بازدید 16114

باروری ابرها در ۶ استان کشور

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه ۱۲ استان در کشور در برنامه باروری ابرها قرار دارند و تاکنون برای ۶ استان این اقدام انجام شده است، گفت: امسال وضعیت نامناسب بارش‌ها باعث شده است حجم آب پشت سدهای کشور کاهش یابد و ورودی آب به ۱۴ درصد کاهش یابد.
کد خبر: ۴۷۰۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۴ 26 January 2015
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه ۱۲ استان در کشور در برنامه باروری ابرها قرار دارند و تاکنون برای ۶ استان این اقدام انجام شده است، گفت: امسال وضعیت نامناسب بارش‌ها باعث شده است حجم آب پشت سدهای کشور کاهش یابد و ورودی آب به ۱۴ درصد کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری فارس، رحیم میدانی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران، گفت: برای امسال 10 میلیارد تومان اعتبار برای باروری ابرها درخواست کردیم و تاکنون نیز برای 6 استان آذربایجان شرقی، کرمان، یزد، اصفهان، فارس، چهارمحال بختیاری 9 پرواز عملیات باروری ابرها انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه 12 استان در کشور در برنامه باروری ابرها قرار دارند گفت:‌ علاوه بر این 6 استان، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، تهران، البرز، گیلان و مازندران هم در برنامه باروری ابرها قرار دارند.

میدانی با اشاره به اینکه باروری ابرها برای گیلان و مازندران از اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود، گفت: اثر باروری ابرها 10 تا 15 درصد است اما طبق گزارشی که به دست ما رسیده برای آن 6 استانی که باروری ابر انجام شده مؤثر بوده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: برای تهران هنوز باروری ابر انجام نشده است چرا که ابرها باید مستعد باروری باشند و حداقل 5 کیلومتر ضخامت داشته باشند پس تا الان به دلیل اینکه جبهه مستعدی وارد تهران نشده است، این کار انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه در اوایل سال آبی (مهرماه) پیش‌بینی می‌شد سال آبی متفاوتی داشته باشیم، افزود: اما به مرور زمان دیدیم که بارندگی‌ها نسبت به دراز مدت 19 درصد کاهش دارد.

وی با بیان اینکه در بعضی از حوضه‌های آبریز ما وضعیت خوبی داریم مثل خزر 34 نسبت مثبت است، گفت: حوضه آبی خلیج فارس (از کرمانشاه شروع و تا سیستان و بلوچستان ختم می‌شود) و حوضه عمان 42 درصد میزان بارش‌ها منفی بوده است.

به گفته وی فلات مرکزی هم 28 درصد بارش‌ها منفی بوده است.

وی با اشاره به اینکه پوشش برفی امسال از لحاظ وسعت 77 درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد، گفت: برخی از استان‌ها مثل خوزستان بارش‌ها نسبت به دراز مدت 51 درصد کاهش دارد و در برخی از استان‌ها مثل هرمزگان 68 درصد و کهگیلویه و بویراحمد 42 درصد کاهش نشان می‌دهد.

میدانی با اشاره ورودی آب سدها در 5 بهمن ماه 6.6 میلیارد مکعب بود، که این نشان می‌دهد 14 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

وی افزود: وضعیت مناسب بارش در حوزه دریاچه ارومیه نسبت به پارسال باعث شده که تراز دریاچه ارومیه 3 سانتیمتر مثبت شود و این نشان می‌دهد که بارش‌ها اثر خود را داشته است.

به گفته وی مساحت دریاچه ارومیه 2400 کیلومتر مربع و حجم آب دریاچه 2.5 میلیارد متر مکعب است.

وی در خصوص وضعیت سدهای استان تهران، گفت:‌ وضعیت آب پشت سدهای تأمین‌کننده آب استان تهران نسبت به سال گذشته بدتر شده استف به طوری که در حال حاضر ورودی آب به این 5 سد 200 میلیون متر مکعب است که حاکی از 16 درصد کاهش است.

به گفته وی حجم آب کنونی در پشت سدهای تهران 360 میلیون متر مکعب است در حالی که در سال گذشته 410 میلیون متر مکعب بوده است.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۴
انتشار یافته: ۱۳
تا حالا که تو اصفهان نه ابر نا بارور هست و نه بارور
چرا باروری ابرها برا استان هرمزگان نیست ما از او شهریور تا حالا یه بارونم ندیدیم و سد میناب داره خشک میشه این انصاف نیست به خدا
سلام
پس قم چی میشه که تا الان فقط یکبار اون هم نصف روز بارون اومده.
پارازیت نیندازید باران میبارد پارازیت محیط را استاتیک و ابرها را خنثی میکند.
گیلان ومازندران باروری ابر دارد وخوزستان عطش زده در برنامه نیست!!!!!!
در مورد تهران اتفاقا تا حالا چنیدین مورد روزهای کاملا ابری و ضخیم داشتیم که حتی یک قطره بارش نداشته! هرچند به نتیجه باروری ابرها اعتقادی ندارم اونهم در ایران!
شاید اگر روی عواملی که باعث ناباروری ابرها میشود کار شود نتیجه بهتر باشد.

بطور طبیعی رطوبت متساعده از خلیج فارس سمت استانهای جنوب غربی میآیند.

اما مواد منتشره در اتمسفر توسط کارخانه های نفتی ، گازی و پتروشیمییایی
در منطقه باعث تغییرات اساسی جبهه های مرطوب مزبور میگردند که سالهاست باعث شده ابرها بدون بارش از استانهای جنوبی عبور کنند. این در حا لیست که متاسفانه با عبور این جبهه های مرطوب از این استانها و ورود به مناطق شمالی تر و مرکزی تر عملا امکان باروری انها به سبب دیفیوژن بیش از حد از میان میرود و تلاش برای باروری آنها ماوراء مناطق جنوب غرب کشور تقریبا بیهوده میباشد.
برای تخلیه این ذخبره آب در کشور تنها فرصت در هنگامی است که روی مناطق نسبتا سرد استانهای فارس و کهگیلویه و کرمان قرار میگیرند . و شرط لازم ( اگر چه نه کافی) رفع آلودگی های تحمیل شده به اتمسفر توسط کارخانه های فوق الذکر است.
ای آقا چه تاثیری
اصفهان یه قطره هم بارون نیومده
چرا وقتی استان‌ها ی مثل هرمزگان 68 درصد و کهگیلویه و بویراحمد 42 درصد کاهش نشان می‌دهد.نسب باروری این استانها اقدامی صورت نمیگیرد ولی استان های دیگر که رشد منفی کمتری نسبت به این دو استان دار شامل باروری ابر میشوند ولی استانی مثل هرمزگان که استانی خشک و کم اب میباشد و 68درصد بارندگی اش منفی بوده شامل باروری ابر نمیشود
البته استانهای محروم باید محروم بمانند
حتی در این مورد هم پارتی بازی میشه و به منافع مردم استان هرمزگان توجه نمیشود.البته قابل توجه نمایندگان هرمزگان در مجلس اسلامی
خوب اگر واقعا با یک اعتبار کمی مثل 10 میلیارد تومان میشه ابرها رو بارور کرد و مثمر ثمر هست همین کار رو بکنن که مشکل کم ابی هم تا حدی برطرف بشه تازه به نظر اعتبار رو هم بیشتر کنند
گیلان ، مازندران ، !!!!! :))))
ما همدانی ها هم وضعیت آبی مون خیلی خرابه، تا حالا کوه الوند رو انقدر بدون برف ندیده بودیم، واقعا سال بعد بیچاره شدیم
گیلان و مازندران و آذربایجان هم هستند ولی خراسان جنوبی که کم بازش ترین استان کشور است در لیست قرار ندارد!!!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی