بازدید 3344

امسال بنزین گران نمی‌شود!

در سال ۹۳ تنها توانستیم ۳۵ هزار میلیارد تومان از درآمدهای محل هدفمندی یارانه‌ها را محقق کنیم؛ بنابراین، برای تحقق درآمد ۴۸ هزار میلیاردی از محل هدفمندی ۱۳ هزار میلیارد تومان کسری داریم.
کد خبر: ۴۵۹۷۹۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۴ 20 December 2014
۱۲۵ میلیارد تومان بی‌نتیجه خرج می‌شود؟یکی از چیزهایی که ‌مستیم بر معیشت مردم تأثیر می‌گذارد، افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین و گازوئیل است. از این روی، دولت باید در تعیین قیمت این مواد ‌‌‌نهایت دقت را داشته باشد، ولی اغلب از سوی دولت‌ها اهمیت کمی به این موضوع داده می‌شود و دولت نسبت به کسری بودجه و نیازی که به منابع ریالی دارد، قیمت فر‌آورده‌های نفتی را دستخوش تغییر قرار می‌دهد.

به گزارش «تابناک»، اما امسال اوضاع به گونه دیگری است؛ قیمت جهانی نفت کاهش پیدا کرده است و اگر بخواهند عادلانه عمل کنند، باید قیمت حامل‌های انرژی در کشور کم شود، ولی از سوی دیگر، دولت دچار کسری بودجه است و آمار ردیف‌های بودجه، حکایت از کسری ۱۳ هزار میلیاردی دارد.

به هر حال هنوز هیچ چیز مشخص نیست. دولت در بودجه امسال، ۴۸ هزار میلیارد برای اصلاح حامل‌های انرژی در نظر گرفته‌ که نسبت به سال گذشته تغییر نکرده و همین ‌باعث ایجاد تناقض‌گویی در بین نمایندگان مجلس شده است. عده‌ای بر این باور‌ند که قیمت‌ها نباید تغییر کند، ولی برخی دیگر اعتقاد دارند، دولت ناگزیر از افزایش قیمت است.

افزایش قیمت بنزین در سال ۹۴ منتفی است


محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگویی، درباره احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین اظهار کرد: با توجه به پیشنهاد دولت، مبنی بر ثابت بودن درآمد ناشی از حامل‌های انرژی، اگر مجلس موافقت کند، افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

نایب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: دولت عدد ۴۸ هزار میلیارد تومان را برای درآمدهای ناشی از حامل‌های انرژی پیشنهاد داده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت نیز بحث افزایش قیمت حامل‌های انرژی خود به خود منتفی می‌شود.

افزایش قیمت آب، برق و گاز و بنزین در سال ۹۴


اما از سوی دیگر، نماینده رشت و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۴ برای جبرای کسری ۱۳ هزار میلیاردی دولت برای پرداخت یارانه‌ها خبر می‌دهد و دولت را ناگزیر از این کار می‌داند.

غلامعلی جعفرزاده با اشاره به سازوکار دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۳ گفت: در لایحه بودجه سال ۹۳، ۴۸ هزار میلیارد تومان برای اصلاح قیمت‌های حامل‌های انرژی و ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح یارانه نان در نظر گرفته شده؛ اما در لایحه بودجه سال ۹۴، دولت ۴۸ هزار میلیارد تومان برای اصلاح قیمت‌های حامل‌های انرژی در نظر گرفته است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قیمت‌های حامل‌های انرژی در سال ۹۴ افزایش خواهد یافت، گفت: در سال ۹۳ تنها توانستیم ۳۵ هزار میلیارد تومان از درآمدهای محل هدفمندی یارانه‌ها را محقق کنیم؛ بنابراین، برای تحقق درآمد ۴۸ هزار میلیاردی از محل هدفمندی ۱۳ هزار میلیارد تومان کسری داریم.

وی تصریح کرد: قیمت حامل‌های انرژی به ویژه گاز، برق و آب افزایش خواهد یافت؛ اما این افزایش قیمت باید‌ پلکانی باشد.

وی با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر آزادسازی قیمت انرژی تا پایان سال پنجم این برنامه، گفت: دولت باید در فرصت باقی مانده تا پایان مهلت اجرای قانون برنامه پنجم توسعه، این مشکل را حل کند.

حال باید منتظر ماند و دید ‌سرانجام تصمیم دولت برای این موضوع چه خواهد بود و آیا همچون گران شدن نان، باز تغییری در قیمت سوخت ایجاد خواهد کرد یا امسال بعد از سال‌ها قیمت بنزین بی‌تغییر می‌ماند؟!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی