بازدید 25270
تحلیل دو رسانه روسی و آمریکایی؛

محور «ترکیه - ایران - روسیه» در منطقه شکل می‌گیرد؟

پس از وقوع کودتا در ترکیه و محکوم کردن کودتا توسط ایران و روسیه و در مقابل، سکوت مقامات و محافل غربی در ساعات ابتدایی کودتا و همچنین تنش هایی که بین ایالات متحده و ترکیه بر سر استرداد فتح الله گولن به وجود آمد، برخی رسانه ها و تحلیل گران بر این باورند که شاید ترکیه در سیاست خارجی خود تغییراتی ایجاد کند؛ تغییراتی که ممکن است در راستای بهبود روابط و مناسبات ترکیه با ایران و روسیه و فاصله گرفتن هر چه بیشتر این کشور از غرب و ایالات متحده باشد.
کد خبر: ۶۰۸۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶ 22 July 2016
محور «ترکیه - ایران - روسیه» در منطقه شکل می‌گیرد؟پس از وقوع کودتا در ترکیه و محکوم کردن کودتا توسط ایران و روسیه و در مقابل، سکوت مقامات و محافل غربی در ساعات ابتدایی کودتا و همچنین تنش هایی که بین ایالات متحده و ترکیه بر سر استرداد فتح الله گولن به وجود آمد، برخی رسانه ها و تحلیل گران بر این باورند که شاید ترکیه در سیاست خارجی خود تغییراتی ایجاد کند؛ تغییراتی که ممکن است در راستای بهبود روابط و مناسبات ترکیه با ایران و روسیه و فاصله گرفتن هر چه بیشتر این کشور از غرب و ایالات متحده باشد.

به گزارش «تابناک»، در همین زمینه، سایت روسی «آر بی تی اچ» و پایگاه آمریکایی «المانیتور» به امکان چرخش روسیه به سمت ایران و روسیه پرداخته و معتقدند، کودتای اخیر در ترکیه به صورت فزاینده ای بر شکاف میان ترکیه و غرب افزوده است؛ شکافی که شاید پس از تصفیه و بازداشت های گسترده مخالفان در دوران پسا کودتا توسط دولت اردوغان، عمیق تر شود و ترکیه را به سمت بهبود روابط با رقبای غرب از جمله ایران و روسیه سوق دهد.

در همین رابطه، سایت روسی «آر بی تی اچ» با انتشار مطلبی به حمایت های ایران و روسیه از اردوغان در مقابل کودتاچیان پرداخته و معتقد است،محکوم کردن کودتا توسط تهران و مسکو و حمایت از دولت قانونی این کشور، می تواند نقطه عطفی در چرخش ترکیه به سوی بهبود مناسبات با این دو کشور باشد.

این رسانه روسی نوشته است، تاکنون اردوغان با حمایت از مخالفان بشار اسد، خود را در یک جنگ نیابتی با ایران و روسیه ـ که از دولت سوریه حمایت می کنند ـ قرار داده بود؛ اما اخیرا و به ویژه بعد از وقوع کودتا در ترکیه و حمایت های ایران و روسیه از دولت این کشور، به نظر می رسد می توان شاهد تغییر در سیاست خارجی ترکیه و تعامل آنکارا با تهران و مسکو به ویژه در سوریه باشیم.

در ادامه این سایت روسی معتقد است، گرم شدن ناگهانی روابط میان محور ترکیه ـ ایران و روسیه وقتی محتمل تر می شود که اردوغان می گوید، فتح الله گولن که در آمریکا زندگی می کند و مورد حمایت آمریکایی هاست، پشت این کودتا بوده است. اصرار آنکارا به دست داشتن گولن در این کودتا، باعث واکنش آمریکایی ها شد و جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز در مقابل ادعای حمایت آمریکا از کودتاچیان و گولن گفته بود که هر گونه ادعای مقامات ترکیه مبنی بر نقش آمریکا در کودتای نافرجام ترکیه کاملا نادرست و برای روابط میان دو کشور بسیار مضر است.

«بینالی ایلدریم»، نخست وزیر ترکیه نیز با هشدار به آمریکایی ها گفته است: «من هیچ کشوری را نمی شناسم که پشت این مرد (گولن)، رهبر جنایتکاران تروریست، به خصوص پس از ماجرای دیشب ایستاده باشد. کشوری که پشت این مرد بایستد دوست ترکیه نخواهد بود. حتی این (ایستادگی) به معنای عملی خصمانه علیه ترکیه است».

از طرف دیگر، مخالفت ها و انتقادهای بی سابقه و تند مقامات و رسانه های غربی علیه اردوغان در یک هفته گذشته و در اعتراض به تصفیه گسترده مخالفان، باعث شده شکاف بزرگی میان ترکیه و غرب پدید بیاید. به طوری که رسانه های غربی در واکنش به امکان احیای مجدد حکم اعدام در ترکیه علیه مخالفان، از لزوم قطع مناسبات با ترکیه، اخراج این کشور از ناتو و لزوم تحت فشار قرار دادن دولت این کشور سخن گفتند؛ موضوعی که می تواند موجب دور شدن بیش از پیش ترکیه از الحاق به اتحادیه اروپا شود.

در کنار اینها، نزدیکی روابط میان مسکو و آنکارا می تواند نشانه دیگری از دور شدن ترکیه از غرب و تغییر در سیاست خارجی این کشور باشد.

در همین رابطه نیز پایگاه آمریکایی «المانیتور» نوشته است: «ائتلاف تحت رهبری امریکا معتقد است که ترکیه همکاری لازم برای مبارزه با داعش و دیگر گروه های سلفی به عمل نیاورده است. با این حال، به نظر می رسد در داخل ترکیه احساس غالب حمایتی از سوی گروه های معارض سوری از اردوغان وجود دارد. با این حال، فشار برای تغییر سیاست خارجی ترکیه از جانب عوامل بیرونی است. حملات اخیر داعش در خاک ترکیه و وخیم شدن روابط اقتصادی ترکیه و ضرورت عمیق روابط آن کشور با روسیه و ایران به عنوان کشورهای مهم منطقه ای و بین المللی آنکارا را به تجدیدنظر در سیاست های خود وادار خواهد کرد».

المانیتور در ادامه اشاره می کند، به نظر می رسد پس از شکست کودتا، اردوغان در فهرست کشورهای خارجی دوستش تجدیدنظر سریعی داشته باشد و می نویسد: «روسیه و ایران از دولت اردوغان حمایت کرده اند. بر خلاف کشورهای غربی ایران بلافاصله کودتا را محکوم کرد و ظریف در این باره تعللی به خود راه نداد و پیامی را در توئیتر منتشر کرد. روحانی نیز تماسی تلفنی با اردوغان داشت. در مقابل اما پادشاه عربستان سعودی که به نظر می رسد متحد ترکیه درباره سوریه است، دو روز پس از شکست کودتا به اردوغان بابت کشته شدگان تسلیت گفت».

از طرف دیگر، منابع نزدیک به ایران می گویند که عربستان و امارات پشت سر این کودتا بوده اند تا نظر اردوغان را درباره نزدیکی به ایران و روسیه عوض کنند. همچنین اردوغان از موضع امریکا راضی نیست و حتی برخی از مقام های حزبش امریکا را به حمایت از رهبران کودتا متهم کرده اند.

برخی گزارش ها نشان می دهند که جنگنده ها از پایگاه هوایی ایجرلیک امریکا کمک گرفته و سوخت گیری از آنجا صورت گرفته بود. البته امریکا این ادعا را رد کرده و گفته است در روابط دو کشور خلل ایجاد خواهد کرد. اتحادیه اروپا نیز ترکیه را درباره احیای قانون اعدام برای مجازات کودتاگران تهدید کرده و گفته در این صورت ترکیه باید عضویت در آن اتحادیه را فراموش کند.

این پایگاه آمریکایی در ادامه مدعی شده، امریکا نیز در حال تغییر جهت به سوی احداث پایگاه های نظامی تازه در اقلیم کردستان عراق و وابستگی کمتر نظامی به ترکیه برای انجام عملیات خواهد بود. همه این موارد در کنار یکدیگر می توانند سیاست ترکیه درباره بحران سوریه را تغییر داده و آن کشور را به ایران و روسیه نزدیک تر سازند.

در نهایت، المانیتور می گوید که اکنون اردوغان با دو گزینه در قبال بحران سوریه روبه روست: «یا حفظ وضع موجود و سوار شدن بر موج حمایت محافظه کارانه ملی گرایانه و یا برداشتن گام های اعتماد ساز برای تقویت همکاری ها با روسیه و ایران. محاسن گزینه دوم آن است که دست کم ترکیه را قوی تر می کند و لزوما به معنای کوتاه آمدن ترکیه درباره پذیرش استقلال کردها در شمال سوریه نخواهد بود».

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳۵
تابناک عزیز عکسی که گذاشتید پرچم روسیه ایران چین هست لطفا دقت کنید
ترکیه تا ابد در طرف غرب میماند ایران هم اگر غرب رو بهش بدهد می پرد تو دامن غرب
کسی که به اردوغان که هر لحظه یه موضع میگره اعتمادمیکنه عقلش پاره سنگ برمیداره...
رفتار آقای اردوغان غیر قابل پیش بینی است .ایران و ترکیه و روسیه هرچند دارای مشترکاتی هستند ولی درباره آینده بشار و داعش و مسئله فلسطین و روابط عربستان با ترکیه ،ترکیه به غرب نزدیکتر است تا روسیه و ایران.از طرفی بحث پیوستن ترکیه به اروپامطرح است.بحث پیوستن ترکیه به اقتصاد جهانی یکی دیگر از چالشهای ترکیه است که بنظر من احتمال شکل گیری و به نتیجه رسیدن چنین احتمالی ولو روی کاغذ بعید است.
نقشه قرمز مال چین است نه ترکیه!!!
چی برای خودتون می بافید ترکیه عضو ناتوست .
به هیچ وجه نباید روی دوستی این قاتل بالفطره تکفیری ملون ریاکار حساب کرد.حرکت این جانی رو در داووس فراموش کردید.جنایات این قاتل سرنوشتی بدتر از صدام برایش رقم خواهد زد.
تحلیل کاملاً اشتباهی می باشد.
ترکیه یک قدرت اقتصادی و نظامی در منطقه بوده و موقعیتی استراتژیکی داشته و منافع زیادی برای اروپا و آمریکا در برابر روسیه دارد، ضمن اینکه روسیه یک اقتصاد خام فروش مثل ایرانه و رابطه با این کشور کمونیست هیچ عایدی برای هیچ کشوری ندارد
چرخش در حفظ قدرت انسانهارا در یک لحظه وادار میکند
سلام پرچم كشور چين بجاي كشور تركيه جانمايي شده
این یک خیال واهی است ترکیه غرب رو بخاطر ایران هرگز فدا نمیکنه
نه ترکیه و نه روسیه هیچ یک شریک قابل اعتمادی نیستند!با یک تشر آمریکا همه ی قرارها و وعده ها را فراموش می کنند ! دو شریک ترسو و روباه صفت!!
امکان چرخش روسیه به سمت ایران و روسیه !!!! باور کنید اینها همش یه بازی سیاسی جدیده که خیلی پیچییده تر از این حرفهاست . به نظر من اسراییل و ترکیه این بازی رو راه انداختن . واقعا ترکیه با رهبری اردوغان خیلیییی خطرناک شده ایران باید خیلی خیلی حواسش باشه
حداقل هر زمان که ترکیه اینجرلیک رو بروی آمریکا بست میشه گفت اردوغان تغییر کرده،فعلا با امریکا جنگ زرگری راه انداخته،حالا اگر اینجرلیک رو جهت مبارزه با داعش در اختیار ایران و روسیه قرار دهد بعد دیگه میشه گفت اردوغان واقعا تغییر کرده البته بعید میدانم...و مسئله بعد رو در اول گزاش تصحیح کنیدالمانیتور» به امکان چرخش روسیه به سمت ایران و روسیه پرداخته
تابناک خودت حالت خوبه؟؟؟؟؟؟
تیتر میزنی کودتای ساختگی در ترکیه ومیگی اردوغان توش دست داشته بعد میای میگی ایجاد روابط خوب بین ایران و ترکیه بعد از کودتای نافرجام.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
اين تحليلها همگی آرزوهای تابناک را نشان می دهد. همین را بدانید که امروزه کشورها احساسی عمل نمی گیرندو بر اساس منافع ملی خود تصمیم می گیرند. هزینه نزدیک شدن به روسیه و ایران برای ترکیه بسیار بیشتر از کم شدن روابطش با غرب است. چون نتیجه این اقدام مفلوک شدن بیشتر ترکیه است و بس
ترکیه میخواهد روسیه رو از سوریه جدا کنه و اینها همش بازیه
ما که با هر چراغ سبزی ذوق زده میشیم.
تابناک عزیز اصلاح کن چرخش ترکیه به روسیه و ایران نه روسیه به روسیه و ایران :)
اینقدر عاشق چپیدن تو یک محورید که هر تحلیل مزخرفی را تیتر اصلی میکنید
سوخت و ماده محرکه سیاستهای اقتصادی آقای اردوغان و عمده طبقات هوادار او و منتفع شده از رشد اقتصادی سالهای حاکمیت جناح اردوغان در ترکیه، سیل پولها و سرمایه گذاری عربستان و قطر و کویت (بویژه پس از وقایع ۱۱ سپتامبر) در موسسات مالی ترکیه است. اردوغان باید بین سقوط یا پولهای اعراب یکی را انتخاب کند. و بارها در وقایع سوریه انتخاب او را دیده ایم. بنابر این تا وی در راس امور است چرخش به سمت ایران منتفی است بویژه حالا که روابط او با غربیها شکر آب شده و برای نجات خود و حفظ اقتصاد ترکیه بیش از پیش نیاز به حمایت های مالی اعراب دارد. با اوضاع پس از کودتا، چه بسا اردوغان سیاستهای سخت تری در سوریه اتخاذ کند. شاکله لائیک های ترکیه و بویژه ارتش آن از زمان آتاتورک در اختیار علوی ها بوده که اساسا نگاه دوستانه ای به سوریه داشته و مخالف سیاستهای اردوغان در مقابل اسد بودند.
ترکیه دست اسرائیله ... چی میگید برا خودتون
تصفیه غلطه عزیزم تسویه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
:))
چقدر جالب :

امکان چرخش روسیه به سمت ایران و روسیه پرداخته و معتقدند، کودتای اخیر در ترکیه به صورت فزاینده ای بر شکاف میان ترکیه و غرب افزوده است؛
به نظر من اردوغان در سیاست خارجی باثبات عمل نمی کنه و هر روز به سمتی متمایل میشه، بنابراین اصلا رو دوستیش نمیشه حساب کرد.
منتظر این نباشید که ترکیه به این محور بپیونده چون میدونه منفعتش از آمریکا و اتحادیه اروپا بیشتر هست.
عجب تحلیلی ... وزیر امورخارجه آمریکا رسما ساعت 3 و نیم شب کودتا را محکوم و از دولت قانونی اردوغان حمایت کرد. آلمان و فرانسه و بریتانیا نیز تا ساعت 4 و نیم شب رسما از دولت قانونی حمایت کردند ... جمهوری اسلامی ایران ساعت 7 و 15 صبح طی دو بیانیه آقایان ظریف و شمخانی کودتا را محکوم و از دمکراسی حمایت کردند. ساعت 8 نیز روسیه کودتا را محکوم و از دولت قانونی حمایت کرد.
یادمان نرود این شبکه آمریکایی سی آن آن ترک بود که اردوغان را نجات داد نباید زود قضاوت کرد و وارد بازی منافقانه ترک ها شد شاید نفوذ در محور مقاومت راهی جز اردوغان نیافته باشد
لطفا در تایپ متون دقت بیشتری بفرمائید اشتباهات و جابجایی کلمات زیاد شده به عنوان نمونه بند دوم چرخش ترکیه به سمت ایران و روسیه می باشد ،
بعد از اشتباهات نگارش تحلیل آبکی آزار دهنده تر می باشد اول ایران بلافاصله محکوم نکرد کودتارو دوم اینکه خیلی واضح بود برای ایران چراکه یک حکومت نظامی سکولار که به هیچ وجه بهتر از رجت خودمون نمی تونه باشه برای ایران پس چه بهتر که محکوم می کرد درصورت برگشت ورق به نفع ما بود در غیر این صورت بازم چیزی از دست نمی دادیم چون اون حکومت نظامی سیستمی نبود که با ما رابطه خوب برقرار کنه همونطور که غربی ها بدشون نمی اومد که یک حکومت تقریبا اسلامی تو ترکیه نباشه تحلیل گرای ترک هم خیلی راحت متوجه میشن این مطلب رو پس توی روابط با ایران اتفاق عجیبی رخ نمیده ولی بااین وجود تاثیر مثبت رو خواهد داشت
هرکاری می خواهید یکنید فقط سواحل ترکیه کاری نداشته باشید
ایرانیان را سر گردان نکنید
در ترکیه چه جنگ بشود
چه نشود

این ملت همیشه در صحنه ایران است که میدرخشد
اينها همه خواب و خيال است . اسد بايد برود ايران بايد گليمش از منطقه بكشه بيرون و بفكر داخل كشور باشه
تحلیل آبکی
عکسی که در صفحه اصلی برای این مطلب گذاشتید اگه اشتباه نکنم به جای ترکیه کشور و پرچم چین هست
تابناک لطفا به من بگو پرچم چین چه ربطی به موضوع داشت که توی صفحه اصلی کنار تیتر ازش استفاده کردی
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار