بازدید 16705

انتصاب دو سفیر آمریکا در عراق و عربستان با محوریت تقابل با ایران/ «سفیر جنگ» در بغداد؛ «عرب دیوانه» در ریاض

خبرها حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، «متیو تولر» را که از سال 2014، سفیر ایالات متحده در یمن بود و بین سال های 2011 تا 2014 همین سمت را در کویت داشت و رویکردی به شدت ضد ایرانی دارد، به عنوان سفیر جدید آمریکا در عراق منصوب شد. از سوی دیگر، یک ژنرال بازنشسته مشهور به «عرب دیوانه» نیز قرار است سفیر آمریکا در عربستان شود.
کد خبر: ۸۵۲۱۱۱
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵ 16 November 2018

خبرها حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، «متیو تولر» را که از سال 2014، سفیر ایالات متحده در یمن بود و بین سال های 2011 تا 2014 همین سمت را در کویت داشت و رویکردی به شدت ضد ایرانی دارد، به عنوان سفیر جدید آمریکا در عراق منصوب شد. از سوی دیگر، یک ژنرال بازنشسته مشهور به «عرب دیوانه» نیز قرار است سفیر آمریکا در عربستان شود.

به گزارش «تابناک» به نقل از آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از مجلس سنای این کشور خواسته، با اعزام «متیو تولر» به عنوان سفیر جدید آمریکا در عراق ـ که به نگاه ضد ایرانی مشهور است ـ موافقت کنند.

در همین زمینه، تعدادی از اعضای جمهوری خواه سنا، انتصاب تولر به عنوان سفیر آمریکا در عراق را برای مقابله با نفوذ ایران در عراق و افزایش فشارهای منطقه ای بر ایران ضروری دانسته اند.

در همین رابطه، یک مسئول بلندپایه در دولت عراق در گفت وگو با العربی الجدید گفت: «با توجه به اینکه تولر پس از اشغال عراق توسط آمریکا نقش مهمی در بررسی برخی پرونده ها داشته و در بین فرماندهان درجه یک عراق شناخته شده است، باید به این تصمیم ترامپ در مورد انتخاب او به عنوان سفیر جدید آمریکا در بغداد، با تامّل نگریسته شود. علاوه بر اینکه وی دشمنی سرسختی با ایران دارد و نمی توان دوران حضور او در بغداد را راحت توصیف کرد، باید تولر را سفیر جنگ در عراق نامید.»

پس از تشکیل دولت جدید عراق و مشخص شدن نخست وزیر و رئیس جمهور این کشور، آمریکایی ها به دنبال آن هستند تا کادر خود در عراق را کامل تغییر دهند و مسئولان عراقی فضای عمومی و فعلی در عراق را پس از تعیین تولر به عنوان سفیر ایالات متحده نگران کننده ارزیابی کرده و بر این باورند ترامپ به دنبال آن است تا عراق را به سمت درگیری با ایران سوق دهد.

انتصاب دو سفیر آمریکا در عراق و عربستان با محوریت تقابل با ایران/ «سفیر جنگ» در بغداد؛ «عرب دیوانه» در ریاض

آنها خاطرنشان می کنند که احتمالا ایالات متحده با شروع کار سفیر جدید خود، اقداماتی را در عراق انجام داده و تلاش می کند فشارها را بر بغداد افزایش دهد تا مجبور به پایبندی به تحریم های آمریکا علیه تهران شود. گذشته از این، ایالات متحده برای مهار نقش شبه نظامیان حشد الشعبی مورد حمایت ایران در بغداد تلاش کرده و می کوشد، مسیر سیاسی بین عراق و ایالات متحده را تقویت کند.

یک مسئول عراقی در توضیح نقش سفیر جدید عراق در مهار شبه نظامیان و منع عادی سازی روابط با ایران گفت: «رئیس جمهور آمریکا می داند که عراق برای آمریکا بسیار مهم است، از این روی، با این کشور تعاملی متفاوت دارد. علاوه بر اینکه گروه های وابسته به ایران در عراق محاصره خواهند شد و هرگز نمی توانند با سفیر جدید مدارا و تعامل کنند.»

ایاد الدلیمی، تحلیلگر مسائل سیاسی عراق نیز بر این باور است که انتخاب تولر همگام با تهاجم آمریکا علیه ایران صورت گرفت و این مرد به مواضع عداوت آمیز خود در قبال ایران معروف است. وی در گفت وگو با العربی الجدید گفت: «انتخاب سفیر جدید نشان دهنده تأکید ترامپ بر هدف محاصره ایران است و مسأله مهم در حال حاضر آن است که تولر چگونه می تواند از پراکندگی استراتژی و عمل سیاسی آمریکا در عراق ـ که اکنون در گرو سیاست های ایران است ـ بکاهد؟»

الدلیمی افزود: «حتی اگر تولر شاخص های لازم را داشته باشد، این مأموریت آسان نخواهد بود. او به حمایت میدانی کشورش نیاز دارد، اما تحقق چنین حمایتی همچنان برای آمریکا دشوار است. تولر سفیر جنگی است، اما سلاح او روانی است، نه مادی.»

در همین چهارچوب، رامی السکنی، نماینده پارلمان عراق، که یکی از اعضای ائتلاف سائرون است، تغییر سفیر آمریکا را به معنای استراتژی جدید این کشور می داند.

«مرد دیوانه» در ریاض

از سوی دیگر، کاخ سفید، بامداد چهارشنبه از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای انتخاب یک ژنرال بازنشسته ارتش این کشور به عنوان سفیر در عربستان سعودی خبر داد.

کاخ سفید با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، ژنرال چهار ستاره «جان ابوزید» آمریکایی لبنانی تبار به عنوان سفیر تام الاختیار آمریکا در ریاض معرفی می شود تا جانشین جوزف ویستفال شود که در ژانویه ۲۰۱۷ این منصب را ترک کرد و ابوزید پس از موافقت سنا رسما کار خود را آغاز خواهد کرد.

وبگاه خبری «بی‌بی‌سی عربی» در گزارشی با تیتر «عرب دیوانه سفیر آمریکا در ریاض شد»، به گزارشی درباره شرح حال و سابقه این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا پرداخت که قرار است سفیر کشورش در عربستان شود.

به نوشته این منبع، «جان فیلیپ ابوزید» ـ که در میان آمریکایی‌ها به «عرب دیوانه» شهرت دارد ـ متولد ۱۹۵۱ از یک خانواده مسیحی در لبنان است. اجداد او اواخر قرن نوزده از روستای ملیخ در شهر جزین جنوب لبنان به کالیفرنیا مهاجرت کردند.

انتصاب دو سفیر آمریکا در عراق و عربستان با محوریت تقابل با ایران/ «سفیر جنگ» در بغداد؛ «عرب دیوانه» در ریاض

پدر ابوزید تکنیسین نیروی دریایی آمریکا در جنگ جهانی دوم بود، وی زمانی که جان هنوز بچه بود بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

ابوزید مرد شماره دو فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه در جریان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ بود.

او درسال ۱۹۷۳ از آکادمی نظامی معتبر آمریکا در وست پوینت نیویورک فارغ التحصیل شد، وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مطالعات خاورمیانه از دانشگاه هاروارد گرفت و دهه هفتاد قرن گذشته هم در دانشگاه امان تحصیل کرد و با تسلط کامل بر زبان عربی از آنجا فارغ التحصیل شد.

در حالی که پست سفیر آمریکا در عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷ خالی بوده، اکنون رئیس‌جمهور این کشور یک ژنرال چهار ستاره بازنشسته را به عنوان گزینه این سمت به مجلس سنا معرفی کرده است.

این ژنرال چهار ستاره آمریکایی در شش جنگ این کشور حضور داشته و پیش از بازنشسته شدن در سال ۲۰۰۷، ریاست مرکز فرماندهی آمریکا (سنتکام) را نیز بر عهده داشته است.

وی که زبان عربی را به خوبی صحبت می‌کند، به دلیل حضور در جنگ‌های کویت، عراق و افغانستان برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس چهره شناخته شده‌ای است.

انتخاب ابوزید برای سفارت آمریکا در ریاض اکنون باید توسط مجلس سنای این کشور نیز تأیید شود.

انتخاب یک نظامی کارکشته برای این سمت، در حالی انجام می‌شود که مقامات آمریکایی در یک ماه اخیر بر لزوم پایان جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن تأکید کرده‌اند.

هم اکنون ابوزید ۶۷ ساله پژوهشگر میهمان در «مؤسسه هوور» در دانشگاه استنفورد است. وی پیشتر ریاست «مرکز مبارزه با تروریسم» در «آکادمی نظامی آمریکا در وست پوینت» را بر عهده داشت.

همچنین بر اساس اطلاعات دانشنامه آنلاین ویکی پدیا، ابو زید در سپتامبر ۲۰۰۷ در اظهاراتی در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی گفت: اعتقاد دارم اگر ایران به کشوری هسته‌ای تبدیل شود، ما قدرت مهار آن را داریم. راه‌هایی برای کنار آمدن با یک ایران هسته‌ای وجود دارد ما با شوروی هسته‌ای، چین هسته‌ای و سایر قدرت‌های هسته‌ای کنار آمدیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۳
بهترنيست مابه مسائل داخلي كشور خودمان مشغول باشيم وايقد سرگرم كشورهاي ديگه نشيم ،به ماچه كه كدام الاغ كجا مشغول چريدن هست وهدف از چراندن درفلان جا چيه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
تفکرت مال هزار سال پیشه عامو.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
اینو به آمریکا بگو نه به ایران.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
عزیزم پس شما هم به خودت مشغول باش و کاری نداشته باش که ما به چه چیزی مشغولیم
اره آمریکا تمام کره زمین را ول کرده فقط چسبیده به ایران.!!!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
علامت تعجب کاملا بی مورد است. برای آمریکا ، ایران واقعاً اولین مشکل و مسئله است به این که مسئولین ایرانی مردم ایران را به حال خود (بیکاری، فقر، عقب ماندگی، فلاکت، بیچارگی، .... ) رها کرده اند و چسبیده اند به آمریکا و اسرائیل.
آنچه در سیاست درون ایران آنهم بسیار آرام و خزنده اتفاق می افتد هماهنگ با سیاستی
که در اطراف ایران اتفاق می افتد مانند سفیر عراق و عربستان و فردا چه کشور عربی ؟
همراه با آن هم تحریمهایی که بسیار سنگین هستند و متفاوت با تحریمهایی که تا دوران اوباما
بود بهر صورت نه ترامپ بلکه آمریکا خواب بدی را برای حکومت اسلامی دیده است و میرود که آهسته آهسته آن قدرت حمایت کننده حکومت اسلامی ( روسیه ) از بدنه حکومت
جدا شود آنگاه آشفتگی همه جا را میگیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
جیگر
این قدرت حمایت کننده(روسیه)اون وقتی که اسمش شوروی بود و شوروی ی ابرقدرت بود نه اینکه از ایران حمایت نکرد بلکه با کمک اون یکی ابرقدرت یعنی آمریکا به صدام کمک کردند که که اصلا دیگه جایی به نام ایران نباشه، چه ایران اسلامی چه ایران غیر اسلامی ، ولی خب نشد که بشه
الآنم شما خیلی خودتو اذیت نکن چون اگه دوباره بخواند ایرانی وجود نداشته باشه این دفعه باید از غرب از سواحل شرقی مدیترانه شروع کنند از جنوب از دریای سرخ و باب المندب از شرق باید از مرزهای غربی هند
شما هم که الان یا توی جده ای یا آلبانی یا تل آویو،پس نگران ایران نباش
گاوها دارند یکی یکی می زایند
کم کم آمریکا ستیزی که روزی قافیه تکبیر بود دارد دردسر ساز میشود موضوع این نیست که حریف واقعاً حریف است موضوع دلیل دعواست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
برجام رو میشه توضیح بدی؟
با لفاظی و دیوانه و .... خطاب کردن دیگران مشکلی حل نمی شود. بهتره یک نقد منطقی ارایه کرد. حلقه خطر هر روز تنگ تر میشه، نشه اون روزی که دیگر کار از کار گذشته باشه.!!!!!!!!! ما نمی توانیم در جهان اسلام توقع نفوذ و روابط حسنه داشته باشیم در حالی که با اغلب کشورهای اسلامی مشکل داریم و با کشورهای کمونیست دوست هستیم. باید این واقعیت را پدیرفت که حدود 85 درصد مسلمین سنی هستند نه شیعه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
آره حلقه خیلی تنگ شده
از غرب رسیده به مدیترانه
جنوب به دریای سرخ
شرق به هند
شمال به قفقاز
وای، خدا به خیر کنه
برای من یکی ثابت شد امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه ، فقط خودمون باعث بدبختی خودمون هستیم ، چون رحم و مروت و انسان دوستی تو این کشور رخت بر بسته ، هر کس به فکر کلاه گذاشتن سر دیگریست و این کار رو زرنگی میدونیم ، بانکداری ( رباخانه ) فاتحه اقتصاد کشور رو خونده .
اتفاقا خبرهایی از این دست که در روزهای اخیر بسیار شنیده میشود، لزوم تمرکز مقامات و مسئولین کشورمان بر بهبود فضای آشفته اقتصاد کشور و کسب رضایتمندی و اعتماد از دست رفته مردم را به خوبی نشان میدهد. چه بخواهیم و چه نخواهیم، آمریکا قوی ترین و تاثیرگذارترین کشور دنیاست و این قوی ترین و تاثیرگذارترین کشور عزمش را جزم کرده تا نظام جمهوری اسلامی را به تسلیم وادارد. ظاهرا قصدش هم به هیچ وجه درگیری نظامی نیست، بلکه فشار شدید اقتصادی است.
مردم را متوهم نکنید .اگر امریکا هیچ غلطی نمیکند .که نمیکند.به وضعیت داخل بچسبید.امریکا به هیچ عنوان حمله نمیکند .بنیه داخل را قوی کنید .عمو سام برای چاپیدن شیوخ مرتجع عرب منطقه آمده.
خوب شما هم دوتا سفیر با مشخصات همان سفیرهای آمریکا. به عراق و عربستان بفرستید
البته ما میتوانیم تا ابد شعار (مرگ بر آمریکا) سر بدهیم، در روز سیزده آبان پرچم آمریکا و عروسک عموسام را آتش بزنیم، حتی این پرچم را بر روی زمین پیاده روها و دانشگاهها و مدارس نقش کنیم و بر روی آن راه برویم. اما هیچ کدام از اینها نمیتواند اقتصاد ضعیف و وابسته به نفت ماٰ را اصلاح کند، همچنانکه نمیتواند دوایی باشد برای فساد گسترده بر اقتصاد، ضعف تولید داخلی و اعتماد به فنا رفته جامعه ایرانی و همچنانکه نمیتواند سفره بخش بزرگی از جامعه را که زیر خط فقر زندگی میکنند، حتی اندکی بزرگتر کند. شکی نیست که اگر این ضعفهای بزرگ کشور ما اندکی مرتفع شود، نیاز چندانی هم به گفتن (مرگ بر آمریکا) نخواهد بود، چون آمریکا خود را با یک کشور قدرتمند، نه فقط از نظر نظامی، بلکه در تمام زمینه ها روبرو خواهد دید و چاره ای جز پذیرفتن آن نخواهد داشت. ما از نظر نظامی کشوری به واقع قدرتمند هستیم، اما از نظر اقتصادی خیر.
والا وقتی اوباما بود و همه جوره به ایران روی خوش نشون داد مگه از طرف ایران قدمی برداشته واسه حل اختلاف
همه امریکایی ها دیوانه هستن مگه خلافش ثابت بشه،
اینها همه بازی سیاسی است هم دولت مردان آمریکا وهم مسولین ایرانی. می دانند که دارند چه کار می کنند
اگه مسعولین از خواب خرگوشی بیدار بشن جلوی بریز و بپاش خودشونو بگیرن از این ژن خوب رو بزارن کنار اختلاف طبقاتی رو که میگن نداریم اما ملت میبین که دارن واینقد هم آمار رشد ندن رو کنار بزارن شیفته خدمت باشن نه تشنه قدرت امریکا دیگه کاره ای نیست
ارزش پول ملی در عرض جند هفته پنج برابر نزولی شد ایا امریکا از این بزرگتر جت غلطی میتوانست بکند؟
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام # سیل
وب گردی