مقام آگاه با اشاره به فاصله بسیار استاندارد آلایندگی کارخانههای ایران با استانداردهای اروپاگفت: نصب فیتلر مناسب در کارخانه سیمان با سرمایهگذاری 10 تا 15 میلیارد تومان امکانپذیر است ولی سازمان محیط زیست فشاری به کارخانههای آلاینده نمیآورد.
یک مقام آگاه در گفت و گو با فارس در ارزیابی وضعیت آلایندگی کارخانههای سیمانی کشور، اظهار داشت: در حال حاضر اکثر کارخانههای سیمانی از گاز به عنوان سوخت خود استفاده میکنند و مصرف مازوت محدود شده است.
وی ادامه داد: همچنین حدود 70 تا 80 درصد کارخانههای سیمانی که با سرمایهگذاریهای جدید طی 10 سال گذشته ایجاد شدهاند، دارای فیلترهای جدید هستند که نسبت به کارخانه های قدیمی، میزان آلایندگی کمتری دارند.
* آلایندگی واحدهای قدیمی کارخانه سیمان تهران
وی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید سیمان کشور به حدود 80 میلیون تن رسیده و فیلترهای جدید در کارخانههایی که طی سالهای اخیر ایجاد شده و یا مورد بازسازی قرار گرفتهاند، نصب شده است.
این مقام آگاه در مورد آلایندگی کارخانه سیمان تهران و تأثیر آن بر هوای این کلانشهر نیز گفت: این کارخانه دارای واحدهای قدیمی و جدید است که واحدهای جدید وضعیت بهتری دارند و از فیلترهای جدیدتری برخوردار هستند، اما واحدهای قدیمی، آلایندگی بیشتری را ایجاد میکنند.
* سازمان محیط زیست فشاری به کارخانههای آلاینده وارد نمیکند
به گفته وی، در کشورهای دیگر، سرمایهگذاری مناسبی برای نصب فیلتر کاهنده آلودگی در کارخانههای سیمان صورت میگیرد و از روشهای جدید برای کنترل آلودگی این کارخانهها استفاده میشود، اما در ایران فشار زیادی بر کارخانههای سیمان از سوی سازمان محیط زیست وارد نمیشود و به همین دلیل، آلودگی کارخانهها بالاست.
این مقام آگاه تصریح کرد: اگر سرمایهگذاری لازم در کارخانههای سیمانی انجام شود، با نصب فیلترهای جدید، میزان آلودگی این کارخانهها به صفر خواهد رسید و میزان گاز CO نیز کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: برای نصب این نوع فیلترها در یک کارخانه یک میلیون تنی سیمان، بین 10 تا 15 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز است که با حمایت دولت امکان انجام این کار وجود دارد.
به گفته وی، در حال حاضر استانداردهای مربوط به میزان آلایندگی کارخانههای سیمان ایران با استانداردهای اروپایی فاصله زیادی دارد.