بازدید 10766

پدر کویرشناسی ایران: سال آینده هم آب نداریم

مسئولان فقط به فكر شهرند وآب را به شهر می برند تا روستایی دچار کم آبی شود و به شهر بیاید و تبدیل به مصرف كننده مواد غذایی شود و البته آب را نیز آلوده کند.
کد خبر: ۴۶۹۷۸۲
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۹ 25 January 2015
کردوانی وخامت اوضاع آب را در حدی دانست که در ازدواج نیز یکی از معیارهای انتخاب باید صرفه جویی در مصرف آب باشد و گفت: با جیره بندی هم مشكل حل نمی شود چون لوله ها قدیمی است و نشتی دارند و با قطع و وصل پاره می شوند وآب بیشتری مصرف می شود.

پرویز کردوانی استاد دانشگاه و پدر کویرشناسی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به اینکه با توجه به اوضاع بارندگی ها در کشور وضعیت آب سال آینده چگونه خواهد بود، گفت: این مشكل را نمی توان حل كرد نه دولت می تواند و نه مردم، اگر هم حرفی در زمینه راه حل زده می شود فقط در حد مسكن است چون دیر شده است.

وی افزود: مقدار آب ثابت است و البته روز به روز كمتر هم می شود اما توسعه متوقف نمی شود ساختمان سازی ادامه دارد شهرها و دانشگاه ها توسعه می یابند و نیاز به آب همچنان بیشتر می شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: چندین ماه است كه به مردم هشدار می دهند كه آب نیست اما هیچ صنعتی برای حل معضل آب حاضر نبست تعطیل شود و حتی به دولت می گویند از خلیج فارس آب شیرین کنند و به صنایع بدهند اما آب كشاورزی را به ناحق می گیرند.

صنایع به خاطر کم آبی تعطیل نمی شوند

وی اظهار داشت: در دنیا می گویند صنعت را باید به آب رساند نه اینكه آب را به صنعت برسانیم در حالی كه در ایران می خواهند به هر قیمتی كارخانه هایشان كار كند.

کردوانی گفت: به كسی كه ساختمان می سازد آموزش داده نمی شود که چگونه از آب استفاده کرده و یا از لوازم كم مصرف در ساختمان استفاده شود فقط دائم گفته میشود که مردم صرفه جویی کنند در حالی كه ابتدا باید به فكر آب باشند بعد ساخت و ساز را توسعه دهند.

 همسایگان تهران را فدای تهران کردیم

وی اظهار داشت: همه شهرهای اطراف تهران را نابود كردند و آب را از جاهای دیگر به این شهر روانه کردند تا رشد کند اما در حال حاضر خودش هم در حال نابودی است حال می گویند که سدهای تهران خالی شده در حالی که این شهر اصلا رود ندارد كه سد داشته باشد اما 3 رود فاضلاب دارد.

 این استاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر سد لار مریض است زیرا در منطقه آهكی واقع شده و آب از زیر سد فرار می کند و به هراز می رود و بنابراین اگر از آب سد لار استفاده هم نشود آب ذخیره نمی شود.

 وی ادامه داد: آب كرج را به تهران می آورند در حالی كه كرج خودش آب ندارد و یا اینکه قرار بود آب سد ماملو برای وامین و پاكدشت استفاده شود در حالی كه آب آنها هم به تهران آمده است لذا كرج و ورامین از آب زیرزمینی استفاده می كنند و تا زمانی كه آب زیر زمینی دارند صدایشان در نمی آید اما با تمام شدن آب زیر زمینی باید منتظر اختلافات محلی باشیم.

 کردوانی گفت: مسئولان فقط به فكر شهرند وآب را به شهر می برند تا روستایی دچار کم آبی شود و به شهر بیاید و تبدیل به مصرف كننده مواد غذایی شود و البته آب را نیز آلوده کند.

 وی اظهار داشت: گفته می شود که 50 درصد مواد كشاورزی از خارج از كشور وارد می شود و بدترین نوع وابستگی هم در شرایط تحریم وابستگی كشاورزی است اما در عین حال بدنبال کاهش مصرف آب کشاورزی هستیم لذا می شود آب كشاورزی را یك سوم كاهش داد به شرطی كه كود خوب بذر خوب و روش كشت خوب را آموزش می دهد تا میزان كشت كاهش نیابد سطح كشت كم می شود ولی تولید پایین نمی آید.

 این استاد دانشگاه گفت: در حالی كه منابع آبی نداریم به آبهای زیرزمینی روی می آوریم و با احداث چاه در بالادست و یا ساختمان سازی در شمال تهران آب زیرزمینی را علاوه بر اینكه آب پایین دست تهران را می گیرند آب را آلوده می كنند با احداث چاه لوله های آب و گاز می شكند ساختمان های قدیمی فرو می ریزد.

جیره بندی در سال آینده قطعی است

وی همچنین اظهار داشت: با روش كنونی سال آینده در تهران و بسیاری از نقاط كشور آب جیره بندی می شود که البته با جیره بندی هم مشكل حل نمی شود چون لوله ها قدیمی است و نشتی دارند و با قطع و وصل پاره می شوند وآب بیشتری مصرف می شود.

 کردوانی گفت: دولت باید واقعیت مسائل را به مردم بگوید و راهكار پیدا كند چون هم آبهای زیر زمینی تمام می شود و آنچه هم كه مانده هم آلوده، یا شور و یا سرطانزا هستند سدها هم دچار رسوب شده اند و تمام این وضعیت به خاطر خودخواهی مان بوده و چون فقط توسعه داده ایم چه شهرها و چه حتی کشاورزی، و ازآبی كه داشتیم درست استفاده نکردیم.

 وی وخامت اوضاع آب را در حدی دانست که در ازدواج نیز یکی از معیارهای انتخاب باید صرفه جویی در مصرف آب باشد.

 کردوانی تاکید کرد: باید تجهیزات کاهنده مصرف آب را فراهم و در اختیار مردم قرار دهیم، باید به سمت آب های غیر متعارف برویم، آب شور را شیرین كنیم، آب باران را جمع كنیم، فقط با اعلام اینكه اگر صرفه جویی نشود آب گران می شود و یا قطع می شود كار درست نمی شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۲
انتشار یافته: ۱۱
نان چطور؟؟
چند راهکار عملی
- استفاده از فاضلاب
- تبدیل اراضی کوچک به بزرگ و تشکیل اتحادیه های کشاورزی
- تغییر نوع کشاورزی
- استفاده از تکنولوژی در کشاورزی خصوصا کشت هیدورپنیک در مقیاس بزرگ
- تشویق مهاجرت مردم به سواحل خلیج فارس و دریای عمان
نگران نباشيد وقتي جمعيت بشه 200 ميليون نفر ، اون وقت بي آبي رو ميفهميم
درود بر پروفسور کردوانی.
پس چه میگویند که باید جمعیت یکصدو پنجاه میلیون نفر بشود اگر آب نباشد بهداشتی در کار نخواهد بود و انواع خطرناک بیماریها همه گیر میشود... با این تحلیلی که جناب پرفسور کردوانی ارائه دادند باید جمعیت ایران در حد بیست میلیون نفر باشد ولی اینک جمعیت در مرز هشتاد میلیون نفر است و شصت میلیون اضافه بار سنگینی است برای منابع آب محدود کشور
متاسفم برای آنها که باید به فکر تدوین قوانین درست جهت حل مشکل باشند، ولی نیستند وفقط دنبال منافع حذبی و گروهی هستند.
حالا !!
زیاد شلوغش نکن!
بذار تموم بشه اون وقت یه فکری می کنیم
حالا که هست!
دولت باید دستگاه های کاهنده آب را به رایگان در اختیار مردم قرار دهد.
ايشون مگه كارشناس منابع آب هستند كه راجع به همه چي اظهار نظر مي‌كنند. رشته ايشون جغرافياست. بنابرين موضوع بايد از نظر كارشناسان فن بحث شه. حرفاي كلي زدن دردي دوا نميكنه
گذشته گان براى ما كذاشتند تا ما باشىم ، اما ما ديكه جنگل نداريم منابع طبيعى ندارم ، اب هم نداريم ، در عوض واردات داريم داداش سود تو اونه ، تازه اپارتمان سازى هم داريم كشاورزى رو ميخواهيم چه كار ، تازه داريم شير رو هم از دامدارا ميخريم خشك ميكنيم تا قيمتش بالا بره ، چون مصرفش بخاطر قدرت خريد مردم بايين اومده
آقای پروفسور فکر می کنید با راهکار حل میشه؟ یکی هم راهکار بده استقبال نمیکنند سالها باید زمان بزاره، هزینه کنه و دست آخرش کسی جوابشو نده، برای انقلاب در بخش آب باید قبلش انقلابی در بخش کشاورزی به عنوان عمده مصرف کننده و هدر دهنده آب صورت بگیرد و برای اینکه این کار انجام شود احتیاج به انقلابی در نگرش مردمی به محیط زیست، تعریف اولویت ها و چالشهای موجود در تحقیقات دانشگاهی، کار ریشه ای فرهنگی ، تزریق نیروهای با انگیزه و دانشمند در بدنه مدیریتی کشور است ، البته که کار بسیار طاقت فرسایی است و شاید برای این حرفها هم دیگه دیر باشد. ولی راه حل ها کاملا مشخص هستند و راهکارهای راهبردی هم وجود دارند، مشکل اینست که آدمهای خواب زده را نمیشه بیدار کرد، هم بخش بزرگی از مردم عمق فاجعه را درک نکرده اند و هم خیلی از مسئولین در این زمینه کوتاهی و بعلت نداشتن برنامه و منابع مالی مطمئن و مشخص دچار پدیده برگزاری جلسات بی پایان ولی کم بازده شده اند. امیدواریم حرکت سازنده ای صورت بگیرد اگر نه تغییرات اقلیمی کشور ما را بسوی خشکسالیهای شدیدتر سوق خواهد داد. پیشنهاد میکنم در تمام دستگاهای دولتی و حاکمیتی الزام به تشکیل بخش آب و محیط زیست صورت گیرد از صدا و سیما و آموزش و پرورش گرفته تا قوه قضائیه و در محدوده حاکمیتی خود کار فرهنگی، حمایتی و فکری مستمر از وزارتخانه های آب و جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست کشور به عنوان متولیان آب و محیط زیست در جهت اصلاح وضع موجود صورت گیرد و حداقل در امر صرفه جویی بخشی از این ضرورت و رفع بحران را بدوش بگیرند. یادمون نره همه داخل یک کشتی نشسته ایم و دوره بی تفاوتی نسبت به آینده کشور و فرزندان این مرز و بوم دیگه تمام شده است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی