بازدید 20748

جزئیات کامل دستور قاضی فدرال در نقض فرمان مهاجرتی ترامپ

ماجرایی که با شکایت دادستان ایالت واشنگتن آغاز شده بود، در نهایت به زیان دولت ترامپ و فرمان اجرایی وی برای ممنوعیت سفر مهاجران به آمریکا پایان یافت. روز گذشته (جمعه) قاضی فدرال جیمز روبارت، حکم خود را علیه وکلای دولت ترامپ صادر کرد تا به این ترتیب، فرمان منع ورود مهاجران به آمریکا در سطح ملی موقتی و تا زمان رسیدگی کامل به موضوع لغو شود.
کد خبر: ۶۶۳۵۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳ 04 February 2017
ماجرایی که با شکایت دادستان ایالت واشنگتن آغاز شده بود، در نهایت به زیان دولت ترامپ و فرمان اجرایی وی برای ممنوعیت سفر مهاجران به آمریکا پایان یافت. روز گذشته (جمعه) قاضی فدرال جیمز روبارت، حکم خود را علیه وکلای دولت ترامپ صادر کرد تا به این ترتیب، فرمان منع ورود مهاجران به آمریکا در سطح ملی موقتی و تا زمان رسیدگی کامل به موضوع لغو شود.

به گزارش «تابناک»،  هفته قبل و سه روز بعد از صدو فرمان اجرایی دونالد ترامپ در خصوص ممنوعیت سفر اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا، «باب فرگوسن»، دادستان ایالات واشنگتن با تنظیم شکایتی، خواستار لغو برخی قسمت‌های دستور مهاجرتی ترامپ شده و تأکید کرده بود، این ممنوعیت علیه مسلمانان بوده و حقوق مهاجران و خانواده‌های آنان را نقض می‌کند.

باب فرگوسن دموکرات، این شکایت را به گونه‌ای بی سابقه علیه دولت ترامپ و فرمان اجرایی وی صادر کرد و قبل از صدور رأی از سوی جیمز روبارت، قاضی فدرال سیاتل به نفع خود، گفته بود که آمادگی آن را دارد در صورت لزوم، موضوع را تا دادگاه عالی ایالت متحده به پیش برد.

جزئیات کامل دستور قاضی فدرال در نقض فرمان مهاجرتی ترامپ

بعد از طرح این شکایت، وکلای دولت ترامپ به سرعت دست به کار شده و اقدام به تدوین دفاعیه ای برای زنده نگاه داشتن دستور اجرایی ترامپ کردند. ایشان در متن دفاعیه خود بیان کرده بودند که شکایت مطرح از سوی فرگوسن، صلاحیت بررسی و رسیدگی ندارد، زیرا فرمان اجرایی صادر شده، جزو اختیارات رئیس جمهوری است و ایالت های آمریکا جداگانه قادر به چالش کشیدن فرامین اجرایی رئیس جمهور و نادیده گرفتن آن‌ها نیستند.

اما روز جمعه در نهایت روبارت، قاضی فدرالی که در سال 2003 از سوی جورج بوش به کار گمارده شده بود، حکم نهایی خود را به نفع دادستان واشنگتن یعنی باب فرگوسن صادر کرد. روبارت اشاره کرد که ایالت های آمریکایی تا همین جا نیز به اندازه کافی از موضوع ممنوعیت مهاجرتی سختی و عذاب کشیده‌اند. وی با صدور حکم برای لغو موقت فرمان اجرایی دونالد ترامپ در سطح ملی در این خصوص به صراحت بیان کرد که پرونده تشکیل شده از سوی فرگوسن شانس زیادی برای موفقیت دارد.

جزئیات کامل دستور قاضی فدرال در نقض فرمان مهاجرتی ترامپ

باب فرگوسن پس از صدور این حکم در بیانیه ای نوشت: امروز قانون اساسی آمریکا پیروز شد. هیچ‌کس ورای قانون نیست، حتی رئیس جمهور.

در پی صدور این حکم، بلافاصله اداره گمرکات و حفاظت مرزی آمریکا گفته، کسانی که تحت تأثیر فرمان مهاجرت دونالد ترامپ قرار گرفته و امکان سفر به آمریکا را نداشتند، حال می‌توانند وارد این کشور شوند. این امر البته چالش هایی را برای خطوط هوایی به مقصد آمریکا در پی داشته و نوعی سردرگمی برای مسئولان خطوط هوایی ایجاد کرده است؛ اما بسیاری از خطوط هوایی از جمله هواپیمایی قطر که یکی از مهمترین و پر رفت و آمد ترین خطوط هوایی به مقصد آمریکاست، امروز دوباره پذیرش مسافران آمریکا از هفت کشور ممنوع شده را آغاز کرده است.

همچنین گفته می‌شود، در پی صدور این حکم همه مسافران ممنوع شده از ورود به آمریکا می توانند بدون هیچ محدودیتی به این کشور وارد شوند. این ممنوعیت ها که با استفاده از یک سیستم خودکار صورت می گرفت، پس از فرمان اجرایی ترامپ فعال شده و همه مسافران و شهروندان هفت کشور، موضوع را نشانه گذاری کرده بود.

اما واکنش دولت ترامپ و کاخ سفید به این دستور بسیار شدید بوده و کاخ سفید گفته است که علیه آن حکم درخواست تجدید نظر می‌دهد. کاخ سفید همچنین در بیانیه‌ای فرمان اجرایی دونالد ترامپ را "قانونمند و مناسب" خوانده است. در بیانیه آمده است: فرمان اجرایی رئیس جمهور با هدف محافظت از کشور(آمریکا) صورت گرفته و او صلاحیت و مسئولیت قانونی برای حفاظت از مردم آمریکا را دارد.

خبرگزاری CNN گزارش داده است که وزارت امور خارجه آمریکا اکنون قرار است، با اداره امنیت ملی این کشور بررسی های لازم برای تأثیرات این قانون بر روند اداره امور در آمریکا و مرتبط با وزارت خارجه را بررسی کند. این وزارت خانه بیان کرده که اطلاعات بعدی را در این زمینه و بعد از بررسی های لازم در اختیار عموم قرار خواهد داد.

در همین حال گفته می‌شود، تا کنون و بعد از صدور فرمان اجرایی دونالد ترامپ بیش از 50 پرونده قضایی علیه آن در سراسر ایالات متحده و در ایالت های این کشور باز شده و قضات فدرال به دنبال منع موقت اجرای فرمان ترامپ در راستای ممانعت از دپورت کردن افرادی که از آن متأثر می شوند، هستند.

اما جیمز روبارت اولین قاضی فدرالی است که حکم به لغو موقت این فرمان در سطح ملی داده است. این امر منجر به آن می‌شود که دولت ترامپ به سرعت وارد عمل شده و با تجدید نظرخواهی در مورد این حکم، مسیر آن را تا دادگاه عالی ایالات متحده کوتاه کند. موضوع مهم در این میان تعداد افرادی است که در دل ایالات متحده از فرمان اجرایی دونالد ترامپ متأثر شده اند.

روز جمعه طی یک جلسه رسیدگی دادگاه به این موضوع در ایالت ویرجینیا یکی از وکلای وزارت دادگستری آمریکا گفته بود که با وجود موقت بودن فرمان اجرایی ترامپ تا کنون 100 هزار ویزا لغو و باطل شده است؛ اما وزارت خارجه آمریکا با زیر سؤال بردن این رقم گفته، تعداد افراد متأثر از این قانون 60 هزار تن بوده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۴۰
این یعنی اجازه ندادن به بی فکری و تصمیمات نابخردانه :))
برای آمریکا متاسفم
کجای این عدالت است که قاضی آزاد باشد و بتواند آزادانه و براساس قانون اساسی فرمان رئیس جمهور را هم لغو کند ؟
دولت آمریکا باید چنین قضاتی را اخراج کرده و پدرشان را دربیاورد
رئیس جمهور یعنی همه چیز یک مملکت قانون کیلویی چند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۷
احتمالا اسم کامل شما هادی احمدی نژاد نیست برادر؟؟؟
اخی دلم خنک شد ببینید ما هشت چی کشیدیم حالا درد رو احساس کنید
به این میگن قوه‌قضاییه ی مستقل.....
همه این ها سر و ته یک کرباسند
قاضی و رییس جمهور عمله سرمایه داری
تابناک هر کاری خواستی با این کامنت بکن!!!
خدا وکیلی من کاری ندارم این جریان فیلم بود سر و تهش، هماهنگ شده بود یا بازی، هر چی که بود قدرت دموکراسی رو به رخ دنیا کشید و قدرت قانون اساسی که همه باید بهش احترام بگذارند.
دمشون گرم من که حال کردم با این ماجرا درس عبرتی بود برای هر دو طرف.
"امروز قانون اساسی آمریکا پیروز شد. هیچ‌کس ورای قانون نیست، حتی رئیس جمهور" قابل توجه
فکر می کنم بهتره که وزارت خارجه کشورمان نیز فعلاً ممنوعیت ورود آمریکایی ها به ویژه کشتی گیران آمریکا رو به حال تعلیق در بیاره .
به اين ميگن دموكراسي به اين ميگن كشور
اینو میگن کشور قانون.
این رو میگن قوه قضاییه مستقل....احسنت
به این میگن قانون
به این می گن فوه قضاییه ی مستقل و سالم .
به این میگن دموکراسی و قانونمداری و تفکیک واقعی قوا
قانون یعنی همین حتی اگر رئیس جمهور باشی باید در مقابل خودسری ها چوابگو باشی و مطیع قانون.
آفرین به آمریکایی ها که قانون بر کشورشان حاکم است
امیدواریم مسولان جمهوری اسلامی بلافاصله به نحوی مقتضی موضوع ورود کشتی گیران آمریکایی را به کشور حل و فصل کنند و تلاش کنند حتما این ورزشکاران با احترام به کشور ایران برای ایام دهه فجر وارد شوند.
تا این عمل در کنار حکم قاضی فدرال نشانه ای باشد از پیروزی عقل و منطق بر تندروی و رادیکالیسم
قوه قضاییه مقتدر و شجاع
دانشگاه های آمریکایی و ماکروسافت حتی چند روز هم نتونستن جای خالی نابغه های ایرانی رو ببینن و با سرعت تحریم ایرانیارو لغو کردن ، کاشکی یکم خودمونم قدر خودمونو میدونستیم ، قابل توجه مسئولین
حالا که مشکل سفر حل شد شایسه است مسئولان اجازه بدهند که کشتی گیران آمریکا برای مسابقات جهانی به ایران بیایند
دموکراسی یعنی این !
هیچکس به جز قانون در راس قدرت نیست
سرزمین قانون
ترامپ عینه احمدی خودمونه ؛ امریکا رو چنان داغون میکنه که . هشت سال بعد آمریکا با 5+1 میره مذاکره تا به جامعه جهانی برگردن خخخخخخخ
استدلالش جالبه دقت کنید حقوق مهاجران وخانواده هایش.حتی اگه دشمن جانی شماباشند محترم هست براستی مابه اسم مسلمانیم ولی اسلام واقعی وعدالت واحترام به مهاجرواقلیت راآنجابایددید
به این میگن قوه قضاییه مستقل .
قانون یعنی این که هیچ کس بالاتر از ان نباشد با ارزش است
به این میگن قوه قضاییه مقتدر و مستقل
بهترین نمود این جریانات تبلور دمکراسی در بین مردم با حضورشان در فرودگاهها .وکلای حقوقی باپشتیبانی مردم و مسئولان قضایی امریکا در اعلام حکمهای مخالف دستور ریاست جمهوری کشورشان بود .نه کسی را گرفتن ونه کسی راغل وزنجیر کردند .عین دمکراسی
آفرین به این می گویند قوه قضایی مستقل
عجب است این سیستم قضایی آمریکا!؟
این یعنی هیچ کس بالاتر از قانون نیست
با سلام، شکر خدا که حق و عدالت در آمریکا اجرا شد انشالله که آبروی همه مسلمانان نیز احیاء گردد. آمین
آفرین، واقعاٌ همه جا آدمهایی هستند که درستکار و قانون مدار باشند، زنده باد
بعد ما میاییم و جلو ورود کشتی گیرها را میگیریم و یک حرکت غیر ورزشی و غیر مردمی میکنیم .
آفرین به قاضی فدرال
اين قاضى به جرم تشويش اذهان عمومى و اقدام عليه امنيت ملى و شخص اول آمريكا سريعا بايد مجازات و اعدام شود.
قوع قضاییه سالم و کارامد در سرزمین شیطان بزرگ!
یادمان نرود که در زمان ملی شدن صنعت نفت نیز یک قاضی با وجدان انگلیسی رأی را به نفع ملت ایران صادر کرده بود با آن که طرف مقابل دعوی دولت متبوع وی بود. انسان های با وجدان همیشه هستند. وجه دیگر این مسئله این است که بیشتر از آن که به کشورهای مورد هدف ضربه بزند به خود امریکا ضربه می زند. از این منظر هم باید گفت که قاضی منافع ملی کشورش را بهتر از رئیس جمهوری تشخیص می دهد. آقای ترامپ برای صدور فرمان های اجرایی پرشمار خیلی عجله به خرج می دهد گویی در ضمیر ناخودآگاهش کسی به او می گوید «هی مرد بجنب وقت زیادی نداری».
اگر ترامپ هم مثل احمدی نژاد باشد آمریکا مثل ایران نیست و رئیس جمهور هر مقام دیگری موظف است پایبند قانون باشد....و در نتیجه کسی که ته دلشون را صابون میزنند و منتظرند تا ترامپ مثل احمدی آمریکا را تا لبه پرتگاه ببرد و بعد خودشان یه هل کوچیک بدن و بندازن زیاد ذوق نکنند.
زنده باد قانون
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی