بازدید 14151
عضو حقوقدان شورای نگهبان:

برخی اعضای شورای نگهبان قانون را زیرپا گذاشتند

برخی اعضای این شورا در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 موضع گیری های خاصی نسبت به برخی نامزدهای ریاست جمهوری داشتند٬ لذا در انتخابات تا حدی قانون را زیر پا گذاشتند.
کد خبر: ۴۶۳۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۹ 03 January 2015
یک عضو شورای نگهبان گفت: ممکن است تخلفاتی در انتخابات صورت گرفته باشد اما اتهام تقلب در انتخابات 88 تهمت بزرگی بود که به جمهوری اسلامی ایران زده شد.

به گزارش ایرنا٬ 'محسن اسماعیلی' یکی از حقوقدانان شورای نگهبان پنجشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی که با موضوع '9 دی، تجلی مردم سالاری' برگزار شد،گفت: افرادی که در گذشته برای شکل گیری این نظام و انقلاب تلاش کردند نباید با بهانه های مختلف برای از بین رفتن اندیشه ها و گفتمان انقلاب اسلامی ایران که امام راحل بنیان گذار آن بودند، کمک کنند.

این عضو شورای نگهبان با بیان اینکه شعارهایی که در فتنه 88 انتخاب شد بسیار دقیق و هدفمند انتخاب شده بود، گفت: انتخاب شعار 'جمهوری ایرانی' یعنی سیاست بدون دین.

وی با اشاره به وقایع مختلفی که در طول 8 ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 اتفاق افتاد، بیان کرد: با سخنرانی مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه بر تمام افراد و سران فتنه حجت تمام شد و باید آنها پس از آن توبه می کردند، آیا برای پشیمانی حادثه عاشورای سال 88 به تنهایی کافی نبود؟

*فتنه گران در سال 88 جدایی سیاست از دین و اصل ولایت فقیه را نشانه گرفتند

این عضو شورای نگهبان گفت: در فتنه 88 جدایی سیاست از دین، اصل ولایت فقیه و اتحاد ملی نشانه گرفته شد و حماسه 9 دی واکنش مردم به بی حرمتی روز عاشورا و دفاع آحاد مختلف جامعه از جمهوری اسلامی بود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه نباید وقایع 40 سال قبل را در ایران فراموش کرد، افزود: امام خمینی (ره) در شرایطی که دنیا مساله وابستگی به ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی را پذیرفته بود، گفتمان شرقی یا غربی بودن را به 'نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی' تبدیل کرد.

وی با اشاره به تلاش های دشمنان از طریق کودتا، تحریم و آشوبهای داخلی و منطقه ای برای از بین بردن تفکر نه شرقی و نه غربی در کشور، گفت: ملت ایران در همه این سالها با اعمال فشارهای مختلف در برابر توطئه های دشمن و این انقلاب سر خم نکرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان دلیل پایداری جمهوری اسلامی ایران در مقابل تمام این توطئه ها و فشارها را همبستگی دین و مردم عنوان و بیان کرد: موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف از جمله انرژی هسته ای، نانو تکنولوژی، صنایع دفاعی، سلول های بنیادی و ... به خاطر همبستگی و پیوند دین و مردم با هم و مردم سالاری است.

وی تأکید کرد: دین بدون حضور مردم در عرصه، معنایی ندارد، همانگونه که مردم بدون دین نمی توانند به سعادت کامل دست یابند.

رییس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) افزود: دشمن برای از بین بردن پیوند بین دین و مردم تلاش می کند و اگر جمهوری اسلامی ایران در دنیا و منطقه به یک الگو تبدیل شده است و غزه با تمام فشارها توانست در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت کند بخاطر گرایش آنها به تفکر امام راحل بود.

وی خاطرنشان کرد: دشمنان این نظام با جمهوریت و یا اسلامیت مشکلی ندارند بلکه مشکل اصلی آنها به خاطر جمهوری اسلامی بودن ایران است.

عضو شورای نگهبان ادامه داد: اگر گفتمان جمهوری اسلامی که امام راحل آن را پایه گذاری کردند در کشور از بین برود این گفتمان و تفکر در سایر کشورها که از جمهوری اسلامی ایران الگو گرفته اند، نابود خواهد شد.

وی گفت: 9 دی در درون مردم هر روز تجلی دارد و هر روز برای ما روز دفاع از اندیشه های امام راحل است.

*نظام انتخاباتی در کشور نیازمند بازنگری است

این عضو شورای نگهبان نظام انتخاباتی در کشور را از جهات مختلف نیازمند بازنگری کلی دانست و گفت: در دوره های انتخاباتی گذشته تاکنون به مرور تاثیر تبلیغات، پول و وعده های نامزدها در نتیجه انتخابات بیشتر شده و این مساله نگران کننده است.

اسماعیلی افزود: ممکن است تاثیرات تبلیغات و وعده ها به جایی برسد که یک بچه حزب اللهی کارآمد که پول کافی برای تبلیغات نداشته باشد نتواند خود را به عنوان متقاضی ریاست جمهوری معرفی نماید.

وی بیان کرد: بعد از انتخابات سال 1388 تدبیری اندیشیده شد که جلو تبلیغات اضافی و هزینه های هنگفت نامزدها گرفته شود و تاثیر وعده، حزب و گروه گرایی در نتیجه انتخابات به حداقل برسد و توانایی های شخصی خود نامزدها و آرای مردم مدنظر قرار گیرد.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب سیاست های کلی نظام در حوزه انتخابات را در دست ابلاغ دارند که پس از ابلاغ مورد توجه ویژه شورای نگهبان قرار می گیرد و این شورا از رسانه ملی نیز بهره مطلوب در این زمینه خواهد گرفت.

وی افزود: رسانه ملی هم باید در دوره انتخابات در همین چارچوب قرار گیرد تا مشخص شود چگونه رسانه ملی می تواند براساس اراده ملی عمل کند.

*رفتار آقای احمدی نژاد در مناظرات مناسب نبود

این عضو شورای نگهبان گفت: همه مسائل فتنه 88 از نوع رفتار آقای احمدی نژاد در مناظرات انتخاباتی که از رسانه ملی پخش شد، نشات نمی گیرد هرچند ایشان رفتار مناسبی نداشتند.

اسماعیلی افزود: رفتار آقای احمدی نژاد در مناظرات خلاف شرع و اخلاق بود که رهبر معظم انقلاب نیز این نوع رفتار را مورد نکوهش قرار دادند اما رفتار نادرست احمدی نژاد در مناظرات آنقدر مهم نبود که چنین واکنش گسترده ای به صورت یک فتنه بعد از انتخابات داشته باشد.

وی بیان کرد: واکنش رفتار آقای احمدی نژاد در مناظرات آن نبود که به چهره جمهوری اسلامی چنگ بیاندازند و آن را متهم کنند، به هرحال اگر رفتار احمدی نژاد در مناظرات درست نبود مخاطبین وی نیز در این مناظرات سکوت نکردند.

وی گفت: شعار شورای نگهبان در ادامه مسیرش بعد از انتخابات سال 1388 این بود که هم با فتنه و هم با انحراف به طور همزمان مقابله کند.

اسماعیلی ادامه داد: از دیدگاه شورای نگهبان هر جریانی که بخواهد به جمهوری اسلامی چنگ بزند، نظم حقوقی جامعه را برهم بزند و روال قانونی کشور را نادیده بگیرد، یک جریان انحرافی است با هر اسمی که می خواهد باشد.

وی ادامه داد: شورای نگهبان با این رویکرد در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 با همه اصراری که آقای احمدی نژاد در معرفی مشایی به عنوان نامزد ریاست جمهوری داشت، روال قانونی را طی نمود و صلاحیت آقای مشایی را تایید نکرد.

وی گفت: همین رفتار منصفانه شورای نگهبان بود که انتخابات سال 92 را برای مردم باور پذیر کرد.

*برخی اعضای شورای نگهبان در جریان انتخابات 88 قانون را زیرپا گذاشتند

این عضو شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی اعضای این شورا در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 موضع گیری های خاصی نسبت به برخی نامزدهای ریاست جمهوری داشتند٬ لذا در انتخابات تا حدی قانون را زیر پا گذاشتند.

'محسن اسماعیلی' افزود: اگر بخواهیم منصفانه درباره جریان فتنه 88 قضاوت کنیم باید بگوییم که برخی اعضای شورای نگهبان از حق خود به عنوان یک داور پا را فراتر گذاشتند.

وی بیان کرد: فردی که در مسند داوری آن هم به عنوان عضو شورای نگهبان نشسته است باید اصل بی طرفی را رعایت کند و نباید براساس قانون له یا علیه نامزدها در انتخابات موضع گیری داشته باشد.

وی گفت: اما به صراحت می توان گفت که تمایلات و موضع گیری های برخی اعضای شورای نگهبان در جریان انتخابات هیچ تاثیری بر روی نتیجه آن نداشت و نتیجه انتخابات همان بود که اعلام شد.

اسماعیلی افزود: در آن زمان قانون نقصی داشت که براساس آن به اعضای شورای نگهبان اجازه می داد در دستگاه های دولتی نیز مسوولیت داشته باشند و همین مساله باعث شده بود که دو نفر از اعضای شورای نگهبان که در دولت هم مسوولیت داشتند نسبت به نامزد های انتخابات ریاست جمهوری موضع گیری کنند.

وی اظهار کرد: با دستور رهبر معظم انقلاب اکنون این اشکال در قانون اصلاح شده و دیگر اعضای شورای نگهبان نمی توانند در دولت مسوولیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان براساس اسناد و مدارک موجود درباره احراز صلاحیت افراد تصمیم می گیرد، گفت: در سال 1388 که صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری تایید شد هیچ مدرکی دال بر اینکه برخی نامزدها در یک طرح فتنه انگیز مشارکت داشته باشند، وجود نداشت.

اسماعیلی ادامه داد: نظر شورای نگهبان این است که نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات مزبور در یک دام گرفتار شدند و آگاهانه وارد این بازی نشدند.

وی بیان کرد: در زمان بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری هیچ موردی در سابقه و رفتار آنان مشاهده نشد که صلاحیت آنها تایید نشود، برخی از آنان نیز در انتخابات رای زیادی بدست آوردند.

وی گفت: اظهاراتی که نامزدها در تبلیغات انتخاباتی و حتی روز رای گیری بیان کردند با آنچه بعد از انتخابات گفتند و عمل کردند کاملا متفاوت بود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اخیرا فرمودند، 'رای مردم حق الناس است' و بارها بر این نکته در دوره های انتخاباتی مختلف تاکید کردند و ایشان بزرگترین مدافع رای مردم بوده و هستند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست