انفعال سفارت ایران در باکو:

سفیر ایران به جای تأیید موضع حق، تکذیب کرد!+جوابیه سفیر

سفیر ایران در جمهوری آدربایجان، پس از آنکه درباره اظهارات سرلشکر فیروزآبادی، به وزارت خارجه جمهوری اذربایجان احضار شد، در اقدامی به دور از عرف دیپلماتیک، اظهارات دکتر فیروزآبادی را تکذیب کرد، در حالی که بر پایه عرف دیپلماتیک در چنین شرایطی، سفیر تنها وعده ابلاغ اعتراض کشور میزبان به دولت متبوع خویش را می دهد، وی در اقدامی که نشان از ضعف و ناپختگی داشت...
کد خبر: ۱۸۴۲۱۶
|
۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۱:۲۲ 17 August 2011
|
35629 بازدید
|
سرویس بین الملل ـ در روزهای اخیر، سرلشکر فیروز آبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: رئیس جمهور كشور آذربایجان، توجه داشته باشد كه بیداری مردم سركوب کردنی نیست.

به گزارش «تابناک»، فیروز آبادی همچنین در سخنان خود بر تلاش رژیم صهیونیستی برای نفوذ در ارکان گوناگون جمهوری آذربایجان و استقبال دولت باکو از این موضوع اشاره نموده و گفت: ‌بنده یك بار دیگر نیز هشدار داده بودم كه در رگ‌های مردم اَران، خون ایرانی جاری است و قلب‌های آنها به عشق اسلام و قرآن و به آهنگ علی ـ علیه السّلام ـ می‌تپد.

در این میان اما، دولت جمهوری آذربایجان بر پایه یک سناریوی ضد انسانی به این اظهارات واکنش نشان داد. دولت جمهوری آذربایجان که از مدت‌ها پیش، برخی روحانیون تأثیرگذار این کشور از جمله رئیس و برخی اعضای حزب اسلام را زندانی کرده، بنا بر اطلاعات موثق، در صدد دستگیری شمار دیگری از دینداران فعال در عرصه مسائل فرهنگی و اجتماعی بود تا به زعم خود، حرکت های شیعی و اعتراضات ضد دولتی را به طور کلی از بین ببرد که دوره زمانی پس از اظهارات سرلشکر فیروزآبادی را بهترین فرصت برای این کار تشخیص داد.

دولت باکو با دستگیری چند تن از فعالان دینی جمهوری آذربایجان از جمله «رامین بایرام اف»، مدیر سایت اسلام‌گرای «اسلام آذری»، «حاج آب گل سلیمانوف» از روحانیون مشهور جمهوری آذربایجان و کربلایی «عارف غنی زاده»، مسئول شعبه سومقائیت حزب اسلام، در صدد فرستادن این پیام برای دولت ایران و نیز اسلام‌گرایان جمهوری آذربایجان بود که هر گونه حمایت معنوی ایران از حرکت های شیعی جمهوری آذربایجان به ضرر دینداران تمام خواهد شد.

از سویی، دولت باکو برای کامل کردن این سناریو، دامنه ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس متوسطه را از دانش آموزان به معلمان آنها نیز تعمیم داد تا افکار عمومی جمهوری آذربایجان، این اقدام را نیز واکنش دولت باکو به اظهارات سرلشکر فیروز آبادی ارزیابی کند، در حالی که همه آگاهان می دانند سیاست دولت باکو در ممنوعیت حجاب معلمین، دست‌کم سابقه ای چند ساله داشته و دولت جمهوری آذربایجان، تنها در کمین شرایط مناسبی برای اعلام عمومی آن بود.

بنابراین، دولت آذربایجان کوشیده است، با دستاویز قرار دادن این اظهارات، سیاست های از پیش طراحی شده خود را عملیاتی و هر گونه اعتراض دینداران را به حمایت آنان از کشوری بیگانه تفسیر کند که البته این اقدام از دولت باکو، نه دور از انتظار و نه مایه شگفتی است، لیکن آنچه تعجب و در عین تأسف کارشناسان مسائل آذربایجان را سبب شده، عملکرد دستگاه دیپلماسی به ویژه سفارت ایران در باکو است.

