بازدید 2068

معادله سقوط رژیم سعودی

کد خبر: ۵۳۸۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸ 10 October 2015
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ناکامی عربستان در جنگ های نیابتی ، تروریسم پروری ، جنگ نفتی ، جنگ قدرت میان شاهزاده های سعودی و زمزمه های انقلاب در این کشور معادله سقوط رژیم سعودی را تشریح کرد.

سیدباقرحسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان این که رژیم سعودی عربستان روزهای تیره و تاریکی را در پیش دارد گفت: ریاض برای جبران کمبودهای خود دست به اقداماتی زده است که در کنار عوامل متعدد داخلی حکومت پادشاهی عربستان را به زودی در آستانه فروپاشی قرار می دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: عربستان در جریان موج بیداری اسلامی بخش عمده ای از سرمایه خود را از دست داد. سعودی ها برای جبران تحقیر خود پرونده تشکیل القاعده را به نحوی شدیدتر در دستور کاررهبران وهابی قرار دادند و همین رویکرد موجب تشکیل گروه تروریستی داعش شد. تکفیری هایی که در مدارس دینی پیشاور تربیت شدند در عراق و سوریه مردم را سلاخی کردند و امروز به عنوان یک تهدید بزرگ شناخته می شوند.

وی در ادامه گفت: عربستان علی رغم هزینه های گزاف در سوریه هنوز به موفقیت چشم گیری دست نیافته است. نکته دردناک برای سعودی ها این است که امروز روسیه نیز همراه نیروهای مقاومت وارد عمل شده است.

این نماینده مجلس نهم گفت: سعودی ها که ارتش عربستان را به پشتوانه زرادخانه بزرگ تسلیحاتی امریکا شکست ناپذیرقلمداد می کنند با حمله به یمن تلاش کردند که قدرت خود را در سرکوب جنبش های مردمی به نمایش بگذارند. نکته بغرنج برای عربستان این است که آنها در یمن به معنی کلمه تحقیر شده اند.

وی با بیان این که هزینه های جنگ های نیابتی عربستان در کنار موضوع جنگ یمن هزینه های سنگینی بر خزانه ریاض تحمیل کرده است ، گفت: سعودی ها از حدود 2سال پیش در نقشه آمریکایی ها برای کاهش درآمدهای نقتی ایران و روسیه باعث سقوط قیمت نفت شدند. خودزنی سعودی ها ریاض را از درآمدهای بادآورده نفتی محروم کرد.

حسینی گفت: هزینه های جنگ در اغلب کشورهای جهان به صورت تصاعدی افزایش می یابد و در مورد عربستان با توجه ناتوانی صنایع دفاعی این کشور به صورت عمودی جهش هزینه مشاهده شده است. سقوط فاحش منابع مالی عربستان در کنار ریخت و پاش های سعودی موضوعی است که ناکامی های خارجی عربستان را به داخل این کشور کشانده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری خانه ملت به نقل از فایننشال تایمز ، حجم ذخایر ارزی عربستان از سال 2014 تا کنون بیش از 10 درصد کاهش یافته است.ذخایر ارزی عربستان اهمیت ویژه‌ای برای این کشور دارد و کاهش آن می تواند توازن ارزشی ریال عربستان- دلار آمریکا را به هم بزند.

سال هاست که بر اساس سیاست اقتصادی عربستان، ارزش ریال این کشور وابسته به دلار بوده و بر مبنای 4 ریال به یک دلار تثبیت شده است.حجم ذخایر ارزی بالای عربستان تا کنون توانسته است پشتوانه خوبی برای این توازن و اقتصاد این کشور باشد اما در حال حاضر عربستان با هدف تأمین بخشی از بودجه مورد نیاز خود برای حمله به یمن و همچنین کسری بودجه ناشی از کاهش شدید قمیت نفت، در حال استفاده از ذخایر ارزی خود است.

یکی از مهمترین مسائلی که از شاخصه های مهم اقتصاد عربستان محسوب می شود، سهم 50 درصدی حقوق کارمندان دولتی از کل بودجه سالیانه این کشور است که بر همین اساس هرگونه وقوع کسری بودجه جدی و طولانی مدت می تواند این کشور را با عدم توانایی در واریز دستمزد کارمندان خود مواجه کرده و به بی ثباتی اقتصادی-اجتماعی در سطح این کشور منجر شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بحران مالی برای شاهزاده های فربه سعودی موضوعی غیرقابل تحمل است.شاهزاده هایی که عادت به ریخت و پاش دارند نمی توانند ریاضت های اقتصادی را تحمل کنند و همین مساله می تواند منجر به تشدید نارضایتی و گسترش ابعاد جنگ قدرت بین نسل های سعودی خواهد شد.

وی در ادامه افزود:  فاجعه انسانی منا و سقوط جرثقیل ها در مکه که در مراسم حج امسال به وقوع پیوست گمانه زنی ها از جنگ قدرت بین شاهزاده های سعودی را افزایش داده است. ملک سلمان تلاش می کند پسر خود را که عنوان دار جانشین ولیعهد است بر کرسی پادشاهی بنشاند اما این اقدام قطعا مخالفان سرسختی در عربستان دارد.

حسینی گفت: بحران بودجه عربستان ، تهدیدات امنیتی بازگشت داعش به خانه ، ناکامی تحقیرآمیز در جنگ یمن همگی و همگی زمینه  را برای فروپاشی عربستان از داخل فراهم کرده است.

وی همچنین گفت: با افول قدرت رژیم سعودی در داخل این کشور همانند دیگر کشورهای عربی که در جریان بهار عربی بر علیه دیکتاتورها قیام کردند ، زمزمه های انقلاب و شورش در حال شکل گیری است.ترس و اضطراب ریاض را می تواند در صدور حکم اعدام های شبه داعشی برای انقلابیون عربستان به خوبی می توان مشاهده کرد.

این نماینده مجلس نهم در انتها گفت: رفتارهای این روزهای آل سعود شباهت های زیادی به رفتارهای صدام حسین در جریان جنگ تحمیلی و حتی تخاصم با آمریکا در جنگ خلیج فارس دارد. بحران های رنگارنگ سعودی ریاض را در آستانه سقوط قرار داده است. عربستان در این شرایط با تخاصم طلبی در مقابل جمهوری اسلامی تنها نابودی خود را تسهیل می کند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان # سد قیز قلعه سی
وب گردی