بازدید 1586

بررسی راه بسیار دشوار دوومیدانی‌کاران ایران برای رسیدن به ریو

با مشخص شدن ورودی های دوومیدانی برای المپیک 2016 ریودوژانیروی برزیل و در نظر گرفتن شرایط فعلی دوومیدانی ایران به نظر می‌رسد کار بیش از آنچه که تصور می‌شد برای رفتن دوومیدانی کاران ایران به ریو دشوار باشد.
کد خبر: ۴۹۲۳۰۸
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱ 18 April 2015
به گزارش ایسنا، فدراسیون جهانی دوومیدانی رکوردهای ورودی المپیک 2016 ریو را در این رشته اعلام کرد.

با اعلام این رکوردها مشخص شد دوومیدانی کاران ایران برای حضور در المپیک کار دشواری دارند.

با توجه به شرایط فعلی دوومیدانی به ویژه تغییر و تحولات فدراسیون این دشواری چند برابر شده و اگر این روند ادامه یابد به نظر نمی‌رسد ایران نمایندگان زیادی در پیست دوومیدانی ریو داشته باشد.

در المپیک 2012 لندن دوومیدانی ایران 10 سهمیه در ماده های پرتاب دیسک، پرتاب وزنه مردان و زنان، 800 متر، 100 متر، 400 متر، پرش طول، پرتاب چکش، 100 متر با مانع و 20 کیلومتر پیاده‌روی داشت که احسان حدادی، امین نیک فر، سجاد مرادی، رضا قاسمی، سجاد هاشمی، لیلا رجبی، محمد ارزنده، کاوه موسوی، روح الله عسگری و ابراهیم رحیمیان نمایندگان ایران در لندن بودند.

با بررسی رکوردهای دوومیدانی کاران دربازی های آسیایی اینچئون و همچنین ورودی های المپیک لندن به نظرمی‌رسد کار برای کسب سهمیه در همه ماده ها دشوار باشد.

پرتاب دیسک، ورودی بالاتر از رکورد حدادی در اینچئون

پرامید ترین دوومیدانی کار ایران احسان حدادی است که پیش از این به نظر نمی‌رسید مشکلی برای کسب سهمیه داشته باشد اما با اعلام این ورودی ها مشخص شد اگر شرایط این چنین ادامه یابد شاید سهمیه گرفتن برای احسان حدادی هم راحت نباشد.

در المپیک 2012 لندن ورودی A مسابقات پرتاب دیسک 65 و ورودی B‌ نیز 63 متر بود در حالی که این ورودی در جدیدترین اعلام فدراسیون جهانی 66 متر شده است.

در بازی های آسیایی احسان حدادی با رکورد 65.11 قهرمان این بازی ها شد.

حدادی تنها نماینده پرتاب دیسک ایران در لندن که مدال نقره را به دست آورد با رکورد 65.21 راهی المپیک شد و در لندن نیز با 68 متر و 18 سانتی متر نایب قهرمان شد. اما برای کسب ورودی ریو او باید دیسک را 66 متر پرتاب کند.

مسئولان وزارت ورزش و همچنین کمیته ملی المپیک امید زیادی برای کسب مدال پرتاب دیسک ریو توسط حدادی دارند اما با این شرایط که او مربی ندارد و به تنهایی درکیش تمرین می‌کند کار سخت تر از آن چیزی است که مسئولان فکر می‌کنند و بنابراین باید برای کسب مدال بیش از این‌ها تلاش کنند.

پرتاب وزنه

لیلا رجبی دارنده تنها مدال دوومیدانی بانوان ایران دربازی های آسیایی از معدود بانوان ملی پوش است که انتظار می‌رود در المپیک ریو حضور داشته باشد. او در اینچئون با پرتابی معادل 17.80 مدال نقره را به دست آورد. با توجه به اینکه رکورد ورودی پرتاب وزنه المپیک از 18.30 (ورودی A) و 17.20 (ورودی B) به 17.80 تغییر یافته است به نظر می‌رسد در صورت مهیا بودن شرایط و تمرینات خوب رجبی بتواند سهمیه المپیک را به دست بیاورد.

لیلا رجبی

اما در بخش مردان با شرایط فعلی امیدی برای کسب سهمیه نیست. امین نیک فر که در دوره گذشته با کسب ورودی B و با پرتابی معادل 20.50 و هم چنین شکستن رکورد ایران به المپیک رفت با نمایشی که در اینچئون نشان داد مشخص شد دیگر امیدی برای حضورش در مسابقات مهم نیست. نیک‌فر در اینچئون با رکورد 19.02 چهارم شد در حالی که رکورد او برای کسب سهمیه باید 20.50 باشد. رکوردی که نیک فر در زمان اوجش به عنوان رکورد ملی ثبت کرد.

پرتاب چکش

ورودی A و B‌ پرتاب چکش در المپیک 2012 لندن 78 و 71 متر بود اما این ورودی در حال حاضر به 78 متر تغییر یافته است. در لندن پرتابگر ژاپنی با پرتابی معادل 78.71 مدال برنز را به دست آورد. بنابراین کار برای کاوه موسوی نا آماده برای حضور در برزیل سخت تر از گذشته است.

رکورد شخصی موسوی 75.26 است که بابرجای گذاشتن این رکورد و کسب ورودی B‌ المپیک به لندن رفت. اما با نمایش ناامید کننده و حذف موسوی در بازی های آسیایی اینچئون به نظر نمی رسد با ادامه این روند او برای دومین بار المپیک را تجربه کند.

رضا مقدم هم با رکورد شخصی 71.72 و حذف در بازی های آسیایی، با این رکوردها نمی‌تواند امیدی برای حضور در المپیک داشته باشد.

دوهای سرعت

فدراسیون جهانی رکورد ورودی 100 و 200 متر در بخش مردان را به ترتیب 10.16 و 20.50 اعلام کرد.

تیم ملی دوومیدانی - رضا قاسمی

رضا قاسمی تنها نماینده سرعت ایران در لندن بود که با زمان 10 ثانیه و 24 صدم ثانیه ورودی B را به دست آورد. او دربازی های آسیایی با زمان 10.30 پنجم شد در حالی که رکورد فصلش 10.25 بود.

حسن تفتیان نیز بهترین زمانی که در اینچئون برجای گذاشت 10.34 بود که به فینال صعود نکرد. تفتیان در 200 متر نیز با زمان 21.24 هشتم شد.

محمدحسین ابارقی جوان نیز که رکورد شخصی اش 20.63 است برای حضور در المپیک باید 13 صدم ثانیه رکورد خود را بهبود ببخشد.

این سه دونده باید برای المپیکی شدن تلاش خود را در سال جاری دوچندادن کنند.

مریم طوسی

در دوی سرعت بانوان نیز مریم طوسی حضور دارد اما او هم تا کسب ورودی المپیک راه سختی را پیش رو دارد. بهترین رکورد طوسی در 100 متر اینچئون 11.70 و در 200 متر 23.66 بوده است.

ورودی 100 متر و 200 متر بانوان برای المپیک ریو 11.32 و 23.20 است.

400 متر

در دوی 400 متر نفرات خوبی حضور دارند. سجاد هاشمی و مهدی زمانی بهترین دوندگان 400 متر ایران در چند سال اخیر هستند اما با توجه به رکورد ورودی 45.40 المپیک ریو، کار نماینده 400 متر ایران برای حضور در برزیل دشوار است.

هاشمی در لندن با رکورد 45 ثانیه و 81 صدم ثانیه ورودی A این مسابقات را به دست آورد. بهترین رکورد زمانی هم 46.10 است.

800 متر

با توجه وضعیت دوومیدانی ایران در این ماده، هیچ شانسی برای حضور نمایندگان ایران در برزیل وجود ندارد. بهترین دونده سال های گذشته ایران در 800 متر سجاد مرادی بوده که او با روزهای اوج خود فاصله زیادی دارد و با توجه به سن و سالش به نظر نمی‌رسد بتواند در مسابقاتی برای ایران مدال کسب کند چه برسد به اینکه ورودی 1:45.80 المپیک ریو را به دست آورد.

مرادی با زمان یک دقیقه و 46 ثانیه و 17 صدم ثانیه راهی المپیک لندن شد اما حتی تکرار این رکورد نیز او را به ریو نمی‌برد.

پرش طول

محمد ارزنده بعد از بازی های آسیایی مصدومیتی را پشت سر گذاشت و دراین بازی ها هم با رکورد 7.56 ششم شد. ارزنده که در المپیک 2012 با ورودی B‌ راهی لندن شد در حال حاضر شرایط خوبی ندارد. ورودی این ماده 8.15 است.

محمد ارزنده

با توجه به بالا رفتن سن او به نظر می‌رسد باید منتظر ماند تا در سال های آینده پرنده جدید در این ماده نامی برای خود دست و پا کند چرا که نفر دومی بعد از او وجود ندارد که برای المپیک ریو تلاش کند.

پرش ارتفاع

کیوان قنبرزاده و محمدرضا وظیفه دوست دو پرنده برتر ایران در ماده پرش ارتفاع هستند. وظیفه دوست جزو معدود دوومیدانی کارانی بود که در سال گذشته عملکرد خوبی داشت و در بازی های آسیایی با رکورد 2 متر و 20 سانتی متر ششم شد.

ورودی المپیک در ماده پرش ارتفاع 2.29 اعلام شده است. بهترین رکورد قنبرزاده و وظیفه دوست به ترتیب 2.22 و 2.25 است بنابراین این دو برای کسب ورودی المپیک باید تلاش زیادی کنند.

سپیده توکلی

هفتگانه

سپیده توکلی هم که درماده هفتگانه حضور دارد برای کسب سهمیه المپیک باید به امتیاز 6200 برسد که با توجه به شرایط موجود این کار سخت است. توکلی در اینچئون با 5053 امتیاز پنجم شد و بهترین رکورد او 5325 است.

در دیگر مواد هم می‌توان گفت ایران شانس زیادی برای کسب سهمیه ندارد. دربرخی مواد اصلا نفرات صاحب نامی وجود ندارند که برای کسب سهمیه المپیک تلاش کند.

با بررسی وضعیت دوومیدانی و رکوردهای اعلام شده ورودی المپیک از سوی فدراسیون جهانی ثابت می‌شود که دوومیدانی در سراسر جهان پیشرفت کرده است و رکوردهای جدید نشان دهنده بالارفتن کیفیت دوومیدانی جهان است. این در حالی ست که در ایران هنوز این رشته جایگاه خود را پیدا نکرده و حتی فدراسیونش بلاتکلیف است.

اگر شرایط به همین منوال باشد شاید بتوان گفت مدال آوران دوومیدانی ایران در اینچئون یعنی احسان حدادی و لیلا رجبی بیشترین شانس را برای حضور در المپیک ریو داشته باشند هرچند کسب ورودی برای این دو هم کار آسانی نیست.

در حال حاضر که حدود 50 روز تا آغاز مسابقات قهرمانی آسیا باقی مانده است هر یک از ملی پوشان با هزینه خود تمرین می‌کنند و هیچ اردوی متمرکزی زیر نظر فدراسیون برگزار نمی‌شود؛ فدراسیونی که نه رییس دارد و نه سرپرست.

احسان حدادی نایب قهرمان المپیک لندن نیز هم چنان به دنبال پیدا کردن یک مربی است و وزارت ورزش هم به دنبال سرپرست مورد نظر برای فدراسیون دوومیدانی.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی