از تختی تا بوداپست؛ چرخه‌ای که گره می‌زند، انتخاب نمی‌کند/ کفش آهنی برای دوبنده تیم ملی

با اعلام کادرفنی کشتی گیران دو وزن ۷۰ و ۷۹ کیلوگرم باید در تورنمنت رنکینگ بوداپست محک بخورند تا بتوانند در مرحله نهایی انتخابی کشتی بگیرند.
کد خبر: ۱۳۱۴۶۷۳
|
۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۹ 01 July 2025
|
1670 بازدید

از تختی تا بوداپست؛ چرخه‌ای که گره می‌زند، انتخاب نمی‌کند/ کفش آهنی برای دوبنده تیم ملی

در حالی که شمارش معکوس برای رقابت‌های جهانی کشتی آغاز شده، چرخه انتخابی تیم ملی همچنان درگیر اما و اگرهای پیچیده است؛ از جام تختی تا تورنمنت بوداپست، مسیر رسیدن به دوبنده تیم ملی در اوزان ۷۰، ۷۹ و ۹۷ کیلوگرم با تبصره‌ها، تغییر مسیرها و آزمون‌های بی‌پایان، شائبه مهندسی انتخاب‌ها را بیش از پیش تقویت کرده است.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، پیچ و خم‌های چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد همچنان ادامه دارد؛ بعد از عبور کشتی از هزارتوی مسیری به نام انتخابی، نهایتاً ملی‌پوشان ۷ وزن برای حضور در مسابقات جهانی انتخاب شدند، اما گره انتخاب ملی پوشان ۷۰، ۷۹ و ۹۷ کیلوگرم همچنان باز نشد.

کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد بعد از عبور از مراحل مختلف انتخابی مانند قهرمانی کشور، مسابقات رنکینگ آلبانی، مسابقات قهرمانی آسیا، جام تختی و مسابقات رنکینگ مغولستان، حالا برای انتخاب ملی پوشان وزن‌های ۷۰ و ۷۹ کیلوگرم، یک مرحله جدید تعریف کرده است.

با اعلام کادرفنی، کسب عنوان نخست در رقابت‌های بین‌المللی رنکینگ مجارستان مجوز حضور در مرحله نهایی چرخه انتخابی اوزان ۷۰ و ۷۹ کیلوگرم را به دنبال خواهد داشت. همچنین اعلام شده در صورتی که کشتی‌گیران مدنظر در این رقابت‌ها به مقام قهرمانی دست نیابند، با در نظر گرفتن فرصت‌هایی که پیش‌تر در اختیار آنها قرار گرفته و ارزیابی عملکردشان در میادین قبلی و تورنمنت مجارستان، درباره حضور احتمالی آنها در مرحله نهایی تصمیم‌گیری خواهد شد.

همین موضوع بار دیگر باعث زیر سؤال رفتن عدالت در مسیر انتخابی کشتی آزاد شد و شائبه تمایل کادرفنی به عبور برخی نفرات از مسیر‌های سخت و حذف احتمالی آنها برای ملی پوش شدن سایر نفرات را تقویت کرد. به خصوص در دو وزن ۷۹ و ۹۷ کیلوگرم که این موضوع پر رنگ‌تر است.

در وزن ۷۰ کیلوگرم، سینا خلیلی ملی‌پوش ایران در قهرمانی آسیا بود که به مدال برنز رسید، پس از آن قرار شد او در جام تختی کشتی بگیرد و در صورت قهرمانی این کشتی‌گیر یا محمدرضا شاکری، آنها ملی‌پوش ایران شوند. در فاصله چند روز تا جام تختی، خلیلی مصدوم شد و شاکری نیز نتوانست به موفقیتی در جام تختی برسد. در این وزن علی اکبر فضلی و محمدعلی عموزاد به ترتیب دوم و سوم شدند که کادرفنی تصمیم به اعزام هر دوی آن‌ها به مغولستان گرفت. در این مسابقات نیز فضلی دوم شد و عموزاد به مقامی نرسید که نرسیدن این دو نفر به مقام قهرمانی باعث کنار رفتنشان از چرخه شد.

در ادامه نیز اعلام شد کشتی گیران این وزن به مسابقات رنکینگ بوداپست اعزام خواهند شد که نگاهی به لیست اتحادیه جهانی، نشان می‌دهد سینا خلیلی و عباس ابراهیم‌زاده قرار است در این وزن عازم شوند. به این ترتیب به نظر می‌رسد در صورت عملکرد قابل قبول، یکی از این دو نفر ملی پوش نهایی ایران در مسابقات جهانی خواهد بود و در غیر این صورت ممکن است کادرفنی تصمیم دیگری بگیرد.

در وزن ۷۹ کیلوگرم، اما داستان متفاوتی برقرار است؛ در این وزن فریبرز بابایی در یک سال اخیر، یک تنه همه رقبا را شکست داد، اما همچنان نتوانسته دستان محمد نخودی را در یک انتخابی مستقیم بفشارد. بابایی که کارش را سال گذشته در جام تختی زنجان در وزن جدید شروع کرد، در جام تختی زنجان، مسابقات کشوری گرگان و جام تختی اصفهان قهرمان این وزن شد. در این وزن مهدی یوسفی ملی‌پوش ایران در قهرمانی آسیا بود و به مدال طلا رسید. به این ترتیب، کادرفنی در این وزن اعلام کرد که اگر یوسفی قهرمان جام تختی شود، مستقیم به مصاف محمد نخودی در مرحله نهایی انتخابی خواهد رفت و در غیر این صورت، نفر برتر جام تختی به همراه یوسفی به یک مسابقه رنکینگ اعزام خواهند شد تا نفر برتر به مصاف نخودی برود. به این ترتیب با قهرمانی فریبرز بابایی در اصفهان، این کشتی گیر می‌بایست به همراه مهدی یوسفی به مغولستان اعزام می‌شد، اما در ادامه کادرفنی اعلام کرد که فقط بابایی عازم مسابقات رنکینگ خواهد شد و تنها در صورت کسب مدال طلا، در چرخه باقی خواهد ماند.

بابایی در مسابقات رنکینگ مغولستان روند موفق خود را ادامه داد و به قهرمانی رسید، اما حالا همچنان باید در نبرد با یوسفی بماند و با عبور از فیلتر سخت بعدی، به رقابت با محمد نخودی برسد. نگاهی به لیست اولیه مسابقات رنکینگ مجارستان، نشان می‌دهد فریبرز بابایی و مهدی یوسفی، دو نماینده ایران در این وزن هستند که بر اساس اعلام کادرفنی، نفرات این وزن فقط در صورت قهرمانی به مرحله نهایی انتخابی خواهند رسید و در غیر این صورت کادرفنی درباره آنها تصمیم خواهد گرفت. موضوعی که نشان می‌دهد کادرفنی در این وزن شرایط سخت‌تری را نسبت به سایر وزن‌ها برقرار کرده و به نظر می‌رسد برخی نفرات برای رسیدن به دوبنده تیم ملی باید یک جفت کفش آهنین به پا داشته باشند!

از تختی تا بوداپست؛ چرخه‌ای که گره می‌زند، انتخاب نمی‌کند/ کفش آهنی برای دوبنده تیم ملی

نهایتاً در وزن ۹۷ کیلوگرم نیز شرایطی نسبتاً مشابه برقرار است؛ در این وزن احمد بذری در جام تختی قهرمان شد و در مسابقات رنکینگ مغولستان نیز بر سکوی نخست ایستاد تا همه منتظر رقابت مستقیم او با امیرعلی آذرپیرا در یک مسابقه داخلی یا خارجی باشند. اگر چه کادرفنی تیم ملی نیز رقابت مستقیم را برای این دو کشتی گیر ترجیح داد، اما شرایط عجیب آن باعث شد تا شائبه تمایل کادرفنی به انتخاب آذرپیرا تقویت شود. آذرپیرا که بعد از درخشش در المپیک و کسب مدال برنز پایش را به تیغ جراحان سپرده بود، در مراحل مقدماتی چرخه انتخابی غایب بود که معافیتش نیز منطقی بود. با وجود این بعد از عبور بذری از فیلتر جام تختی و قهرمانی در مغولستان که شرط رسیدنش به ایستگاه آذرپیرا بود، کادرفنی شروط جدیدی گذاشت. بر این اساس، مقرر شد که رقابت انتخابی درون اردویی روز ۳۱ خردادماه بین امیرعلی آذرپیرا و احمد بذری با ۳ کیلوگرم ارفاق وزن برگزار شود که البته به دلیل شرایط بحرانی کشور و جنگ تحمیلی، این مسابقه به ۱۳ تیر موکول شد. بر اساس چرخه اعلام شده، ملی پوش این وزن به این صورت انتخاب خواهد شد:

  1. در صورتی که آذرپیرا در یک کشتی پیروز شود ملی‌پوش این وزن شناخته خواهد شد.
  2. احمد بذری برای ملی پوش شدن نیاز به ۲ پیروزی مقابل آذرپیرا دارد:
  • الف: در صورت پیروزی بذری در کشتی اول، با تشخیص کادر فنی، مسابقه دوم در همان روز برگزار می‌شود.
  • ب: در صورتی که مسابقه دوم در همان روز برگزار نشد، دو کشتی‌گیر به یک تورنمنت بین المللی اعزام و نتایج آنها ارزیابی خواهد شد.

همین بند‌ها و تبصره‌ها و شفاف نبودن مسیر برای بذری که در این مدت به خوبی توانایی‌اش را نشان داده و ارفاق‌های ویژه کادرفنی به آذرپیرا، باعث انتقاد‌های مختلف شده و حالا باید دید نهایتاً چه کسی از این مسیر سخت بیرون می‌آید و می‌تواند ملی‌پوش ایران شود.

در نهایت نگاهی اجمالی به چرخه انتخابی تیم ملی، نشان می‌دهد مسیر تدوین شده توسط کادرفنی، پیچ و خم‌هایی دارد که آن را از عدالت به دور می‌کند و می‌تواند در بخش‌هایی به نفع برخی کشتی‌گیر‌ها یا به ضرر بقیه باشد و همین فقدان مسیری مشخص و عادلانه برای عبور کشتی گیران از فیلتر انتخابی، به پشتوانه‌های کشتی ایران لطمه بزند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
الی گشت