بازدید 17283
۳

سرطان با طعم میوه!

کد خبر: ۶۴۷۷۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۳ 12 December 2016
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به تبلیغ مصرف انواع قلیان از جمله تازه ترین نوع آن یعنی قلیان جیبی یا لاکچری که در فضای مجازی دیده می‌شود، گفت: قلیان‌های جیبی در آسیب رساندن به سلامت افراد کمتر از انواع قلیان نیستند.
 
به گزارش آرمان، اين نوع قليان، داراي يك باتري است كه به‌وسيله كابل يواس‌بي به لپ‌تاپ وصل شده و قابل شارژ است. اين دستگاه شامل مخزني است كه مايع قليان يا همان اسانس درون آن ريخته و توسط قسمت گرمايشي به دود تبديل مي‌شود.
 
براساس ادعاي فروشگاه‌های توزیع‌کننده، قليان جيبي شارژي تاييديه اتحاديه اروپا را دارد، درحالي‌كه براساس اعلام وزارت بهداشت، مايع اين قليان حاوي مواد اعتيادآور و با اسانس‌هاي متنوع و مختلف است. این قلیان دارای اسانس و طعم‌دهنده‌های مختلف با طعم میوه‌هایی چون هلو و لیموست و باعث می‌شود مزه توتون و تنباکو احساس نشود و به همین دلیل فرد مصرف کننده بدون احساس ناراحتی، به میزان زیاد از این وسیله و مواد سمی داخل آن استفاده می‌کند.
 
کارشناسان هشدار می‌دهند نیکوتین موجود در توتون و تنباکو بسیار خطرناک است و حتی برخی افراد با یک بار استفاده از آن مسموم شده و جان خود را از دست می‌دهند. افراد سودجو و کارخانه‌های سازنده تولیدات دخانی هر روز با نوآوری و محصولی جدید به شکار سلامت مصرف کنندگان و جوانان می‌روند. کارشناسان هزاران ماده سمی را در نیکوتین و ترکیبات آن شناسایی کرده اند که منجر به ابتلای افراد به انواع بیماری‌ها و مرگ می‌شود. به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود از مصرف این محصولات جدید خودداری کنند زیرا برخلاف باور عوامانه خطر آن کمتر از سیگار و قلیان عادی نیست و چه بسا بسیار بیشتر است. نیکوتین اثراتی مخرب روی بدن انسان دارد؛ پس از کشیدن دود تنباکو، نیکوتین موجود در آن ظرف چند ثانیه وارد جریان خون شده و به مغز می‌رسد. نیکوتینی که به مغز می‌رسد باعث ترشح شدن لحظه ای دوپامین در مغز و احساس لذت و انرژی می‌شود. اثر دوپامین تولید شده سریع از بین می‌رود(حدود ۲ ساعت) و باعث خستگی و کسل شدن فرد می‌شود. در این شرایط فرد به همان احساس ناشی از ترشح دوپامین نیاز پیدا کرده و دوباره اقدام به مصرف می‌کند. از این رو مصرف نیکوتین اعتیاد‌آور است.

قلیان جیبی هم سرطانزاست

محمدرضا مسجدی با اشاره به اینکه عده ای سودجو با عوام فریبی سلامت مردم را به خطر می‌اندازند، موضوع نگران کننده در ارتباط با قلیان‌های جیبی را ترکیب شدن مواد با فلزات سنگین دانست که بر اثر مصرف می‌تواند برخی از بیماری‌ها مانند انواع سرطان و مشکلات قلبی و یا تنفسی را ایجاد کند. او با اشاره به آسیب‌های ناشی از دودکردنی‌هایی همچون سیگار و قلیان تصریح کرد که قلیان جیبی مانند انواع قلیان برای مصرف کنندگان آن ضرر دارد. قلیان جیبی توسط باتری لیتیوم یا پورت یو‌اس‌بی شارژ می‌شود و با انواع تزئینات و رنگ‌های زیبا روی بدنه و همچنین کاربرد طعم دهنده‌های مختلف از جمله میوه ای در آن به مثابه تله ای فریبنده برای جذب عمدتا جوانان است.
 
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تاکید کرد: افرادی که دنبال ترویج مصرف این گونه وسایل هستند، سود خود را دنبال می‌کنند و متاسفانه برای آنان مهم نیست که با به دست آوردن این منافع، تا چه اندازه سلامتی مردم به ویژه جوانان به خطر می‌افتد. او ادامه داد: گاه و بیگاه فراورده و یا وسیله دخانی جدیدی وارد بازار می‌شود که تحت عنوان سهولت حمل و مصرف، مردم را به سمت مصرف بیشتر قلیان می‌کشانند که این کار مضرات فراوانی به ویژه برای سلامت جوانان ایجاد می‌کند. مسجدی با اشاره به اینکه عده‌ای سودجو از طریق پیامک و سامانه‌های مجازی مصرف قلیان را تبلیغ می‌کنند، افزود: این افراد به فکر منافع خود هستند و هیچ احساس مسئولیت فردی و جمعی در قبال سلامتی مردم ندارد.

بحران قلیان در ایران

او به افزایش مصرف مواد دخانی در کشور اشاره کرد و گفت: مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان از بزرگ‌ترین تهدیدهای پیش روی سلامتی مردم به ویژه جوانان کشور است. مسجدی همچنین اظهار کرد که مصرف قلیان به بحران در کشور تبدیل شده و هر روز شاهد افزایش مصرف آن بین زنان به ویژه دختران هستیم که از مضرات آن چندان اطلاع ندارند. به گزارش ایرنا، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات یادآور شد: برخی از افراد به صورت تفریحی از قلیان استفاده می‌کنند که با ارتقای آگاهی می‌توان از مصرف آنها کاست.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳
ما تا يكسال پيش هفته اي يك جلسه فوتسال مي رفتيم كه آن را بخاطر گران كردن متعدد اجاره سالن كنار گذاشتيم.
با آموزش هاي فرهنگي و ورزش بايد به جنگ دخانيات رفت.
الآن با آلودگي شديد هوا ورزش همگاني و كم خرج در فضاي باز ضررش بيشتر از استفاده آن است دولت و افراد خير و شهرداري ها سالن هاي ورزشي بيشتري بسازند و با هزينه كمتر در اختيار عموم قرار دهند.
در مملکتی که بیشتر از نیمی از مواد مصرفی مردم شائبه سرطان زا بودن را دارند فکر می کنید این حرف های شما تاثیری داشته باشد ؟
حرص و جوش، بی پولی فقر ترافیک آلودگی هوا پارازیت اینها هم سرطان زاست قلیون که چیری نیست
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام # سیل
وب گردی