بازدید 16315

شگرد جدید خودروسازان برای دور زدن قانون و خالی کردن جیب مردم

به نظر می‌رسد، پس از هزاران طرح برای دادن تنفس دهان‌به‌دهان به خودروسازی‌ها مانند پرداخت وام ۲۵ میلیونی به خودروسازی‌ها یا طرح جایگزینی ناوگان تاکسی‌رانی، اکنون موضوع فروش اوراق سلف موازی از سوی خودروسازی‌ها مطرح ‌شده است.
کد خبر: ۵۸۷۶۷۱
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۴ 10 May 2016
با این طرح، یک نفر هم صاحب خانه نمی شودبنا بر آخرین توافق‌های انجام شده بین شرکت بورس کالا با خودروسازان، قرار است در راستای ارائه ابزارهای مالی جدید اوراق سلف موازی خودرو ارائه شود. کار‌شناسان بورس بر این باورند، با عرضه این اوراق، بازار سیاه خودرو کساد خواهد شد و فعالیت‌های سفته‌بازی در این روش به ‌راحتی قابل‌ کنترل است.

به گزارش «تابناک»، عرضه اوراق موازی بورس به اذعان این کار‌شناسان در زمان رکود بی‌اثر است و اکنون کسی در بازار به فکر سفته‌بازی و احتکار خودرو نیست و اگر قرار بر انجام چنین کاری بوده، باید مدت‌ها پیش انجام می‌شده است.
قرارداد سلف موازی: در این نوع قرارداد خریدار این اختیار را دارد که قبل از تاریخ سررسید، قرارداد را به شخص ثالث واگذار کند. در این نوع قرارداد، ابتدا دارایی پایه در بازار اولیه عرضه شده و توسط خریداران مورد معامله قرار می­ گیرد. سپس خریداران با تسویه قرارداد با فروشنده می­ توانند در بازار ثانویه، دارایی خریداری شده را به شکل سلف موازی استاندارد عرضه نمایند. گفتنی است در معاملات سلف موازی برخلاف معاملات آتی اهرم (Leverage) و فروش استقراضی وجود ندارد.


به نظر می‌رسد، پس از هزاران طرح برای دادن تنفس دهان‌به‌دهان مانند پرداخت وام ۲۵ میلیونی یا طرح جایگزینی ناوگان تاکسی‌رانی، اکنون موضوع فروش اوراق سلف موازی از سوی خودروسازی‌ها مطرح‌ شده و معلوم نیست مانند طرح‌های دیگر مخصوص نشینان به کام خودروسازی‌ها تمام خواهد شد یا مردم هم بهره‌ای از آن خواهند برد.

علی علی لو، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از بازی جدید خودروسازی‌ها در این ‌باره می‌گوید: خودروساز‌ها تنها برای فرار مالیاتی و دور زدن قانون برای قیمت گذاری خودرو این بازی جدید را راه انداخته‌اند و قصد دارند از بورس به نفع خودشان استفاده ابزاری ببرند.

این نماینده مجلس در این‌ باره گفته است: چرا آقایان فرمول طبیعی قیمت گذاری خودرو را که در تمام دنیا از آن تبعیت می‌شود، رعایت نمی‌کنند و همیشه به دنبال راهکارهای خاصی می‌گردند؟ اگر در کل کشور نظرسنجی انجام شود، شاید کمتر از یک درصد مردم به شیوه عرضه اوراق سلف موازی آشنایی ندارند.

وی گفت: منهای اینها، از شرایط ورود کالا به بورس این است که آن کالا در کشور مرجع قیمت گذاری نداشته باشد. این در حالی است که خودرو در کشور ما سال‌هاست که توسط شورای رقابت ـ چه درست و چه غلط ـ انجام می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: هدف خودروسازی‌ها این است که چرخه فروش خودرو را بر هم بزنند و اکنون ‌که نتوانسته‌اند در بازار خودرو، خواسته خود را تمام و کمال تکمیل کنند، از بورس به ‌عنوان محل استفاده کنند، مردم اطمینان داشته باشند، این ‌یک بازی جدید است و نفع آن تنها به خودروسازها خواهد رسید.

این نماینده مجلس افزودک خودروسازی‌ها با این روش به فکر دور زدن قانون هستند و می‌خواهند با وارد شدن به بورس، پول بیشتری را عاید جیب مدیران خود کنند. اگر مردم متوجه شوند که خودروسازها بورس را ابزار تأمین نقدینگی خود قرار داده اند، قطعاً بورس نیز لطمه جدی خواهد خورد و مردم بورس را نیز شریک این بی مدیریتی‌ها خواهند دانست.

این نماینده مجلس همچنین ادامه داد: رفتار دوگانه در استفاده از ابزار بورس برای مردم رو شده است. روزگاری شخص جناب وزیر اعتقاد داشتند که صنعت پتروشیمی باید از بورس جدا شود و عرضه آن باید در بازار صورت گیرد. اکنون در خودرو این فرمول جدی را که کاملاً برعکس نظر قبلی بوده ارائه داده است. این تعارضات منشأ یک سؤال جدی است و تنها پاسخ آن، در خالی کردن جیب مردم و پر کردن خودروسازی‌ها داخلی است.

در این‌که بورس می تواند به شفافیت بازار کمک کند، شکی نیست، ولی انجام این کار در شرایط رکود و در زمانی که اثری از سفته‌بازی در بازار خودرو دیده نمی‌شود، توجیه چندانی ندارد و باید دید آیا این ابزار جدید مالی برای خودروسازها به کام مردم خواهد شد یا خودشان و اینکه ورود بازار رانتی خودرو به بورس، بورس را تحت تأثیر قرار خواهد داد یا نهادهای ناظر بورسی قادر به منظم کردن این بازار خواهند شد؟


تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۳۲
چرا ریس جمهور وارد عمل نمیشه مگر این مردم چه گناهی دارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
رییس جمهور وارد بشه این دفعه وام 50 میلیونی بدهد؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
چه کسی وارد عمل شود ؟ !
دوباره تکرار کنید نمی شنود!
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
به خاطر اینکه خودرو سازها دولتی هستند و تمام این سودها مستقیم میره به صندوق دولت!
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
رئیس جمهور مشغول لبخنده
مردم عاقل باشند و بازیچه دست خودرو سازان نشوند . وقت آن رسیده که مردم حقوق از دست رفته خود را پس بگیرند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۲
از وام 25 میلیونی فهمیدیم ملت خیلی عاقل هستن
من موندم کی گفته ایران باید خودرو سازی داشته باشه یه زمانی داشتیم کشور صنعتی میشدیم و جزو کشور های پیشرو شرق آسیا بودیم خودرو سازیمون توجیه داشت الان ما یه کشور جهان سوم هستیم که ته صنعتمون میتونه آفتابه سازی باشه.
خودروسازهای انحصارگر که تعدادی از سازمانها و مسئولان نیز از آن بی نصیب نیستند خودروی تولیدی با هزینه 20میلیون تومان را 50میلیون به مردم می فروشند حالا می فرمایید دور زدن قانون و خالی کردن جیب مردم. اینکه اتفاق تازه ای نیست و همیشه بوده.
من یک جمله بهتر بلد نیستم ملتی بیچار تر از ملت ایران این خودرو سازان سراغ ندارند خودرو ها اینها در هیچ کشوری خریدار ندارد جز ملت خودمان
قطعه سازان داخلی در حال ورشکستگی هستند چون این شرکتهای بی در وپیکر جنس ارزان و بی کیفیت چینی را میخرند تا پول بیشتری به جیب بزنند و تولید کننده داخلی ورشکسته شده
خیلی جالبه خودروسازها که دولتی هستند و مرتباً از دولت کمک دریافت می کنند. دیگه چرا مالیات رو می پیچونند.چطور انتظار دارید مردم رعایت کنند.
"معلوم نیست مانند طرح‌های دیگر مخصوص نشینان به کام خودروسازی‌ها تمام خواهد شد یا مردم هم بهره‌ای از آن خواهند برد؟"
این سوال را از رئیس جمهور محترم باید پرسید نه از مردم بی نوا

رئیس جمهور جون لطفا اگه ناناحت نمی شوید و وقت می کنید که از بازی بازی با الفاظ دست بکشی ، خواهشا جواب.
"تنفس دهان به دهان" رو خوب اومدی! کلی خندیدم. دستت درد نکنه تابی!
انحصارگران فرغون ساز وطني چاره اي جز کاهش منطقي قيمت ندارند در غير اينصورت تا ورشکستگي فاصله اي نخواهند داشت
به این میگن فساد سیستماتیک...
خدایا این ملت را از دست این دوتا خودرو ساز نجات بده که هیچ امیدی به بهبود کیفیت و کارشون نیست
خودرو وطنی نابود بشه صلوات
این حبابی اقتصاد با ترفند دولت که میخواد بگه اقتصاد در حال رشده، بزودی با صدای بلندی میترکه و دولت مقصر اصلیه. چون اجازه شفاف شدن رو نداد. اول بانک ها، بعد زمین و مسکن، بعد خودرو و بعدانفجار.
خرید خودرو در ایران مصداق این ضرب المثل هست:
خود کرده را تدبیر نیست
به نظر میاد حمایت بیش از پیش خودرو سازها، پاشنه آشیل شه برای مملکت، نکنید این کارا رو دل ملت خونه از این خودرو سازها
به امید انهدام و نابودی کامل این دو بچه غووووول خودروسازی جهان
خلايق هر چه لايق
تابناک تو دوباره توسط وارد کننده‌ها شارژ شدی؟
یادم نمیاد یه مرتبه نظرمو گذاشته باشین ولی با این وجود مینویسم خدا لعنتشون کنه
امیدوارم یکی از تغییرات کابینه دولت یازدهم با شکل گیری مجلس جدید تغییر وزیر صنعت باشد چرا که کاملا در مقابل خواستهای بحق مردم ایستاده و...
معلوم نیست می خوان ماشین بفروشن یا شرکت هرمی هستن
این مردم همان مردمی هستن که تا وام 25 میلیونی ابلاغ شد رفتن برای خرید خودرو...حالا نگاه کن ببین چی میشه
تابناک خائن باج می خواد.
مردم بيخود دستمایه اراجيف این اخبار نشويد.
برای تامین آورده سهم خودروسازان در قراردادهای جديد با شريکان خارجی مثل سيتروئن پول لازمه و خودروسازا بايد تامین کنند.
جای کمک به اشتغال جوانان باج خودشون را می خواهند از خودروساز و دولت.
مشکل مردم اینه که مدام منتظرن کسی پیداش بشه و بیاد ازین وضعیت نجاتشون بده اما تنها عاملی که میتونه وضع رو درست کنه خود مردم هستن
وقتی خریداران خودرو به فکر سلامتی خانواده خودشون نیستن چطور انتظار دارن خودروساز ها دلشون به حالشون بسوزه
باید انقدر تحریم کنن تا بساط این دزدها برچیده بشه
چرا کسی جواب منو نمیده . چرا ما باید رنو کپچر رو بخریم 106 میلیون تومن اونوقت همه جای دنیا بخرن 55 میلیون تومن ؟ مگر این تولید داخل نیست ؟ چرا سراتو رو بخریم 91 میلیون تومن اونوقت همه جای دنیا مدل جدیدترشو بخرن 52 میلیون تومن . مگه ما آدم نیستیم ؟
خدایاخودت حق این مردم بیچاره روازاین خودروسازها بستان. هنوز هم دارن قطعات بی کیفیت چینی رو روی مثلاً تولیداتشون سوارمی کنن ومردم رو سرکیسه می کنن.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی