بازدید 5369
۴

هزینه‌های لاکچری برای فوق‌برنامه در مدارس

کد خبر: ۸۴۲۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰ 14 October 2018

هنوز چند هفته از آغاز سال تحصیل جدید نگذشته است که اجبار در پرداخت هزینه‌های مدرسه صدای والدین را درآورده است و خانواده‌ها همچنان به هزینه‌هایی که مدرسه‌ها به آنها تحمیل می‌کنند، اعتراض دارند.

به گزارش روزنامه ایران، برخی از خانواده‌ها اعلام کردند که مدارس هزینه‌هایی را تحت عنوان خرید لباس فرم، کتاب‌های درسی، لوازم التحریر و سرویس مدرسه از دانش‌آموزان می‌گیرند. در کنار این موضوع، مبالغی تحت عنوان فوق برنامه، خانواده‌ها را وادار به پرداخت شهریه‌های گزاف کرده است.

برخی خانواده‌ها می‌گویند آنها برای کلاس چرتکه، استخر، موسیقی، کتابخوانی، کلاس روباتیک و شعر و شاعری مجبورند هزینه‌های بسیاری بپردازند. حتی آن دسته از والدینی هم که تمایلی به این کلاس‌ها ندارند به اصرار فرزندانشان در این کلاس‌ها ثبت‌نام می‌کنند. گرچه وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که فوق برنامه‌ها اجباری نیست اما مدارس غیر دولتی خودشان را از این مورد استثنا می‌دانند. یکی از خوانندگان روزنامه ایران در تماس با ما اعلام کرد که پسرش کلاس هفتم است و در یک مدرسه غیر انتفاعی درس می‌خواند. او با تأکید بر اینکه

15 میلیون شهریه پرداخته است، می‌گوید: شهریه و برنامه‌های فوق برنامه این 15 میلیون تومان بوده است اما برای هزینه غذای روزانه 15 هزارتومان، برای لباس 450 هزار تومان و سرویس هم 2 میلیون تومان داده‌ایم. همان زمان که پسرم را ثبت‌نام کردم مدیر مدرسه قراردادی را با ما امضا کرد که اگر به این موارد موضوعی اضافه شود ما هزینه را از شما می‌گیریم. وی تأکید می‌کند: کلاس استخر، آموزش زبان انگلیسی و فرانسوی، کلاس سرود و تماشای فیلم از جمله فوق برنامه‌هایی بود که برای پسرم در نظر گرفته‌اند.

رفیعی مادر یک دانش‌آموز دختر کلاس اول است، او برای ثبت‌نام دخترش 8 میلیون و 700 هزار تومان شهریه داده است: «بیشتر شهریه دخترم برای فوق برنامه بود مثلاً دو سری کتاب به ما دادند تا یکسری آن در مدرسه باشد و یکسری دیگر در خانه تا کوله پشتی دانش‌آموزان سنگین نباشد اما در زمان ثبت‌نام برای لباس 200 هزار تومان، برای سیمی کردن دفتر و کتاب 30 هزار تومان از ما گرفتند. با این حال زمان ثبت‌نام اعلام کردند برای چرتکه، استخر و کتابخوانی هم مبالغی دریافت می‌شود. امینی هم که پسرش کلاس ششم ابتدایی است و در مدرسه دولتی درس می‌خواند برای مشارکت در مدرسه 200 هزار تومان هزینه پرداخت کرده و حالا مدیر مدرسه برای فوق برنامه‌ها هزینه‌های دیگری را طلب کرده است: البته در این چند وقتی که مدرسه باز شده معلم پسرم اعلام کرد کلاس تیزهوشان برایتان می‌گذارم و نفری 700 هزارتومان می‌گیرم. البته 200 هزارتومان بابت پلی کپی، 100 هزارتومان بابت دفتر رابط مدرسه و خانه و 100 هزار تومان هم بابت کتاب و سیمی کردن آن از ما گرفتند.

فوق برنامه‌ها داوطلبانه است

مدیر امور شوراهای آموزش و پرورش با اشاره به اینکه فوق برنامه‌ها تعریف خاصی در مدارس دارد اظهار می‌کند: بحث خدمات آموزشی و فوق برنامه‌ها در اجرای بند 4 ماده 11 قانون تشکیل شوراها بوده است و به مدیران مدارس اجازه داده است در قبال ارائه خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه هزینه آن از مردم گرفته شود و وجوه حاصله را برای ارائه خدمات با کیفیت مدرسه به‌کار بگیرند.

رسول پاپایی در گفت‌وگو با «ایران» با تأکید بر اینکه فوق برنامه‌ها باید به تأیید مدیران مناطق برسد، اظهار می‌کند: فوق برنامه‌ها باید در راستای اهداف علمی، پرورشی و فرهنگی باشد. مدیر مدرسه هم نمی‌تواند برای هر فوق برنامه‌ای هزینه دریافت کند. البته فوق برنامه‌ها هم داوطلبانه است و اگر کسی تمایلی نداشته باشد می‌تواند به مدیر مدرسه بگوید و در آن برنامه شرکت نکند. وی با اشاره به مدت زمان اختصاص‌یافته برای فعالیت‌های فوق برنامه برای مدارس هیأت امنایی می‌گوید: برای دبستان‌ها حداکثر چهار ساعت، برای مدارس دوره اول متوسطه شش ساعت و برای مدارس دوره دوم متوسطه حداکثر هشت ساعت در نظر گرفته شده است. مدیر امور شوراهای آموزش و پرورش با بیان اینکه بر این اساس نرخ خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه که از سوی آموزش و پرورش شهرستان مصوب شده در قالب پوستری تهیه و در تابلوی اعلانات قرار می‌گیرد تا در معرض دید اولیا باشد ادامه می‌دهد: ما بازدیدهایی از مدارس داریم و به تخلفات احتمالی درباره دریافت هزینه اضافه از والدین و سایر موارد رسیدگی می‌کنیم. بعضاً گلایه‌هایی از سوی اولیا مطرح می‌شود و ما این موضوع را بررسی می‌کنیم. باید تأکید کنیم که اولیا خودشان ناظر فعالیت‌های مدارس هیأت امنایی هستند و باید برنامه‌های وعده داده شده را مطالبه کنند. البته اگر شکایتی از مدارس به دست ما برسد حتماً بررسی می‌کنیم و اگر تخلفی رخ داده باشد برخورد جدی می‌کنیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴
آقا کجا داوطلبانه است
به عنوان مثال فرزند خودم را گفتم برای کلاس شنا نمی خواهم بفرستم بعد کل مدرسه را برده اند و فرزند بنده باید تنها در مدرسه بماند در طول هفته هم هی از طرف مدیر و معلم به بچه گفته می شه که برو رضایت باباتو بگیره خیلی خوش می گذره
با این شرایط آیا می شه بچه رو نفرستاد
حالا کاشکی آموزش می دادند
فقط دنبال پولن
نمیدونم چه اصراری هست که این کلمه مسخره لاکچری رو با این تلفظ من در آوردی مدام استفاده کنید. حداقل از کلماتی مثل تجملاتی که ایرانی شده از یک فعل عربی هست رو استفاده کنید یا هر عنوان دیگه ای.
بعضی معلم نما...البته با عرض پوزش از همه معلمین زحمتکش.در کلاس کم کاری میکنند تا دانش اموز رو برای کلاسهای فوق برنامه مجاب کنند....دیگه خبر ندارند که مردم در تنگنایی اقتصادی گرفتارند
قیمت هر چیزی مثل خونه، ماشین و رستوران در همین شهر تهران اختلاف 1000 برابری داره و کسی هم مشکل نداره. (به جز ماشین که مقصر مستقیم گرونی اش دولته و صدای همه رو در آورده) در سایر مسایل هر کی متناسب سلیفه و توان پرداختش هر چیزی رو تهیه می کنه: لباس، خونه، غذا و...
تا حالا دیدید کسی بره رستوران و از قیمت گرونش فریاد بزنه؟ خب همه بهش می گن می تونی نری! تو سایر مسایل هم همین طوره. فقط نمی دونم چرا سر مدارس اصرار هست که نباید خدمات با کیفیت در ازای قیمت بالا ارایه بشه؟؟؟ خب اگه نمی ارزه که هیچ کس ثبت نام نمی کنه و اگه می ارزه که دیگه جار و جنجال نداره! نویسنده این خبر باید مطمئن باشه اون خانواده ای که این پول ها رو میده بیش از شمای نویسنده دلش برای جیبش و پولش می سوزه و احتمالا عقلش هم می رسه کجا خرج کنه یا نکنه.
دولت باید "استانداردهای حداقلی" رو تعیین کنه و نظارت کنه که هیچ مدرسه ای، رستورانی، بیمارستانی و... زیر استاندارد حداقل نباشه. ولی نمی دونم چرا اصرار هست "استاندارد حداکثری" تعریف کنید و مواظب باشید کسی بالاتر از نباشد؟؟؟ این خلاف عقل و شرعه ...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار