چرا ایران مقامات آمریکایی را تحریم کرد؟
وي افزود: جرايم برخي از افراد مورد تحريم ايران، به لحاظ معيارهاي حقوق بشري به حدي مردود است كه در خود آمريكا هم رئيسجمهور اين كشور در دوران تبليغات انتخاباتي، تعطيلي زندان گوانتانامو را به عنوان يكي از فرازهاي مهم تبليغاتي خود مطرح ميكرد.
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۹ 01 June 2011
کد خبر: ۱۶۸۲۴۰
| ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۹ 01 June 2011
| رئيس كميسيون امنيت ملي، مهمترين محورها و دلايل تحريم مقامات ارشد نظامي و سياسي آمريكا توسط كشورمان را تشريح كرد و گفت: گزارش 300 مورد قتل در زندانهاي آمريكا از طريق شوك الكتريكي را در اختيار داريم.
علاءالدين بروجردي نماينده مردم بروجرد و رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با اشاره به تحريم 26 مقام ارشد نظامي و سياسي آمريكا توسط ايران، گفت: واقعيت اين است كه ما براساس مجموعه معيارهاي حقوق بشري پذيرفته شده در عرصه جهاني، اعم از منشور حقوق بشر و مجموعه كنوانسيونهاي حقوق بشري و ضد تروريستي، طرح تحريم مقامات آمريكايي را در كميسيون به تصويب رسانديم.
وي افزود: جرايم برخي از افراد مورد تحريم ايران، به لحاظ معيارهاي حقوق بشري به حدي مردود است كه در خود آمريكا هم رئيسجمهور اين كشور در دوران تبليغات انتخاباتي، تعطيلي زندان گوانتانامو را به عنوان يكي از فرازهاي مهم تبليغاتي خود مطرح ميكرد.
* زندان گوانتانامو بزرگترين شكنجهگاه تاريخ معاصر است
رئيس كميسيون امنيت ملي تصريح كرد: با اين وجود صاحبان قدرت در ايالات متحده به اوباما اجازه ندادند كه وي نسبت به آنچه كه وعده داده بود، يعني تعطيلي زندان گوانتانامو عمل كند و عملاً بزرگترين شكنجهگاه تاريخ معاصر همچنان فعال است و انواع شكنجهها در آن اعمال ميشود. بنابراين كساني كه درگير اين شكنجهها هستند حتماً ناقض حقوق بشر بوده و قطعاً بايد تحت تعقيب قرار بگيرند.
بروجردي ادامه داد: براساس روال قانوني، مجلس طرح تعقيب مقامات آمريكايي را در صحن علني بررسي كرده و پس از تصويب، كميسيون مجدداً تصويب نهايي اين طرح را در دستور كار خواهد داشت؛ ما در مقطع دوم فرصت لازم را خواهيم داشت كه اقدامات مدنظر را انجام دهيم.
"پس از تصويب نهايي اين طرح نيز رئيس مجلس آنرا براي اجرا ابلاغ خواهد كرد و سپس دولت نيز اقدامات لازم را براي اجراي آن انجام خواهد داد. "
* گزارش 300 مورد قتل در زندانهاي آمريكا از طريق شوك الكتريكي را در اختيار داريم
وي اضافه كرد: آمريكا عملاً بزرگترين ناقض حقوق بشر در جهان است و حتي در جامعه آمريكا هم نقض حقوق بشر به صورت سازمان يافته وجود دارد و ما در ابعاد مختلف شاهد اين واقعيت هستيم.
نماينده مردم بروجرد در مجلس خاطرنشان كرد: به عنوان مثال، بيشترين زندانيان دنيا در اختيار آمريكا است به نحوي كه از سال 1980 به بعد تعداد زندانيان ايالات متحده بيش از 4 برابر شده، به اين معنا كه تعداد زندانيان آمريكا از 500 هزار نفر به 2 ميليون و 300 هزار نفر افزايش يافته است.
بروجردي در ادامه با تأكيد مجدد بر ميزان بالاي جرائم در ايالات متحده، گفت: براساس گزارش دادگستري آمريكا شكنجههاي سازمان يافته در اين كشور بسيار گسترده است؛ به طور مثال شوك الكترونيكي در اين كشور اعمال شده و از سال 2001 به بعد بيش از 300 مورد گزارش در رابطه با نتيجه استفاده از اين شوكها و جان باختن تعدادي از شهروندان اين كشور به دست ما رسيده است.
* اذعان وزارت دادگستري آمريكا به نقض حقوق بشر در اين كشور
وي افزود: براساس همان گزارش وزارت دادگستري آمريكا كه در دوران جورج بوش منتشر شده است، شكنجههاي مختلف ديگري از جمله قتل با استفاده از زنجير، استفاده از حشرات براي شكنجه، ايجاد و القاي حس خستگي با استفاده از روشهاي مختلف و همچنين نگهداشتن زندانيان و محروم كردن آنها از غذا و خواب، شكنجههايي هستند كه در گزارش رسمي وزارت دادگستري آمريكا ذكر شدهاند.
رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس مجموعه موارد ذكر شده را مصاديق بارز نقض حقوق بشر در ايالت متحده دانست و تصريح كرد: آمريكاييها فقط به صورت غيرواقعي بسياري از افراد و سازمانها را تحريم ميكنند، اين در حالي است كه برخي مقامات ارشد نظامي و سياسي آمريكا بدترين وضعيت حقوقبشري را در درون جامعه آمريكا و در عرصه بينالمللي دارند.
به گفته بروجردي، ما بايد به عنوان نمايندگان مجلس، براي دفاع از حقوق ملت ايران در جهت افشاي نقض حقوق بشر توسط آمريكا گام برداريم.
* تحريم مقامات ناقض حقوق بشر در آمريكايي، بهعنوان سياست راهبردي ادامه خواهد داشت
وي تصريح كرد: ما حتماً اينگونه اقدامات را به عنوان يك نوع سياست راهبردي در آينده نيز ادامه خواهيم داد.
رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس در ادامه اظهار داشت: در اروپا نيز انگلستان از وضعيت بسيار بدي برخوردار است و زندانهاي اين كشور بر مبناي گزارش سازمان عفو بينالملل، برخورد بسيار بد مسئولان اين كشور با پناهندگان و مهاجران و همچنين خشونت عليه زنان، نقض حقوق بشر در ايرلند شمالي را در پرونده خود دارند.
بروجردي اضافه كرد: البته گزارشهاي متعددي هم در مورد نقض حقوق بشر توسط انگليس وجود دارد، ولي ما در مقطع فعلي اين اقدام را در پاسخ به اقدام آمريكاييها در تحريم مقامات ايراني انجام دادهايم و اين به عنوان يك سياست راهبردي در آينده نيز استمرار خواهد داشت.
* غربيها بايد بدانند كه گامهاي آنها عليه ملت ايران بيپاسخ نميماند
"غربيها بايد بدانند كه به ميزاني كه آنها عليه ملت ايران گام بر ميدارند، حتماً با پاسخهاي مشابهي از سوي نمايندگان ملت ايران نيز مواجه خواهند شد. "
وي در پايان خاطرنشان كرد: بقيه ناقضان حقوق بشر در آمريكا نيز تحت مطالعه كميسيون امنيت ملي قرار دارند و ما در حال بررسي اقدامات آنها هستيم، اما چون كميسيون مقيد است كه اقدامات آنها حتماً درباره نقض حقوق بشر مسلم شود لذا پس از اين مرحله در مورد آنها نيز اقدام خواهيم كرد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.