این گزارش می افراید: دکتر محمد باقر بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو پس از آنکه درباره موضوع پیش گفته به وزارت خارجه جمهوری اذربایجان احضار شد، در اقدامی به دور از عرف دیپلماتیک، اظهارات دکتر فیروز آبادی را تکذیب کرد، در حالی که بنا بر عرف دیپلماتیک در چنین شرایطی، سفیر تنها وعده ابلاغ اعتراض کشور میزبان به دولت متبوع خویش را می دهد.

البته دکتر بهرامی در وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، می توانست اظهارات دکتر فیروز آبادی را که جملگی از بدیهیات تاریخی و سیاسی جمهوری آذربایجان است، مورد تأکید قرار داده و بیان آنها را نشانگر اهمیت مردم شیعه جمهوری آذربایجان برای ایران قلمداد کند؛ بنابراین، دکتر بهرامی، باید توضیح دهد که تکذیب اظهارات کاملا مستدل و روشن دکتر فیروز آبادی بر چه اساسی صورت گرفته است؟

به هر حال، سفارت جمهوری  اسلامی ایران در باکو در قضیه فوق به واسطه بی تجربگی یا بد سلیقگی مشاوران سفیر محترم، عملکرد ضعیفی از خود نشان داد و موجبات سوءاستفاده دولت باکو از اظهارات کاملا صحیح دکتر فیروزآبادی را فراهم ساخت. البته سفارت ایران در جمهوری آذربایجان در رخدادهای اخیر این کشور مانند تخریب مساجد، ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس متوسطه، دستگیری اسلامگرایان و... نیز بر خلاف انتظار مردم مسلمان ایران به ویژه ساکنان مناطق شمال غرب و مردم مسلمان جمهوری آذربایجان عملکرد غیر قابل قبولی از خود نشان داد.

سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان، باید به این نکته مهم عنایت داشته باشد که وی نماینده سیاسی بزرگترین کشور شیعی جهان در دومین کشور شیعی دنیاست و واکنش قاطع در مقابل اقدامات ضد دینی دولت مذکور، کمترین انتظار از اوست، وگرنه ادعای دیدار متعدد با رئیس جمهوری آذربایجان که البته هیچ نتیجه ای هم نداشته، نه دردی دوا می کند و نه شایسته نماینده سیاسی ایران است.

جوابیه سفیر:

مدیرمسئول محترم سایت تابناک
سلام علیک و رحمت الله و برکاته

ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، در رابطه با خبر منتشره در آن سایت با کد 184216 مورخ 26/5/1390 دستور فرمایید متن زیر به عنوان پاسخ طبق موازین قانونی در آن سایت درج و منتشر گردد.

اگر تهیه‌کننده گزارش از متن یادداشت ارسالی این سفارت به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان مطلع بود چنین قضاوت ناحقی را نمی‌نمود. توضیح این‌که در جلسه‌ای که اینجانب به وزارت امور خارجه کشور جمهوری آذربایجان احضار شدم کاملا بر اساس عرف دیپلماتیک عمل نموده و در پاسخ یادداشت کتبی طرف آذری ضمن مشورت با مشاوران امین، آگاه به مسائل منطقه، مجرب و در نهایت به دستور وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادداشتی رسمی به وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان ارسال نمودم.

مقامات رسمی اعلام‌کننده نظارت در این‌گونه مسائل بعد از مقام عظمای ولایت، صرفا ریاست محترم جمهوری و وزیر امور خارجه می‌باشند و این سفارت در این مهم به وظیفه خود عمل نموده است.

در صورتی که قبل از انتشار گزارش منتشرشده در آن سایت از متون مذاکرات در ملاقات‌های اینجانب با مسئولان جمهوری آذربایجان اطلاع حاصل می‌شد حتما عزت،‌ حکمت و مصلحت نظام و ملت شریف جمهوری اسلامی ایران در بالاترین مرتبه خود مشاهده می‌گردید.

وزرای محترم، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و مسئولانی که ظرف مدت خدمت اینجانب به باکو سفر کرده‌اند به ویژه ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی می‌توانند در رابطه با عملکرد سفارت جمهوری اسلامی ایران و مدیریت اینجانب، قضاوت بحق نمایند و اگر امکان گزارش مفصل از عملکرد 27 ماهه اینجانب به عنوان سرباز کوچک انقلاب اسلامی و سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در کشور جمهوری آذربایجان در سایت‌ها بود به یقین می‌توان گفت هر انسان منصفی به وجود برگ زرینی در دفتر دیپلماسی کشور اعتراف و افتخار می‌نمود.

در این ماه مبارک از خداوند طلب بصیرت برای همه و توفیق عمل به آیه شریفه «و لا تقف ما لیس لک به علم ان السمع و البصر و الؤاد کل اولئک کان عنه مسئولا» (اسراء: 36)

و من الله التوفیق
محمدباقر بهرامی سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۵۶
ناشناس
|
Azerbaijan
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
aferin bar safir
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
بابا سفیر که از خودش حرفی نمی زند که حتما بهش گفتند دیگه
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
متاسفانه يكي از ضعف‌هاي موجود در دولت آقاي احمدي نژاد همين ناپختگي‌ها و استفاده از افراد بي تجربه است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
تابي جون از كجا مطمئني كه دليل كار آقاي سفير بخاطر بي تجربگي و ناپختگي ايشون بوده؟ شايد دستور از مقامات همين بوده؟ پس تا زمانيكه مطمئن نشديد (با ذكر منبع) كسي را متهم نكنيد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
سوابق قبلي اين اقاي سفير چه بوده است!!؟؟؟ بهتر است ان را منعكس نمايند! چند روز قبل تصادفا به سايت سفارت المان در ايران سري زدم سوابق اقاي سفير بود سوابق بسيار كاري و موثر نزديك 30 سال در خاورميانه و كشورهاي مسلمان تا بالاخره ايشان شده بودند سفير در ايران. براستي در ايران ما هم همين است؟ سوابق افراد اصولا ارزشمند هست و بالاتر از ان اين سوابق مرتبط ميباشد!؟ يا بيشتر توصيه ها و روابط مقدم بر سوابق مثبته و مرتيط مي باشد!؟
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
من ميميرم براي اين وزارت خارجه حالا خوبه كه يه وزارت خارجه ديگه هم تو دفتر رياست جمهري داريم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
تابناك خيلي پررو هستي!
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
اینگونه اظهارات خارج از عرف دیپلماتیک و برخلاف مصلحت کشوراست و می تواند نتیجه مخرب داشته باشد.
نخست این که اینگونه مواضع نباید از سوی نظامیان اعلام شود . دوم این که این کار نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه می تواند دست آویز دولت آذربایجان برای سرکوب شدید تحرکات اسلامی و آزادیخواهانه شود که شد. سوم اینکه ما باتوجه به اشتراکات فراوان تاریخی ،فرهنگی و دینی و مذهبی در حال حاضر باید از پتانسیل های دوستی بهره بگیریم نه دشمن تراشی کنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
این اظهارات از طرف کیست؟ واقعا یک کارشناس سیاسی این نظرات را داده است که جای بسی تعجب است! شما که موضوع را بدتر کردید. معلوم نیست با این تحلیل ها کشور ما را به کجا برسانید. خداوند به داد برسد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۶
وقتي براي دولت هاي جمهوري اسلامي ايران اعم از هاشمي يا خاتمي و يا احمدي نژاد تاجكستان كشور همزبان و دوست و برادر !!! باشد
موضع آذربايجان زياد هم دور از انتظار نيست
يك دهم لطفي را كه به تاجيك ها كرديد به آذري ها مي كرديد ده برابر بيشتر نتيجه مي گرفتيد
قابل توجه سايت ضد آذري ها ي اعم از آن طرف ارس يا اين طرف (تابناك)
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت