بازدید 11905

عواقب ویزیت‌های ۴ دقیقه‌ای!

هزینه‌های سرسام آور و اضافی آزمایشات متعدد برای بیماران و افزایش خطاهای پزشکی؛گوشه‌های از عواقب کم‌فروشی زمان ویزیت بیمار توسط پزشکان است،بطوریکه پزشکان باید از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه شرح حال بیمار بگیرند ولی فقط به ۴دقیقه ویزیت اکتفا می‌کنند.
کد خبر: ۵۰۵۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱ 02 June 2015
هزینه‌های سرسام آور و اضافی آزمایشات متعدد برای بیماران و افزایش خطاهای پزشکی؛گوشه‌های از عواقب کم‌فروشی زمان ویزیت بیمار توسط پزشکان است،بطوریکه پزشکان باید از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه شرح حال بیمار بگیرند ولی فقط به ۴دقیقه ویزیت اکتفا می‌کنند.

به گزارش تسنیم، بر اساس استاندارد‌هایی که معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرده است متوسط زمان ویزیت هر بیمار توسط پزشک عمومی 15 دقیقه، پزشک متخصص 20 دقیقه، فوق تخصص 25 دقیقه و روانپزشکان 30 دقیقه است اما با وجود بخشنامه‌های وزارت بهداشت به پزشکان برای رعایت این زمان در ویزیت‌ها، در اغلب موارد زمانی بیشتر از 4 دقیقه برای ویزیت بیمار از سوی پزشکان صرف نمی‌شود، در این راستا برخی کارشناسان نگاه اقتصادی به بیماران از سوی پزشکان را عامل کاهش زمان ویزیت بیماران و برخی دیگر کمبود پزشک در مراکز درمانی و مراجعه زیاد بیماران به آن‌ها را دلیلی بر اجرا نشدن قانون می‌دانند.

معاونت درمان وزارت بهداشت نظارت ندارد

محمد حسین قربانی عضوهیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی معتقد است کوتاه بودن زمان ویزیت بیماران توسط پزشکان به علت نبود نظارت از سوی مسئولان معاونت درمان وزارت بهداشت است و باید برای حل این مشکل به صورت جدی بر روند خدمات رسانی پزشکان به بیماران نظارت شود.

قربانی با اشاره به اینکه باید آیین نامه‌های تدوین شده در زمینه حقوق بیماران و چگونگی ویزیت پزشکان به صورت دقیق اجرا شود، گفت: سازمان نظام پزشکی به عنوان متولی این بخش باید آئین نامه‌هایی را که برای اجرا به بیمارستان‌ها، مطب‌ها، پلی کلنیک‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی ابلاغ کرده است، ارزیابی کند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید انتظار داشت نظارت‌ها صرفاً بر عهده یک وزارتخانه و یا سازمان باشد، نظارت بر روند فعالیت پزشکان و نحوه ویزیت آنان را نیازمند حرکتی فرابخشی دانست و افزود: نظارت موضوعی چند وجهی است به گونه ای یک بخش آن به دستگاه‌های دولتی و سازمان نظام پزشکی، یک بخش به خدمات گیرندگان از پزشکان و بخشی دیگر به وجدان کاری پزشک باز می‌گردد.

به گفته وی، در صورت تبدیل شدن موضوع نظارت به فرهنگی عمومی مسائلی مانند کم فروشی زمان ویزیت پزشکان نیز حل می‌شود.

قربانی اظهار داشت: متاسفانه افراد با مسئله خود نظارتی بیگانه هستند و همین موضوع باعث شده است در بسیاری از موارد با نقص عملکرد افراد و دستگاه‌ها  مواجه باشیم و تا زمانی که این نقص جبران نشود و رویه‌های درست نظارتی بر نظام سلامت کشور حاکم نشود حل و فصل این مسائل نیز ممکن نخواهد بود.

عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با رد اینکه پزشکان به بیماران نگاه اقتصادی دارند و به این دلیل زمان ویزیت بیمار توسط آنها کم شده است، گفت: نباید پزشکان را متهم به انجام چنین مسائلی کرد چرا که جامعه پزشکی در حال خدمت به مردم است و نباید برخی مشکلات و نواقص را به پای مجموعه همه پزشکان نوشت.

سوء اطلاعات درمانی به اندازه سوء تغذیه کشنده است

رسول خضری عضوهیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است بسیاری از پزشکان زمان استاندارد تعریف شده برای ویزیت بیماران را رعایت نمی کنند که این موضوع باعث شده است اطلاعات آنان از مشکل بیمار ناقص و در نتیجه تصمیم گیری برای درمان آن با اشتباهاتی همراه شود.

خضری نیر در ادامه با اشاره به اینکه  نبود اطلاعات کافی از بیماری به اندازه سو تغذیه کشنده و دارای عواقب جبران ناپذیر بسیاری است، گفت: هنگامی که پزشک حداقل زمان را برای ویزیت بیمار در نظر می‌گیرد نمی‌تواند مشکل اصلی مراجعه کننده را پیدا کند و به این دلیل با تجویز آزمایش‌های مختلف پاراکلنیکی تلاش می‌کند با استفاده از این آزمایش‌ها به تشخیص برسد در حالیکه این فرایند باید کاملاً برعکس باشد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: پزشکان باید در مراجعه کلینیکی بیمار به آنها با گفت‌وگو و بررسی دقیق وضع بیمار به 80 درصد تشخیص برای درمان دست پیدا کند و در صورتیکه در تشخیص با شبهه ای مواجه بودند بیمار را به مراکز پاراکلنیکی معرفی تا بعد از انجام آزمایش نتیجه آن را برای تایید تشخیص خود مورد استفاده قرار دهند اما اینک، این رویه اعمال نمی‌شود و پزشکان با استفاده از آزمایش‌های پاراکلنیکی به دنبال تشخیص بیماری هستند.

به گفته وی، بسیاری از آزمایش‌هایی که تجویز می‌شود ضروری نیست و می‌توان با وقت گذاشتن بیشتر برای بیمار از انجام آن که هزینه‌های سنگینی بر دوش بیمار و بیمه‌ها می‌گذارد و عواقب منفی نیز بر سلامت افراد دارد جلوگیری کرد.

پروتکل‌های آموزشی دانشگاه روزآمد نیست

خضری در پاسخ به این سوال که چرا پروتکل‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی و ضرورت بررسی دقیق بیمار توسط برخی پزشکان در کشور رعایت نمی‌شود، گفت: پروتکل‌های آموزشی که امروز با استفاده از آن دانشجویان رشته‌های پزشکی به این حرفه وارد می‌شوند روز آمد نیست و مربوط به 30 سال قبل است و این مسئله نقصی جدی در حوزه آموزش‌هایی است که دانشجویان رشته‌های پزشکی با آن رو به رو هستند است.

عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این مسئله باعث شده است پزشکان از تجربه‌هایی که باید پیش از ورود به حوزه درمان از آن برخوردار باشند محروم شوند و با توجه به اینکه از زمان کمتری برای بررسی وضعیت بیماراستفاده می‌کنند نتوانند به تشخیص بیماری برسند.

عجله در تشخیص عامل بیشترین اشتباهات

عضو فراکسیون سلامت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آماری از اشتباهات پزشکی به دلیل نبود مرکزی جامع برای بررسی و جمع آوری آن ندارد، اذعان کرد: بیشتر اشتباهات پزشکی ناشی ازعجله پزشک در تشخیص بیماری است در حالیکه اگر پزشکان برای بیماران خود وقت کافی گذاشته و با آنها گفت‌وگو کنند می‌توانند تا 90 درصد از خطاهای پزشکی خود را کاهش دهند.

خضری، اعتماد بیمار به پزشک را عامل اساسی برای درمان بیماری بدون نیاز به استفاده از دارو و انجام آزمایش‌های مختلف دانست و خاطرنشان کرد: بیماران در مراجعه به پزشک استرس دارند که این استرس باعث می‌شود بیمار مشکلات بیشتری پیدا کند اما صحبت با پزشک فرصت طلایی است که بیمار با آسودگی و بدون نگرانی و انجام آزمایش‌های پزشکی درمان می‌شود که باید از این فرصت به خوبی استفاده کرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۰
انتشار یافته: ۲۹
همون 4 دقیقه هم ویزیت نمیکنن فقط پول خوب میگیرن
بعضی ها که چند تا مریض و باهم میبرن تو اتاق !!!!!!!!!!!
اینا همون پزشکهایی هستند که به سریال مهران در حاشیه اعتراض کردن و تجمع کردن و طومار و امضا جمع کردن که به جامعه شریف پزشکان داره بی احترامی میشه
من برای مشکل سرگیجه یکسال تموم به چند تا دکتر عمومی و متخصص مراجعه کردم همشون یک دقیقه شرح حال میگرفتن و یک نالین مسکن و قرص سرگیجه برام می نوشتن
حتی یکبار هم فشار خون منو چک نکردن درحالیکه بالاخره یه دکتر پیرمرد باتجربه فهمید مشکل فشارخون بالاست
موقع ویزیت کردن هم که پنج نفرباهم میرن تو اتاق اصلا حرمت مریض و حریم خصوصیش رعایت نمیشه
قدیما به پزشک میگفتن حکیم بمعنی (خردمند، درست گفتار ،درستکار) اما متاسفانه الان طبابت فقط بوی کاسبی میده ......
سلام، پزشکان بزرگوار ویزیت های یک دقیقه ای در بیمارستان ها انجام می دهند و در مطب های خصوصی 2 تا 3 تا بیمار را با هم معاینه می کنند بدون اینکه حریم خصوصی بیماران رعایت شود و کسی جهت بررسی و رسیدگی به این معضل پاسخگو نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
زشت ترین عمل پزشکان ایرانی معاینه چندین بیمار در کنار هم است. آیا حریم خصوصی ما ایرانی ها ارزشی ندارد؟ آیا پزشک تحصیلکرده کشور اینقدر متوجه نیست که این عمل توهین به بیمار و مطالب خصوصی اوست؟ به شدت باید با پزشکان متجاوز به حقوق مردم برخورد شود تا شاهد اینگونه رفتارهای غیر انسانی و خارج از رفتار درست نباشیم.
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۲
هچکس جوابگو نیست . وقت دولت بفکر افزایش تعرفه ی پزشکان هست و بس
معلومه وزارت بهداشت نظارت نداره
گویا وزارت بهداشت کارش اینه که به طنز و برنامه های تلویزیونی نظارت کند
حکیمی که خود باشدش زردروی
از او داروی سرخ رویی مجوی

سعدی
کجایی مهران مدیری که فیلمتو کشتن.
پیشنهاد می شود هزینه ویزیت بر اساس وقتی که دکتر برای معالجه بیمار بکار می برد محاسبه شود
همیشه فقط معلول را می بینید!!!!به علت توجه کنید.
پزشکان متخصص اگر بخواهند مطابق آنچه شما گفته اید معاینه کنند ، نوبت ویزیتشان به سال خواهد رسید!!!!
پزشکان تخصص و فوق تخصص با نفوذی که دارند در جذب دانشجوی دستیاری محدودیت ایجاد می کنند تا به اصطلاح کار و کاسبیشان داغ بماند.
پس راه حل آن تزهای عجیب و غریب که شما گفتید نیست. راه حل بسیار ساده است: افزایش عرضه یعنی کافی بودن تعداد پزشکان متخصص با افزایش پذیرش دستیاری یا بهتر از آن کاهش دادن رجوع اولیه به متخصصین با ایجاد اعتماد در جامعه نسبت به پزشکان عمومی.
این موارد بسیار بسیار زیاد است به کی باید گفت گوش شنوا کجای کشور وجود دارد؟؟؟؟؟؟؟؟/
دمت گرم حاشیه
دقیقا همینطوره
تازه مد شده دکتر ها 2 تا 3 مریز را یکجا ویزیت میکنن با توجه به اینکه ویزیت 50000 تومانی نیز از بنده دریافت کرده اند یعنی 2-تا 3 دقیقه برای 2 تا 3 نفر یعنی دقیقه ای 50000 تومان ... اصلا ویزیت نمیکنن فقط نسخه میدن همین اینکه دارم میگم دکتر فوق تخصص هستش
متاسفانه برخلاف اصول اخلاقی و حرفه بیشتر مواقع بصورت چندنفری ویزیت میشن . اگر مسئولین بهداشتی به دفاتر ثبت نوبت ها مراجع کنند خواهند دید در ساعت چه تعداد نفر را میبینند
لطفا تهران را ملاک قرارندید. شهرستانها الی ماشاا..
اينها درسخوان نيستند اساتيد دانشگاههاي تهران در مورد معاينه بيمار اينگونه درس داده اند 1 وقتي بيمار جهت معاينه امد داخل اتاق بايد چند دقيقه صبر كنيد تا استرس بيمار رفع شود 2 بعد چند دقيقه شروع كنيد به ويزيت كردن و شرح حال ابتدا از بيمار ميخواهيد كه خود شرح بيماري و مكانهاي درد و چيزهاي غير طبيعي مشاهده شده در بدنش را با كمال ارامش بگويد در همين حال شما نيز با گفتن علائم ديگر به بيمار ياري رساني ميكنيد بعد از ويزيت به سراغ معاينه ميرويد يكي دو دقيقه صبر ميكنيد تا بيمار از دلهره اش كاسته شود3 سراغ معاينه كه رفتيد همه جاي بيمار را بايد چك كنيد تقريبا مثل يك غربال گيري تا اگر چيز غير طيعي غير از بيماري كه بيمار برايش مراجعه كرده است توسط پزشك مشاهده شود گزارش شود و بعد از معاينه دارو و نسخه تجويز شود.هنگام ورود بايدجلوي ببيمار پا شدو هنگام خروج هم همينطور...حال مدت ويز يت چند دقيقه طول كشيدخودتان حساب كنيد.20تا 30 دقيقه
چند روز قبل به مطب يك فوق تخصص روماتولوژي مراجعه كردم بعد از 5 ساعت انتظار (از ساعت 3 تا 8 شب) تمام زماني كه اين آقاي دكتر صرف كردند به زحمت به سه دقيقه رسيد حتي يك قلم دارو هم تجويز نكردند (براي يك بيماري خاص) و دستور انجام آزمايش رو دادند.اونهم آزمايشي كه يك دكتر ديگه تجويز كرده بود . يعني حتي نسخه آزمايش هم ننوشتن .با 50000 تومان ويزيت .
سلام من پزشک عمومی هستم.چندسالیست که فارغ التحصیل شده ام و وارد بازار کار.شروع کار من در شهرستان زابل بود.البته بومی انجا نیستم.در اورژانس بیمارستان دولتی زیر نظر همین وزارت بهداشت کار کرده ام.در درمانگاه تامین اجتماعی انجا نیز همینطور.بحث من چیزیت در مطب نیست که انجا مساله فردیست.اما از مشکلات بزرگم که باعث شد قید کار در درمانگاه و اورژانس و حتی حضور در منطقه محروم را بزنم همین فشار مسولان و روسای این مراکز در ویزیت به همین شیوه مسخره است.من که سعی میکردم شرح حال و معاینه دقیق باشد همیشه زیر فشار اعتراض مسیولان مربوطه بودم.باور نمیکنید در یک شیفت مجبور بودم ۱۲۰تا۱۵۰تا مریض ببینم.چون شماره میدادند و ازدحام جمعیت بود .خبر دارم که وضعیت بسیاری از درمانگاه های روستایی نیز همینطور است.بیماران از درمانم رضایت داشتند اما مسولان به هیچ وجه به کیفیت درمان توجه نداشتند.و پزشکانی که زیاد مریض میدیدند مورد لطف قرار میدادند.درمانگاه تامین اجتماعی وضع اسفناکتری داشت و برای پرداخت حداقل حقوق موظف به دیدن حداقل ۱۵بیمار در ساعت بودیم و به این نیز راضی نبودند و در یک شیفت باید۱۵۰مریض میدیدیم و علاوه بر ان از نظر قیمت اقلام و تعداد اقلام تحت فشار بودیم.من هم کار در بخش دولتی که با وجدانم سازگار نبود بوسیدم و کنار گذاشتم.لطفا پزشکان مظلوم را دریابید.
خیلی وقت ها داروهای پدرم رو گرفتم و ایشان مصرف میکردند و سهوا به اینترنت رجوع کردم در مورد قرص هاش که ببینم چیه و متوجه شدم با یه سری قرص هاشون تداخل دارویی داره و اونوقت رفتم از دکتر پرسیدم و گفت خب این ساعت بخوره این قرصو .... حالا این همه مردم بی اطلاع که دارن داروهاشونو فله ای میخورن چی؟/؟/
برخی پزشکان به دنبال پول و ماشین و خانه های آنچنانی هستند و مانند بسیاری دیگر سودجویی بیشتر از هر چیز آنها را شاد و خوشحال می کند نه انجام کارهای خوب. خداوند به دادمان برسد.
علاوه بر اون برای دیدن جواب ازمایش یا رادیولوژی ویزیت مجدد گرفته میشه که این عادلانه نیست.
سلام ما در کرج پزشکی داریم که حتی حدود یک دقیقه بیمار ویزیت می کند. لطفا در گینس ثبت کنید
درود بر مدیری خخخخخخخخ
خوب مگه مجبورین برین پیش اون دکتر یه دقیقه ای تو کرج؟
بیاین پیش خودم من حداقل یه ساعت معاینه تون می کنم ولی نه الان 4 سال دیگه چون هنوز دانشجو ام
البته نه نیاین یادم نبود من دانشجوی پزشکی هم نیستم.
ببخشید
ایا نمی دانند دولت با افزایش تعرفه ها حوزه سلامت را به تجارتخانه تبدیل کرده است واقعا نمی دانند یا خود را به ندانم کاری زده اند کجای دنیا متوسط حقوق کار مندان در ماه یک میلیون تومان و متخصصان حد اقل چهل میلیون تومان در ماه است حوزه سلامت در این کشور تجارتخانه است و اغلب پزشکان بیشتر از پزشکی به انبوه سازی و ساخت و ساز فکر می کند و بخاطر همان هر ویزیت دو تا سه دقیقه وقت می برد چون می داند مردم حق اعتراض ندارند
دکتر ها و ازمایشگاه ها پدر مردم را در اوردند. تو را به خدا بگویید چه کسی باید جلوی ویزیت های زیاد ان ها را بگیرد.
دو سال پیش برایم مشکلی پیش آمده بود و مجبور شدم برم پیش روانپزشک. هنگامی که رفتم داخل مطب، پزشک محترم در حدود سه تا چهار دقیقه با من صحبت کرد و همزمان در حال نوشتن نسخه نیز بود. بعد از همان سه الی چهار دقیقه در کمال تعجب دیدم که از پشت میزش بلند شد و در را باز کرد و به من اشاره کرد که بفرما بیرون تا مریض بعدی بیاید داخل. پیش خودم گفتم اینها که مشکل مالی ندارند پس چرا این قدر حرص مال دنیا را می زنند. نظارت کارساز نخواهد بود، پزشکان خودشان باید.....
همه کارهای ما کیلویی شده . مگه میشه برای معاینه و تشخیص بیماری زمان خاصی را تعیین کرد ممکنه یک نفر سرماخوردگی جزئی داشته باشه وبا دو دقیقه کارش تمام بشه پس بقیه بیست دقیقه رو باید بزور در اتاق دکتر بنشیند و برای هم خاطره تعریف کنن. مریضهای دیگه هم پشت در اینقدر منتظر بمونن تا جونشون در بره
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یک جو عقل تو کله بعضی ها نیست.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی