جهش ۸۰ درصدی قیمت بلیط اتوبوس/ وقتی جیب مردم از چشم مسئولان دور مانده!

در حالی که اتوبوس هنوز گزینه‌ای اقتصادی برای سفر‌های بین‌شهری محسوب می‌شود، افزایش دوباره قیمت بلیط، بار دیگر فشار زیادی به مسافران وارد کرده است.
کد خبر: ۱۳۱۶۱۶۶
|
۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳ 11 July 2025
|
6988 بازدید
|

جهش ۸۰ درصدی قیمت بلیط اتوبوس در یک سال/ وقتی جیب مردم از چشم مسئولان دور مانده!

افزایش قیمت بلیط اتوبوس‌های بین‌شهری که حالا پس از حدود پنج ماه دوباره اجرا شده، موجی از نارضایتی را میان مسافرانی به همراه داشته که اتوبوس را به‌عنوان گزینه‌ای اقتصادی برای سفر انتخاب می‌کردند.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ بررسی نرخ‌های جدید بلیط اتوبوس در سامانه‌های فروش اینترنتی نشان می‌دهد که این افزایش، به‌طور متوسط ۳۰ درصد بوده است. برای نمونه، بلیط مسیر پرتردد تهران–اصفهان اکنون به ۴۶۸ هزار تومان رسیده؛ به بیان ساده، هزینه رفت‌وبرگشت این مسیر برای یک مسافر به نزدیک یک میلیون تومان می‌رسد. این مبلغ بدون احتساب هزینه‌هایی مثل غذا، تاکسی تا ترمینال و سایر مخارج سفر است. حال تصور کنید خانواده‌ای چهار نفره که خودروی شخصی ندارند، بخواهند از تهران به اصفهان سفر کنند و برگردند؛ باید نزدیک به چهار میلیون تومان فقط برای بلیط اتوبوس بپردازند!

در مسیر تهران–شیراز نیز قیمت بلیط رفت به ۹۲۴ هزار تومان رسیده است، یعنی رفت‌وبرگشت حدود ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان! این هزینه برای خانواده ها و دانشجویی که قرار است از شهر خود به محل تحصیل رفت‌وآمد کند، بار مالی سنگینی است.

دلیل گرانی چیست؟

بر اساس اظهارات احمدرضا عامری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری، این افزایش قیمت از ۱۶ تیرماه به‌صورت رسمی اجرایی شده است. عامری گفته است: در سال ۱۴۰۰، تعداد اتوبوس‌های بین‌شهری ۱۶ هزار و ۵۰۰ دستگاه بود، اما امروز به ۵ هزار دستگاه کاهش یافته است. در همین مدت، قیمت یک اتوبوس از ۱.۵ میلیارد تومان به ۳۳ میلیارد تومان رسیده. همچنین هزینه‌های جانبی مثل لاستیک نیز رشد چشمگیری داشته؛ به‌طور مثال، قیمت یک حلقه لاستیک برند خوب به ۸۰ میلیون تومان رسیده است. با این وضعیت، کسانی که هنوز در این صنعت مانده‌اند، فقط از سر علاقه این کار را ادامه می‌دهند.

وی همچنین تاکید کرده که راه‌حل برون‌رفت از بحران کمبود ناوگان، واردات اتوبوس است، چراکه تولید داخل و طرح‌های لیزینگی پاسخگوی نیاز بازار نیست. او همچنین خواستار طراحی بسته‌های تشویقی دولتی برای خرید اتوبوس شده، زیرا به گفته او با قیمت‌های فعلی، سرمایه‌گذاری در این حوزه توجیه اقتصادی ندارد.

جهش قیمت بلیط بدون افزایش چشم گیر درآمد مردم؟!

اگرچه نمی‌توان منکر افزایش هزینه‌ها در صنعت حمل‌ونقل شد، اما سوال اصلی اینجاست که چرا باید بار مالی این افزایش، صرفاً به دوش مردم بیفتد؟

بررسی ها نشان می دهد به عنوان نمونه قیمت بلیط اتوبوس تهران به اصفهان از رقم ۲۶۰ هزار تومان در تابستان سال قبل به ۳۵۰ هزار تومان در روز‌های پایانی سال گذشته افزایش یافت و حالا نیز این رقم به حدود ۴۷۰ هزار تومان در تابستان امسال رسیده است. تغییراتی که نشان از افزایش عجیب ۸۰ درصدی قیمت بلیط اتوبوس بین شهری تهران-اصفهان در بازه یک ساله دارد.

این در حالی است که حقوق و درآمد بسیاری از مسافران – به‌ویژه اقشار کم‌درآمد و متوسط – در همین بازه زمانی تنها حدود ۳۰ درصد رشد داشته است. این شکاف نگران‌کننده میان افزایش قیمت بلیط و رشد حقوق، فشار قابل‌توجهی را بر این قشر وارد کرده است.

این تناقض افزایش قیمت و حقوق و دستمزد در شرایطی است که مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری گفته است: قیمت تمام‌شده هر بلیط، به ازای هر نفر بر کیلومتر، ۲۸۵۰ تومان است. اما اکنون ما فقط ۶۵۰ تومان دریافت می‌کنیم. اگر قرار باشد قیمت بلیط بر اساس هزینه واقعی محاسبه شود، قطعاً مردم از پس پرداخت آن برنمی‌آیند. راهکار، ارائه یارانه توسط دولت است.

جهش ۸۰ درصدی قیمت بلیط اتوبوس در یک سال/ وقتی جیب مردم از چشم مسئولان دور مانده!

اقشار کم درآمد قربانی خلأ سیاست‌گذاری؟

با در نظر گرفتن اینکه تنها در یک سال گذشته چند نوبت افزایش قیمت بلیط اتوبوس داشته‌ایم، این سوال مطرح می‌شود که وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان نهاد ناظر، بر چه اساسی با این روند افزایش دوباره قیمت ها موافقت کرده است؟ آیا حمایت از بخش حمل‌ونقل تنها باید از جیب مردم باشد؟ سیاست‌های حمایتی دولت، بسته‌های یارانه‌ای و مسئولیت اجتماعی کجای این مسیر قرار دارد؟

افزایش حدود ۸۰ درصدی قیمت بلیط (مسیری همچون تهران–اصفهان) در یک بازه یک‌ساله آن‌هم بدون افزایش متناسب درآمد مردم، نشانه روشنی از ناکارآمدی نظام قیمت‌گذاری و نبود حمایت عملی از صنعت حمل‌ونقل جاده‌ای است. در شرایطی که فشار معیشتی و تورمی روز‌به‌روز بیشتر می‌شود، انتظار می‌رود نمایندگان مجلس و مسئولان اجرایی در وزارت راه و شهرسازی، در برابر این فشار‌ها سکوت نکنند و سیاست‌هایی در جهت حمایت از مسافر و فعالان حمل‌ونقل تدوین و اجرا کنند.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
خدا را شکر
هر روز مسئولین دارن پاداش ایستادگی ملت را به بهترین شکل می دهند
چقدر سریع همه چی یادشون رفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
آره، از جمله شرکت مخابرات که آبونمان تلفن ثابت رو تا 400 درصد افزایش داد تا از ایستادگی مردم در جنگ 12 روزه تشکر کنه.
کاش تابناک یه تیتر هم به نارضایتی مردم از افزایش آبونمان تلفن ثابت اختصاص می داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
بعلت سو مدیریت وزیر راه و عدم نظارت کافی برای بار سوم شاهد افزایش قیمت بلیط اتوبوس هستیم.البته وضعیت کلی بازار کالا و خدمات بخوبی نشان دهنده رها شدگی قیمتها است با سو استفاده از شرایط بوجودآمده جنگی کشور است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
همگی متشکریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
خیلی ممنون از درج خبر و پیگیری شما.
البته صحبت های اقای عامری توهمی بیش نیست. قبلا مگر تمام اتوبوس ها با ظرفیت کامل حرکت میکردند که کمبود فرضا اتوبوس مشکلی برای مسافر ایجاد کرده باشه. حاضر نبستند اندکی از سود خودشدن کم کنند هر بار از طریق گرانی بی ضابته بلیط، بهانه تراشی میکنند. مگر الان که بلیط گرون شده تمام اتوبوس ها با ظرفیت کامل حرکت میکنند. قبلا یه پذیرایی ساده میشد اونم حذفش گردند. اتوبوس های اسقاتی رو برداشتند ۲۵ صندلی کردند پول زیاد میگیرند با اتوبوس بی کیفیت، طلبکار هم هستند. نظارت هم که کلا تعطیل، وزارت راه و شهر سازی هم که تکلیفش معلومه.
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
یادش بخیر سال 78 تهران دانشجو بودم. مسیر اهواز تا تهزان را هر هفته میرفتم 1050 تومان. رفت و برگشت می شد 2100 تومان ته قبض بلیطها را هنوز دارم. با اینکه مجبور بودم این مسیر را هر هفته تردد کنم ولی برای پرداخت اون مبلغ هیچ مشکلی نداشتم. ولی الان بلیط یک طرفه همین مسیر شده 914000 تومان و با این مبلغ حتی سالی یک بار هم نمیتونم برم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
وقتی هزینه اسنپ برای یک مسیر کوتاه شهری بالای 100هزار تومان است، باید هم مسیر 440 کیلومتری تهران تا اصفهان 468 هزار تومان بلکه بیشتر هم باشد.
محمدحسین
|
Germany
|
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
دمتون گرم حداقل شما حرف دل ما رو زدی. بخدا من امروز میخواستم بلیط اتوبوس بگیرم اما با دیدن قیمتها شوکه شدم. من یه کارمندم. آخه مگه من چقدر حقوقم زیاد شده؟ از پارسال تا امسال فقط ۲۰ درصد حقوق زیاد شده‌. نمیشه با این حقوق ها از پس هزینه های زندگی براومد و واقعا شرمنده زن و بچه هامون هستیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
بعد جنگ باید بیشتر هوای مردم داشته باشید گرونکیند نه دیگه هفتاد درصد وقتی گازوییل مفت میدید این چه وضعشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
همه چیز گران شده است.
با این نرخ تورم باید انتظار گران شدن چند باره کالاها و خدمات را تا پایان سال داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۰
در این شرایط جنگی و آتش بس غیر مکتوب و پیش بینی تشدید تحریم ها، باید کمربندها را محکم تر بست. فقط غذا و سقفی بالای سر!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت