بازدید 13674
بیمه سلامت هم پولی می شود

زمانی که رئیس بیمه سلامت فریاد می زد، باید فکر امروز را می کرد!

زمانی که دکتر محسنی ـ‌ که ریاست بیمه سلامت عمومی را بر عهده داشت ـ با صدای بلند اعلام می‌کردند، همه بیایند دفترچه بگیرند، باید فکر امروز را می کردند. اگر امروز اعلام می کنند ‌برای تمدید دفترچه پول باید پرداخت شود و یا تنها عده خاصی می‌توانند از خدمات رایگان استفاده کنند، تمام خدمات خوبی که زیبنده این مردم بود را خدشه دار خواهند کرد.
کد خبر: ۵۱۴۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶ 05 July 2015
طرح بیمه سلامت عمومی پولی می‌شود!یکی از مزیت‌های دولت یازدهم در مقایسه با دولت‌های دیگر، اجرای طرح تحول سلامت عمومی بود؛ طرحی که به واسطه آن بیش از 9.5 میلیون نفر تحت حمایت بیمه سلامت عمومی قرار گرفتند و دیگر دغدغه درمان ‌نداشتند؛ طرحی که قرار بود رایگان باشد و تمام آحاد را در برگیرد.

به گزارش «تابناک»، اما امروز پس از گذشت حدود یک سال و نیم از اجرای این طرح، زمزمه‌های پولی شدن آن به گوش می رسد و گویا ‌قرار نیست دیگر کسی با قیمت ارزان در کشور درمان شود!

‌به گفته رئیس سازمان بیمه سلامت کشور، دفترچه‌های بیمه سلامت امسال برای همه رایگان نیست و تنها افراد بسیار کمی می‌توانند از مزایای این طرح بهرمند شوند.

نکته جالب اینکه در سال جاری، بودجه وزارت بهداشت و درمان کشور به صورت چشمگیری افزایش داشت، علاوه بر بودجه عمومی این وزارت خانه، درآمد‌های دیگری از جمله تخصیص یک درصد از ارزش افزوده و بالا بردن تعرفه‌های پزشکی، از دیگر مباحثی بود که در بالا رفتن درآمد این وزارت خانه تأثیر‌گذار بود؛ اما چه عاملی باعث شده ‌تا این وزارت خانه از مواضع خود کوتاه بیاید و طرحی را که می تواند گفت تنها نکته قوت دولت بود را زیر پای بگذارد؟ هنوز مشخص نیست!

بسیاری بر این باورند، دولت پولی را که از مردم گرفته، به پزشکان داده‌ و شاید به این دلیل است که دیگر از عهده خدمات درمانی بر‌نمی‌آید. عده ای دیگر هم بر این اعتقاد هستند که شروع این کار، سرآغاز برگشت به زمان قبل از اجرای طرح سلامت است و امروز که دولت به اهداف خود رسیده، نیاز نیست، این میزان هزینه داشته باشد.

دکتر عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: در این دوره و زمانه، همه ما می‌بینیم که چقدر بیکاری زیاد و زندگانی برای مردم سخت شده ‌و هزینه‌ها برای مردم چقدر بالا رفته است. تنها حوزه ای که به میزان بسیار کمی آرامش در بین مرد جامعه ایجاد کرده ‌و می‌شود گفت، ‌تنها کاری است که دولت در طول این چند سال برای مردم انجام داده، ‌حوزه سلامت بوده است.

این نماینده مجلس با اشاره به موضوع پولی شدن سلامت عمومی گفت: این اولین گام در‌باره پولی کردن خدمات بخش سلامت خواهد بود. زمانی که دکتر محسنی ـ‌ که ریاست بیمه سلامت عمومی را بر عهده داشت ـ با صدای بلند اعلام می‌کردند، همه بیایند دفترچه بگیرند، باید فکر امروز را می کردند. اگر امروز اعلام می کنند ‌برای تمدید دفترچه پول باید پرداخت شود و یا تنها عده خاصی می‌توانند از خدمات رایگان استفاده کنند، تمام خدمات خوبی که زیبنده این مردم بود را خدشه دار خواهند کرد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت‌: فردا اینها خواهند گفت‌ که و‌سایل درمان را بیمار بخرد، روز بعد از مردم فرانشیز درخواست خواهند کرد و روزی چشم باز خواهیم کرد که به روزگار قبل از زمان طرح تحول سلامت باز‌خواهیم گشت؛ این برای دولت بسیار خطرناک خواهد بود.

همه کشور‌های مترقی جهان، زمانی که سیاستمداران آن وارد سیاست می شوند، بیشترین سرمایه گذاری خود را ‌روی سلامت، بیمه همگانی و بحث آموزش می گذارند، طرح تحول سلامت در بین مردم ارزش زیادی دارد‌ و این کار که سال‌ها آرزوی نظام بود در این دولت تحقق پیدا کرده است، نباید کاری کرد که این پروژه عظیم خدشه دار و زخمی شود. اگر این کار پولی کردن انجام شود، تمام خدماتی که تا کنون انجام شده، ‌به مرور زمان پولی خواهد شد.

فتاحی گفت: مردم ‌از ما توقع دارند. امسال ما یک درصد بر ارزش افزوده اضافه کردیم و آن را به حوزه سلامت اختصاص دادیم؛ این یعنی ما از جیب مردم پول برداشتیم. البته قرار بود این پول دوباره به جیب مردم باز‌گردد، ولی با این کار مردم تصور خواهند کرد، ‌پول خود را صرف پر کردن جیب پزشکان کرده‌اند.

وی گفت: امسال بار دیگر تعرفه‌های پزشکی افزایش پیدا کرده است، از سوی دیگر، درآمد پزشکان هم زیاد شده است؛ پس باید دست دولت را از جیب مردم کوتاه کنیم. مردم مالیا‌ت‌های وحشتناکی‌ پرداخت می کنند و اگر سری به بازار بزنید، خواهید دید، بازار ‌تا چه اندازه سست و بی رمق شده است. ‌درست نیست، این درآمدی که به حساب وزارت بهداشت ریخته می شود، هدر برود.

این پول‌ها باید مدیریت شود و نباید در جاهای دیگر هزینه شود، این پولها باید صرف مردم شود. امروز بیکاری در کشور بیداد می‌کند و باید به داد این مردم رسید، نه اینکه بار دیگر دست در جیب مردم بکنیم. قرار ما این بود که مردم به فکر درمان بیماری باشند و به فکر دردی که از بیماری می کشند؛ قرار نبود کسی به پول درمان فکر کند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳۹
انتشار یافته: ۱۶
والا تا جایی که ما یادمونه از همون اول که این طرح رونمایی شد، برای افراد فاقد پوشش بیمه ای بود. به این صورت که نصف حق بیمه درمانی سالانه شون رو خودشون پرداخت می کردن و مابقی رو دولت به عهده می گرفت. مزیتش این بود که دیگه بامبول نداشت و هر کسی می تونست تو طرح ثبت نام کنه. ولی تا جایی که ما یادمونه از اول هم رایگان نبود.
جالب است نکته ای را یاداوری کنم تنها بیمارستان دورود لرستان به بهانه درامد زایی اعلام کرده هر کسی با ماشین به حیاط بیمارستان وارد شود باید حق پارکینگ پرداخت کند با توجه به اینکه هرکس که بخواهد مریضش را به اورزانس ببرد باید حداقل یکصد متر کوه نوردی کند اینهم از تدبیر تنها بیمارستان دورود ......فقط باید گفت متشکریم
با سلام متاسفانه طرح تحول نظام سلامت فقط جهت پزشکان سود اور بوده و علی رغم تبلیغات فراوان برای سایر گروه های درمانی اورده مناسبی نداشته و فقط چندین ماه سردرگمی در تعیین تعرفه ها و سایر مسایل بوده و به علت نظام پزشک محور تنها انها سود بردند .نه مردم ونه بدنه اصلی درمان
"زمزمه های پولی شدن آن به گوش می رسد و گویا قرار نیست کسی ارزان درمان شود". چطور به این نتیجه رسیدید؟؟؟
من از پرسنل بیمارستانم .
در بیمارستان کوثر سمنان به یک سری پزشکان رقم های چند ده میلیونی کارانه دادند .
یک لیست شامل شماره حساب و مبلغ دست کارپرداز دادند که اسامی مشخص نباشد .
از 80 میلیون به پایین . خب معلوم است پول یارانه سلامت کجار رفته است .
همه دنيا پول و منابع را به نظام سلامت مي آورند تا صرف خدمات درماني شود اما اينجا خدمات درماني و منايع ايجاد مي شود تا صرف پرداخت به پزشکان بشود. يعني ملاک مردم نيستند بلکه فقط تامين پول بيشتر براي جيب پزشکان است.
وقتي از پول طرح تحول و يارانه سلامت فقط ماهانه 4 ميليون اضافه تر به مديران وزارت بهداشت پرداخت مي شود تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل
تا از درمان نیایین بیرون وضعیت همینه
صد البته که پزشکان نمی گذارند از مبحث درمان خارج شویم چون به ضررشان است
من به عنوان یک پزشک که درگیر این طرح هستم چند نکته رو عرض میکنم:
همونطوری که در متن فوق عنوان شده افزایش رفاه وسلامت عمومی خصوصا اقشار اسیب پذیر از بزرگترین وظایفی است که برعهده دولتهاست و چقدر خوب وعالی بوده که با هر انگیزه ای ولو انتخاباتی در این مسیر قدمی هرچند ناکافی برداشته شده که قابل تقدیره اما
متاسفانه همانند بسیاری از طرحهای دیگر در کشور این طرح هم در طراحی وهم در اجرا دچار اشکالات عدیده ای بوده و هست و هرچه کارشناسان در ابتدا فریاد زدند بیفایده بود و بصورت شتابزده به اجرا گذاشته شد.نتیجه همچنان که انظار میرفت علیرغم هزینه های بسیار مادی و معنوی بسیار،انچنان که باید نشد.هم مردم رضایتمندی چندانی -به میزانی که متصور بود-ندارند و هم خدمات دهندگان اعم از پزشک و پرستار و....
متاسفانه مدام چنان تبلیغ میشود_همچنان که در سخنان این نماینده مجلس دیده میشود_از اجرای این طرح جیب پزشکان پرشده و همه اعتبارها به سمت انها سرازیر شده است.درحالی که ابدا اینگونه نیست و اکثریت پزشکان با اجرای ان به این شکل مخالفند.راستی اگر چنین بود که پزشکان از محل این طرح به درامدهای گلان رسیده اند ،چرا باید انها منتقدین اصلی طرح باشند؟؟؟ گمی بیندیشیم که چرا چنین است؟؟؟؟؟
حتی یک کلمه از حرفهای دولت یازدهم بدون پول معنی ندارد.
اين حرف بسيار نسنجيده است كه پولي كه از مردم گرفته به پزشكان داده ، يك نگاه كوچك به ميزان بدهي و معوقه پرداختي دولت به پزشكان بندازيد معلوم ميشود كه پولي از نظام سلامت به پزشكان داده نشده ... بيش از ٨ ماه تاخير دارند . پول صرف در و ديوار و زيبا سازي شكل بيمارستانهاي فرسوده و خريد تجهيزات و لوازم پزشكي و دارو شده .
به خدای احد و واحد قسم اگه تنها دلخوشی مردمم که همین بیمه هست
وقتی رئیس جمهور محترم از مردم خواست از دریافت یارانه انصراف بدهند من از دریافت یارانه انصراف دادم و تا کنون یارانه ای دریافت نکرده ام. موقعیکه دولت محترم دفترچه های بیمه را رایگان کرد من احساس کردم در جایی دیگر این برای من جبران شده است و از این موضوع خوشحال بودم ولی اگر قرار باشد دفترچه ها پولی شوند من فکر میکنم دولت با مردم صادق نبوده است.
بنده یک سوال از آقای فتاحی دارم
شما می فرمایید تعرفه ها افزایش پیدا کرده مگر چاره ای غیر از این همه بوده ٬چرا شما بعنوان عضو کمیسیون بهداشت سیستم درمانی را محدود به مطب پزشکان می کنید؟ بنده که درمانگاه شبانه روزی دارم چگونه افزایش هزینه ها را جبران کنم؟ اصلا شناختی از وضعیت درمانگاههای خصوصی دارید؟
شما طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد و بررسی بفرمایید ،ضرایب کتاب ارزش نسبی و بررسی کنید متوجه میشید درآمد پزشکان به نسبت سایر بدنه درمان چقدر افزایش پیدا کرده و پولها کجا رفته،این وزارت اسمش بهداشت و درمانه والا وزارت پزشکانه
وقتی در بیمارستان میلاد به پزشکان متخصص ماهی 100 میلیون تومن و 80 میلیون تومن کارانه پرداخت میکنند معلومه این پول ها کجا میره.جدا از این ها یه مهندس ماهی 700 هزار میگیره اگه کار گیرش بیاد یه پرستار ماهی 2 میلیون و پونصد هزار معلومه کجا میره پول ها.پزشکی رو که با 3 میلیون تومن در دولت قبلی کار میکرد الان ماهی 17 میلیون تومن از بیت المال میدن.
الان خانواده ها همه بچه هاشونو ترغیب میکنند برن رشته تجربی. الاان اگه یه پزشک متخصص باشی درامدت اندازه یه کسب و کار 30 تا 40 نفره هست.
تو کجای دنیا یه پزشک درامدش 100 برابر درآمد سرانه هست
اومدن خدمات پزشکی رو گرون کردند خب معلومه به دولت فشار میاد. ما الان اگه از هند پزشک وارد کنیم تعرفه هامون به یک سوم اینی که هست کاهش پیدا میکنه.
متاسفانه تصمیم گیرندگان در وزارت بهداشت خود پزشک هستند و ذی نفع وگرنه این بخش اینقدر نابسامان نبود.
هیچ دستگاههی و یا مسوولی هم صداش در نمیاد اگه نگاهی به زندگی پزشکان بیندازید میفهمید این پول کجا میره.
هند با یه میلیارد جمعیت پزشک صادر میکنه ما اونقدر پزشک کمبود داریم که مجبوریم از جیب دولت ماهی 17 میلیون تومن به پزشک عمومی بدیم تا بره مثلا در کرمان طبابت کنه اگه پزشک زیاد باشه اینها اینقدر ناز نمیکنند
به جای حمایت از تولید و اشتغال و دادن یارانه تولید
طرح سلامت راه انداختن
عده زیادی از مردم ، از تغذیه شون می زنن و مبل و صندلی و ماشین میخرن!طرح سلامت از نداشتن تغذیه و توجه به افرادی که عمدا تغذیه درستی ندارن تا در چشم و هم چشمی جا نمونن حمایت کرد !
طرح سلامت اوباما رو اومدیم تقلید کنیم
شد حکایت تقلید زاغ از کبک در راه رفتن !
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار