بازدید 49100

چرا چینی‌ها در سه سال بیشتر از یک قرن آمریکا سیمان مصرف کردند؟!

مصرف سیمان چین در فاصله سالهای 2011 تا 2013، بیشتر از مجموع مصرف سیمان ایالات متحده در تمام قرن بیستم بوده، این در حالی است که قرن بیستم دوره توسعه شدید ایالات متحده هم بوده است؛ در این قرن بود که تقریبا همه جاده‌ها و پل‌های آمریکا، شبکه ارتباطی بین ایالات، سد هوور و بسیاری از بلندترین آسمانخراش‌های دنیا ساخته شدند.
کد خبر: ۴۸۵۷۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱ 25 March 2015

مصرف سیمان چین در فاصله سالهای 2011 تا 2013، بیشتر از مجموع مصرف سیمان ایالات متحده در تمام قرن بیستم بوده است.

به گزارش «تابناک» و به نقل از واشنگتن پست، این آمار چنان شگفت‌انگیز بوده که حتی واکنش بیل گیتس را در پی داشته است. ولی آیا این آمار می‌تواند درست باشد یا خیر و اگر درست است چگونه؟

بله؛ اقتصاد چین با سرعتی غیرعادی رشد کرده است و این کشور جمعیتی چهار برابر جمعیت ایالات متحده دارد. ولی قرن بیستم دوره توسعه شدید ایالات متحده هم بوده است؛ در این قرن بود که تقریبا همه جاده‌ها و پل‌های آمریکا، شبکه ارتباطی بین ایالات، سد هوور و بسیاری از بلندترین آسمانخراش‌های دنیا ساخته شدند. چین و ایالات متحده از نظر اندازه جغرافیایی هم نزدیک به هم هستند و به ترتیب سومین و چهارمین کشورهای بزرگ دنیا هستند.

چرا چینی‌ها در سه سال بیشتر از یک قرن آمریکا سیمان مصرف کردند؟!

آمار فوق به نظر باورنکردنی هستند ولی بنا به منابع دولتی و صنعتی به نظر می‌رسد که دقیق هستند. بررسی این آمار واقعیت‌های جالبی را در باره تفاوت‌های دو کشور و نیز سر تحولات در چین نشان می‌دهد.

منبع آمار اعلام شده توسط بیل گیتس، مورخی به نام واسلاو اسلیم است که سیمان را مهم‌ترین ماده با حجم انبوه مورد استفاده در تمدن ما می‌داند. اسلیم این آمار را از منابعی آمریکایی (U.S. Geological Survey) استخراج کرده است که مصرف سیمان در ایالات متحده را به صورت زیر نشان می‌دهد.


این نمودار واقعیات مهمی از جمله کاهش مصرف سیمان در دوره رکود بزرگ بین دو جنگ جهانی، در دوره جنگ جهانی دوم و نیز دوره رکود در دهه 1980 میلادی را نشان می‌دهد. مجموع مصرف سیمان ایالات متحده در قرن بیستم، حدود 4.4 میلیارد تن بوده است.

در مقابل؛ چین در دوره سه ساله 2011 تا 2013 حدود 6.4 میلیارد تن سیمان مصرف کرده است. منبع آمار مربوط به چین، نشریه‌ای صنعتی و مستقر در لندن است که آمار آن در باره مصرف سیمان در ایالات متحده مشابه آماری است که مرکز آمریکایی که در بالا به آن اشاره شد، اعلام کرده است. به گفته هندریک فون اوس متخصص کالاهای اساسی معدنی در موسسه USGS، مصرف سیمان چین در دوره 2010 تا 2012، چهل درصد بیشتر از مجموع مصرف سیمان در ایالات متحده در قرن بیستم بوده است.


سوال این است که چینی‌ها چگونه این حجم عظیم سیمان را مصرف کرده‌اند؟

مساله اول رشد شهرنشینی در چین با نرخی تاریخی است، یعنی بیشتر از چیزی که در قرن بیستم در ایالات متحده اتفاق افتاد. هر سال بیش از بیست میلیون چینی به شهرها نقل مکان می‌کنند که بیشتر از مجموع افرادی است که در سه شهر نیویورک سیتی، لس انجلس و شیکاگو زندگی می‌کنند. این تغییر عظیم طی کمتر از پنجاه سال صورت پذیرفته است. در سال 1978، کمتر از یک پنجم جمعیت چین شهرنشین بودند ولی پیش‌بینی می‌شود در سال 2020، این میزان به شصت درصد برسد.

شهرهای چین باید متناسب با ایجاد فضای مسکونی برای چنین سیل جمعیتی تغییر کنند. تخمین‌ها نشان می‌دهد که نیمی از زیرساخت‌های چین از سال 2000 به بعد ساخته شده است که شامل شبکه جدید راه اهن، راه‌های بین شهرها، سدها، فرودگاه‌ها و نیز مجتمع‌های عظیم مسکونی در سراسر کشور می‌شود. برای مثال، تصویر زیر تغییر در بخشی از مناطق شرقی شانگهای در فاصله سالهای 1987 تا 2013 را نشان می‌دهد.


شگفت‌انگیزتر از تغییر شانگهای، رشد دلتای رود مروارید (Pearl River Delta) ابرشهری در چین و نزدیک به منطقه هنگ‌کنگ است. طبق گزارش بانک جهانی، این قطب صنعتی چین در سال 2010، جمعیتی برابر با 42 میلیون نفر را در خود جای می‌داده است. اگر همه این منطقه را یک شهر در نظر بگیریم که به نظر کاری منطقی می‌آید- آن گاه، دلتای رود مروارید پرجمعیت‌ترین و وسیع‌ترین شهر دنیا خواهد بود.

علاوه بر این شهرهای عظیم، مساله‌ای که باید به آن توجه داشت، تعداد شگفت‌انگیز شهرهایی ظاهرا کوچک‌تر چین است که اسمی از آن هم شنیده نشده است. در سال 2009، چین دارای 221 شهر با جمعیت بیش از یک میلیون نفر بوده است و این در حالی است که همه قاره اروپا 35 شهر با چنین جمعیتی دارد. حتی شهرهای گمنامی مانند ژنگ ژو و جینان بیشتر از لس‌انجلس و شیکاگو جمعیت دارند.

علاوه بر رشد شدید شهرنشینی در چین، چند عامل دیگر نیز در مصرف عظیم سیمان در چین موثر هستند. همان گونه که گلدمن ساکس به آن اشاره کرده است، اگر چه جمعیت فعلی چین حدود چهار برابر جمعیت آمریکا است ولی 15 برابر جمعیت آمریکا در ابتدای قرن بیستم و نه برابر جمعیت آمریکا در سال 1950 است.

دنیا همیچنین شاهد تغییر در نوع استفاده از مواد ساختمانی بوده است. در سال 1950، تولید فولاد و سیمان در جهان تقریبا برابر بوده است ولی تا سال 2010، در حالی که تولید فولاد تقریبا هشت برابر شده، تولید سیمان 25 برابر شده است. ضمن این که در چین به علت کمبود الوار استفاده از چوب در بخش ساختمان کمتر است. برعکس ایالات متحده، در چین بیشتر مردم در ساختمان‌های کوچک و بزرگ سیمانی زندگی می‌کنند.

عامل موثر دیگر، این است که صنعت سیمان چین بزرگتر از چیزی است که باید باشد. بسیاری از صنایع سیمان چین دولتی هستند و از حمایت‌های دولتی و نیز سرمایه ارزان برخوردار هستند. همانند دیگر صنایع بیشتر از نیاز چین، مانند آلومینیوم، فولاد و کشتی‌سازی، صنعت سیمان چین هم دوره‌ای از رشد شدید بدون توجه به کیفیت و سوددهی را پشت سر گذاشته است.

این صنعت بزرگ سیمان، آسیب‌های فراوانی را هم به محیط زیست وارد کرده است. به عقیده دانشمندان، صنعت سیمان پنج درصد تولید دی اکسید کربن جهان را به خود اختصاص داده و چین نیمی از صنعت سیمان جهان را در اختیار دارد.

مساله دیگر این است که کیفیت پایین سیمان چین باعث می‌شود که بعضی از ساختمان‌های چین بعد از بیست یا سی سال از بین برود. طبق آمار گلدمن ساکس، یک سوم از سیمان مصرفی چین، کیفیتی پایین دارد که در دیگر کشورها قابل استفاده نیست.

بیل گیتس در وبلاگ خود در مطلبی در باره مصرف عظیم سیمان در چین به نقش مواد اولیه در کمک به فقیرترین مردم در بهبود وضعیت زندگی خود اشاره کرده است، استفاده از سیمان در جاده‌سازی به کشاورزان امکان رساندن محصولاتشان به بازار را فراهم کرده، کودکان را به مدرسه نزدیک‌تر کرده و باعث شکوفایی اقتصادی می‌شود. در چین هم سرعت گرفتن ساخت و ساز، باعث رشد اقتصادی شده و صدها میلیون نفر را از فقر خارج کرده است.

روی دیگر صنعت سیمان چین، هدر رفتن منابع در اقتصادی دستوری و آلودگی محیط زیست است که می‌تواند در آینده مسائل جدیدی را پیش بیاورد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۰
انتشار یافته: ۲۶
در آینده؟ همین الان سالانه 300-400 هزار نفر به خاطر آلودگی هوا دارن تلف میشن.
مقاله بی ارزش ! این مدل توسعه محیط زیست چین رو نابود کرده ! به لندن نگاه کنید و تفاوت انرا با شانگهای ببینید که ساختمانهای قدیمی بیشتر نمایش داده می شود
جای شگفتی نیست کشورهای شرقی همیشه در طراحیها مصرف همه مصالح را دست بالا میگیرن
به تفاوت تعريف شاخص پيشرفت هم توجه شود:
1-در عصر كشاورزي ميزان بالاي زمين و جمعيت ملاك برتري يك كشور بود( بطور نمونه چين و يا امپراطوري اسپانيا وپرتغال)
2- در عصر صنعتي ميزان توليد ومصرف ملاك برتري مي شود و لذا بطور نمونه المان در قرن 20 در صورت عدم دخالت آمريكا براحتي روسيه و بريتانيا( علي رغم وسعت و جمعيت لااقل 20برابري خود) را به زير سلطه خود مي توانست در آورد.
3- در عصر فراصنعتي ملاك نه ميزان مصرف و توليد بلكه نرخ توليد اطلاعات و گردش آن است كه بالطبع هيچ كشوري در حد و اشل آمريكا نيست.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alvin_Toffler
بالطبع علي رغم بيكاري گسترده در آمريكا شاهد كمبود شديد متخصصين در اين كشور هستيم اين يعني اقتصاد روبه رشد و قابل انطباق با هر شرايطي
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
چه خوشمون بیاد چه نیاد هرچه هم منفی به این نظر بدهید
واقعیت غیر قابل انکار است
چین دنیا را قبضه خواهد کرد
آمریکا ژاپن آلمان همه را پشت سر خواهد گذاشت و تنها ابر قدرت جهان خواهد شد
زمان معلوم خواهد کرد
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
خیر علی جان، این اتفاق نخواهد افتاد. چین کشوری بسیار آسیب‌پذیر است که با همین سرعتی که رشد کرده، روزی افول خواهد کرد. به دلایلی همچون کمبود مواد اولیه حیاتی مانند نفت و جمعیت بسیار زیاد و آسیب‌پذیری بالا ناشی از آن (ناآرامی اجتماعی جمعیت شهری شده، کمبود مواد غذایی بدلیل کاهش شدید سطح کشاورزی، تجمل‌گرایی مردم و ...)
در پاسخ علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
کومونیست شوروی با افزایش فقر سقوط کرد.
کومونیست چین هم با افزایش ثروت و آگاهی سقوط خواهد کرد-چین شروع به ریشه کنی فساد کرده-اگر موفق نشود جنبش هایی که همین حالا هم در شانکهای ایجاد شده گسترش پیدا می کند.

من به شما قول میدم قدرت بعدی که بزرگ ترین انتخابات ازاد جهان را هم دارد هند هست.
علی 2
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
علی عزیز به خوش آمدن من و شما ربطی ندارد، در اقتاصاد دو واژه داریم 1- رشد 2- توسعه
رشد با توسعه فرق دارد برای رشد باید تمام جوانب توسعه و رشد پیدا کنند و توسعه به تنهایی متضمن رشد نخواهد بود. چین توسعه بیسابقه ای داشته ولی کلمه رشد نمیتوان به آن اطلاق کرد.
تازه در مورد رشد هم باید به رشد پایدار برسیم که ماندگار باشد.
به طور مثال صنعت خودروسازی خودمان را مد نظر قرار بدهیم. توسعه پیدا کرده ولی هیچگونه رشدی نداشته
چین به خاطر حباب مسکنت الان شهرهای داره کاملا خالی از سکنه به زودی چین با رکو و مشکلات عظیم هجتماعی و سیاسی روبرو میشه که دیگه نمیتونه با کشتار میدان تیان ان من اونو مهار کنه بزودی مطالبات و ازادیهای مدنی و حقوق شهروندی زمینه سقوط رو فراهم می کنه
به نظر من کشورهای جهان جهت جلوگیری از انقراض نسل بشر توسط چین این کشور را باید با سلاح های نوترونی نابود کنند این تنها راه ادامه حیات بشر بر روی کره خاکی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
زینال مگه سلاح نوترونی هم داریم؟فیلم تخیلی زیاد میبینی؟بابا تورو خدا یه کم فکر کن بعد حرف بزن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
فعلا که امریکا با سیاست هاش داره بشر رو منقرض می کنه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
تو اصلا میفهمی سلاح نوترونی چی هست؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
دیوانه ای تو بابا
احتمالا سیمان ها را باید در غذاهائی که صادر کرده اند ردش را بگیریم!!
من نمیخوام بگم محیط زیست هیچ ارزشی نداره ولی باید گفت رویه پیشرفت که چین در پیش گرفته به مراتب انسانی تر و محیط زیست اهمیت بیشتری دارد تا دوران صنعتی سازی در غرب
حالا که خودشون رفتن با کنفراس کیوتو بار محیط زیست رو دوش دیگرانه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۵
نظرت هم درسته هم غلط. واقعیت اینه که میزان تخریب محیط زیست در چین بیشتر بوده، بعلاوه این که غرب خودش هم برای جبران برخی تخریب‌ها دست‌به کار شده و عملا داره هزینه میکنه و امسال طبق آمار جهانی در مورد تولید گازهای گلخانه‌ای تا حدودی هم موفق شده. البته هنوز هم منافع اقتصادی در غرب بر حفظ محیط زیست برتری داره (مثلا قضیه تولید نفت شیل). اما چین به دلیل جمعیت بسیار زیادی که داره به شکل وحشتناکی به محیط زیست آسیب میزنه. مثلا همین آماری که در مورد حجم تولید سیمان ذکر شده مطمئنا آسیب جدی به محیط زیست زده.
پاشنه آشیل چین جمعیت 1.2 میلیارد نفری است.
بهتره بگیم چطور ؟
کسی به این نکته اشاره نکرد که پیشرفت چین از زمانی آغاز شد که بعد از مایو یک رهبر عاقل در چین روی کار آمد به اسم دنگ شاو پینگ که نظام کمونیستی چین را متحول کرد و با ایجاد درصد اشتراک در سود و در نتیجه ایجاد انگیزه در نیروی کار امروز یکی از بزرگترین اقتصاد های جهان است!!!!
احتمالا شهرک های زیر زمینی برای جنگ اتمی درست میکنند.
دیگه دوره تولید محصولات سنگین و آلوده کننده سر آمده. کدوم کشور اروپایی به تولید سیمان یا فولاش افتخار میکنه؟
سویسس را نگاه کنید با تولید کالایی ماندد ساعت چه سودی به جیب میزنه. دوران دوران ایده و علم است.
چین هم با این تولیدات و این مصرف به جایی نمیرسه
در زبان چینی برخلاف انگلیسی ترکیب zh ج خوانده میشود نه ژ و نام شهر جانگ جو صحیح است. Zhangzhou
من از 17 سال پیش تا حالا به بیش از 20 شهر ساحلی چین سفر کرده ام سرعت پیشرفت اینا غیر قابل وصفه هر وقت میری تغییرات اساسی رو در شهرهاشون میبینی.مسلما قدرت اول اقتصادی دنیا در آینده همین چین هست.دلیلش هم خنگ بودن مردمش و مبارزه دولت با مفاصد اقتصادیست.
حسودی نکنیم ...دارند پیشرفت میکنند ....
..بهتره ماهم یکم به فکر شهرسازی خودمون باشیم......یک بیستم چینم جمعیت نداریم کمتر از یک سال میشه مشکل مسکن و خیلی از بلاهای طبیعی را که دراینده پیش میاد با همین روشه چینی ها حل کرد تا کی مردم زیر خانه های کاه گلی وقدیمی در اثر بلاهای طبیعی از بین باید بروند نگاه به مصرف سیمان نکنیدنگاه به نجات جان انسانها کنید اونها هم مثل ما حق زندگی دارند وامنیت...یکم مثبت باشیم ...موفق وسربلند
من 6 سال پیش گوانگجو و شتزن چین بودم و ساختمانهای بزرگ و خیابانهای طبقاتی زیادی بود اما امسال که مجددا رفتم کلا سهر عوض شده بود سلختمان 15طبقه حکم خونه 4 طبقه های تهران رو داشت و عظمتی فراتر از منهتن نیورک رو دیدم کلا شهر دگرگون شده بود من واقعا باورم ننیشد این همون شهر 6 سال پیش هست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار