارز مشخص باشد.

وی ادامه داد: تعیین تکلیف نیازهای ارزی دانشجویان، مسافران و بیماران از دغدغه های ما بود که تا حدودی تعیین تکلیف شدند و هر قدر جلوتر برویم طرح تکمیل تر می شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مشکلات مهم حل شده و مشکلات جزیی باقی مانده است، گفت: مسافرت مسافران به خارج از کشور در کشورمان بیش از حد معمول است و باید متعادل شود.

وی با تاکید بر اینکه باید تخصیص منابع ارزی بهینه شود، افزود: منابع و مصارف ارزی کشورمان از تعادل خوبی برخوردار است و ورودی ارزی کشورمان اعم از نفتی و غیر نفتی بالغ بر ۹۰ میلیارد دلار است در حالی که حجم واردات ما برای کالاهای اساسی، مواد اولیه و کالاهای ضروری کشور حدود ۷۰ تا ۷۵ میلیارد دلار است یعنی مازاد ارزی داریم.

رئیس کل بانک مرکزی با تشریح سامانه"نیما" گفت: از ظرفیت های این سامانه می توان به خوبی استفاده کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۵
انتشار یافته: ۲۸
توکارخودشون موندن صورت مسئله رو کلا میخوان پاک کنن
خدا را شکر وضع اقتصادی مردم عالی است که می توانند مسافرت خارج از کشور داشته باشند.
اگر قوانين و آزادي هاي معقول مدني در ايران از طرف گروه هاي خاص رعايت شود مطمئن باشيد سفرهاي خارجي خيلي كم خواهد شد .
رعايت حريم خصوصي مردم از جمله موارد تاسف بار است كه در ايران ازطرف هيچ نهاد و ارگاني رعايت نمي شود
چراسیاستهای غلط خودتان را توججیه میکنید فراموش نکنید در سال 2018هستیم .
خوب خدار رو شکر مشکل بازار ارز هم حل شد. حالا ما اومدیم جای کره شمالی.
مسافرت رفتن و نرفتن هم باید تحت کنترل دولت باشه؟شرایط رو مثل همین کشور های همسایه بکنید برای مردم تا سفر نروند و صنعت توریسم خودمون رو فعال کنید..هر چیزی دلیل داره.تا کی صورت مساله رو پاک می کنید و خودتون جوابگوی نظرات خودتون هستین؟؟؟؟اقتصاد آزاد یعنی هر کسی میتونه پولش و در جایی که منع قانونی نداره خرج کنه ..شما باید شرایط رو یه گونه ای کنید که مردم سرمایه های ارزی و غیر ارزی و در راه تولید و سرمایه گذاری داخلی بکار ببرند نه با دستور...
آره خيلي وضع خوبه كسي اگه كاري داره بايد بره خارج از كشور يا بايد پولي حواله كنه دلار ٥٧٠٠ تومنه بعد آقايون تك نرخي كردن و حالا كار بجايي رسيده براي جيبه مردم تعيين تكليف ميكنن كه خارج برن يا نرن!!!!!!
آقای سیف لطفاً بروید ببینید که چند درصد مردم اروپا مسافرت خارج از کشورشان دارند ، آن وقت متوجه می شوید که سفر های خارجی ایرانیان خیلی کمتر از سایر مردم اروپا است.
دقيقا سيستمي كه در پيش گرفتند قبلا در دوره مرحوم رفسنجاني بدليل مشكلات تامين ارز مورد نياز كشور اجرا شد و پس از مدتي بدليل مشكلات حاد ايجادي براي كشور كنار گذاشته شد. چرا اصرار دارند اين سيستم را كارشناسي شده در اين دوره و مؤفق بدانند.
واقعا نمی دونید چرا سفر خارجی در ایران بیش از حد معمول است؟
مردم هم ازادی میخوان هم میخواهند پیشرفت کشورهای دیگر را از نزدیک ببینند کشور ما هیچ پیشرفتی نداشته است نسبت به کشورهای مترقی جهان
بقول شما موسسات تخلف کردند شما چرا به یک موسسه متخلف مجوز دادی؟ مردم چه گناهی کردند به شما اعتماد کردند؟؟؟
خب کشور رو تمیز و مرتب و آماده کنین که مردم سفرهای خارجی نرن و همینجا پول خرج کنن و تفریح کنن. حالا گردشگر خارجی پیش کش!
جناب سیف واقعا نمی دونی چرا مسافرت به خارج زیاد است؟ ... راه کاهش مسافرت به خارج افزایش نرخ ارز نیست. با همین تدبیر اقتصاد ایران رو مدیریت می کنید؟! راه کاهش مسافرت به خارج ایجاد بستری برای رفاه و تفریح مردم در داخل کشور است.
مشئولین که بیشتر از مردم عادی به سفر خارج می روند
فرض کنیم حرف شما درست ، خب چرا؟؟؟؟؟؟
دلیلش رو همه مردم میدونن یعنی شما نمیدونید؟؟...
باشه! غیر از افزایش عوارض خروجی و ندادن ارز، بدهید در فرودگاه امام خمینی هر مسافری که به خارج میرود یک دست کتک هم بزنند تا به قول شما مسافرتها متعادل شود!!!!!!!
اولا مردم بیچاره پول دارند که مسافرت خارجی برن
دوما بر فرض که پول داشته باشند
یه مسافرت سه روز هوایی به شیراز الان میشه 1200000 تومان
ویه مسافرت یک هفته ای استانبول میشه 1000000 تومان
شما باشی کدوم را انتخاب میکنی
تازه بگذریم از کیفیت هتل و تورهای ایرانی
خخخخخخخخخخ ؛ اختلاس ها هم کمی بیشتر از حد معموله
عجب! یعنی رئیس بانک مرکزی باید تصمیم بگیرد چه تعداد سفر خارجی مطابق "حد معمول" است یا بیشتر؟! اگر ایشان کار خود را درست انجام میداد نیاز به این فرافکنی ها نداشت.
نميدانم چرا !!!!!!!
چشم. سفر هم نمیریم. امر دیگه....!؟
بله قربان شما بفرماييد ما کي کجا بريم!!!! فط همينمون مونده
... کسی نیست که از سیف بپرسد «حد معمول سفرهای خارجی چقدر است؟» که ایرانیان از آن حد بیشتر سفر کرده اند؟!!! مگر قرار است ایران کره شمالی بشود و همه ایرانیان ممنوع الخروج بشوند؟ هرچند با این وضعیت عوارض خروج بالا و قحطی ارز همه مردم عملا همین گونه است...
((گفت: مسافرت مسافران به خارج از کشور در کشورمان بیش از حد معمول است و باید متعادل شود.))
به نظرم بهتره سفر به خارج از کشور هم فیلتر کنند.
آقای سیف شما باید تشخیص بدید که مردم زیاد میرن خارج یا کم؟ این هم باید از شما اجازه بگیرن؟
امکانات و آزادی های اجتماعی دیگر کشور ها رو تو ایران ایجاد کنید تا مردم نرن.
به مسافرت رفتن مردم هم کار دارند. پولش را داریم می دیم. کجای دنیا عوارض خروج می گیرن اون هم ۲۲۰ هزار تومان؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار