=
شهرداري قم، مسجد آخونديها را براي اجراي طرح پيامبر اعظم تخريب كرد، در حالي كه تنها 23 متر از اين مسجد در طرح قرار داشت.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، هيأت امناي اين مسجد از پيش با تماس با دفاتر مراجع عظام، دنبال راهكاري بود تا ضمن پاسداشت حرمت مسجد، مسائل عمراني شهر نيز به نحو احسن انجام شود و از اين رو پيشنهاد تخريب 23 متر از مسجد را كه در طرح قرار داشته، در ازاي در اختيار گذاشتن زمين در همان محوطه براي بازسازي مسجد و اتصال باقيمانده بنا ارايه كرده بودند.
يكي از اعضاي هيأت امناي مسجد آخونديها، با اشاره به اينكه تنها 23 متر از اين مسجد در طرح پيامبر اعظم(ص) واقع شده بود، به خبرنگار «تابناك» گفت: متأسفانه شهرداري بدون در نظر گرفتن حكم مراجع، اقدام به تخريب كل مساحت 51 متر مربعي مسجد آخونديها كرد.
اين گزارش ميافزايد: چند تن از مراجع تقليد، بازسازي مسجد در همان محل را شرط لازم تخريب اين مسجد برشمرده بودند.
بنا بر اين گزارش، پيشتر براي تخريب مساجدي كه در طرحهاي توسعه شهري واقع ميشدند، بنا بر نظر مراجع تقليد، در همان منطقه و محوطه، زمين بلاعوض در اختيار هيأت امنا قرار ميگرفته و شهرداريها به ساخت آن نيز اقدام ميكردند.
گفتني است، هيأت امناي مسجد آخونديها، در نامهاي به مراجع تقليد كه رونوشتي از آن به «تابناك» فرستاده شده، با اشاره به تخريب مسجد توسط شهرداري آوردهاند: «اين هيأت امنا را به دليل رعايت موازين شرعي و عدم امضاي توافق برخلاف نظر شرعي علما، امّل خواندند و با نصب بنر در خيابان و مصاحبههاي راديو و تلويزيوني، مخل پيشرفت شهر معرفي كردند. آيا اين است سزاي معتقدين به دستورات شرعي علما و فقها؟ به راستي، اگر منطق شرع و قانون را ميپذيرفتند، نيازي به توسل به نيروي قهريه بود؟»
موضوع تخريب برخي مساجد و اماکن در قم در پروژههاي شهري و اعتراضات به آن، امري دامنهدار است و هرچند براي پيشرفت شهر بايد مراکز ديني و مذهبي نيز همکاري کنند، اما شهرداري نيز موظف است برابر با رويه موجود، علاوه بر در اختيار گذاشتن زمين در منطقه، نسبت به ساخت آن اقدام کند.
توضيحات شهرداري قم
مدیریت محترم سایت خبری تحلیلی تابناک
سلام علیکم
احتراماً، مقتضی است دستور فرمائید جوابیه شهرداری قم در پاسخ به مطالب منتشره در مورخه 5/4/87 با عنوان " مسجد آخوندیهای قم تخریب شد " وفق قانون مطبوعات در اسرع وقت جهت تنویر افکار عمومی درج گردد.
همان گونه که شهروندان محترم مستحضرند اجرای پروژه های شهری بدون همیاری و همکاری مردم امکان پذیر نمی باشد که در همین راستای شهرداری قم از مدتها پیش اجرای پروژه فاز 4 عمار یاسر را با هدف تسهیل در عبور و مرور شهری و با مشارکت بخش خصوصی آغاز نموده است که در همین راستا عده ای بدون اطلاع از ضرورت اجرای طرح و با ارائه نظرات غیر کارشناسی مشکلاتی را به وجود آورده اند که لازم میدانیم مواردی را در خصوص تکیه آخوندیها بیان نمائیم.
1- تکیه مذکور در فاز 4 پروژه عمار یاسر قرار دارد نه طرح پیامبر اعظم (ص) .
2- طبق سوابق ثبتی ، متولی این مسجد اداره کل اوقاف استان قم می باشد که طی مذاکرات و صورتجلسه صورت گرفته در مورخه 1/4/87 با مدیر کل محترم اوقاف ، شهرداری قم نسبت به انجام عملیات اجرای و تخریب مسجد اقدام نموده است و از آنجایی که از لحاظ فنی و بدلیل قدمت ساختمان مذکور امکان جداسازی ساختمانی که بصورت یکپارچه می باشد نیست لذا تخریب کل ساختمان اجتناب ناپذیر بوده ضمن اینکه باقی ماندن قسمتی از دیوار و سقف بصورت مخروبه خلاف ضوابط فنی و اصول شهرسازی است و خطرات جانی و مالی برای عابرین و وسایل نقلیه وجود داشت.
3-مقدار باقیمانده از مسجد با هماهنگی اداره اوقاف توسط شهرداری با بلوک جدا سازی شده تا مشکل شرعی نداشته باشد.
4ـ مقرر گردیده مسجد در مقدار باقیمانده به قوت خود باقی بماند و معوض مقدار در مسیر خیابان نیز از محل مجاور متصل به مسجد تامین گردد.
5- نظر مراجع عظام تقلید در خصوص مساجدی که در مسیر طرح قرار می گیرد مبنی بر این است که تخریب آن جهت عملیات اجرای مانعی ندارد . لذا شهرداری هم بر همین اساس عمل کرده و بر خلاف نظر هیئت امناء عملی خلاف فتوی و نظر مراجع تقلید انجام نداده است.
روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری قم