به گزارش تابناک به نقل از یورونیوز، وی که در در مجمع اروپایی «وستدویچر روندفونک» شرکت کرده بود، گفت اسرائیل نباید اقداماتی انجام دهد که «حتی بهترین دوستانش دیگر نتوانند از آن حمایت کنند.»
صدراعظم آلمان همچنین با ابراز نگرانی نسبت به شرایط انسانی در غزه تاکید کرد که ساکنان فلسطینی این منطقه به کمکهای بینالمللی وابستهاند. کمکهایی که اسرائیل تا همین اواخر با این استدلال که حماس از آن سود میبرد، مانع ورودشان شده بود.
مرتس اضافه کرد: «وارد کردن چنین رنجی به جمعیت غیرنظامی، همانطور که در روزهای اخیر بهطور فزایندهای اتفاق افتاده، دیگر با مبارزه با تروریسم حماس توجیهپذیر نیست.»
اظهارات صدراعظم آلمان، چرخشی در لحن یکی دیگر از متحدان دیرینه اسرائیل را نشان میدهد؛ بهویژه پس از آنکه هفته گذشته رهبران فرانسه، بریتانیا و کانادا نیز عملیات نظامی اسرائیل در غزه را «بیرحمانه» خوانده و هشدار دادند که اگر بنیامین نتانیاهو مسیر خود را، بهویژه در مورد امدادرسانی انسانی، تغییر ندهد «اقدامات ملموسی» در پیش خواهند گرفت.
در واکنش بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز جمعه این سه کشور را متهم کرد که در «سوی اشتباه تاریخ» ایستادهاند و در کنار حماس قرار گرفتهاند.
وی گفت: «وقتی قاتلان جمعی، متجاوزان، کودککشها و گروگانگیران از شما تشکر میکنند، یعنی شما در سمت اشتباه عدالت، انسانیت و تاریخ ایستادهاید.»
نتانیاهو همچنین با نام بردن صریح از رهبران فرانسه، بریتانیا و کانادا گفت که آنها با این کار به حماس امید میدهند که به نبرد ادامه دهد و «دومین دولت فلسطینی را برای نابودی اسرائیل برپا کند؛ دولتی که قطعا از وجود حماس خالی نخواهد بود.»
پس از تقریبا سه ماه انسداد کامل کمکهای بشردوستانه به غزه، هفته گذشته چندین کامیون حامل کمک وارد این منطقه شدند، اما سازمان ملل اعلام کرد که این میزان «قطرهای در برابر اقیانوس» نیازهای مردم غزه است.
در میانه این تحولات، ارتش اسرائیل از اواسط مه عملیات جدیدی را با نام «ارابههای جدعون» علیه حماس آغاز کرده است.
این عملیات که در شمال و جنوب غزه اجرا میشود، با پشتیبانی نیروی هوایی اسرائیل همراه است و هدف آن «گسترش کنترل عملیاتی» بر نوار غزه و آزادسازی گروگانهای باقیمانده عنوان شده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.