بازدید 14934

زنان در بند حق شوهران!

کد خبر: ۶۹۲۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۲ 09 May 2017
 همسرش مانع خروج او از کشور شده است. قانون به او این اجازه را می‌دهد. موضوعی که گریبان چند تن از زنان ورزشکار کشورمان را در سال های اخیر گرفته است و مانع خروج و افتخار آفرینی آن ها برای کشورشان شده است. با این حال تعداد زیادی از زنان ایرانی پیش از ازدواج با شوهر خود این توافق را می کنند که حق طلاق و اجازه خروج از کشور به آن ها داده شود. موضوعی که از چند جنبه قابل بررسی است.
 
زهرا، نیلوفر و نفر بعدی
 
به گزارش ابتکار، زهرا نعمتی پرچمدار بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو و قهرمان پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو در رشته تیر و کمان از سوی همسرش ممنوع‌الخروج شد. شهابی پور، همسر زهرا نعمتی در اظهارات خود مربوط به ممنوع الخروج کردن همسرش به ایسنا گفت: «بعد از بازی‌های پارالمپیک ریو زهرا نعمتی بنا به دلایلی منزل را ترک کرده و تا این لحظه با وجود این که چندین‌بار خواستار بازگشت او به منزل بودم از زندگی با من امتناع کرده و حتی درخواست طلاق داده است. پس از این اتفاق او را ممنوع‌الخروج کرده‌ام تا نتواند در هیچ تورنمنت برون‌مرزی شرکت کند.»
 
بررسی موضوع حق طلاق به بانوان، دارای جنبه های متفاوتی است. در ابتدا بهتر است به مورد دیگری اشاره کنیم، همسر نیلوفر اردلان از خروج او از کشور جلوگیری کرد، خبری که حدود 2 سال پیش در رسانه ها منتشر شد و واکنش‌های داخلی وخارجی را به همراه داشت. نیلوفر اردلال که 19 سال به ورزش فوتبال مشغول است از حضور او در رقابت‌های جام ملت‌های زنان آسیا ممانعت شد.
 
چمبره بازی سیاسی بر مسائل زنان
 
در دهه اخیر که حضور زنان در مراتب بالاتر کشوری بیشتر دیده می‌شود که می توان به عرصه‌های ورزشی و دریافت پست‌های بالای دولتی اشاره کرد و در همین راستا موضوع اخذ حق طلاق به دلیل محدودیت‎هایی که همسرشان برای آن‌ها به وجود می آورد، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
 
براساس قوانین حق طلاق در ایران با مرد است و در صورت بروز اختلاف با کش و قوس‌های فراوان زنان می‌توانند از همسر خود طلاق بگیرند. با این حال در زمان تنظیم عقدنامه راه‌هایی وجود دارد که گفته می‌شود به نفع بانوان است و می‌توان با آن طلاق گرفت. هرچند بانوان این شروط را کافی نمی‌دانند. شروط 12 گانه طلاق توسط زنان در پایان این گزارش آورده می‌شود. با این حال بسیاری حق طلاق را تنها بخشی از حقوق پایمال شده زنان در کشور می دانند.
 
توران ولی مراد، فعال حوزه زنان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی روزنامه «ابتکار» به خلاء و نبود قوانین کافی در حوزه زنان اشاره می‌کند و می‌گوید: «به عقیده من قوانین باید اصلاح شود و قوانین جدیدی نوشته شود. مشکل این است که ما راهی که باید برویم را نمی رویم، به این معنی که دو مرکز اصلی به نام مجلس شورای اسلامی و دولت که باید به ارائه طرح و نوشتن لایحه بپردازند، گرفتار بازی‌های سیاسی در رابطه زنان شده‌اند.» ولی مراد با انتقاد از عملکرد مجلس و دولت ادامه می‌دهد: «به طور مثال در قبال ممنوع الخروجی بازیکن فوتبال که دو سال پیش رخ داد. نامه‌ای در خارج از کشور تهیه شد و توسط بسیاری از افراد برجسته به امضاء رسید و به دست معاون امور زنان ریاست جمهوری رسید اما در همان دوره با اعتراضاتی که انجام شد، سرانجام نامه معلوم نشده و قائله پایان یافت. اما آیا واقعا راه صحیح این بود؟ معاونت امور زنان باید لایحه‌ای بنویسد، در مجلس اشکالات آن برطرف شود اما آیا این اتفاق رخ داده است؟ پاسخ منفی است.»
 
این فعال زنان با انتقاد از عملکرد شعاری در حوزه زنان می افزاید: «مطالبات زنان مطرح می شود اما پاسخگویی به آن ها به هیچوجه صورت نمی‌گیرد و بیشتر مانند یک بازی سیاسی است. گویا بازی های سیاسی بر مسائل زنان چمبره زده است.»
 
حق طلاق به شرط نگاه همه جانبه به خانواده و جامعه
 
ولی مراد با اشاره به اینکه در خصوص ممنوع الخروج بانوان چهره‌های برجسته با حکم های قضایی می‌توانند، ممنوعیت را بردارند اما در بسیاری مواقع زنان ایرانی با این مشکل روبه رو هستند، می گوید: «در حوزه خانواده باید همه جانبه نگاه کرد. این طور نیست که فقط زنان مورد خشونت مردان قرار می‌گیرند، بلکه مردان نیز در معرض خشونت هایی از قبیل کلامی، رفتاری و جنسی هستند. باید روی خانواده‌ها و زمینه‌ها فرهنگی، تربیتی آن‌ها کار شود و زبانی با نام «زبان سلطه» را در خانواده ها از بین برد. چرا که درجامعه جمهوری هر شخص یک رای و نظر بیشتر ندارد و در چنین مجموعه ای است که می توان از حق طلاق سخن به میان آورد.»
ولی مراد ادامه می‌دهد: «حق طلاق مهم است، هم برای مردان و هم برای زنان اما فضای خانواده و جامعه باید در تمام زمینه‌ها ساخته شود و بستگی به نگاه دولت و مجلس دارد چرا که تنها با حمایت کلامی کاری از پیش نمی‌برد.»
 
برگ برنده خانم ها
 
علاوه بر شروط 12 گانه حق طلاق سند تک برگی است که مرد در هنگام عقد تحت عنوان وکالت نامه در صورت تمایل در اختیار زن قرار می دهد و در آن اشاره می کند که همسرم حق طلاق دارد. در این سند که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود و ارتباطی با دفاتر ازدواج و طلاق ندارد، اشاره شده است که زوج به زوجه وکالت تام الاختیار می‌دهد که هر زمان اراده کرد حتی بدون بهانه، بتواند خود از او طلاق بگیرد.
 
در حالتی دیگر فقط در زمانی که مرد حق طلاق را از همان ابتدای عقد یا در هنگام جاری شدن صیغه نکاح به زن منتقل می کند، این حق در دفتر ثبت ازدواجی که سند عقدنامه را صادر می کند ثبت شده و در قسمت انتهایی عقد نامه در صفحه توضیحات نوشته می شود. در سایر مواردی که زوج بعد از عقد، قصد دادن حق طلاق به همسرش را دارد باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. به عبارتی مرجع صدور حق طلاق پس از عقد، دفاتر اسناد رسمی است. صدای وکیل در این باره می‌نویسد: حال سوال این است که پس از صدور سند وکالت نامه حاوی حق طلاق برای زن، چگونه می توان این حق را اعمال کرد. یا زن چگونه می تواند طلاق بگیرد؟ آیا زن
می تواند با در دست داشتن وکالتنامه حق طلاق به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نموده و طلاقنامه دریافت کند؟ پاسخ منفی است. مطابق قانون حمایت خانواده هیچ دفترخانه ای حق ثبت طلاق را بدون حکم دادگاه ندارد ، حتی اگر مرد به زن برای طلاق ، وکالت تام الاختیار داده باشد. بنابراین زن باید برای اعمال حق طلاق خود به نزدیک ترین دادگاه خانواده محل اقامت خود مراجعه کرده و گواهی عدم امکان سازش، دریافت کند.
 
مشکلی که در اینجا پیش می آید این است که برای صدور گواهی عدم امکان سازش حضور هر دو نفر (زوج و زوجه) ضروری است. چرا که گواهی عدم امکان سازش که به نوعی همان طلاق توافقی مرسوم است نیاز به توافق هر دوی زن و شوهر دارد. این در حالی است که در بسیاری از مواقع زن از شوهر حق طلاق را می گیرد تا بتواند بدون نیاز به حضور شوهرش که در اغلب موارد از حضور در دادگاه و دادن طلاق ممانعت می‌کند، بتواند موفق به گرفتن طلاق شود.
 
در اینجا خانم های دارای حق طلاق وقتی با ایراد کارمندان دادگاه مبنی بر لزوم حضور شوهر مواجه می شوند سریعاً ابراز می دارند که ما حق طلاق داریم یا به عبارتی از همسر خود وکالت تام در طلاق گرفته ایم. ولی این جمله یا این حق طلاق به تنهایی مشکل آنها را حل نمی‌کند.
تضعیف حقوق زنان به دلیل ناآگاهی عبدالصمد خرمشاهی، وکیل دادگستری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی روزنامه «ابتکار» در ارتباط با موضوع شروط ضمن عقد می گوید: «اغلب این طلاق ها ریشه در مسائل مالی دارد. معمولا نیز افراد از حقوق خود آگاه نیستند و در این بین زنان به دلیل عدم توان مالی بیشتر به شوهر خود تمکین می‌کنند.»
 
وی می افزاید: «بسیاری از افراد نیز شرایط آینده را پیش بینی می‌کنند، به این معنی که مسائلی مانند خروج از کشور و ... را در نظر می‌گیرند و در زمان عقد وکالت حق طلاق و ... را از زوج می گیرند.» خرمشاهی با اشاره به این موضوع که عدم آگاهی افراد از شرایط عقد آن‌ها را به طلاق می‌کشاند، می‌گوید: «عدم آگاهی به حقوق و اتکای مالی به شوهر از موادی است که زنان را از طلاق باز می دارد و باعث می شود شرایط فعلی زندگی را بپذیرند. اما به طور کلی قانون این حق را به مردان داده مگر اینکه پیش از عقد زن با آگاهی شرایطی را ضمن عقد بگذارد و یا سند حق طلاق را به امضاء همسر خود برساند.» این وکیل دادگستری همچنین می افزاید: «زنان علاوه بر حق طلاق و حق خروج کشور موارد دیگری را می توانند به شرایط پیش از عقد بیافزایند اما در صورتی که این شرایط مقایر به اصل متن عقد نشود.»
 
شرایط 12 گانه ازدواج
 
شرایط دوازده گانه طلاق زنان که در قانون دیده شده است؛ «خودداری شوهر از پرداخت نفقه و سایر حقوق واجب زن به مدت شش ماه.»، «سوء رفتار یا سوء معاشرت مرد به حدی که ادامه زندگی را برای زن غیرقابل تحمل نماید (یعنی بدرفتاری مرد با همسر و فرزندان خود)»، « ابتلای مرد به امراض صعب‌العلاج به نحوی که دوام زندگی مشترک (زناشویی) برای زن مخاطره‌آمیز باشد (یعنی بیماری مرد غیرقابل درمان باشد به حدی که سلامت زن را به خطر بیندازد)»، «دیوانه بودن مرد در زمانی که از نظر شرعی امکان فسخ نباشد.» ، « توجه نکردن به دستور دادگاه درمورد منع اشتغال مرد به شغلی که طبق نظر دادگاه مغایر با مصالح خانوادگی و حیثیت زن باشد.»، « محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات ۵ سال حبس یا بیشتر و یا به جزای نقدی که به خاطر ناتوانی پرداخت منجر به ۵ سال بازداشت شود.»، « ابتلای مرد به هر گونه مواد مضر و اعتیادآور که به تشخیص دادگاه به زندگی خانوادگی ضرر بزند، مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثیه خانه و همچنین سلامتی جسمی و روحی زن و فرزند را تهدید کند.» ، « مرد بدون دلیل موجه زندگی خانوادگی خود را رها کند و یا این که مرد شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.»، « محکومیت قطعی مرد به خاطر ارتکاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر که جرم آن مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد. (تشخیص این که مجازات مرد مغایر با حیثیت خانوادگی زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است)»، « با گذشت ۵ سال از ازدواج، زن از همسر خود به خاطر عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزندی نشود.»، «غیبت طولانی مرد یعنی این که مرد مفقودالاثر شود و مدت ۶ ماه پس از مراجعه زن به دادگاه پیدا نشود.» و « مرد همسر دیگری بدون رضایت زن اختیار کند و یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود عدالت را اجرا نکند.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۲
انتشار یافته: ۳۶
انصافاً در این مورد حق زنان ضایع شده است.
قانون عصر حجری "منع خروج زنان " باید به روز شود.
زنان در بند یک حق شوهران
و مردان دربند، ۱۸ و نصفی حق و حقوق زنان

بازهم طرف ظالم، نالانه
همین چند تا قانون ساده و قدیمی و دست و پاگیر را هم بردارید فساد در جامعه فوران خواهد کرد.
مشکل در قوانین نیست در جدی نگرفتن و کوچک شمردن ازدواج توسط زنان و مردان است.
مشکلات اقتصادی هم چاشنی طلاق ها است.
از نظر قانون گذاران زن ها با مردها مساوی نیستند چرا که اگر این چنین بود زن را هم مانند مرد یک انسان آزاد در نظر می گرفتند و مثل یک برده مطیع مرد نمی کردند اگه تو قانون بگردین خیلی موارد از این دست پیدا می شود که زنان را دست و پا بسته تسلیم مرد می کند ...... تا یک زن نباشی نمی فهمی چقدر در این قانون تحقیر شده اید....
این حق رو چه کسی به مردها داده ؟؟؟ مگه زن برده مرد هست ؟؟ هر کسی بعنوان یک موجود حقیقی ؛ حق انتخاب و آزادی و زندگی داره .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
همون که حق مهریه و .... را به شما داده
ناشناس
| Norway |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
?اونایی که منفی میدن دختر یا مادر یا خواهر ندارند‍
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
این حق را اسلام داده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
خدا داده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
اخه خانم ناشناس كه سريع جو ميگيرتت.كسي نگفت زن برده مرد هست.ولي در جامعه اي كه زن مهريه سنگين مطالبه ميكنه اگر حق طلاق هم دستش بيفته كه تا نگاهش افتاد به يك مرد بهتر از شوهرش ميره طلاق ميگيره.سرتون را از برف بكشيد بيرون و با چشماني باز مطالب را بخونيد و نظر بدهيد.مرسي
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
فقط یک زن بیمار این کار رو میکنه،
شما استثناء ها را که نباید در نظر بگیرید. در ضمن الان مهریه سقفش مشخصه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
در قبال هر حق تکلیفی نیز وجود دارد و داشتن حق منوط به انجام تکالیف متناظر با آن است . مرد حقوقی دارد و در قبال این حقوق تکالیفی هم بر عهده دارد . همینطور زن نیز حقوقی دارد و در قبال این حقوق تکالیفی هم بر عهده دارد . مسئولیت حفظ و حراست و دوام خانواده از زمینه های مختلف بر عهده مرد است و موظف است به آن عمل کند و در قبال آن حقوقی هم برای او در نظر گرفته شده است . حال اگر مرد مسئولیت پذیر نبوده و به تکالیف خود عمل نمی کند بحثی جدا است . ضمن آنکه در مورد همین حق طلاق نیز در صورتی که زن شکایت کند دادگاه می تواند بررسی کرده و حکم مقتضی را صادر نماید . ضمن آنکه شروط ضمن عقد هم وجود دارد که با توافق
در عقد نامه قید می شود و طرفین ملزم به اجرای آن هستند
بدبخت کسی که در ایران دختردار بشه
قوانین ما واقعا باید تغییر کنند اجحاف زیادی به زنان وارد می شود. قسم به خدا ما زنان ، لشکریان شمر و یزید نیستیم ما مادران و خواهران و همسران و فرزندان این مرز و بوم هستیم
امیدوارم سر دختران این مسئولین بیاید تا فکری به حال ملت بکنند
اگر حق طلاق آزاد بود با این وضعیت فرهنگی ما هر روز شاهد ازدواج های کوتاه مدت و شکست خرده بیشتری بودیم
ضمنا این که نمی شود در مورد مهریه همه دیندار می شویم به سنت الهی مراجعه می کنیم اما به نداشتن حق طلاق که می رسیم اعتراض داریم.
چه عجب در مورد این مساله نوشتید... ریشه مهریه های بالا همینه چون خانمها در دادگاههای خانواده هیچ حقی ندارن جز مهریه که کل جامعه رجال ما چشم دیدن اینو هم ندارن و چپ و راست بهش اعتراض میکنن... آقایون محترم شما هر وقت عشقتون بکشه می تونید بدون دلیل همسرتون رو طلاق بدید و تنها مانع این کار پرداخن مهریه است خانمهایی که مهریه پایین دارن یه عمر باید تن و بدنشون بلرزه لطفا فاز روشنفکری هم برندارید که اگر انتخاب درست باشه و مرد خوب و با اخلاق باشه چنین کاری نمی کنه... آدمها در طول سالها عوض میشن زندگی زناشویی یک روز و دو روز نیست
اون مهریه را حذف کنند .حقوق برابر به زن و مرد بدن
چه موجودات حقیری هستند این مردهایی که از حق ممانعت برای خروج و امثال اون برای در تنگنا گذاشتن همسرانشون استفاده میکنند
جالبه برای زهرا نعمتی معلولیت محدودیت نیاورد بلکه شوهر کردن محدودیت آورده.
حالا چندی هم خارج نرفت ، آخرش چی ؟بالاخرهطلاق میگیره و میره. این آقا اگر در هنگام اختلاف از این حربه استفاده نمی کرد نجابت و اصالت خود را نشان داده بود و امید می رفت که خانم هم متوجه این ویژگی شخصیتی ایشان بشود و زندگی دوام پیدا کند ولی با این کار بچگانه کار به لج و لجبازی می کشد.
اگر زنان قرارباشد خارج بروند حق طلاق داشته باشند و....بفرمایید یگویید تکلیف مهریه پرداخت شده از طرف مرد چی میشه اول مهریه را حذف یا حق دوطرف قرار بدهید بعد قوانین ازدواج را تغییر بدهید در غیر اینصورت ازدواج سفید همه مشکلات را حل خواهد کرد
عدم وجود فهم کافی در یک یا چند نفر را به حساب همه آقایان نگذارید
قانون حمایت از بانوان باید تصویب بشه تا یکنفر نتونه با زندگی دیگری اینطور بازی کنه. ضمن اینکه فرهنگ سازی را برای احترام به همدیگر باید از مدارس شروع کرد
قانون مداری و احترام به حقوق دیگران الان سالهاست در کشورهای پیشرفته در مدارس آموزش داده میشه ولی ما چی؟
برای پاسپورت هم باید شوهر بره دفترخونه اجازه صدور پاسپورت و خروج از کشور را بده به همسرش. علکی پول از من گرفتن! خوب اگه مشکلی بود خودم اقدام میکردم. مبنا را بر ممنوع الخروجی گذاشتن مگه اینکه خلافش ثابت شه!
در پاسخ به ناشناس 8:56
کی گفته مرد هم باید نفقه پرداخت کند هم باید مهریه پرداخت کند ؟؟ اگر برابری هست پس زنان هم باید نصف مخارج را پرداخته و به مردان مهریه هم بدهند و باقی مسایل هم به همین نحو نصف نصف...
مگر مرد برده زن هست؟؟
خداوکیلی الان به نفع زنان است تا مردان و تازه به فمینیست هم دامن زده می شود....
مرد مالک جان زن است. این همه زن بدست شوهران کشته شده و بخشوده شده اند. تازه اگر بخواهند مجازات شوند خانواده زن باید میلیونها تومان به خانواده ای که قاتل را پرورش داده پرداخت کنند. چرا؟ اجرت قتل؟ از همه بدتر فرزندان برای تربیت صحیح به خانواده قاتل سپرده می شوند!
ناشناس 11:07
هزاران مرد وجود دارند که تا نگاهشان افتاده به یک زن بهتر ، زن خودشان را طلاق داده اند ولی برای این مسئله هیچ قانون حمایت گرانه ای از زنان وجود ندارد .
مهریه تنها ابزار دفاعی زن هست
بقیه نواقص قانون رو اصلاخ کنید تا زنها فقط به مهریه نچسبن
ناشناس گرامی 11:07 من و خیلی از دوستانم حاضریم بدون هیچ مهریه ای صرفا با شرط برابری کامل حقوق و اختیارات ازدواج کنیم اما خیلی از اقایون این رو قبول نمی کنن !! پس مهریه رو چماق نکنید .(البته قبول دارم که بعضی ها از این مسئله سوء استفاده می کنن )
وقتی قانون برابری برقرار باشه و خانواده ها دنبال مهریه و جهیزیه و چشم و هم چشمی و توقعات ومراسم ان چنانی نرن و اینا رو ارزش ندونن ازدواج شکل درست و انسانی می گیره .
ازدواجی که بخاطر نداشتن حق طلاق یا نداشتن پول مهریه و ... ادامه پیدا کنه زندگی مشترک نیست ، جهنم مشترکه
یه نگاهی تو دادگاهها بندازین وقتی یه زن مهریه اش رو به اجرا میزاره و بعد تو کلانتری های مختلف از شوهرش شکایت میکنه همه چیزو از شوهرش میگیره کدوم حق خوری ببینین حق کی بیشتر خورده میشه
چرا به اینکه میگین زن میتونه در ازای کاری که تو خونه شوهرش میکنه پول بگیره گیر نمیدین ؟ ظاهر قانون به نفع مرد هاست ولی در اصل مرها هستند که به حاک سیاه میشینن.
دلیل پایین رفتن آمار ازدواج هم همینه
زنها اگر حقوق مساوی میخواهند باید بیخیال مهریه و نفقه بشوند در درجه اول ضمنا سربازی ه تشریف ببرند سود اینکه در کلیه کاره شراکت داشته باشند بعد راجع به حقوق مساوی حرف بزنند مردان مظلوم واقع شدند خشونت زنان پنهانی هست و مردان معمولا به زبان نمی اورند و ابراز نمی‌کنند شما به چهره مردان نگاه کن دوسه سال بعد از ازدواج نصف موهایشان در اثر فشار زندگی سفید میشود ولی خانم تازه اب زیر پوستش رفته و رنگ و رو گرفته خونه باباش جرات نداشت راه بره خونه شوهر تمام اختیارات رو میخواد
طبق قانون فعلي زنان برده مردان هستند و تا مردان اجازه ندهند اسير باقي ميمانند. مساوات بين زن و مرد در ايران بي معنيه وقتيكه يك زن به عنوان شريك يك مرد كه هر دو با هم تصميم گرفته اند كه ازدواج كنند نتواند درخواست طلاقب كند بدون اذن مرد. متاسفانه قانون گذاران ما مرد هستند و تا زماني كه اينطور هست حق زنها پايمال خواهد شد. تعداد كم زنها در راس مانند مجلس ( كه عمدتا كاملا منفعل و بي توجه به زنان هستند) و شايد بصورت نمايشي حضور داشته باشند. دردي از درد بانوان دوا نميكند.
تمکین در برابر مهریه
اونهایی که نمیخوان از همسرشون اطاعت کنند، حق مهریه هم ندارند
باید توجه کرد که نه زن برnه مرد است و نه برعکس بلکه ازدواج یک قرارداد متقابل است که مطابق شرع بین دو طرف بسته می شود که حقوق متقابلی را برای دو طرف ایجاد می کند
امروزه مشاهده می شود که بعضی دختر ها و پسرها بدون توجه به حقوق تعریف شده شرع می گویند می رویم بین خودمان توافق می کنیم
باید توجه کرد که توافق هم حدی دارد و نمی توان حقوق تعریف شده شرع را نقض کرد
بدون اغراق میگویم :
آنقدر شرایط بد شده و از حقایق دینی و دستورات شرع فاصله گرفتیم که بلا سرمون اومده
اشتباهه اگر فکر کنیم یک فرشته مسئول نزوله بلاست و به خاطر گناهان بلارو نازل کرده .... اون بلاها بلای آسمانیست و بیشتر در زمان رسولان نازل میشد ....
بلکه همین که دست به آتش بزنی دچار بلای سوزش دست میشوی
هر چه از عقل دور شویم دچار مشکلات میشویم که بعضی از ایم مشکلات جوری هستن که میگیم بلاست.
کدام عقل و خرد بالاتر از وحی است؟وحی که از عقل مطلق و خالق عقل نشات میگیرد.
خالقی که میداند مخلوقش جه روحیاتی دارد و برای بقای خانواده چه قوانینی بهتر است.
حالا ما با بهانه حقوق بشر و حقوق زن و غیره چنان حقوقی به زن دادیم که با بهانه ای کوچک ،مرد را تحت فشار میگذارد وکم کم طلاق عاطفی اتفاق میفتد .
بله مردها هم باید رعایت کنند ....ولی این مشکلات از اول بوده ولی مگه دنیا بدون سختی و مشکلات و آزمایشات بوده ؟
یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ،اشتغال بانوان است .از بیکاری و کم حقوقی آقایون گرفته تا ناسازگاری خانم ها تا فرزندان مهد کودکی و تا نوجوانان و جوانان تنها در خانه و فسق و گناه مربوطه
ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس ...فساد در دریا و خشکی پدیدار شد بواسطه کارهایی که مردم انجام میدهند. (قرآن کریم)
زن زنه مرد هم مرده اين حرفام چرت و پرته
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی