کشته و زخمی شدن بیش از ۱۵۰۰ تن در درگیریهای لیبی، بیانیه وزارت خارجه روسیه در مورد تلاش آمریکا برای تغییر نظام در ایران، نامگذاری یک روستا در جولان اشغالی به نام «ترامپ»، اظهارات برایان هوک در مورد همکاری با ایران و ورود هیأتی از شورای همکاری خلیج فارس به بغداد، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به طرح جدید آمریکا برای لغو معافیت کشورها در همکاری هستهای با ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ شبکه تلویزیونی سیانان، روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد،دولت دونالد ترامپ در صدد است تا معافیت برخی کشورها در همکاری هستهای با ایران را لغو کند.
بر اساس اعلام این منبع، دو منبع آگاه در این باره اعلام کردند، رئیس جمهور ترامپ و مشاوران وی در حال انجام بررسیهای لازم برای لغو گروهی از معافیتهای تحریمی هستند که به چندین کشور، امکان همکاری با ایران در پروژههای صلحآمیز هستهای را داده بود.
به گزارش سیانان، مقامات دولت ترامپ در هفتههای گذشته، چندین جلسه برای بحث درباره تمامی یا برخی از این معافیتهای تحریمی برگزار کردهاند، اما هنوز به تصمیمی در این راستا نرسیدهاند.
شبکه تلویزیونی سیانان در این باره نوشت: این منابع گفته اند، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید یکی از مقامات دولت ترامپ است که از لغو این معافیتها حمایت میکند.
کشته و زخمی شدن بیش از 1500 تن در درگیری های لیبی
سازمان بهداشت جهانی در ژنو اعلام کرد: از زمان آغاز حملات نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر به طرابلس، پایتخت لیبی، شمار کشته شدگان به ۲۶۴ تن رسیده و ۱۲۶۶ تن دیگر زخمی شده اند.
این نهاد پیش از این، شمار کشته شدگان در درگیریهای اطراف طرابلس را ۲۵۴ تن و شمار آوارگان را تا چهارشنبه گذشته بیش از ۱۸ هزار تن اعلام کرده بود.
گفتنی است، ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر، فرمانده نظامیان مستقر در شرق لیبی در چهارم آوریل جاری از آغاز عملیات برای تصرف شهر طرابلس پایتخت این کشور خبر داد.
این در حالی است که قرار بود کنفرانس گفت وگوی ملی در شهر غدامس در جنوب غرب این کشور طی این ماه آغاز شود.
فائز السراج رئیس شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی لیبی که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، پس از تحرکات نظامی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر به سوی طرابلس، حالت آماده باش اعلام کرد.
بیانیه وزارت خارجه روسیه در مورد تلاش آمریکا برای تغییر نظام در ایران
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد، آمریکا با خروج از برجام، در تلاش است تا جاه طلبیهای ژئوپلیتیک خود را تحقق بخشد و مسکو از تمام توان خود استفاده میکند تا اجرای صحیح این توافق را تضمین کند.
وزارت امور خارجه روسیه گفت: واشنگتن، دیگر این واقعیت را که آنها میخواهند اراده خود را به جهان تحمیل کنند، پنهان نمیکند. به خاطر تهدید تحریمهای آمریکا همه کشورها در تلاشند تا از دوم ماه می، خرید نفت از ایران را متوقف کنند.
این بیانیه افزود: این کار به منظور محروم کردن ایران از درآمد صادراتی و تضعیف اقتصاد آن انجام میشود، زیرا سیاست مستقل تهران بار دیگر آمریکا را آزار داده است، چون سیاستهای ایران از قدرت مطلق آمریکا در یک منطقه مهم منطقه خاورمیانه جلوگیری میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: به رغم تأیید منظم آژانس بین المللی انرژی اتمی ـ که تهران دقیقاً تمام الزامات برجامی را برآورده کرده است ـ واشنگتن غیرقانونی این کشور را به ساخت مخفیانه موشکهای هستهای متهم میکند. هدف آنها به حداکثر رساندن فشار خارجی بر ایران، بر خلاف قوانین بین المللی، به منظور دستیابی ایجاد تغییر از بیرون در یک کشور مستقل است.
تملق به سبک نتانیاهو: نامگذاری یک روستا در جولان اشغالی به نام «ترامپ»
کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم به زودی طرح خود برای نامگذاری یک روستا در منطقه جولان اشغالی به نام «ترامپ» را در کابینهاش مطرح خواهد کرد.
چندی پیش، دونالد ترامپ ادعای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان سوریه را ـ که از سال ۱۹۶۷ در اشغال رژیم صهیونیستی بوده ـ به رسمیت شناخت؛ اقدامی که بسیاری از کشورها و نیز نهادهای بینالمللی با آن مخالفت کردند.
ترامپ با تصمیم جنجالی خود برای به رسمیت شناختن ادعای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی نقش مهمی در پیروزی نتانیاهو در انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی ایفا کرد و به همین دلیل، نتانیاهو قصد دارد این خوشخدمتی بزرگ ترامپ را با نامگذاری یک روستا در جولان اشغالی به نام وی جبران کند.
برایان هوک: یا با ایران کار کنید یا با آمریکا
به دنبال عدم تمدید معافیت تحریمی ایران توسط آمریکا و همزمان با افزایش بهای نفت خام در بازارهای جهانی، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره نادیده گرفتن تحریمهای واشنگتن علیه ایران هشدار داد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت، کشورهای دیگر در صورت نقض تحریم جمهوری اسلامی ایران، ارتباط مالی و تجاری خود با آمریکا را به مخاطره میاندازند.
وی در این باره ادامه داد: شما یا میتوانید با آمریکا کار کنید، یا با ایران، اما نمیتوانید با هر دو طرف همزمان کار کنید.
ورود هیأتی از شورای همکاری خلیج فارس به بغداد
هیأتی از شورای همکاری خلیج فارس روز سهشنبه وارد بغداد پایتخت عراق شد.
تلویزیون دولتی عراق در این خصوص گزارش داد، «عصر روز سهشنبه، هیأتی از شورای همکاری خلیج فارس به ریاست عبداللطیف بن راشد الزیانی، وارد بغداد شد».
ورود این هیأت به بغداد پس از برگزاری اجلاس پارلمانهای شش کشور همسایه عراق در روز شنبه گذشته صورت گرفت.
اولین اجلاس پارلمانهای شش کشور همسایه عراق با نام «عراق؛ ثبات و توسعه» به ریاست «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان این کشور، شنبه گذشته در بغداد آغاز به کار کرد.
هیأتهای پارلمانی از عربستان سعودی، ترکیه، کویت، اردن، سوریه و ایران به ریاست رؤسا یا مقاماتی ارشد از این کشورها در این نشست حضور داشتند.
ناظران سیاسی در عراق، نشست مذکور را یکی از مهمترین اتفاقات دیپلماتیک این کشور در دوران پساداعش و به عنوان نشانهای از ورود عراق به مرحله سیاسی و بینالمللی جدید تعبیر کردند.