برخی جرایم زیست محیطی تهدید ملی است
عضو کمیسیون اصل نود مجلس با تاکید بر ضرورت برخورد کارشناسی با متخلفان عرصه محیط زیست، گفت: تخصصی شدن دادگاه ها برای برخورد با متخلفان محیط زیستی گامی موثر درجهت حفظ محیط زیست خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶ 08 March 2017
کد خبر: ۶۷۵۱۲۹
| ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶ 08 March 2017
| فرهاد تجری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص تشکیل دادسراهای ویژه رسیدگی به تخلفات محیط زیستی، گفت: درحال حاضر بحث محیط زیست به مقوله مهم و اساسی در کشور تبدیل شده است، زیرا مسائل زیست محیطی به واسطه آلودگی های موجود درجامعه امنیت و سلامت افراد را با خطر روبه رو کرده است.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه درحفظ محیط زیست دستگاه های مختلفی متولی هستند، افزود: متاسفانه دستگاه های ذی ربط درشرایط بحرانی از زیربارمسئولیت شانه خالی کرده و مسئولیت را درحوزه کاری دستگاه دیگری تعریف میکنند، ضمن اینکه افرادی نیز با نقض قوانین و شاخص های زیست محیطی اقدام به صدور مجوزهای غیرقانونی می کنند که منجر به افزایش آلودگی ها می شود.
وی تاکیدکرد: بنابراین در این شرایط و با توجه به تعدد دستگاه های متولی درحوزه حفظ محیط زیست، رسیدگی به تخلفات محیط زیستی دشوار شده است؛ از این رو انتظار می رود که دستگاه قضایی به عنوان یک نهاد مهم دربحث پیشگیری از وقوع جرم و برخورد با متخلفان به این حوزه ورود جدی کند که خوشبختانه قوه قضاییه نظرکارشناسی و قابل قبولی دربرخورد با این مشکل در جامعه دارد.
تجری با بیان اینکه یکی از اقدامات خوب و پسندیده دستگاه قضایی تشکیل دادسراهای ویژه رسیدگی به جرائم محیط زیستی است،گفت: به طورحتم تخصصی شدن دادگاه ها برای برخورد با متخلفان محیط زیستی و سپردن وظیفه مقابله با متخلفان به افراد کارشناس و صاحبنظر درحوزه محیط زیست درجهت حفظ محیط زیست نقش مهمی دارد؛ ضمن اینکه این دادسرا می تواند همانند دادسراها و شعبات دیگر رسیدگی به جرایم با قاطعیت کامل از افزایش تخلفات محیط زیستی جلوگیری کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه برخی جرایم زیست محیطی در مسیر تهدید ملی است، افزود: ممکن است منشاء این تهدیدات یک اقدام منفعت طلبانه باشد که با سوء نیت انجام می شود اما این گونه جرایم درحد افساد فی الارض است و آثار این جرایم جنایت درحق شهروندان و کل بشریت می باشد؛ ازاین رو با توجه به اینکه درحال حاضر تهدیداتی درعرصه بیوتروریسم وجود دارد موارد مربوط به تخلفات محیط زیست نیز بسیار بزرگ بوده و نباید از کنار آن به راحتی گذشت.
عضو کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس در حوزه تقنین و قانونگذاری برای جرایم بزرگ محیط زیستی ورود میکند، تصریح کرد: دولت نیز می تواند با ارسال لایحه ای به مجلس این موضوع را پیگیری کرد، ضمن اینکه با ارایه طرح نیز میتوان خلاء های قانونی را دراین حوزه برطرف کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.