به گزارش ایرنا، 'حسین ساسانی' روز چهارشنبه در دومین همایش استانداردها، كیفیت و تولیدات صادرات محور به تشریح موانع اصلی اقتصاد كشور پرداخت و افزود: ریشه های اقتصادی، ساختاری، مدیریتی، عملیاتی و فناوری چهار مانع رشد اقتصاد كشور محسوب می شوند.
وی با بیان این كه، نباید فقط دولت را مسئول مشكلات بدانیم، افزود: بخش خصوصی و تشكل ها در ایجاد مشكلات و موانع شریك هستند و اگر قرار است مشكلات حل شود باید دولت در كنار بخش خصوصی و تشكل ها قرار گیرد و با یكپارچگی و همسویی به حل مسائل بپردازند.
ساسانی با انتقاد از فراهم نبودن جذب سرمایه در بنگاه های اقتصادی گفت: بالا بودن هزینه های معاملاتی، فراهم كردن جذابیت بازار داخلی برای تولید كشورهای بیگانه به ویژه بنگاه های اقتصادی كه با كالای نازل وارد كشور می شود، پایین بودن نظام پاسخگویی، كم توجهی به كارآفرینی و سرمایه گذاری از جمله مشكلات پیش روی حوزه تولید صادراتی است.
وی بالا بودن هزینه های معاملات در ایران را مورد توجه قرار داد و افزود: رتبه هزینه های معاملات ایران در میان 187 كشور، 171 است و این جایگاه نیز در میان 17 كشور منطقه 16 می باشد.
دبیر كنفدراسیون صنعت در بخش دیگری از سخنان خود، خواهان به مشاركت طلبیدن جدی بخش خصوصی در تصمیم گیری ها شد و گفت: به نظر می رسد در جلساتی كه با حضور بخش خصوصی برگزار می شود، فقط برای ابلاغ سیاست ها است، در حالی كه اگر می خواهیم مشكلات را حل كنیم باید به طور حتم ذینفعان حوزه تولید و صنعت را در تصمیم گیری ها مشاركت دهیم.
به اعتقاد این فعال اقتصادی، با وجود این كه، ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن برای بهبود ساختار كشور صورت گرفته است، اما در این فرایند فقط اسامی و مكان های اقتصادی ادغام می شود و به ادغام فرایندهای ارزش آفرین توجه نشده است.
وی، نبود مركز منسجم تبادل اطلاعات، عدم به كار گیری مناسب قانون هدفمندی یارانه ها در عملیات و اجرا و ایجاد محدودیت را از مشكلات كنونی حوزه اقتصاد كشور برشمرد و بازنگری جدی در این خصوص را خواستار شد.