بازدید 9890
وزیر راه:

نمی‌خواهم افتخار کنم یک میلیون خانه خالی ساختم!

کد خبر: ۶۶۴۳۳۴
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱ 06 February 2017
وزیر راه و شهرسازی گفت: در بخش مسکن از ویرانه‌های سیاست‌های دولت گذشته آواربرداری کردیم.

عباس آخوندی اظهار کرد: در این دوره یک ماموریت بزرگ داشتیم و آن آواربرداری از سیاست‌های واقعا ناکارآمد بخش مسکن بود که بسیارسخت بود و بسیار هم طول می‌کشد. مهم این نیست که فقط آمار بدهیم چند واحد ساخته شده بلکه مهم این است که بگوییم چند واحد برای متقاضی واقعی ساخته شده است. یعنی عرضه و تقاضا کجا با هم ملاقات کردند.

آخوندی با اشاره به وجود ۶۵۰ هزار واحد مسکونی خالی در سال ۱۳۸۵ گفت: در سال ۱۳۹۰ تعداد خانه‌های خالی به یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد رسیده، یعنی ظرف پنج سال یک میلیون واحد اضافه شده است. ممکن است واحدهای بیشتری به مجموعه موجود مسکن کشور اضافه شده باشد ولی فقط در بخش خانه‌های خالی یک میلیون واحد افزایش یافته است. آیا این از جهت اقتصادی کار درستی است؟ ممکن است کسانی که این کار را انجام دادند بتوانند مرتب آمار بدهند که خانه ساخته شد. ولی خانه و مستغلاتی که برای سوداگری بسازند با خانه‌ای که برای تقاضای مصرفی مسکن ساخته شود خیلی متفاوت است.

وجود ۱۰۰ میلیارد دلار خانه خالی در ایران


وی با بیان این‌که خانه‌های خالی عمدتا در کلان‌شهرها قرار دارد افزود: اگر میانگین مساحت خانه‌ها در ایران را ۱۳۰ متر فرض کنیم و هر متر مربع از خانه‌های خالی را کمتر از ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم قیمت هر واحد مسکونی چیزی در ۴۰۰ میلیون تومان یعنی کمی بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار می‌شود. لذا یک میلیون واحد مسکونی خالی یعنی حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار عدم بهره‌وری اقتصادی در ایران. در این شرایط آیا از من انتظار دارید تعداد واحدهای خالی را ظرف یک دوره پنج ساله از یک میلیون به ۲ میلیون واحد برسانم؟ آیا این می‌تواند برای من افتخارآمیز باشد که تعداد واحدهای خالی را یک میلیون افزایش دادم؟ این چه افتخاری است؟

وزیر راه و شهرسازی به وجود بیش از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در تهران اشاره و خاطرنشان کرد: بیش از ۲ میلیون مسکن مهر نیز به ظاهر برای طبقات کم‌درآمد ساخته شد. اگر این سیاست‌ها درست بود قاعدتا پس از این همه سرمایه‌گذاری باید شاهد کاهش تعداد مردمی که دچار بدمسکنی در بافت‌های میان شهری و حاشیه‌ای هستند می‌بودیم. اما چرا هم‌چنان ۱۹ میلیون نفر در وضعیت بدمسکن در ایران هستند؟ چرا علیرغم ده‌ها هزار میلیارد تومان هزینه در مسکن مهر مشکل هم‌چنان باقی است؟ یک دلیل عمده وجود دارد و آن این است که عرضه و سرمایه‌گذاری در جایی صورت گرفته که با تقاضای واقعی درست ارتباط برقرار نمی‌کند. در واقع نه خانه های لوکس و نه مسکن مهر، در دو سوی سیاست‌گذاری بخش مسکن، مشکل مردم را حل نکرده‌اند.

تورم‌های ۵۰ درصدی بعد از اجرای مسکن مهر


آخوندی، جلوگیری از رشد سوداگری در بخش مسکن را از اقدامات دوره خود عنوان کرد و گفت: اگر آن سیاست‌های تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن مهر و حجم عظیم مسکن لوکس در تهران سیاست‌هایی اصولی بود قاعدتا باید قیمت مسکن پایین می‌آمد، اما شاهد تورم‌های بالای ۵۰ درصد در بخش مسکن بودیم. بنابراین اشتباهات بسیار بزرگی رخ داده است. هرکسی که در این دوره وزیر مسکن می‌شد دو کار می‌توانست انجام دهد؛ یک کار این‌که به همان سیاست عوام‌فریبانه ادامه دهد و ملتی را گرفتار کند و دیگر این‌که صادقانه با مردم صحبت کند. البته هزینه صداقت در این زمینه برای سیاستمدار بسیار بسیار سنگین است.

اگر همان‌طور پیش می‌رفتیم ۱۰ سال دیگر یک تهران به تهران فعلی اضافه می‌شد


وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ تعداد پروانه‌های صادر شده در تهران ۷۶۰ هزار واحد مسکونی بوده است. این تعداد برای اسکان جعیتی بیش از ۲.۵ میلیون نفر کفایت می‌کند. این بدین مفهوم است که اگر جمعیت تهران را فقط در شب در نظر بگیرید، ظرفیت ایجاد شده امکان اسکان بیش از ۳۰ درصد از کل جمعیت تهران را در برداشت. بخش اعظم این پروانه‌ها برای واحدهایی است که عمدتا با هدف سوداگری در مناطق یک، ۲، ۲۲ و ۵ با هدف فروش تراکم انجام شده که خواستند پول مدیریت شهری را تامین کنند. اگر این طور پیش می‌رفتیم، ظرف ۱۰ سال یک تهران به اندازه‌ی تهران ساخته شده بود. آیا این روند قابل تداوم بود؟ این حجم از سوداگری محصول سوء استفاده سوداگران از امکان شهرفروشی که شهرداری فراهم آورده بود و هم‌چنین دسترسی به تسهیلات بانکی از طریق ارتباط بود. قطعا بخش قابل توجهی از منابع تسهیلات معوقه بانکها در همین ساختمانهای خالی است که صرفا برای سوداگری و استفاده از سودهای بادآورده در بازار تولید شده‌اند. از این رو است که من معتقدم اصلی ترین ضرورت، ساماندهی سکونت‌گاه‌ها در ایران، بازخوانی زندگی مدرن و حاکمیت قانون در ایران است. وقتی این روند را نگاه کنیم می‌بینیم تنها اتفاقی که در این روند رخ می‌دهد این است که تهران غیر قابل سکونت شود. در واقع تهران فقط جولانگاه سوداگران ملک باشد.

منطقه ۲۲ منطقه فاجعه مدیریت شهری است


آخوندی با اشاره به ساخت‌وسازهای بی‌رویه و بلندمرتبه در منطقه ۲۲ تهران گفت: منطقه ۲۲ منطقه فاجعه توسعه مدیریت شهری ایران است و همین یک جمله برای این منطقه کفایت می‌کند. در این منطقه نه طرح تفصیلی رعایت شد نه طرح جامع. آن‌چه که رعایت شده نظرات خودسرانه مدیریت شهری بوده است. اصلا در طرفح تفصیلی چنین چیزهایی که آن‌جا اجرا شد نداشتیم. ما در طرح تفصیلی ساختمان ۳۰ طبقه به بالا نداشتیم اما در منطقه ۲۲ این کار را انجام دادند.

نمی‌خواهم افتخار رشد سوداگری به نام من ثبت شود

وی با طرح این سوال که در این شرایط وظیفه‌ی سیاست‌گذار چیست، اظهار کرد: آیا وظیفه‌ی سیاست‌گذار متوقف کردن این روند و جولان سوداگران است یا برای این‌که ثابت کند وی خیلی خوب کار می‌کند، کمک به افزایش تعداد مسکن لوکس است؛ تا به عنوان مثال، تعداد این واحدها از ۱۰۰ هزار واحد به ۱۱۰ هزار واحد افزایش یابد؟ من هیچ وقت نمی‌خواهم افتخار این رشد سوداگری به نام من ثبت شود. اصلا این افتخار نیست. این یک ضایعه بزرگ برای شهر تهران است و هم‌اکنون آن‌چه که در کلان‌شهرها رخ داده رکود بخش سوداگری است.

وام مسکن در دولت یازدهم هشت برابر شد


آخوندی گفت: در حوزه مسکن باید به دو شاخص قیمت و قدرت خرید مردم توجه شود که درخصوص قیمت باید گفت طی چهار سال اخیر میزان رشد قیمت مسکن در کل کشور نسبت به تورم عمومی به شدت کمتر بوده است.

وی افزود: نکته دیگر بحث قدرت خرید مسکن است. در این زمینه نیز میزان تسهیلاتی که در ابتدای دولت به بخش مسکن پرداخت می‌شد ۲۰ میلیون تومان بود که هم‌اکنون به ۸۰ میلیون تومان رسیده و به زوجین ۱۶۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود. این قدرت خرید با آن‌چه قبلا وجود داشت قابل مقایسه نیست.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۳
این چه طرز حرف زدن یک وزیر است؟
حقيقتا ايشان ( دكتر آخوندي ) ، فخر الوزراي كابينه هستند ، مي دانم خيلي از دوستان در اين باره با من هم نظر نيستند
آقا دولت قبل و سیاسی بازی رو بزارید کنار!!!! شما چیکار کردید توی این 4 سال!!! واسه خانه دار شدن مردم توی مناطق متوسط شهری و .... 100 تومن وام میدید با 17.5 درصد سود پس میگیرید نتیجه اش هم همین رکود توی بازار مسکن هستش !
علت العلل اکثر مشکلات اقتصادی کشور تورم بالاست از جمله همین وجود خانه های خالی. به دلیل وجود همین تورم بالاست که هر چه قدر هم اجاره خانه بالا بگیرند به اندازه استهلاک خانه نخواهد شد بنابراین تمایلی به اجاره دادن نیست و در کنار آن بالا بودن اجاره خانه توان پرداخت را از مستاجر سلب می کند.
کسی نیست از این آقای وزیر بپرسه که این یک میلیون خونه خالی کجاست؟پس چرا این همه اجاره خونه ها گرون هست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
دنبالش نگرد به من وشما نمی دهند!!!!!
آقای آخوندی لطفا از آمار کشته شدگان قطار هم بگید.اگه هم صلاح دونستید از ملت هم یک عذرخواهی مختصر بکنید. البته ببخشید ها... جسارت شد
با ارائه آمار می توان هر مطلبی را به شنونده القا نمود یکبار از مزایای ساخت مسکن زیاد یکبار از معایب ساخت مسکن زیاد. همانطور که در دولت قبل با افزایش قیمت نفت نه تنها وضعیت اقتصادی بهتر نشد بلکه رئیس جمهور وقت در سخنرانی خود افزایش قیمت نفت را برای کشور مضر خواهد و دلیل آن را نیز افزایش قیمت محصولات ساخته شده از نفت دانست. البته ایشان می خواست به این بهانه بگوید که مردم توقع بهتر شدن اوضاع اقتصادی را نداشته باشند. وگرنه بهترین پاسخ به ایشان این بود که چرا در عرض هشت سال ریاست جمهوری در خصوص کم کردن واردات اقدامی انجام نشد چون ایران بعد از این همه سال سخن گفتن از مضرات واردات همچنان وارد کننده عمده کالاها می باشد/حال نیز همین مسئله در خصوص مسکن اتفاق می افتد.
آقای وزیر شما میتونید با دادن تسهیلات بیشتر برای بافت های فرسوده باعث اشتغال زایی زیادی شوید و رکود صنعت ساختمان رو برطرف کنید و هم باعث ایمن شدن فضای شهرها بشوید .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۸
قسط تسهیلات مسکن فرسوده را شما پرداخت می کنید
با صحبت ها و تحلیل ایشان کاملا موافقم.
البته نیازی به موافقت من وامثال من هم نیست چون امار رسمی کشور هم در مورد تعداد خانه های خالی و هم ترکیب خانه های خالی ( لوکس و مسکن مهر) حر ف های ایشان را تایید می کند.

لیکن چیزی که مهم است صراحت ایشان در بیان نظر و عقایدش است که در کمتر دولتمرد و یا سیاست مداری سراغ دارم

اگر همه مدیران ما اینگونه بودند و دو پهلو صحبت نمکردند که مبادا کسی دردش بیاید وضع مملکت خیلی بهتر از اینها بود و حداقل میشد شفاف سیاست ها را نقد کرد.

این در حالیست که همه یکی به نعل میزنند و یکی به میخ
خودش رفته شریف اباد ورامین جنب کوره پز خانه ها و دامداری ها و مرغداری ها و صابوت پز ها زمین گرفته تا مسکن بسازد . به اراضی پرند و پردیس و کردان احمدی نژاد ایراد میگیرد و میگوید دشت و بیابان بوده است !1 هنوز اینها بعضی هاشون فکر میکنند مردم اشگل هستند !! حالا مجلس باین وزیر افتخار کند و محکن اگهش دارد !!؟؟
استدلال جناب وزیر صحیح است . پیشنهاد می شود جناب وزیر کمیته ای را جهت بازنگری بخشنامه های آن وزرارت خانه مامور کنند ومانع ایجاد واحدهای تولیدی محصولات کشاورزی نشوند مثلا بنا به دستور آن وزارت خانه ایجاد واحد تولید قارچ دکمه ای در روستاهای اطراف شهر طرقبه استان خراسان رضوی ممنوع است ولی از نظز جهاد منعی ندارد. به پرونده های بلاتکلیف جهاد کشاورزی رسیدگی کنند.همه شعار اقتصاد مقاومتی میدهند ولی گره های کار را باز نمی کنند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی