بازدید 2085

تولید در "کُما"؛ اتاق "احیا" قفل شد

در حالی بیش از دو ماه از صدور فرمان ده اقدام برای اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری می گذرد که برای اجرایی شدن بند دو این فرمان یعنی احیای تولید هنوز قدم اساسی برداشته نشده و بنابر عقیده برخی فعالان، کار تولید در سال جاری سخت تر هم شده است.
کد خبر: ۵۹۳۱۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶ 29 May 2016
در حالی بیش از دو ماه از صدور فرمان ده اقدام برای اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری می گذرد که برای اجرایی شدن بند دو این فرمان یعنی احیای تولید هنوز قدم اساسی برداشته نشده و بنابر عقیده برخی فعالان، کار تولید در سال جاری سخت تر هم شده است.

به گزارش تسنیم، رهبر معظم انقلاب در  سخنرانی که در حرم مطهر رضوی در روز اول فروردین 95 داشتند ده اقدام اساسی در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را برای نجات کشور اعلام کردند که در بنده 2 این اقدامات، رهبری تأکید کرده‌اند "آنطور که به من گزارش کرده‌اند، ما امروز  حدود 60 درصد از امکانات تولیدمان تعطیل است. بایستی که تولید داخلی را احیا کنیم. من به مسئولین محترم دولتی مکرر گفته‌ام که این منتقدینی که هستند را بخواهید و حرفهایشان را بشنوید، گاهی پیشنهادهای خوبی دارند."

در حال حاضر بیش از دو ماه از اعلام این اقدمات از سوی مقام معظم رهبری می‌گذرد و هنوز در عمل هیچ دستگاهی برنامه اجرایی خود را برای زنده کردن تولید داخلی اعلام نکرده است. این در حالی است که قرار بود همزمان با لغو تحریم های بین المللی برنامه های لازم برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و رفع مشکلات بخش‌های مختلف تولیدی اجرایی شود. اما در عمل نه تنها تغییری در اوضاع به وجود نیامده بلکه فضا برای فعالیت واحدهای تولیدی سخت تر شده و حتی تعداد زیادی از واحدهای کوچک و متوسط به مرز تعطیلی رسیده‌اند، مابقی نیز با کمتر از ظرفیت  به فعالیت می پردازند.

 مروج رئیس انجمن صنایع نساجی در همین ارتباط  با بیان اینکه هنوز کاری برای احیای تولید داخلی انجام نشده است، به خبرنگار تسنیم گفت: اخیراً وزارت صنعت اعلام کرده که دولت منابع 16 هزار میلیاردی را برای کمک به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در نظر گرفته است و هم اکنون نیز واحدهای متقاضی در حال ثبت نام برای دریافت این تسهیلات هستند اما به اعتقاد من امروز بخش تولید بیش از هر چیز به حمایت جدی دولت احتیاج دارد نه پرداخت تسهیلات ناچیز.

وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی واحدهای تولیدی عدم وجود خریدار در سطح بازار است، افزود: در حال حاضر اکثر تولیدکنندگان با انبارهای پر از کالا روبه رو هستند و دولت باید برای تحریک تقاضا در سطح بازار اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس انجمن صنایع نساجی اضافه کرد: کشور با حجم زیاد قاچاق پارچه و پوشاک مواجه است و دولت باید با حمایت از صنعت پوشاک کشور و احیای تولید داخلی یک راهکار جدی را برای مقابله با قاچاق به کار گیرد. به اعتقاد بنده جلوگیری از قاچاق، فعال سازی صنعت پوشاک داخلی را درپی داشته و رونق را به واحدهای تولیدی پارچه بر می‌گرداند.

مروج با اعلام اینکه مسؤلین فکر می‌کنند مشکل تولید با پول برطرف می شود، تصریح کرد: قرار بود با کارت اعتباری خرید کالای با دوام ایرانی تحریکی در سطح بازار ایجاد شود اما متأسفانه هیچ کدام از واحدهای نساجی در قالب این کارت فروشی نداشته اند.

* دولت فعلاً مشغول احصاء مشکلات تولید است

سید عبدالوهاب سهل آبادی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران هم در پاسخ به اینکه آیا تا کنون اقدامی از سوی دولت برای احیای تولید داخلی انجام شده است یا خیر به خبرنگار تسنیم می گوید: خوشبختانه یک ستاد در تمام استان‌ها به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده تا مشکلات بخش تولید در استان‌ها جهت اجرای سیاست های اقتصاد مقاوماتی شناسایی و برطرف شود.

وی با بیان اینکه قرار شده تسهیلاتی تا سقف 2 میلیارد تومان به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط متقاضی در استان‌ها پرداخت شود، افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی مشغول ثبت نام برای دریافت این تسهیلات هستند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اضافه کرد: هنوز اقدام عملی برای احیای تولید داخلی و رفع مشکلات انجام نشده و دولت مشغول احصاء مشکلات است. البته به اعتقاد من زنده کردن تولید داخلی نیازمند ایجاد یک فرهنگ ملی است که تمام دستگاه ها باید برای این موضوع بسیج شده و اقدامات لازم را انجام دهند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی