رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، با یادآوری سوابق تصویب ماده ۲۹برنامه ششم اعلام کرد:دولتمردان برای شفاف شدن حقوق و مزایای دریافتی خود انگیزه و علاقه ای ندارند و آنرا پنهان میکنند.
به گزارش مهر به نقل از دیده بان شفافیت و عدالت، احمد توکلی که در جلسه ماهانه دیده بان شفافیت و عدالت درباره شفاف سازی حقوق و مزایای مسئولان صحبت می کرد، اظهار داشت: از انجا که تأخیر در اجرای ماده ۲۹ و تأخیر در شفاف کردن حقوق و مزایای دریافتی مسئولان از بیت المال باعث استمرار پرداخت حقوق های غیرمتعارف و ظالمانه شده، دیده بان شفافیت و عدالت از آقای انصاری معاون رئیس جمهور به اتهام سرپیچی از اجرای حکم قانونی در دادگاه شکایت خواهد کرد.
توکلی تاکیدکرد: ماده ۲۹ قانون برنامه به این اشاره دارد که دولت مکلف است امکان تجمیع کلیه پرداخت ها به مقامات، روسا و مدیران کلیه دستگاه های اجرایی را فراهم نماید به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هریک از افراد فوق مشخص شود و امکان دسترسی به نهاد نظارتی و عموم مردم فراهم شود. این شفاف سازی فقط شامل حقوق نیست بلکه امتیازات و مزایا، خانه، خودرو، راننده، سفرخارجی، هدایای دریافتی، وام دریافتی برای خود و دیگران و… راهم دربرمیگیرد که که همگی باید شفاف شود.
توکلی با یادآوری اینکه ماده۲۹ با زحمت فراوان آقایان دهقان و امیرآبادی در مجلس تصویب شده، افزود: این ماده در کمیسیون مجلس رای آورد اما در گزارشی که در صحن مجلس شورای اسلامی خوانده شد واژه «عموم مردم» از این تبصره حذف شد! پس از اعتراضات مکرر دوستان ما در مجلس به حذف عبارت «و عموم مردم»، در نهایت اعلام شد که این یک اشتباه چاپی بود و پس از تصحیح به دولت ابلاغ شد. عضو مجع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پس از تاخیرهای مکرر از جانب دولت آقای انصاری رئیس سازمان امور استخدامی این وظیفه را برعهده گرفت و برای آن آیین نامه ای نوشت که فقط به شفاف سازی دریافتی های کارکنان و مدیران اشاره شده بود و هیچ نامی از مقامات و مسئولان نیامده بود.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، ادامه داد: ما هم این نکته را به دولت گوشزد کردیم و پس از آن دستورالعمل دیگری تصویب کردند که آن نیز خالی از اشکال نبود؛ بناباین دیده بان طی نامه ای به سران قوا به اشکالات وارده اشاره نمود و دستورالعمل را خلاف قانون مصوب دانست. بعد از این اقدام گفتند اطلاعاتی که ما می خواهیم در اختیار عموم مردم بگذاریم تابع قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات است که این نیز صحیح نیست و آنها نمی توانند قانون جدید را عطف به قانون گذشته کنند بعد بهانه اوردند که دوقوه دیگر اطلاعات نمی دهند.
وی با بیان اینکه همه این موارد نشان می دهد که میلی برای اجرای این کار وجود ندارد گفت: گویی مسئولان هر سه قوه در تبانی نانوشته، به هر ترتیبی می خواهند ازاجرای این قانون فرار کنند در حالیکه طبق قانون مجازات اسلامی جلوگیری از اجرای قانون جرم شناخته شده و اگر باعث خسارت بشود آن خسارات نیز باید چند برابر جبران شود و مجازات سنگین تری دارد. این اقدام قطعا موجب خسارت به بیت المال شده و دیده بان شفافیت و عدالت، مسئولان این خسارت و قصور در اجرای قانون را به دادگاه خواهد کشاند.