بازدید 29851

قدرت خرید کارمندان ۴۵ درصد کاهش یافته است

از سال 89 به این طرف، با توده ای فقر مواجه هستیم و در حال حاضر قدرت خرید طبقه کارگر نسبت به چهار سال گذشته 35 درصد و قدرت خرید طبقه کارمند، 45 درصد کاهش یافته است
کد خبر: ۴۶۹۳۱۹
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶ 24 January 2015
«انباشت فقر» چالشی است که امروز در بدنه اجتماعی، اقتصادی ایران وجود داشته و مقامات کشور نیز به طور رسمی از آن یاد می‌کنند. آنچنان که روز گذشته معاون حمایت سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام کرد که «در کشور با انباشت فقر مواجهیم و سالانه 1350 میلیارد تومان مستمری از سوی این کمیته پرداخت می‌شود.»

به گزارش قانون، این موضوع سبب شده تا امروز نهادهایی چون کمیته امداد به دنبال ساماندهی نهادهای مردمی برای پوشش خلأهای رسیدگی و کمک به نیازمندان باشد و این درحالی است که برخی کارشناسان معتقدند روی آوردن به جریان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، نمی تواند اثری در توجه به مشکلات روند افزایشی تولید و انباشت فقر داشته باشد. هم اکنون و بر اساس آمارهای رسمی، کمیته امداد امام خمینی(ره) قریب به چهار میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده و سالانه 5/ 1 میلیون نفر نیز ارباب رجوع دارد. بنا بر اظهارات  "علی‌محمد ذوالفقاری" معاون کمیته امداد «نیاز این افراد – فقرا و نیازمندان - در بسته‌بندی های مختلف چندین برابر امکانات موجود در کمیته امداد است. به عنوان مثال سالانه 200 هزار ظرفیت ازدواج داریم بعضی از درخواست های مردم از کمیته امداد با ساز‌و کار اداری قابل حل نیست و در دهه های گذشته بسیاری از مشکلات مردم در امداد ریشه اقتصادی داشت، امروز علاوه بر این حوزه ریشه اجتماعی نیز دارد.» 

 برخی درخواست ها در کمیته امداد قابل حل نیست

معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) که در همایش بررسی نقش مراکز نیکوکاری در محرومیت‌زدایی و ایجاد توسعه پایدار در کرمان سخن می گفت، اظهارداشته که یکی از دلایلی که کمیته امداد به سراغ شبکه های مردمی آمده، این است که سرعت در خدمت رسانی صورت بگیرد. وی گفته که «احساس ما این است که شبکه های مردمی برای انسجام دادن به همه انسان هایی است که در یک محله می خواهند به کمک امداد بیایند و این به یک فرد خلاصه نمی شود. یکی از مسائلی که در طراحی شبکه های مردمی به آن پرداخته شده، استفاده از جایگاه معتمدان و استفاده از سرمایه اجتماعی آنهاست و برای این مراکز مدیریت محلی تعریف شده است.این شبکه‌های مردمی می‌تواند به افزایش خدمت، افزایش حجم تشخیص نیازمندان کمک کرده و شناسایی نیکوکاران و شناسایی نیازمندان را انجام می دهد.» به گفته وی، کمیته امداد به دنبال این بود در شبکه های محلی به جز نیازمند شناسی، خیر شناسی نیز اتفاق بیفتد و احسان در اشکال مختلف شناسایی و ساماندهی شود.

اما بررسی های کارشناسان در این زمینه گویای آن است که برخی سیاست ها در مواجهه با مشکلات و نیازهای نیازمندان دچار اشکالات فراوانی بوده و امروز با شکست مواجه شده است.

«سعید لیلاز» کارشناس اقتصاد در این باره می گوید: اگر نگاهی به نوع رسیدگی به مسائل نیازمندان و افراد آسیب دیده طی دو دهه گذشته داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که سیاست های اجرایی در ساماندهی و توجه به نیازمندان چندان مورد اثر واقع نشده و امروز باید مورد بازنگری قرار گیرد. چنانچه انباشت فقر در ایران امروز بیش از سال های قبل بوده و با وجود درآمدهای نفتی بسیار در کشور، آنچنان که باید به نیازمندان توجه نشده است. وی با بیان اینکه باید مدیریت مناسبی بر درآمدهای عمومی کشور برای توجه به مشکلات نیازمندان و کاستن از جمعیت فقرا صورت گیرد ، تاکید می کند: «اینکه اعلام شود دنبال ساماندهی شبکه های اجتماعی برای رفع خلأ های کمک به فقرا و نیازمندان هستیم، خود گویای شکست سیاست‌های دولتی حمایت از فقراست چراکه اقتصاد امروز ایران و منابع اقتصادی عمدتا در اختیار دولت است و روی آوردن به شبکه‌های اجتماعی برای کمک به فقرا، نشان از کارا نبودن برنامه های دولتی در این زمینه دارد. 

   شبکه های اجتماعی از دیرباز بوده اند

لیلاز در ادامه تصریح می کند: شبکه های اجتماعی و کمک های مردمی در ایران از دیرباز وجود داشته اند و هرگز نیاز به ساماندهی از سوی نهادهای دولتی نداشته است. نمونه آن هم روزهای محرم و پخت میلیون ها غذا در کشور است که به طور خود جوش انجام شده و تماما نیز جنبه خیریه و کمک دارد. مردم ایران همیشه روحیه توجه به نیازمندان را داشته اند و اگر امروز به صراحت از انباشت فقر در کشور سخن می گوییم، نشانه آن است که با وجود شبکه‌های اجتماعی و منابع عظیم درآمدی در دولت، نتوانسته ایم هدایت مناسبی در توجه به نیازمندان داشته باشیم.

این کارشناس اقتصاد اظهار می دارد: کمیته امداد امام خمینی(ره) از ابتدا قرار نبود از منابع دولتی استفاده کند، اما این اتفاق افتاد و اکنون به هدف های مورد توجه و سیاست های نظام در رسیدگی به فقرا نرسیده است. معتقد هستم یک بازنگری اساسی در تمامی سیاست گذاری ها نیاز است چرا که در سال های گذشته از انقلاب اسلامی بیش از دو هزار میلیارد دلار نفت فروخته شده و از شبکه های اجتماعی نیز بسیار برای توجه به فقرا استفاده شده است، اما با این حال با انباشت فقر مواجه هستیم. لیلاز می‌گوید: ما در ایران شبکه‌های اجتماعی در جهت مبارزه با فقر را از گذشته داشته ایم و این نهاد ها با تمام قوا کار کرده اند. اما مسئله مهم کشور در توجه به فقرا و کاهش روند افزایشی فقر، بحث تولید و توزیع و ثروت است که نتواسته ایم در سال های گذشته به تعریفی درست از آن برسیم. تا زمانی که معنی تولید و توزیع ثروت را نفهمیم، فقر ریشه‌کن نخواهد شد و این مشکلی است که سال ها در اقتصاد کشور وجود داشته است.

   توده ای شدن فقر در ایران 

«اقتصاد کشور از نفس افتاده و روند تولید فقر رو به صعود است.» لیلاز با بیان این مطلب اظهارکرد: در 25 سال گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور زیر 5 درصد بوده است و با این حال نتوانسته‌ایم کاری قابل توجه در زمینه کنترل تولید فقر انجام دهیم. متاسفانه باید گفت که از سال 89 به این طرف، با توده ای فقر مواجه هستیم و در حال حاضر قدرت خرید طبقه کارگر نسبت به چهار سال گذشته 35 درصد و قدرت خرید طبقه کارمند، 45 درصد کاهش یافته است و با توجه به روند اقتصادی کشور، اگر وضعیت بدتر نشود بهتر نخواهد شد. در چنین شرایطی قطعا روی آوردن به شبکه های اجتماعی برای پوشش خلأ‌های رسیدگی به فقرا و نیازمندان کارساز نخواهد بود.  

وی با بررسی عملکرد دولت ها در انباشت فقر در ایران می گوید: در دوران اصلاحات و دولت آقای خاتمی،  با تولید بیشتر ثروت به توقف تولید فقر کمک کردیم اما از اواخر 89 نظام توزیع ثروت با مشکل مواجه خواهد شد.چرا که هنوز به معنی درستی از تولید و توزیع ثروت در سطوح بالای مدیریت کشو نرسیده ایم. نهادهایی مثل سازمان بهزیستی، کمیته امداد یا سازمان تامین اجتماعی نتوانسته ‌اند در اجرای سیاست ها و اهداف خود برای توجه به فقرا و نیازمندان درست عمل کنند. بزرگ‌ترین نهاد اجتماعی، اقتصادی ایران و منطقه، سازمان تامین اجتماعی و صندوق شستاست و وظیفه اش نیز بهبود معیشت و توجه به بازنشستگان است، اما بزرگ‌ترین تخلفات مالی با شعار توجه به عدالت در این نهاد شده و در این شرایط، روی آوردن به نهادهای اجتماعی برای کمک به فقر، نمی تواند توجیهی داشته باشد.

لیلاز تصریح می کند: معتقدم هرکس می خواهد در نظام اسلامی ایران با فقر برخورد کند، استفاده از شبکه های اجتماعی را باید در ردیف های آخر قرار دهد و در ردیف اول استفاده صحیح از منابع و تجدید نظر ضروری در ورود دولت به تولید و توزیع ثروت باید صورت گیرد. در غیر این صورت در سال های آینده  مهار فقر و تبعات اجتماعی آن کاری دشوار خواهد بود و باید انتظار رخدادهای قابل توجه در موضوع فقرا را داشت. 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹۷
انتشار یافته: ۵۳
من اصلا قدرت خرید برام نمونده باید میگفتی
قدرت خرید کارمندان از بین رفته است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
زمانی که دلار 1200 تومنی سه برابر شد و اجناس هم سه برابر شد قدرت خرید نه تنها کارمندان بلکه کارگران و بازنشستگان و دیگر اقشار متوسط را هم از بین بردند فکر می کنند مردم نمی فهمند از فهم گذشته مردم با تمام وجود فقر را حس می کنند.
من حاضرم کارمند باشم نصف همین حقوق را بگیرم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
شما حالت خوبه؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
تو دیگه وضعیتت از کارمند هم خرابتره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
بله دوستان.
من و این آقا اوضاعمون از کارمند هم خرابتره.
تو مملکتی که توش کارمند شدن هم هزار جور پارتی میخواد منی که دانشجوی دکتری هستم سطح توقعم به اینجا رسیده که به کارمندی هم قانعم. اونایی که منفی میدند نمیدونند که خیلیا هستن که حاضرن بهشون سخت بگذره ولی بگذره.
متاسفم برای خودمون که حتی خودمون که میگیم مسئولا باید درکمون کنن خودومون از اوضاع خودمون خبر نداربم.
میگن مشت نمونه خروار هست. واقعا هم همینه. کارمند حال جویای کار رو نمیفهمه. مدیر حال کارمندو نمیفهمه.
رجال سیاسی حال و اوضاع مردمو نمیفهمن.

همه چیمون به همه چیمون میاد. توپ توپ.
هزینه های ما ظرف دوسال 4 برابر شده چطور حساب کردی که گفتی قدرت خرید 45درصد کاهش داشته؟
معلوم شد علت اصلی فقر شبکه های اجتماعی هستند
مرگ بر وایبر
مرگ بر فیس بوک
مرگ بر واتس آپ
مرگ بر اینستاگرام
معلوم شد علت اصلی فقر شبکه های اجتماعی هستند
مرگ بر وایبر
مرگ بر فیس بوک
مرگ بر واتس آپ
مرگ بر اینستاگرام
اونوقت بازنشستگان چی ؟ بازنشسته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
هيچي . معمولا در جوامع به بازنشستگان بخاطر اينكه جواني خود را در راه خدمت به مردم سپري كرده اند احترام مي گذارند . براي ما هم كارت تكريم صادر ميشود با حقوق نهصد تومان و چهار سر عائله
من در یک شرکت خصوصی شاغلم آرزوم کارمندی است ...
با این افزایش اندکی که دولت جدید قرار است در سال 94 در حقوق کارمندان دولت بوجود آید ، مطمئناً قدرت خرید به مراتب کمتر هم خواهد شد .
من در یک شرکت خصوصی شاغلم آرزوم کارمندی است ...
کاهش قدرت خرید مساوی است با 90 درصد کاهش راندمان کاری
حال بخوانید آخر این داستان را
نبايد خودمونو گول بزنيم.50 درصد دليلش تحريمهاي كمر شكن سالهاي اخيره .چون همه چيز مستقيم و غير مستقيم به دلار بستگي داره.وقتي دلار از 900 تومن ميشه 3600 تومن معلومه گروني پيش مياد و 50 درصدش هم مفاسد اقتصادي كلان برخي مسوولين و غير مسوولين كشوره.
ای دولتمردان وضعیت همه مردم ایران در فقر و فلاکت است . این وضعیت را بجائی مانند وضعیت مردم ایران در دوران قاجار نکشید که تاریخ و قضاوت مردم در مورد شما با نفرت یاد خواهد نمود.
چرا .برای همه قدرت خرید کم شده. کارمندان که از بعضی ها خداروشکر بهترن.کارمند ثبت یا شهرداری یا دارائی یا ....
جالبه يعني خنده داره ميگن سال ديگه پيش بيني كرديم 14 درصد افزايش حقوق كافيه همه ميزنن تو سر كارمند ولي كارمند بايد بزنه تو سر خودش چون نه كاسبه نه سرمايه دار
لابد قدرت خرید بازنشستگان پایین نیامده است ! حتما" میدانید اززمان اجرای قانون خدمات کشوری حقوق کارمندان شاغل علاوه برافزایش سنواتی باعناوین دیگر ازجمله افزایش امتیازات سختی کار- یک گروه اضافی - فوق العاده ویژه - فوق العاده ایثارگری وامثالهم حدود30درصد افزایش یافته است ولی بازنشستگان بزرگ خاندان ؛ غالبا" مریض اکتفابه افزایش سنواتی کرده اند.
45 درصد؟!!!!!!!!!!!

85 درصد درسته

مردم فقط در حد بخور و نمیر دارن زندگی می کنند.........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
در عوض دولت سال آينده حقوق ها را 14 درصد اضافه مي كند.
اگر قدرت خرید ما کارمندها 450 درصد هم کم بشه، ملاک افزایش حقوق ما همان تورم اسفند ماه هست. که رقمی زیر 20 درصد اعلام میشود.
خيلي وقت است كه كارمندان ديگر زندگي نمي كنند بلكه زنده ماني مي كنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
بغیر از از ما بهتران همه ملت در فقر مطلق اند
لطفا" به داد کارکنان ثبت احوال با این احکام حقوقی بسیار ضعیف برسید والله دل آدم برای زن وبچه های این کارمدان فقیر به در می اید مگر اینها دل ندارن مگر حق حیات وزندگی فقط برای معدود کارمندان سایر دستگاهها وشرکتها ست
بنظر شما قدرت خرید کارگران که بیشترین طبقه فعال جامعه هستند چقدر کاهش یافته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
باسلام 45 درصداشتباه است 70درصدکاهش یافته است
باید سزیعا روی دستمزدها چاره اندیشی شود .وگرنه تبعات ان دامنگیز جامعه میشود
الحمدولله این کاهش قدرت خرید کاکنان دولت نشاندهند موفقیت تدابیر دولت در کاهش تورم است و با فرمول دولت تدبیر و امید هرچه قیمت ها بالا رفته و حقوق ها کم شود و توان خرید کارکنان دولت کمتر شود تورم کم شده و رفاه اجتماعی افزایش می یابد و همینور ادامه بدهیم فقر و فقیر ریشه کن میشوند.
بنده به نوبه خودم به مسئولیت و حاکمیت تضعیف طبقه کارمند را تبریک میکویم
مشکل اصلی دستگاههای دولتی عدم مدیریت صحیح و عدم بکارگیری نیروهای متخصص واجد شرایط می باشد بنحویکه با جرات می توان گفت بیش از دوسوم نیروهای دستگاههای اداری شرح وظایف مدونی نداشته و بخاطر رانت وارد مجموعه شده اند که جور بی سوادی انها را باید ان یک سوم باقی مانده کشیده وحقوقی کمتر از انها دریافت کنند.دستگاهها رفته رفته از نیروهای کارشناسی تهی شده وشده محل خاله بازی عده ای نوکیسه
راستش قراره در کنار تمام برکات و نعمات الهی که از مردم گرفته می شه، حذف یارانه ها، نقدی شدن یارانه بنزین و البته حذف آن برای ثروتمندان زیر خط فقر و اخذ مالیات در نظر گرفته بشه که ممکن به عمر مردم قد نده ولی در کل اگه مردم زنده موند و هوای پاک خوبی خواهیم داشت و زندگی بدون فقرا بهتر خواهد شد. گوشه ای کرامات مجلس شورای اسلامی که برای حل مشکلات مردم تلاش می کنند کمتر بیدار مانده وبیشتر لابی کنند
درسته واقعا" دریافتی کارمندان کم شده است ودر شهرستانها این کسری بیشتری اعمال شده .در مرکز هر موقع کسری باشه ابتدا سهم شهرستانها را کم میکنن تا دریافتی مرکز نشینان کم نشود
کارمندان با وضعیت پرداخت کنونی دارند جان می دهند پس بازنشستگان فقط یک راه بیشتر ندارند . . .
با کاهش قدرت خرید کارمندان فکر میکنم کم کم باید تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرن.
خدا بركت بده به زير ميزي و رشوه.
واقعيت موجود كه هيشكي نميتونه انكارش كنه
آقا من کارمند ثبت احوالم. با 14 سال سابقه و مدرک فوق لیسانس. پست سازمانیم هم کارشناس مسئوله. با حق مدیریت و بقیه مزایا حقوق ماهانه من 1 میلیون و سیصد و پنجاه هزارتومنه. ماهی 660 هزار فقط اجاره خونه میدم. ماهی 1 میلیون هم قسط بانکی دارم. بفرمایید چطور باید زنده بمونم؟
جالبه سال گذشته 20 درصد حقوق کارکنان وزارت کشور و سازمانهای وابسته رو افزایش دادن، این افزایش به رییس سازمان ثبت احوال که معاون وزیر کشور هست تعلق گرفت اما به خود کارمندای ثبت احوال تعلق نگرفت!! به هر جا هم که رفتیم گفتن فایده ای نداره شما شترمرغین! فقط موقع کار زیر مجموعه وزارت کشورین و باید مثل ... کارکنین. موقع مزایا شما ثبت احوالی هستین، شمارو چه به این غلطا...
من الان توی یه خونه 90 متری بر خیابون پاسداران تهران نشستم 20 تومن یک تومن. حالا صاحبخونه سر سالمه گفته بلند شم رفتم گشتم خونه خارج از محدوده تهران نزدیک جاده لواسان دیدم 50 ساله کفش سیمان و از سقفش آب فاضلاب روان ... می گه متری یک میلیون رهن کامل. تازه این ارزونش بوده... قیمت رهن توی یک سال نزدیک سه برابر شده اگر قبول ندارید برید خودتون بپرسید. آقای تابناک لطفا به جای سانسور از روحانی بپرسید من لیسانسه المپیادی با حقوق ماهی یک میلیون کجای ایران برم لانه مرغ اجاره کنم؟؟؟
روحاني مچكريم.
راستي آقاي رحيمي معاون دولت قبل فقط 5 سال براش بريدن ؟
به بهانه بالا بودن نرخ تورم سود تسهيلات بانكي را بالا بردند. حالا كه دولت ادعا ميكند نرخ تورم 14 درصد است و افزيش حقوق كاركنان را هم بر اساس آن اعلام كرده است پس چرا يانكها نرخ سود وامها را كاهش نمي دهند
ظاهرا دولت صادق نيست و دو گانه عمل ميكند
اقا به خدا فقط زنده ماندیم
کارمند داریم تا کارمند. کارمند ثبت احوال داریم که با 10سال سابقه و مدرک فوق لیسانس و رتبه ارشد با اون شلوغی دیوانه کننده ثبت احوال همه دریافتیش ماهی 1200000، همین کارمند اگه تو ثبت اسناد و... باشه دریافتیش میشه ماهی 3000000، بی عدالتی بدتر از کاهش قدرت خریده،انگار که تحریم و ... فقط برای کارمندای بعضی از اداراته!!! اونم اداراتی که شلوغترن و کارشون خیلی خیلی زیاده مثل ثبت احوال
هم اونهايي ميگن هزينه ها 4 برابر شده وبا حقوق كامندي ديگه قدرت خريد وجود نداره درسته ولي چرا باز يك عده ميگن كاشكي كارمند بوديم چون امينيت شغلي ندارن يا سالهاست بيكارن
اينقدر ناشكر نباشيد الحمدالله وضع مردم خوب است ولي اسراف گرايي و مصرف گرايي و تجمل گرايي مردم را اذيت ميكند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
آقا قرصاتو خوردی؟
بله علی همینطور است
سال آینده با افزایش 300 درصدی(3 برابر) هزینه انرژی قرت خرید کارمندان 345 درصد کاهش پیدا میکنه!!!
همچین می گین کارمندا انگار اونایی که تو شرکتای خصوصی مثل اسب کار می کنند آدم نیستند
اگر همه باهم کم دریافت کنند مشکلی پیش نمیاد
مشکل تفاوت حقوق و دریافتی ها در یک اداره و سازمان و وزارتخانه است که مشکل بوجود آورده
نمیشه که در یک اداره یک نفر کمتر از یک میلیون دریافتی داشته باشه و یکی با همان مدرک تحصیلی 25 میلیون در ماه دریافتی داشته باشه ! مشکل اینه.
روز به روز زندگی بر مردم تنگ تر و سخت تر میشه باید فکری کرد و کاری کرد
خدايا شكرت.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار