بازدید 9442
یادآوری یک قانون برای شهروندان و بیمارستانها:

پذیرش‌رایگان‌تصادفی‌ها؛ با‌آمبولانس یا بی‌آمبولانس!

زمانی‌که مصدومان حوادث رانندگی چه با آمبولانس و چه با خودروی شخص به بیمارستان انتقال یابند، بیمارستان مربوطه فارغ از اینکه خصوصی است یا دولتی، باید قانونا این بیماران را رایگان پذیرش و مداوا کند.
کد خبر: ۶۸۸۹۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰ 27 April 2017
زمانی‌که مصدومان حوادث رانندگی چه با آمبولانس و چه با خودروی شخص به بیمارستان انتقال یابند، بیمارستان مربوطه فارغ از اینکه خصوصی است یا دولتی، باید قانونا این بیماران را رایگان پذیرش و مداوا کند.

به گزارش ایسنا، مدتی است در فضای مجازی، پیامی دست به دست می‌شود که در آن تاکید شده چنانچه با وسیله نقلیه خود مصدوم حوادث رانندگی را به بیمارستان انتقال دهید، بیمه متقبل هیچگونه هزینه‌ای نمی‌شود و از بدو ورود باید کلیه هزینه‌ها را شخصا پرداخت کنید.

این در حالی است که در چنین مواردی این شرکتهای بیمه نیستند که مستقیما هزینه‌های درمانی را می‌پردازند بلکه وزارت بهداشت و درمان است که قانونا موظف است هزینه درمانی این مصدومان را بپردازد. بیمارستانها نیز چه دولتی باشند و چه خصوصی، ملزم هستند تا این بیماران را قانونا بدون گرفتن هیچ وجهی، پذیرش و تمام اقدامات لازم درمانی را برای آنها انجام دهند. در مقابل تمام هزینه‌های مصدومان بر مبنای تعرفه‌های دولتی توسط وزارت بهداشت، درمـان و آمـوزش پزشکی پرداخت خواهد شد.

اگر به هر دلیلی بیمار مصدوم توسط بیمارستانها یا مراکز درمانی پذیرش نشود یا هنگام پذیرش مجبور به پرداخت وجه شوند، تخلف صورت گرفته و با متخلف مطابق قانون مجازاتِ خودداری از کمک به مصدومان و رفع مخاطرات جانی مصوب سال ۱۳۵۴ برخورد خواهد شد. دقت شود که در این قانون به هیچ وجه قید نشده که مصدوم حادثه رانندگی باید با آمبولانس به بیمارستان آورده شود تا بیمارستان بتواند بیمار را پذیرش کند در نتیجه اگر با هر وسیله‌ای بیمار به بیمارستان انتقال یابد، بیمارستان چه دولتی باشد و چه خصوصی قانونا بدون هیچ هزینه‌ای باید بیمار را پذیرش کند.

 بد نیست برای روشن‌تر شدن این موضوع دستورالعمل اجرائی ماده ۹۲ مصدومین ناشی از حوادث ترافیکی قانون برنامه چهارم توسعه را یک بار مرور کنیم تا اگر برای هر یک از شهروندان در این مورد ابهامی وجود دارد آن ابهام به طور کامل برطرف شده و تمام هموطنان در این مورد از حقوق خود آگاه باشند.

"ماده ۱. در اجرای مفاد ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهـوری اسـلامی ایـران بیمارسـتانهای عمومی، تخصصی و مراکز درمانی دولتی و غیر دولتی موظفند نسبت به پذیرش، درمان فوری و بدون قید و شرط مصدومین حوادث رانندگی اعم از سرپائی و بستری اقدام کنند.

ماده ۲. شرکتهای بیمه‌گر تجاری مکلفند هنگام صدور بیمه‌نامه شخص ثالث، سرنشین و مازاد، عوارضـی معـادل ۱۰ درصـد حـق بیمه را طی یک فیش جداگانه دریافت و به حساب درآمد اختصاصی شماره ۱۴۴۱ خزانه‌داری کل کشور تحت عنـوان تمرکـز وجـوه درآمد اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موضوع ماده ۹۲ قانون برنامه چهارم توسعه واریز کنند.

ماده ۳. تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و غیردولتی هنگام پذیرش و طی زمان بستری مصدومین مشمول این دسـتورالعمل حق دریافت هیچگونه وجهی ندارند.

ماده ۴. عدم پذیرش مصدومین مشمول این دستورالعمل توسط بیمارستانها یا مراکز درمانی و یـا اجبـار بـه پرداخـت وجـه هنگـام پذیرش تخلف محسوب و مطابق قانون مجازات خودداری ازکمک به مصدومان و رفع مخاطرات جانی مصوب ۱۳۵۴ عمل خواهد شد.

ماده ۵. در صورتی‌که اولین بیمارستان یا مرکز درمانی که مصدوم به آن مراجعه می‌کند امکانات تخصصی برای درمان مصدوم را نداشته باشد بیمارستان موظف است ضمن پذیرش و انجام اقدامات اولیه بیمـار مـصدوم را بـه بیمارسـتان مجهزتـری معرفـی و اخـذ پذیرش کند. مراکز یاد شده موظف به پذیرش مصدوم هستند.

ماده ۶. کلیه هزینه‌های مصدومین مشمول این دستورالعمل بر مبنای تعرفه‌های دولتی توسط وزارت بهداشت، درمـان و آمـوزش پزشکی پرداخت خواهد شد.

ماده ۷. در مواردی که بیمار مصدوم مشمول این دستورالعمل در ابتدا توسط بیمارستان خـصوصی پـذیرش شـده باشـد بیمارسـتان خصوصی موظف است پس از انجام اقدامات درمانی اولیه نظیر احیاء بیماران و تثبیت شکستگیها، بدون اخذ هیچگونه وجهی مراتـب را به ستاد هدایت دانشگاه مربوطه اطلاع دهد. ستاد هدایت دانشگاه موظف است نسبت به اخذ پذیرش و اعزام اینگونه بیمـاران بـه بیمارستان دولتی اقدام کند.

ماده ۸. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است کلیه هزینه‌های درمان مصدومان اعم از بستری و سرپایی از جمله دارو، ملزومات مصرفی، پروتزها و خدمات پاراکلینیک از هنگام پذیرش تا پایان روزهای پیگیری را تـامین کند. بدیهی است هزینه‌های ثانویه از قبیل خارج کردن پیچ و پلاک و یا درمـان عـوارض دیـررس و مـوارد مـشابه پـس از پایـان روزهای پیگیری فوق‌الذکر مشمول این دستورالعمل نیست .

تبصره: براساس نامه شماره ۶۶۶۶ مورخه ۲۵/ ۶ /۸۶ اداره کل بیمه خدمات درمانی، چنانچه بیمـار پـس از پایـان روزهـای پیگیـری مجددا نیازمند بستری باشد، درمان ثانویه محسوب شده و ادامه درمان وی قابل پذیرش و پرداخت برای سازمانهای بیمه‌گر است.

ماده ۹. مصدومان مشمول این دستورالعمل برای استفاده از تسهیلات مربوطه موظفند تا هنگام ترخیص از بیمارستان اسـناد مثبتـه دال بر وقوع تصادف را از مراجع ذی‌صلاح اخذ و به مرکز درمانی مربوطه ارائه کند.

مدارک مثبته به اسنادی اطلاق می‌شود که دال بر تایید وقوع حادثه ترافیکی منجر به مصدومیت باشند و حداقل شامل موارد زیر است:

۱- کروکی

۲- گزارش مراجع انتظامی یا احکام و مکاتبات قضایی

۳- گزارش اورژانس ۱۱۵

ماده ۱۰. هر یک از سازمانهای بیمه‌گر پایه اسناد مربوط به مصدومین مشمول این دستورالعمل را مورد تایید و رسیدگی قرار داده و عملکرد مربوط به دانشگاه ذی‌ربط ارسال می‌کند تا دانشگاه از طریق وزارت بهداشت هزینـه را دریافـت و بـه بیمارسـتا ن پرداخـت کند".
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
تابناک ممنون.
بیم آن می رفت که با این پیام کذب هم وطنی دچار لطمه جانی شود.
قانونا بله موظف هستند اما کجا قانون اجر میشه که این دوم باشه
با امبولانس بيمار اورده شود دردسر كمتري دارد
اما من چندین بار دیدم تصادفی رو بردن بیمارستان
قبول نکردن گفتن باید با امبولانس میومد تا پذیرش اورژانس بشه
الان بره درمانگاه بشینه تو نوبت تا وقتش بشه دکتر ببینه
هزینشو هم بده
قانونه خیلی قشنگه ولی نویسنده گرامی خودت یه بار به یه بیمارستان خصوصی سر بزن بگو تصادف کردم اینم راننده و یه عکس میخوام بگیرم.کل قانون متوجه میشی
ماده 9 پیام فضای مجازی را تایید میکنه وقتی با خوررویی غیر از 115 به بیمارستان بره که 115 گواهی نمی کنه پس این منتفی میشه کروکی و تایید کلانتری هم وقتی صحنه رو ترک کردی و

رفتی بیمارستان عملا امکان پذیر نیست . در واقع بهترین کار همون اعزام با 115 میشه
این خبر با واقعیت جور در نمیاد، حتما باید با اورژانس انجام بشه، بیمارستان قبول نداره، میگه شاید خودش افتاده یا اصلا از جایی پرت شده و ....، به هر حال برا من اتفاق افتاده و بیمارستان قبول نکردن
مورد سوم که گذارش ۱۱۵ است واقعیت گفتن مردم را تایید میکنه ما مراجعه کردیم برای بیمار تصادفی و نپذیرفتند
پس واقعیت ماجرا همونه
مادر من در ماشین رو باز میکنه و یک موتوری به در ماشین می خورده و صدمه میبینه ، از روی ترس موتوری رو با کمک مردم سوار ماشین میکنن و به بیمارستان میرسونن ، موتوری خوب میشه و میگه شکایت نداره ولی پسرش شکایت میکنه و تو دادگاه میگن شما اگه فکر میکردی مقصر نیستی صبر میکردی که آمبولانس بیاد ولی وقتی خودت شخص رو رسوندی به بیمارستان پس میدونستی مقصری . خلاصه ، دادگاه و یه معلم بازنشسته و دردسر هاش ،نتیجه ای این موضوعه.
دارک مثبته به اسنادی اطلاق می‌شود که دال بر تایید وقوع حادثه ترافیکی منجر به مصدومیت باشند و حداقل شامل موارد زیر است:

۱- کروکی

۲- گزارش مراجع انتظامی یا احکام و مکاتبات قضایی

۳- گزارش اورژانس 115

شما بفرمایید گزارش اورژانس را از کجا بیاورد، وقتی با خودرویی غیر از آمبولانس اورژانس منتقل شده؟
در ماده 9 قید شده برای استفاده از تسهیلات باید اسناد مثبته ارائه شود که یکی از این اسناد که الزامی است گزارش اورژانس 115 است .خوب حالا اگر فردی با وسیله شخصی به بیمارستان برده شده باشد یعنی هیچ سابقه ای در 115 ندارد و همین موضوع باعث می شود که هزینه ها باید شخصی پرداخت شود .پس مطلب فضای مجازی صحیح است.
خوب وقتي كروكي و گزارش اورژانس لازمه ميشه هموني كه تو فضاي مجازي ميگن
اگه قبل از اومدن پليس و اورژانس مصدوم به بيمارستان حما بشه ديكه چطور ميشه كروكي و گراهي اورژانس گرفت
بارها شده مصدوم ساعتها مانده و حتی مرده تا زمان رسیدن امبولانس
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی