دورف مدیرعامل و مؤسس تلگرام اواخر تابستان سال قبل در فرانسه دستگیر شد و به دلیل همدستی در فعالیتهای غیرقانونی که در تلگرام رخ میدهد، متهم شد. از جمله این فعالیتها میتوان به پولشویی و بازنشر محتوای هرزهنگارانه و جنسی مربوط به کودکان اشاره کرد.
به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ دورف در تلاش بود تا برای مذاکره با برخی صندوقهای سرمایهگذاری به آمریکا سفر کند. اما مقامات فرانسوی به این نتیجه رسیدند که این کار ضروری یا موجه به نظر نمیرسد. در اسفند سال گذشته، دورف اجازه سفر به امارات متحده عربی را دریافت کرد.
وی تابعیت این کشور را دریافت کرده و آن را برای خود حفظ کرده است.پس از دستگیری دورف، تلگرام اعلام کرد که از قوانین اتحادیه اروپا، از جمله قانون خدمات دیجیتال، پیروی میکند و مدیریت این پیامرسان در چارچوب استانداردهای صنعت فناوری اطلاعات بوده و دائماً در حال بهبود است.
تلگرام برای اثبات این بهبود مداوم، در شهریور سال قبل تصمیم گرفت در پاسخ به درخواستهای قانونی، نشانیهای IP و شمارهتلفن کاربران را به دولتهای متقاضی ارائه دهد، کاری که وی در ابتدا سعی در اجتناب از آن داشت. این پیامرسان در زمستان سال قبل با بنیاد بینالمللی دیدهبان هم همکاری کرد تا از ابزار این سازمان برای مسدودکردن لینکهای هرزهنگارانه در تلگرام استفاده کند.هر دو اقدام را میتوان تلاشی برای جلب رضایت مقاماتی دانست که میخواهند این پیامرسان در قبال فعالیتهای مجرمانهای که انجام داده، پاسخگو باشد.
بااینحال سختگیری دولت فرانسه در قبال دورف ادامه دارد. وی دو روز قبل فرانسه را متهم به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری رومانی از طریق حذف نظرات نیروهای راستگرا در تلگرام کرده بود. اما وزارت خارجه فرانسه این مسئله را رد کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.