بازدید 37452

روایت‌های تکان‌دهنده از آزار دوچرخه‌سواران در جاده‌ها!

فرقی نمی‌کند زن باشی یا مرد؛ چراکه پرخاش و خشونت علیه دوچرخه سواران حرفه ایی در جاده‌های کشور زن و مرد نمی‌شناسد. فقط کافی است سوار دوچرخه باشی آن وقت خواهی فهمید هر دو جنس به یک میزان، اما به عناوین و شیوه‌های گوناگون مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.
کد خبر: ۹۸۵۹۰۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲ 22 June 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کافی است چشم برخی از رانندگان خودروها، موتورسواران یا عابران به یک دوچرخه‌سوار بیفتد آن وقت است که با ویراژ دادن، کُند کردن سرعت، متلک یا ناسزاگویی و حتی پیچیدن در مسیر حرکت دوچرخه کاری می‌کنند تا تمرکز یا تعادل دوچرخه سوار از دست برود. با این تفاسیر، اگرچه دوچرخه‌سواری می‌تواند برای اغلب زنان و مردان جنبه‌ی ورزشی یا تفریحی داشته باشد اما چند وقتی است که خشونت و شوخی‌های پر خطر در گوشه کنار کشورمان عامل اصلی آسیب رسیدن به جسم و جان ورزشکاران دوچرخه سوار در جاده‌های کشور شده است.

کم نبوده‌اند دوچرخه‌سوارانی که بی‌دقتی رانندگان یا شوخی و خشونت سایرین آنها را به کام مرگ کشانده است. محمد تیرانداز سال ۱۳۸۶ در کرمان، جسیم ایرانمش سال ۱۳۸۶ در کرمان، علی نوروزیان سال ۱۳۹۴ در لرستان، علی طالبیان سال ۱۳۹۰ در آذربایجان شرقی، حامد ژاله سال ۱۳۹۶ در قزوین، علی حیدری در اصفهان، رضا احمدی در تهران و اخیرا مهیار فرزانه سال ۱۳۹۹ در یزد از جمله دوچرخه سواران حرفه‌ای کشورمان بوده‌اند که جان خود را در جاده‌ها از دست داده‌اند.

این اواخر نیز «ونوس زرین خاک» که یک زندگی ورزشی داشت به ابدیت پیوست. تازه‌ترین مورد آزار و اذیت دوچرخه سواران به چند روز گذشته باز می‌گردد که ممکن بود به حادثه‌ای جانگداز تبدیل شود.

برای همین اکنون پای صحبت و تجارب ناگوار برخی از دوچرخه سواران در نقاط مختلف ایران نشسته‌ایم تا به روایت تجربه‌های خود بپردازند بلکه مخاطبانی که تا چند وقت پیش تصور می‌کردند این کارشان فقط یک شوخی است، آگاه شوند که گاهی همین شوخی به ظاهر کوچک‌شان ممکن است چه آسیب‌های روانی و جسمی غیر قابل جبرانی به بار بیاورد.

«پیمان مجدد» و «حمید سلیمانی» از جمله دوچرخه سواران بازمانده هستند که مورد خشونت قرار گرفته‌اند. همرکاب پیمان مجدد ماجرای خشونتی و سوءقصدی که به جان پیمان شد را این‌گونه روایت می‌کند:«بعد از تمرین حین بازگشت از استادیوم آزادی به سمت شهریار بودیم که دو نفر از داخل ماشین شروع به فحاشی کردند. بعد از رد شدن از کنار ما و اعتراض دوچرخه سواران که چرا فحاشی می‌کنید آنها با کاتر (چاقو) از ماشین پیاده و به سمت پیمان حمله‌ور شدند. کلاه کاسکت پیمان بیشتر ضربه‌ها رو گرفت ولی برخورد کاتر با دست پیمان باعث شد تا شاه رگش آسیب ببیند و عملش کنند.»

دوچرخه سوار آسیب دیده

ویدا هم از جمله بانوان دوچرخه سواران است که به طور حرفه‌ای دوچرخه سواری می‌کند. این بانوی دوچرخه سوار برای ایسنا کلکسیونی از تجربه‌های تلخ خود را این گونه ارائه کرده است: «من خاطرات زیادی از اذیت‌های دیگران نسبت به خودم در حین دوچرخه سواری دارم از کدومش بگم؟

- از ضربه‌هایی که سرنشین ماشین‌ها از پشت به کمرم می‌زدند؟

- از پرتاب میوه و زباله از داخل خودرو؟

- از پاشیدن آب از داخل خودرو؟

- از تعقیب‌های موتور سوارانی که قصد سوء استفاده و آزار فیزیکی داشتند؟

- از مواردی که خودرو به قدری خودش رو به من نزدیک کرده و باعث انحراف من از جاده و زمین خوردن من شده؟

- از مواردی که خودرو به قدری به من نزدیک شده که سرنشین خودرو، دست درازی کرده؟

- بارها مورد فحاشی قرار گرفته‌ام با جملاتی زشت و کلماتی رکیک.

- چندین بار منو تعقیب و تهدید کردند.

- تاکنون دوبار تصادف عمدی دو بار تصادف غیر عمدی رو تجربه کردم.

- آخرین بار تصادفی که با سهل‌انگاری و بی‌تفاوت بودن به حضور دوچرخه سوار و نادیده گرفتن دوچرخه سوار منجر به آسیب جدی برای من شد.

تصادف آخر باعث شد که من برای همیشه از رفتن به خیابان و جاده ترس بزرگی داشته باشم و هرگز به تنهایی رکاب نزنم یا دوچرخه رو با ماشین به مکان‌های امن و محدود ببرم و رکاب بزنم.

ولی با همه این مشکلات علاقه من به دوچرخه سواری به قدری بوده و هست که هنوز هم رکاب می‌زنم.»

همچنین محمد جواد رنگینی از دیگر دوچرخه سواران است که در یکی از استان‌های کشورمان رکاب می‌زند. او در توضیح حادثه‌ای که برایش پیش آمده است، می‌گوید: «داستان از آنجا شروع شد که دو نفری داشتیم آخر تختی رکاب می‌زدیم. ناگهان دو نفر سوار بر موتور از کنارمون گاز دادن و در حین رد شدن یکی‌شون با مشت محکم کوبید تو سرم خلاصه که بعد از کلی تعقیب و گریز تو خیابون فاطمی وایسادند و درگیر شدیم (قصد درگیر شدن نداشتم فقط خواستم پلاکشون رو بردارم) و بعد چند دقیقه جدامون کردن اونا هم فرار کردن، پلاکشون رو برداشتم پلیس اومد گزارش نوشت فردا می‌رم پزشکی قانونی بعدشم دادسرا و شکایت می‌کنم.»

آسیبی که به گردن محمد جواد رسیده است

پروانه هم که سال‌ها تجربه رکاب زدن دارد، بیان می‌کند: «می‌دونید کجای این موضوع فاجعه ست؟ اونجاش که به خاطر اذیت زیاد، یک دست زدن و رفتن عادی شده و اکثرا می‌گن باز شُکر که بیشتر از این اذیت نکرد!».

پروانه ادامه می‌دهد: "منم مثل سایر خانم‌ها تجربه‌های ناخوشایند دارم. در یکی از برنامه‌ها یه موتوری دنبالم راه افتاد و هِی خواست شماره بده. وقتی دید قبول نمی‌کنم با شدت زیاد چنان مشتی کوبید پشتم که از درد زیاد اومدم خونه مُسکن خوردم. نمی‌دونم چرا فکر می‌کنن این مردم آزاری بامزه است؟"

محمدرضا هم از دیگر دوچرخه سواران است که مورد اذیت رانندگان قرار گرفته است، او در خاطره‌ای تلخ می‌گوید: « در جاده در حال رکاب زدن بودم. یک خودرو پراید آرام از کنارم رد شد اما سرنشینانش پوست موز خود را به طرفم پرت کردند که یکی از آنها به صورتم خورد. در طول این سال‌ها چندین مرتبه توسط موتورسوارها هم پس گردنی خورده‌ام یا متلک شنیده‌ام. نکته قابل توجه این حوادث بیشتر در زمان‌هایی برام اتفاق افتاده است که به طور انفرادی رکاب زده‌ام.»

هم‌چنین افسانه هم که از دیگر ورزشکاران در رشته دوچرخه سواری است توضیح می‌دهد:« از لاهیجان برمی‌گشتم رشت. بعد از پل جانبازان دوتا آقا که ترک موتور نشسته بودند اومدن فیزیکی اذیتم کردند. واقعا تا مدت‌ها حالم بد بود و همش می‌گفتم یه سیم خاردار باید به خودم نصب کنم! تا کسی اذیتم نکند و یا هزارتا فکر دیگر. با وجود اینکه حرفه‌ای دوچرخه سواری می‌کنم اما این رفتار انقدر تأثیر بدی روی ذهنیت من داشت که هم اکنون هم که با دوچرخه می‌رم تو خیابون یا جاده استرس دارم مبادا این رفتار تکرار بشه و ناخواسته می‌ترسم.

همچنین مهرداد ادیب برای ایسنا روایت می‌کند: «هفته گذشته با احتیاط کامل از نزدیکترین نقطه به جدول حاشیه در حال حرکت بودم که ماشینی از پشت بهم زد افتادم. راننده پشت فرمون داشت می‌لرزید ولی همین که پاشدم سرپا و دید چیزیم نشده شروع کرد سروصدا که چرا با دوچرخه از تو خیابون میری؟! طلبکار بود ازم. تو پیاده رو باشی عابرین میگن جای دوچرخه اینجا نیست. تو خیابون باشی راننده‌ها میگن جای دوچرخه اینجا نیست. امیدوارم بزودی دوچرخه جای مخصوص به خودشو داشته باشه!»

سمیرا هم که دوچرخه سواری در شمال ایران است می‌گوید: «یه روز داشتم از یه مسیر خلوت بین شهری رکاب می‌زدم. وقتی تو مسیر بودم دیدم حدود ١٠ تا موتور سوار با حرکات آکروباتیک روی موتوراشون مانور میدن. برام جالب بود همینطوری از قسمت خیلی کنار جاده آسفالته رکاب می‌زدم چون حدود ٤٠ کیلومتر رکاب زده بودم تقریبا خسته بودم و نمی‌تونستم تند برم. به قول خودمون ملو رکاب می‌زدم.

یکم جلوتر یه کلاه افتاده بود روی زمین، فکر کردم مال موتور سوارهاست وایسادم کلاه رو برداشتم تا مسیری با خودم بردم که اگه اونا رو دیدم بهشون کلاه رو بدم. تا اینکه بعد دو سه کیلومتر دیدم یه جا وایسادن منم ایستادم کلاه رو بهشون دادم. همشون جوان بودن گفتم که حرکاتتون خیلی جالبه اما خیلی مراقب خودتون باشید. مجدد رکاب زنی رو شروع کردم. متاسفانه چند تا از اونا خیلی آروم پشت سرم میومدن. من چند جا وایسادم. اونا رد می‌شدن من دوباره رکاب می‌زدم. کمی جلوتر می‌دیم وایسادن. چند باری این ایستادن من ادامه داشت که جلوتر که رفتیم متوجه شدم می‌خوان اذیتم کنند.

سمیرا ادامه داد: سعی کردم که تندتر برم و تا از اون مسیر بین شهری که جلو بود رد شوم، چون دو سه کیلومتر جلوتر شهر کوچیکی با کلی مغازه بود. خواستم تندتر بروم مجبور شدم خیلی مسیر رو ایستاده رکاب بزنم اونا هم جوری به من نزدیک میشدن که دستشونو بهم می‌زدن! یه عده‌ای هم جلوتر با موتور مسیرم رو می‌بستن من مجبور می‌شدم برم وسط‌ خیابون.

آزارشون اونقدر شد که مجبور شدم برم جهت مخالف خیابون رکاب بزنم تا اونا شرشونو کم کنند. بعد اونا رفتن و از مسیر مخالفم دوباره برگشتن. دقیقا رو در رو مجبور شدم رکاب بزنم منم برای اینکه نظم‌شونو بهم بزنم همونجوری مخالف بحالت مارپیچی که خودشون باهام انجام داده بودن رکاب زدم که خدا رو شکر دور شدن ولی تا خود اون آبادی کلا تو مسیر مخالف رکاب زدم که از دست موتور سوارها راحت شم. ولی کلا رکاب تو جهت مخالف خیلی خیلی خطرناکه اما این خطر رو پذیرفتم بخاطر آزار و اذیت روحی و روانی و چه بسا جسمی اون موجودات پست.

تو مسیر سنگر هم بخاطر رهایی از این موتور سوار ها رفتم تو خاکی اونقدر بهم نزدیک شد که دستم رو گرفته بود. نزدیک بود منو بندازه که این‌بار هم بازم برای دور شدن از آزارشون رفتم تو جهت مخالف رکاب زدم.»

نکات روشن دوچرخه سواری

به گزارش ایسنا،‌ این چند روایت تنها بخش کوچکی از مسائلی‌ است که روزانه دوچرخه سواران با آن دست و پنجه نرم‌ می‌کنند و بخش کوچکی از جامعه که به تصور خود شوخی می کنند اما در عمل به دوچرخه سوار آزار و اذیت می‌رسانند باید تغییر جدی در رفتار و فرهنگ خود داشته باشند و مقامات قضایی نیز باید برخورد جدی و شدیدی با این گونه مزاحمان داشته باشند چرا که این آزار و اذیت می‌تواند منجر به خطرات جانی دوچرخه‌سواران شوند.

یکی از موضوعات مشترک در روایت‌ها این بوده که اغلب دوچرخه سواران طعمه آزار و اذیت می‌شوند که به طور تک نفره یا در گروه های بسیار محدود رکاب می‌زنند. نکته دیگر که می‌توان در این روایت‌ها در نظر داشت پرهیز از مشاجره است. چراکه در صورت بالا گرفتن بحث، امکان گلاویز شدن بالا می‌رود و دراین بین میزان آسیب رسیدن به دوچرخه سوار ممکن است بیشتر باشد چراکه وقتی انسانی با قصد قبلی انجام به کاری مانند آزار رساندن می‌کند خود را برای عواقب بعدی آن آماده کرده است.

علاوه بر این ضرورت دارد که پیش از انجام هرگونه اقدامی نسبت به یادداشت کردن شماره پلاک خودرو یا موتور سریعا در نظر گرفته شود تا با طرح شکایت از طریق مجراهای قانونی به پرونده رسیدگی شود. اگر چه این کار ممکن است زمان‌بر باشد اما جنبه تنبیهی و تربیتی عمومی هم خواهد داشت. به این شرط که نهادهای قانونی همکاری لازم را با دوچرخه سواران داشته باشند.

همچنین این ضرورت احساس می‌شود که ورزشکاران و ماجراجویانی که با خطر بیشتری سر و کار دارند نسبت به بیمه کردن خود اقداماتی انجام دهند تا چنانچه آسیبی به آن‌ها رسید هزینه‌های درمان را تأمین کنند؛ چراکه بیمه یک سرمایه گذاری مطمئن در تضمیین سلامتی و جبران خسارت است.

در پایان باید گفت چنانچه بستری در کشور فراهم شود که دوچرخه به عنوان یک وسیله نقلیه عمومی شناخته شود مردم نیز نسبت به دوچرخه سواران تغییر نگرش پیدا خواهند کرد و این تصور را نخواهند داشت که دوچرخه سواران عمدتا افراد ثروتمند و پولدار جامعه هستند که برای خوشگذرانی این ورزش را انتخاب کرده‌اند. اگر این نگرش تغییر یابد عمدتا از عقده‌های درونی افراد یا تربیت نادرست‌ آنها کاسته خواهد شد و با احترام بیشتری می‌توان در کنار یکدیگر به همزیستی پرداخت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۱۸
شایسته است قانونگذاران مجلس نسبت به جرم انگاری شدیدتر این قبیل رفتارهای خطرناک و مجرمانه برخی افراد در قبال ورزشکاران خصوصاً دوچرخه سواران و علی الخصوص دوچرخه سواران خانم؛ مجازات های سنگینی وضع کنند تا کسی جرات یک چنین اعمال مجرمانه ای بسرش خطور نکند.
پس چقدر بیمار روانی داریم تو جامعه!
جمله قشنگی خواندم که باید بگم لینجا
نگویید ما ۲۵۰۰ سال تمدن داریم
بگویید ما ۲۵۰۰ سال پیش تمدن داشتیم
از خانواده گرفته تا مدرسه و دانشگاه چقدر برای فرهنگ تلاش می شود؟
رسانه ملی برای فرهنگ سازی چه کار می کند؟
هی ژاپن را مثال نزنید برای مانند ژاپن شدن چه کار کردیم
چقدر همدلی را رواج دادیم؟
کشور ما چند قطبی شد و همدلی نابود
هر کسی به فکر خودشه و قانون و حقوق دیگران براش ذره ای ارزش نداره
نگیید که نیست حداقل وقتی رانندگی می کنید به این حرف من فکر کنید
خوب این نشان دهنده سطح فرهنگ عموم مردم است که دقیقا نشان میدهد که چقدر آموزش و پرورش در این مملکت ضعیف عمل کرده اونم با اینهمه سازمان و نهاد مدعی فرهنگ سازی
پلیس امنیت اخلاقی! احسنت.
ما با دوچرخه سواری بانوان مبارزه خواهیم کرد!!! با دوچرخه سواری زنان را به بیراهه می برند!
در طول این چهل سال کدام کار فرهنگی انجام شده که از مردم توقع فرهنگ دارید؟ مهاجرت های بی رویه به شهر ها لازمه اش اشنایی با اداب شهرنشینی است . بی فرهنگی فقط در مزاحمت برای دوچرخه سواران نیست . ریختن زباله در طبیعت، رانندگی های وحشیانه، رعایت نکردن اداب اجتماعی مثل ایستادن در صف، سرک نکشیدن در استفاده از عابر بانک، درست غذا خوردن ، زل نزدن به دیگران، پاکیزگی ظاهر، و ...... همگی از مظاهر بی فرهنگی است و خیلی ها از این نقیصه صدمه می بینند و فقط دوچرخه سواران نیستند.
فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی؟؟؟؟؟؟؟ .
مردم عقده ای در هر جا که تنها باشند و نگران عواقب کارشان نباشند، آزارشان را می رسانند. مهم قانون و قانون گزاری است. همه این افراد ماشین سوار، شماره پلاکشان خوانا و قابل دسترس است. اگر قانون گزاران به جای محدودیت برای دوچرخه سواران و ایجاد شبهه در جامعه، این مقوله مهم را ارج نهند، اینگونه مسائل بسیار کم می شود. خطای انسان در بروز عقده هایش در جامعه باید سنگین تمام شود، تا مردم خشم یا عقده خود را به روی ضعیف تر از خود به راحتی تخلیه نکنند. امامان جمعه چه کار می کنند در زمینه امنیت دوچرخه سواران؟
یه سری دیوانه بالفطره هستن! همین امروز با ماشینم از خیابان اصلی در حال نزدیک شدن به سر تقاطع بودم، ماشینی از فرعی با سرعت بیشتر از من در اومد و با این که حق با من بود ولی من توقف کردم تا رد بشه بعد جلوی ماشنم وایساد و یه نگاه تندی کرد و یه دری وری گفت و رفت!!! من هم هیج عکس العملی نشون ندادم و خونسردیمو حفظ کردم، چون فهمیدم یکی از جمع دیوونه هاس!!!
بی فرهنگ ترین مردم دنیا هستیم در رانندگی
آزار شهروندان اپیدمی شده فرقی نمیکنه که دوچرخه سوار باشی یا عابر پیاده. نمی دونم محتوای درسی بچه ها در طول 12 سال مدرسه چیه که بازدهی اون در عرصه تربیتی نزدیک به صفره.
ضمنا از دوچرخه سواران عزیزهم تقاضا می کنم در محلهایی به این ورزش بپردازند که مزاحمتی برای خودروها ایجاد نکنند. چندین بار نزدیک بود با یکی از عزیزان که در مسیر شمال به جنوب بزرگراه مدرس در حرکت بودند برخورد کنم.
شعور شعور شعور.به جای پس انداختن توله آدم.اونها را تربیت کنید.
من عاشق دوچرخه سواری هستم، آخرین بار 20 سالم بود که دیگه از خیر دوچرخه گذشتم. وقتی بچه بودم یک موتورسوار در حالیکه مسیر خلاف خیابون میومد پاش رو بالا گرفت به قصد اینکه بزنه توی دوچرخه و فرار کنه، خوشبختانه جا خالی دادم و چیزی نشد. در فیلم ها وقتی چینی ها و هلندی ها رو می بینم حسودی میکنم چطور آسوده خاطر برای رفتن به محل کار و بازار از دوچرخه استفاده میکنند، ولی ما نگران خودروهای عبوری هستیم. این کشور ما هنوز خیلی جا داره برای رسیدن به کشورهای دیگه
یک دوربین مخصوص ورزشی به کلاه یا بدنشون متصل کنند، در صورت مزاحمت تصاویر دوربین قابل استناد است برای دستگاه قضایی... ضمنا نصب دوربین طوری باشه که مهاجم متوجه نشه
واقعا باعث تاسفه. این حرکات چه لذتی داره؟ با مشت به کسی زدن و زباله پرت کردن و ... لذت داره؟ جذابه؟ باعث افتخاره؟ چیه واقعا؟
بنظرم اين رفتارها را نبايد به اسم شوخي مطرح نمود بلكه يك نوع ساديسم يا ديگر آزاري ناشي از عقده هاي رواني است يا تنگ نظري يا اينكه فرهنگ جاهليتي !
مسئول تربیت انسانها کیه ؟؟ در درجه اول حکومت با آموزشهای مستقیم ، غیرمستقیم و وضع جرائم ...
چرا در امارات این اتفاق نمیافته ؟!؟!؟! طبق قانون اگه کسی به خانومی چپ نگاه کنه پلیس چنان بلایی بسرش میاره که مرغهای آسمون بحالش گریه کنن .... ولی اینجا پلیس حکومتی و بظاهر شرعی ، معمولا طرف آزاردهنده رو میگیره !!!!
اینها که اینکارها را میکنند یا مریضند ویا کم عقل
مثل زمان قدیم که در شهرهای کوچک که تازه ماشین آمده بود کودکان برای تفریح پنهان می شدند و به آن سنگ پرتاب میکردند
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی