بازدید 3288

کشف ۵۳۰ تن مواد مخدر در کشور

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از کشف ۵۳۰ تن انواع مواد مخدر در کشور خبر داد.
کد خبر: ۴۷۱۸۴۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۴ 01 February 2015
 قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از کشف ۵۳۰ تن انواع مواد مخدر در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی عصر یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان اظهار داشت: بحث مبارزه با مواد مخدر موضوعی بسیار پیچیده بوده که تهدیدات و آسیب پذیری های زیادی در ارتباط با آن وجود دارد.

وی از افغانستان بعنوان اولین تهدید جدی در حوزه مواد مخدر برای کشور یاد کرد و بیان داشت: در سال ۲۰۱۴ هفت هزار تن مواد مخدر در ۲۲۴ هزار هکتار زمین و در ۱۹ ایالت این کشور تولید شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: گزارشات مختلف از افغانستان نشانگر افزایش کشت و تولید مواد مخدر توسط این کشور و در سال ۲۰۱۵ است.

کشف ۵۳۰ تن مواد مخدر در کشور


جزینی از کشف ۴۲۰ تن ماده مخدر با منشاء تریاک طی ۹ ماه اول سال جاری خبر داد و اضافه کرد: در ۱۰ ماه گذشته حدود ۵۳۰ تن مواد مخدر در کشور کشف شده است که سهم استان لرستان در زمینه کشفیات مواد مخدر نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ کیلوگرم بوده است.

وی تعداد عملیات های صورت گرفته برای کشف مواد مخدر در کشور را طی ۱۰ ماه گذشته حدود هزار و ۵۰۰ عملیات برشمرد و تصریح کرد: در این عملیات ها ۳۰۰ هزار نفر دستگیر شده اند که بیش از ۶۰ هزار نفر از آن ها افراد معتاد بوده اند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: ۲۲۷ هزار نفر از دستگیر شدگان عملیات کشف مواد مخدر از تولید کنندگان خرد بوده اند که بیشتر نگرانی مردم بابت حضور آن ها در جامعه است.

جزینی به کشف ۳۵ میلیون قرص و آمپول طی ۱۰ ماه گذشته در کل کشور اشاره کرد و بیان داشت: در این مدت حدود هزار و ۷۰۰ کیلوگرم شیشه کشف شده که ۲۳۰ کارگاه تولید شیشه نیز منهدم شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: استراتژی متوازن ما در این زمینه شامل پیشگیری، درمان، مقابله، کاهش آسیب و صیانت و توانمند سازی است که در محورهای مختلف بایستی با برنامه ریزی منظم و هماهنگی همه حوزه ها کارها را پیش برد.

جزینی گفت: خوشبختانه طی سال جاری و در سراسر کشور شاهد هماهنگی و تعامل خوب بین حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر نسبت به سال گذشته بوده ایم که این امر بدلیل پیگیری های مداوم شخص وزیر کشور بوده است.

مرگ ۲۰۰۰ معتاد بر اثر مصرف مواد مخدر در کشور


وی به سفر قبلی خود به لرستان و پیگیری هایی که برای رفع مشکلات این استان در حوزه مواد مخدر صورت گرفته است اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات خوبی در این استان نسبت به جلسه قبل حضور من در این استان صورت گرفته است ولی هنوز کاستی هایی در این زمینه وجود دارد که با پیگیری های ما بزودی این مشکلات نیز مرتفع خواهند شد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر را یکی از عوارض جدی این حوزه خواند و گفت: در هشت ماهه اول امسال حدود دو هزار نفر در اثر مصرف مواد مخدر در کشور فوت کرده اند که ۲۰۰ نفر از فوتی ها زنان بوده اند.

جزینی از افزایش ۹.۲ درصدی فوتی های ناشی از مصرف مواد مخدر امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: البته در استان لرستان و در این زمینه تغیر محسوسی مشاهده نشده بطوریکه تعداد فوتی های لرستان بر اثر مصرف مواد مخدر طی هشت ماه گذشته ۷۲ نفر گزارش شده است.

وی وجود مراکز صنعتی را بعنوان یکی از آسیب های فرآیند تولید مواد مخدر دانست و عنوان کرد: مطابق گزارشات اعلام شده تقریبا ۲۱ درصد مصرف کنندگان مربوط به مراکز صنعتی بوده است.

رتبه سوم لرستان در بحث تولید مواد مخدر صنعتی

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه لرستان از نظر تعداد مشتقات مواد مخدر رتبه چهارم کشور را دارد اظهار داشت: ۱۷.۴ درصد از مصرف کنندگان مشتقات مواد مخدر مربوط به لرستان بوده و در حوزه تولید مواد صنعتی با ۱۷.۹ درصد رتبه سوم کشور را دارد.

جزینی افزود: در استان لرستان و در حوزه مراکز صنعتی می بایست کنترل بیشتری صورت گیرد و این آمار نشانگر این است که حوزه پیشگیری بایستی حضور خود را در این مراکز افزایش دهد.

وی بیان داشت: در مورد اصلاح قانون مربوط به مواد مخدر و اشکالاتی که در اینباره وجود دارد تقریبا ۱۰۰ محور احصا شده است و کمیته ای مربوط به اصلاح قانون در ستاد مبارزه با مواد مخدر راه اندازی شده که پس از جمع بندی نهایی در فرآیند تصویب قرار خواهد گرفت.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به موضوع حمایت اجتماعی و اشتغالزایی در حوزه مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ما آمادگی این را داریم که اگر موضوع اشتغالزایی در این حوزه و در استان مطرح است ورود پیدا کنیم.

جزینی اضافه کرد: کارآفرینانی که بتوانند افرادی را به اشتغال درآورند مطابق توافق نامه ای که با صندوق مهر امام رضا (ع) داریم به ازای هر نفر میزان پنج تا ۱۰ میلیون تومان تسهیلات در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت.

وی اظهار داشت: بحث پروتکل درمانی مراکز اقامتی میان مدت در کمیته درمان تائید شده و در مورد واگذاری اعتبار چنانچه تسویه حساب نوبت اول صورت گرفته باشد اعتبارات نوبت های بعدی پرداخت خواهد شد.

ساماندهی و پلمپ ۸۹ درصد مراکز ترک اعتیاد غیر مجاز کشور

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به موضوع جمع آوری زنان معتاد که بعنوان یکی از مشکلات استان در گذشته مطرح شده بود اشاره کرد و گفت: در بازدیدهای بعمل آمده از استان شاهد جمع آوری این افراد بودیم که برای ساخت مکانی برای اسکان این افراد مشکلات اعتباری وجود دارد که امیدوار هستیم مشکلات اعتباری در این زمینه را هرچه سریعتر مرتفع کنیم.

جزینی یادآور شد: ما همچنین آمادگی لازم برای تکمیل سوله همجوار کمپ ماده ۱۶ استان برای جمع آوری معتادان و اشتغالزایی افراد رها شده از دام اعتیاد را داریم.

وی اقدامات استان را برای برخورد با عطاری های متخلف مثبت ارزیابی کرد و افزود: همچنین در سطح شهر خرم آباد شاهد تخریب دکه های توزیع مواد مخدر و پخش سیگار بوده ایم که اقدامی بسیار مناسب بوده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: در زمینه ایجاد مراکز درمانی ترک اعتیاد در استان اقدامات خوبی صورت گرفته است و برخورد با مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد در دستور کار استان قرار گرفته است.

جزینی با اشاره به اینکه ۸۹ درصد مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد در سراسر کشور یا ساماندهی شده و یا پلمپ شده اند بیان داشت: در حال حاضر در استان لرستان ۱۰ مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد وجود دارد که توصیه می شود این مراکز را در مسیر ساماندهی قرار گیرند تا بتوان از انرژی این افراد استفاده کرد.

فعالیت 2000 سمن در حوزه مواد مخدر در کشور


وی یادآور شد: خط مشاوره ملی اعتیاد با شماره ۰۹۶۲۸ در سطح کشور فعال بوده که ارتباط مردم با این مرکز نسبت به گذشته ۱۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: ۸۳ درصد از افرادی که با این مرکز تماس گرفته زنان بوده و ۸۴ درصد تماس گیرندگان افراد غیر مصرف کننده بوده اند و در مجموع ۲۵۰ هزار نفر با این مراکز مشاوره ارتباط برقرار کرده اند.

جزینی به نقش سمن ها و خیرین در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت: در کل کشور دو هزار و ۱۰۰ سمن در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که ۷۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

وی نقش پزشکان در حوزه درمان اعتیاد را بسیار تاثیرگذار دانست و بیان داشت: برای حذف برخی از قرص های آسیب پذیر همچون ترامادول که در حوزه پزشکی هم کمتر تجویز می شوند نامه ای به وزارت بهداشت فرستاده ایم که این قرص های از چرخه توزیع حذف شوند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به مصرف قرص ریتالین در بین دانش آموزان و دانشجویان اشاره کرد و افزود: همچنین برخی قرص های لاغزی در برخی از آرایشگاه های زنانه توزیع می شود که اعتیادهای روانی از آن ها نشات می گیرد.

جزینی گفت: با همت مسئولین می توان از آسیب های حوزه مواد مخدر جلوگیری کرد لذا بایستی آگاه سازی در دستورکار متولیان امر قرار گیرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار