بازدید 2452
هشدار یک اقتصاددان:

بحران بدهى های جهان جدى است

مرتضی ایمانی راد تحلیل گر ارشد مسایل بین المللی در یادداشتی نوشت:بررسی ها نشان می دهد که بدهی های کشورهای پیشرفته و نوظهور در حال افزایش است.
کد خبر: ۶۰۸۲۶۳
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵ 23 July 2016
مرتضی ایمانی راد تحلیل گر ارشد مسایل بین المللی در یادداشتی نوشت:بررسی ها نشان می دهد که بدهی های کشورهای پیشرفته و نوظهور در حال افزایش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)،آخرین نتایج به دست آمده از مطالعات بانک تسویه بین المللى که اطلاعات شصت بانک مرکزى جهان را در اختیار دارد ، نشان مى دهد که کل بدهى ها در کشورهاى پیشرفته و کشورهاى نوظهور هر سال در حال افزایش است . 

 

منحنى بالا نشان می دهد که بدهى دولتها ، موسسات غیرمالى و خانوارها در سال ٢٠١٥ به بیش از ٢٠٠ درصد تولید ناخالص داخلى آنها مى رسد که داراى حجمى برابر ١١٧ تریلیون دلار بالغ مى گردد. این حجم بدهى در تاریخ این کشورها ، حتى در دوران جنگها هم ، سابقه نداشته است . 

آنهایى که مخالف جدى بودن حجم بدهى کشورهاى جهان هستند معتقدند که تا موقعى که تولید دارد مى شود و اقتصاد جهان مى چرخد نگرانى براى بالا رفتن حجم بدهى ها وجود ندارد. البته در اساس بالا رفتن حجم بدهى ها مشکل جدى نیست . ولى این مشکل موقعى جدى مى شود که سرعت تحولات اقتصادى ، افزایش درآمدها ، رشد تولید و از همه مهمتر رشد بهره ورى نه تنها فزاینده باشد بلکه بتواند از رشد بدهی ها نیز سبقت بگیرد.

مجددا بررسى هاى بانک تسویه بین المللى نشان مى دهد که تولید و بهره ورى در سطح کشورهاى نوظهور و توسعه یافته نه تنها از رشد بدهى ها جلو نمی زند، و نه تنها فزاینده هم نیست ، بلکه مدتى است روندى کاهنده و تخریبى را تجربه می کند.

این کاهش بهره ورى را در سطح کشورهاى جهان را در نمودار زیر مى توانید ببینید. با ملاحظه ارتباط این دو منحنى مشخص است که حجم فزاینده بدهیها در سطح جهان نگران کننده است . 

در نمودارها AEs نشان دهنده کشورهاى پیشرفته است و EMEs نیز نشان دهنده کشورهاى نوظهور است . منحنى سوم هم جمع این دو گروه کشور است .

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی